Hae Anna.fi-sivustolta

Puerto de la Cruz 2014-2015

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä mummeli, 06.06.2014.

 1. mummeli Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  1 251
  Saadut tykkäykset:
  272
  Pitkään olen miettinyt tämän uuden kauden avaamista ajatellen onko tällä enään mitään tarkoitusta. Mutta olen tämän niin monnena vuonna jo tehnyt, että pitää perinteitä vaan jatkaa.

  Nyt on täällä kesä kauneillmillaan, mutta vain hetki kun taas on edessä se synkkä syksy jolloin monien matkat tuonne kauniiseen kaupunkiin ovatkin taas ajakohtaisia.
  Omakin matkani on taas jo varattuna marraskuulle ja sinne tuttuun Florida Plazaan taas menen, ihan sen paikan sopivuuden takia itselleni ja Tampereen lennolla. Nyt ei ole menomatkalla enään sitä välilaskua malmöön vaan on suora lento. Lentoajat ei vain näiltä maaseutu kentiltä ole ihan kaikkein mukavimmat, mutta tää maamatka kentälle vie kuitenkin voiton.

  Kunhan kesä kiireineen on taas ohi on kiva kun on sitten mitä odottaa. Oikein hyvää kesää kaikille ja hyviä matkojen odotuksia.
   
 2. lazydays Uusi jäsen

  liittynyt:
  01.07.2010
  Viestejä:
  468
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hienoa, että pääset reissuun. Itselläni saattaa mennä seuraavaan reissuun jonkin aikaa kun pitää jatkossa matkarahat säästää työttömyyskorvauksesta. Mutta odottaa se eläkekin siellä jossain. :)
   
 3. Paavo ja Tuula Jäsen

  liittynyt:
  09.11.2009
  Viestejä:
  84
  Saadut tykkäykset:
  22
  Johan tässä on odoteltukin milloin ketju aukeaa. Ei tämä turhan takia ole. Edellinen ketjukin oli hyvin suosittu ja täältä löytyy nimenomaan Puerto de la Cruziin liittyvää keskustelua.
  Meidän lomamme on kolme viikkoa marras-joulukuun vaihteessa ja majoitumme Casablancaan.
   
 4. Goce Jäsen

  liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  5
  Taas on aikomus viettää talvi Puertossa. Menoliput varattu Norvegianilta marraskuun alussa. Vuokra-asunnosta ei vielä tietoa. Asuntoja siellä piisaa
  joten siitä ei tarvitse huolta kantaa. Tarkaisin joskus maaliskuun lopussa tai
  huhtikuun alussa. Kiva, kun on taas jotain mitä odottaa.
   
 5. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  813
  Saadut tykkäykset:
  300
 6. Kanaria rules Jäsen

  liittynyt:
  03.02.2012
  Viestejä:
  83
  Saadut tykkäykset:
  3
  Lennot hankittu 18.1-13.2. Aguila ja Pt, taas tavataan. Nukkumispaikka vaiheessa, mutta luottavaisin mielin olen.
   
 7. helma Uusi jäsen

  liittynyt:
  13.05.2009
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei niin pitkä odotus, 29.8. lento Norwegian, pomppu Lontoo. Hinta kohtuullinen 274€/hlö/menopaluu. Jännittää nähdä Puerto de la Cruz eka kertaa "kesäaikaan".
  Matka-aika "vaan" kolme viikkoa. Nuo työt häiritsee vapaa-aikaa:) Vielä muutama vuosi ja sitten haaveina oleskelu Cruzissa koko talvi.
   
  Last edited: 14.06.2014
 8. mummeli Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  1 251
  Saadut tykkäykset:
  272
  Miten jaksankaan vuodesta toiseen kiinnostua siitä kaikesta tarjonnasta mitä löydän netistä Puerto de la Cruzin menneestä ajasta. Ajasta jolloin kaupunki oli vielä matala, ilman ainuttakaan korkeaa rakennusta En nyt toki toivo, että kaikki olisi entisellään, sama pikkukaupunki kuin joskus ennen, mutta iloitsen katsella kuvia ja videoita siitä menneestä ajasta. Siksi kai rakastan myös kulkea vanhan kaupungin kaduilla ja kujilla. Katselen pieniä. vierivieressä olevia vielä jäjellä olevia taloja, niiden julkisivu kadulle on kovin pieni, mutta sen takana saatta olla isokin tila. Osa pienista taloista on muutettu ravintola käyttöön, mutta osassa vielä asutaan. Surin aikoinaan, kun lähellä kalasatamaa olleet kolme varastoa, jo tosin aikansa eläneet, katot rikki ja muuta tuhoa paljon Ei niistä kyllä enään mitään olisi korjaamalla saatu Mutta sittenkin, olivat niin persoonallisia rakennuksia. Nyt siinä paikalla on kaunis kerrostalo, ei niin kovin korkea ja siitä vierestä lähtee se kaunis kävelytie runsaine kukkaistutuksineen. Ehdoton käyntikohde joka kerta kun siellä olen.

  Näiden sateisten päivien, joita nyt on ollut, olen saattanut keskellä' päivääkin istua koneella ja etsiä erilaisia videoita. On niin hienoa katsoa noita tuttuja katuja entisessä asussaan, aina ei meinaa edes osata yhdistää paikkoja nykyiseen, niin suuria on muutokset olleet. Joskus löytyy todellinen helmi videoiden joukosta Jota sitten saatan katsoa useammankin kerran.

  Aikoinaan kun tuota Florida Plazaa rakennettiin, ihailin heti sitä ulkotyyliä siinä ja niin päätimme jo sen rakennusvaiheen aikan että sinne majoitumme kun on valmis. Se vain silloin jäi, liekö uutuuttan ollut kallis meidän laihalle kukkarolle vai miksi ei sitten siellä yhdessä koskaan oltu. Nyt yksin olen ollut jo useamman kerran. Kohde on niin hyvä minulle noiden vanhojen paikkojen koluajalle. Sieltä käsin taas syksyllä saan noita retkiäni tehdä. Nyt kun ei kunto enään kovin pitkiä reisuja salli niin lähinurkilla on kiva katsella.

  Helma, ihan olen iloinen puolestasi kun pääset käymään kesäaikan siellä. usein se on ollut mielessä, mutta minulta nyt jo jäänee vain unelmaksi.
   
 9. Ante46 Jäsen

  liittynyt:
  29.12.2013
  Viestejä:
  30
  Saadut tykkäykset:
  9
  Miten nuo pomppulennot toimivat. Jos on tunti aikaa seuraavaan koneeseen, niin siirtyvätkö laukut automaattisesti vai menevätkö suoraan. Tuntuu niin lyhyiltä osalla lentoja nuo vaihtoajat. Halvemmalla kyllä pääsisi. Tottunut vain suoriin lentoihin.
   
 10. Goce Jäsen

  liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  5
  Taas kohta lähdön aika puoleksi vuodeksi Puerto de la Cruziin. Mikähän on tilanne,
  saako suomen ohjelmia näkymään tv:stä tai tietokoneesta? Viime talvena eräät suomalaiset katselivat suomi ohjelmia. Itse en tiedä mitä tekniikkaa tässä käytetään. Vaatii ilmeisesti nopean nettiyhteyden joka maksanee n. 40 euroa kk.
  Jos jollain on tällainen yhteys, niin kerrotko mistä niitä saa ja mitä laitteita tarvitaan. Myös, saako ei vakituinen asukas kohtuu hintaista nettiä?
   
 11. mummeli Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  1 251
  Saadut tykkäykset:
  272
  Pikkuhiljaa lähestyy päivä, jolloin matka pitää maksaa, se pahin matkapäivä. Olen ollut taas kerran sillä mielellä että perun koko matkan Sellainen eipäs juupas, lähden, en lähde on ollut pitkään vallalla mutta alkanee nyt kuitenkin sitten taas kallistua lähdön puolelle.
  Jonkinlaisia suunnitelmiakin on ollut viritteillä missä pitää mennä käymään, mutta mitään ei kannata lyödä varmaksi lukkoon, sen näkee sitten minne tulee mentyä ja mikä taas kerran jää käymättä. Toisaalta kovin riittää se pelkkä oleilukin kaupungissa siellä olevien käyntikohteiden katselussa.
  Kotimaan kesäkin on ollut lämmin ainakin suurelta osin ja vielä tämä kaunis syyskuu, kaiketi sekin vähän vaikuttaa tuohon matkaan lähdön innostukseen, en koe niin suurta tarvetta etelän auringolle kuin mitä joskus on ollut.
  Kivoja matkaan valmisteluja teille muillekkin jotka matkaan lähtöä miettii.
  003.JPG
   
 12. mummeli Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  1 251
  Saadut tykkäykset:
  272
  006.JPG Jospa kokeilisin tuota aiaa.comin kuvan laittoa Hyvin onnistui sekin
   
 13. helma Uusi jäsen

  liittynyt:
  13.05.2009
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Terveiset Puerto de la Cruzista. Matka takana ja kotona olosta nautittu pari viikkoa. Tuo nautittu on aivan totta, Puertossa oli liian kuuma ja todella kostea ilma. Kun vuorokaudessa hikoaa 24 h niin päätimme lyhentää matkamme kahteen viikkoon (kolme oli varattuna). Muuten matka oli mukava ja Puerto yhtä ihana kuin ennenkin. Turisteja oli yllättävän paljon, ainakin saksalaisia. Paljon tyhjää liiketilaa valitettavasti. Mieliruokapaikkamme El Padrone oli suljettu, remontti käynnissä, sääli. Oikein mukavaa matkaa kaikille Puertoon menijöille, toivotaan, että nuo helteet kohta helpottavat.
   
 14. mummeli Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  1 251
  Saadut tykkäykset:
  272
  Olipa mukava kuulla, miltä kesä siellä tuntui, kiitos Helma. Niin usein siitä sellaista haavekuvaa olen kantanut että olisipa kerran kivä nähdä sen kaupungin ilme kesäaikana. no, nyt ei sitten kovin tee mieli jos siellä vaikka aina kesällä olisi noin kuuma. Kun tää meidän heinäkuinenkin kuumuus tahtoi olla liikaa.
  Tervetuloa tänne raikkaaseen syysilmaan takaisin.
   
 15. Goce Jäsen

  liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  5
  Enää reilu viikko, siten puoli vuotta Puertossa. Hyvin joutaa tästä pimeydestä ja kylmyydestä. Teneriffallakin lämmintä vielä helteeksi asti.
  Lento ensi kertaa lontoon kautta. Aikataulun mukaan kolme tuntia lontoossa, joten eiköhän oikea lähtöportti sinä aikana löytyne.
   
 16. mummeli Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  1 251
  Saadut tykkäykset:
  272
  Coce. toivon teille oikein hyvää talvea Puertoon. Eipä teidän tarvi lumitoihin ryhtyä .:)
   
 17. Goce Jäsen

  liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  5
  Laukkuja jo pakataan. Kyllä 20 kg on vähän, kun perillä ollaan kuitenkin puoli vuotta. Onneksi vaatteita tarvitsee vähän. Kaikki se mukaan lähtevä elektroniikka
  painaa. Onneksi käsimatkatavaroita ei vielä ole tähän mennessä punnittu.
   
 18. mummeli Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  1 251
  Saadut tykkäykset:
  272
  Etkö ole ostanut yhtään lisäkiloja lennolle? Halvempia ostaa ennekkoon kuin kentällä jos menee yli. Usein kyllä eivät niin tarkkoja kun on pidempi aika kuin viikkoturistilla.
  Oikein hyvää matkaa!:cool:
   
 19. Goce Jäsen

  liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  5
  En näköjään tarvitse lisäkiloja. Läppäri,tabletti ja kamera käsimatkatavaroihin laitettuna on ruumaan menevän laukun paino nyt 17.1 kiloa. Kaikki tarpeellinen pitäisi olla mukana. No 2.9 kiloa täytty vaikka jälkiuunileivästä.
   
 20. Ante46 Jäsen

  liittynyt:
  29.12.2013
  Viestejä:
  30
  Saadut tykkäykset:
  9
  Hyvää matkaa ! vaikka taidatte jo olla perillä. Itsekin hieman mietin tuota Norwegianin 20 kg + 10 kg tavaran riittävyyttä, mutta kyllä siinä kaikki tarvitsemani menee mukana. Myymälöitä sitten riittää Teneriffallakin. On varmaan tämä marraskuun alku ehkä sopivin talven aloituskuukausi kun alkaa nuo helteet hellittää Puertossakin. Vielä viime viikolla ollut saapuneiden viestien mukaan liiankin kuumia päiviä. Itse kuitenkin tänä talvena vasta tammikuussa aloittelen kunnonkohotusretkeilyä Teneriffalla.
  Tuo Mummelin 19.9.2014 laittama kuva aiaa.com kautta käyttäytyy omituisesti. Nyt se on taas isona koko palstan täyttävänä ja välillä pienenä ruutuna. kyllähän se on omasta laitteistostani varmaan johtuva eikä tuo nyt kyllä häiritsekään.

  Terveisin

  Ante
   
 21. Goce Jäsen

  liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  5
  Täällä ensimmäinen päivä kun surffaillaan airfibren nettiyhteydellä. Tiistaina tilattiin toimistolta tästä läheltä calle valoisilta. Asentaja tuli eilen etuajassa asentamaan. Asennus kesti reilun puolituntia. Laitemaksu 65 euroa, samoinkun
  ensimmäinen kuukausimaksu 29,90 maksetaan maksetaan asentajalle suoraan.
  Muut kuukausimaksut maksetaan kerran kuukaudessa airfibren toimistoon.
  Lopussa laitemaksun 65 euroa saa takaisin, kun palauttaa laitteet toimistolle.
   
 22. Lilja Vierailija

  Puerto de la Cruz on todellakin ihana paikka viettää aurinkolomaa. Se sopii lapsiperheille, vanhuksille ja nuorisolle aivan yhtä hyvin. Lisäksi lähellä löytyy mielenkiintoisia vierailukohteita. Ja rantaviivaa ei voita mikään!

  Puerto de la Cruzin matkalla suosittelen tutustumaan koko Teneriffan saareen, ei istumaan vaan sillä kauniilla rannalla ja baarissa. Taustatietoja saaresta voi lueskella jo ennen matkaa vaikka seuraavilta sivuilta:

  http://kanariansaaret.net/kohteet/teneriffa
  http://kanariansaaret.kohteet.net/tenerifa
   
 23. Olen lähdössö Puerto de la Cruziin ensi sunnuntaina. En ehdi käydä jalkahoidossa ennen lähtöä ja nyt kyselisinkin, onko kellään kokemusta hyvästä jalkahoitolasta Puertossa? Entä onko joku käynyt kasvohoidossa? Millainen mahtaa olla hintataso?
  Jos joku vastailee Puerto de la Cruzista, millaista säätä paikalliset ennustavat ensi viikolle?
   
 24. mummeli Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  1 251
  Saadut tykkäykset:
  272
  No niin, Tämän syksyn reisu on sitten taas takana ja kotiutuminen hyvässä vauhdissa. Oli ihan kiva reisu taas, sai tavata ystäviä, niin siellä asuvia kuin meitä turisteina siellä olleita, kiitos kaikille loman onnistumisesta!
  Kyllä oli yhtä juhlaa nyt kulkeminen siellä kun ei haitannut mäet eikä rappuset, viimesyksyiset panaijais kävelyt oli enään muisto vain. Uusi polvinivel toimii todella loistavasti, eikä kipua tuntunut kertaakaan minulle pitkistä kävelyistä huolimatta. Mahtava tunne. Kiitos hyvän lääkärin joka todella oli sanojensa takana, kun kysyin tuleeko tästä yhtä hyvä kuin hänen vaihtamastaan lonkkanivelestä niin sanoi että tulee vielä parempi. No parempi se ei voi olla kun lonkkakin on niin hyvä.
  Kotiinpaluu oli yhtä juhlaa kun pikkuinen koirani piti siitä huolen, että olin todella tervetullut, voi sitä hyväilyn määrää jonka sain osakseni, no, saihan Himmukin kyllä osansa. Eilen sain sen punaisen paholaisen tyhjäksi ja lähdin viemään sitä pois näkyvistä niin Himmu vähän itki kun otin sen käteeni, luuli ressu varmaan että taas se menee, mutta oli kyllä hännän huisketta kun tulin takaisin ilman sitä laukkua. Tuio pien ija rakas ystävä!
  Melkein on jo ikävä takaisin, mutta pysytään nyt sentään kotona. On tää kuitenkin se paras paikka.
   
 25. laitoin miun reissukuvat vaihteen vuoks julukisiks vähäks aikoo jos joku halluu niitä kukkien (dorada) ja tietöitten kuvvii kattella. Jos osoite hukassa niin suap kyssyy miulta. Abrazo fuerte para todos los amigos.
   
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti