Hae Anna.fi-sivustolta

Puerto de la Cruz 2016-2017

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä mummeli, 18.04.2016.

 1. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Estilolla on tuo La Hoyan myymälä ja lisäksi puoti San Juanilla. Laatukenkiä molemmissa, ne "varaClarksit" on ostettu Hoyalta.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 2. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  815
  Saadut tykkäykset:
  303
  Ihan kiva että vielä on tutulla paikalla tuo kenkäkauppa. Valinnanvaraa on kenkäkaupoissa, aikoinaan siinä keskustassa oli kenkäkauppa jonka nimi oli Pissa, huvittuneita ilmeitä suomalaisturisteilta kun kasseissa oli tuo kaupan nimi. Lieneekö enää olemassakaan koko kauppaa, Siinä Pak Plazan lädellä oli aikoinaan mutta ei viime vuosina enää.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 3. mummeli 1 Vierailija

  Jostai nsyystä ei taas kelpaa minun kirjautumiseni tänne.
  Muisteloita lomasesta Puerto de la Cruzissa  Nyt on kiva muistella tuota 3 kuukusen takaista matkaa, kun täällä ennusteen mukaan tulee kunnon talvi viikko nyt vastaan. Olen kylläsitä mieltä, että talvi saakin tulla ajallaan ja kevät sitten vuorollaan.

  Yhä vielä tunnen sen lämmön ja sen valon, jotka siellä ollessa täytti mielen ja helli ihoa. Näen silmissäni kuohuvan meren, tyynen hetken joskus rannoilla, kukkien tuoksun ja mustarastaan laulun. Ne ovat niitä hetkiä joita on kiva muistella täällä omassa talvessamme. Kun ei edes sateita sattunut siellä olon aikaan

  Miten mukava olikaan aamuisin aamupalan jälkeen pukeutua keveisiin kesävaatteisiin ja lähteä aamun kierrokselle, milloin minnekkin päin, usein kuitenkin kohti rantaa. Unohtaa hetkeiksi kotoiset toppavaatteet ja talvijalkineet kotiin odottamaan paluuta. Kokea kaikki se ihanuus mitä kiireetön kulkeminen tutuissa paikoissa saattoi ihmeiselle antaa. Vaikka täällä kotonakin paljon ulkoilen ja kuljeskelen, on se siellä lämpimässä aina saanut uuden ulottovuuden, paljon enempi tulee askellettua kuitenkin kuin kotona. Siinä sitten kulkeissa on mukava poikkeilla ostoksillakin, katselemassa josko löytyisi jotain kotiinkin vietävää. Vuosien varrella on kuitenkin ostokset käyneet melko vähäisiksi. Hyvin harkiten, jos ollenkaan, mitään ostan. Jotain tarpeellista kuitenkin katselen laukkuun laitettavaksi. Olen vähän huono turisti, en kovin paljon rahaa jätä jälkeeni ja sehän tietenkin olisi kauppiaille mieleistä, eikä vain se että poikkeaa katsomaan mitä tarjontaa heillä olisi.

  Mutta on se tuo kaksi viikkoa niin lyhyt aika, kuitenkin sinäkin lyhyenä aikan ehtii unohtaa hetkeksi kotona olevan sen kaikkein synkimmän syksyajan kun päivä on mennyt mailleen ja kaksi pimeää toistaan tervehtii.

  Kotiin tullessa paluu pimeyteen olikin sitten ensin kuin tyrmäys vasten kasvoja, mutta jo ensimäisenä kotiintulo iltana sitä vain oli vedettävä toppatakki päälle, villamyssy päähän, talvikengät jalkaan ja kuin pisteeksi iin pääle, pukea kaiken sen päälle vielä turvaliivi ja sama myös Himmulle, molemmille omat turvaliivit ja minulle vielä otsalamppu otsalle ja niin oltiin valmiit lähtemään pimeälle maantielle, tielle jota ei edes katuvalot valaise. Näin olikin paluu arkeen sitten nopeasti edessä. Ajattelin, että olenhan tänne syntynyt ja tähän tottunut, mitä sinä mummeli valitat.

  Tämä talvi onkin sitten ollut yhtä taiteilua liukkauden kanssa, jatkuvat jäätikkökelit joihin ei tälläsiellä vanhalla olisi asiaa jos ei olisi nuo hyvät nastapohjakengät joilla kyllä pysyy pystyssä. Lunta olisi saanut olla vähän enempi suojaamassa perennoita maassa ja mansikatkit olisi pysyneet piilossa. Miten nyt sitten kestävät luvatut pakkaset. Mutta, säät säätää joku muu kuin minä, tyydyttävä vaan on mitä annetaan.

  Muistelu valosta ja lämmöstä ei kuitenkaan vie tätä tosiasiaa minnekkään että tänne vaan on sopeuduttava ja täällä on ennekin eletty.
   
  • Tykkään Tykkään x 4
 4. mummeli Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  1 253
  Saadut tykkäykset:
  272
  Yksi talvikausi lomineen alkaa taas olla ohi. Vielä hetken viikkoturistit paikkoja täyttää, mutta vähitellen on kausi ohi. Ensi kautta myydään jo kovaa vauhtia ja hyvin näkyy matkat kauppansa tehneenkin . vielä löytyy meitä, jotka varaamme matkamme matkatoimistojen kautta Yhtä helposti saisi sen kyllä itse varaten niin lennot kuin hotellinkin.,, mutta kun tämmöinen vanha mummeli reissuun lähtee niin jotenkin tuntuu turvallisemmalta kun on taustalla toimisto mistä matka on tilattu, kun ei koskaan tiedä mitä reisussa sattuu. Yksin matkustaessa on aina jonkinlainen ajatus takana että on oppaat joilta saa apua jos sitä tarvii. En tosin edes muista milloin olisin matkallani opasta loman aikana nähnyt kun en ole tarvinnut, mutta kun vaan ei koskaan tiedä.

  Ensi kausi on hämärän peitossa, mutta vielähän sitä ehtii. Nyt odotetaan kotimaan kesää kaikkine kukkineen. Linnunlaulu aamuisin antaa jo aihetta kesän odotukseen.
   
  • Tykkään Tykkään x 4
 5. teidetar Vierailija

   
 6. teidetar Vierailija

   
 7. mummeli Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  1 253
  Saadut tykkäykset:
  272
  Anteeksi kovasti teidetar, en vaan ymmärrä viestiesi tarkoitusta!
   
 8. Puerton ystävät Vierailija

  Nyt odotetaan kotimaan kesää kaikkine kukkineen. Linnunlaulu aamuisin antaa jo aihetta kesän odotukseen.[/QUOTE]
  Kiitos Mummeli! Olet mielestämme palstan paras tyyppi. Kirjoitat mukavasti ja viisaasti, sopivassa määrin. Silloin, kun asiaa ilmenee. Osaat olla kirjoittamattakin. Turha riippuvuus ei sido sinua. Hoidat kodin, Himmun, teet pihatyöt ajallaan.

  Välillä käyt lomalla rakkaassa Puertossa. Sinussa on ryhtiä ja oikeata asennetta, jota kelpaa ihailla ja kunnioittaa! Omaat sivistystä ja sydämen sivistystä. Matkamuistelosi ja paluu kotimaan tunnelmiin oli erityisen ihastuttavaa luettavaa!

  Kanariakausi on tältä erää ohi ja palsta hiljenee. Toivotamme Sinulle oikein hyvää kesää ja uusia reissusuunnitelmia tulevalle kaudelle!
  Kiitokset myös hienoista Vappukuvista: ne olivat kuin meidän pihalta. Tänään lumi oli jo kokonaan poissa ja krookukset helottivat kilpaa auringon kanssa!
   
 9. TiinaK Vierailija

  Kiitokset mummelille mukavista postauksista ja toivottavasti jatkat samaa
  rataa seuraavallakin sesongilla :)
   
 10. Jake the Wind Vierailija

  Edellisiin kirjoittajiin on helppo yhtyä.
  On hyvä asia, että vielä edes joku Kanarian konkareista palstalla vaikuttaa, ihminen jolla vuosien, jopa vuosikymmenten omakohtainen kokemus ja tietämys varsinkin Teneriffasta. Mummelin kirjoituksissa ei ole itsekorostusta, provosointia, besserwissermismiä, ilkeyksiä eikä muiden ylenkatsomista. Random lukijakin eroittaa aitouden, rakkauden ja omakohtaisuuden turhanpäiväisistä höpöttäjistä ja nettiviisaista.
  Erinomaisen hyvää kevättä Mummelille ja muille Kanarian saarten ystäville.
   
 11. krookus Vierailija

  Niin todesti kirjoitit Jake, että tässä kohtaa on kiitoksen paikka. Lisäksi hyviä myös nuo kaksi edellistä kommenttia: Mummeli is Best!
   
 12. Antiantiikki Vierailija

  Asiaa puhutte! Mummelin juttuja on ilo lukea. Niissä mukavasti puhutaan Puerton asioista. Ei omahyväisen viisastelevaan ja muita varsinkin rekkaamattomia pilkkaavaan sävyyn.
  Muistelin Mummelin juttuja kävellessäni keväällä Puerton kaduilla ja lähes samaistuin hänen askeleihin.
  Kiitos jutuista Mummeli ja muut Puerton ystävät ja mielellään vielä lisää tulevina kausina.
   
 13. Ex-vierailija Vierailija

  Tarkoitatko ihan oikeata keskustelua ja juttujen vaihtoa Kanariansaarten matkailusta, siis ilman höpinöitä kelloista, vaimoista, mersuista, muotivaatteista tai aurinkopaneeleista. Tällaiseen ketjuun minäkin voisin osallistua, varsinkin seuraavan Puerton reissun aikoihin. Pahoin pelkään että ketju ei saa olla rauhassa kaiken tietäviltä palstan isännältä eikä emännältä.
   
 14. oikeus ja kohtuus Vierailija

  Kyllä, tarkoitan juuri sitä oikeata keskustelua, mitä sinä, minä ja niin moni meistä kaipaa.
  Tuli oikein paha olo, kun huomasin sinun rehellisen mielipiteesi poistetun. Samoin oli käynyt muutamalle muulle. Kytiksessä oli jompikumpi, Herra tai Rouva, joka poistatti. Tekevät myös runsaasti (myyrän)yhteistyötä yksityisviestein. Siksi ei sovi ihmetellä, että usein ovat paikalla yhtäaikaa. Ja se keskinäinen makeilu, hyi hitsi!

  Että sellaisia esimerkkejä näistä rekkautuneista. Katsotaan, tulevatko tänne pilaamaan myös arvostamamme mummelin ketjun.
  Julkeat ja vallanhaluiset ihmiset kun voivat tehdä toisille ihan mitä vaan. Eipä ihme, että vanhat hyvät ovat lähteneet. Toivotaan parasta, tule mukaan vaan!
   
 15. Aidosti Vierailija

  Tykkään :)

  Missä muut tykkääjät?
   
 16. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 000
  Saadut tykkäykset:
  446
  Mielenkiinnolla odotan edellisten keskustelua Kanariansaarista. Tervetuloa vaan kaikki mukaan. Olette sydämellisesti tervetulleita ja ymmärtäneet Mummelin merkityksen palstalle loistavasti. Jos Mummelin kaltaisia asiallisia kirjoittajia olisi palstalla enemmän, keskustelumme olisi sujuvaa, mielenkiintoista ja yhteinen näkemyksemme Teneriffan, sekä Puerto de la Cruzin kauneudesta kaikessa loistossaan olisi hauskaa luettavaa kaikille. Lisää siis Mummelin kaltaisia asiallisia kirjoittajia palstalle tarvitaan. Hän ei pyri koskaan aiheuttamaan eripuraa, ei vääristele asioita, ei tuo vääristyneitä mielikuviaan esiin yrittäen muodostaa muista kirjoittajista negatiivista kuvaa eikä syyttele ketään aiheettomasti. Sellainen on meidän Mummeli, palstan arvostettu jäsen ja yhteinen isoäiti kanarianmatkaajille. Kiitos hänelle siitä.

  Hienoa, että saamme uusia kirjoittajia mukaan.;)
   
 17. CanarV Vierailija

  Tykkään.
  Niin oletteko jo ensi talven Puerton matkan varanneet?
  Minä olen kolmeksi viikoksi joulukuuksi. Aika kalliita matkat vaan tuppaavat olemaan.Aurinkomatkoillakaan ei ole enää esim.ennakkovaraajan etua.
  Suosituimmat hotellit jo melkein täyteen varattuja, ainakin tuo Casablanca jossa me aina käymme.
   
 18. Canarcanar Vierailija

   
 19. krookus Vierailija

  Moi! Me menemme vuokra-asuntoon ja otetaan halvimmat Norskin lennot. Valmispaketit on hintavia, koska niin moni haluaa nyt tuonne. Nykyisin säästää, kun matkustaa omatoimisesti. Hotelleja kannattaa vertailla ja varata samalla kuin lennotkin.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 20. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 000
  Saadut tykkäykset:
  446
 21. Canarcanar Vierailija

  On kyllä sitkeä sissi
   
 22. Hyvä idea Vierailija

  Se käy sekä että. Kokaten ja tilaten. Oltiin kyseisessä hotellissa pari vuotta sitten.
   
 23. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 000
  Saadut tykkäykset:
  446
  Tiedoksi. Allekirjoittanut ei poista täältä mitään. Se on ylläpidon tehtävä. Jos poistojen syitä ei ymmärrä, niin kannattaa tutustua palstan sääntöihin.

  Kauneutta Puerto de la Cruzista:

  [​IMG]

  1930-luvun Ford avoauto. Kuka tykkää.:)
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 24. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  815
  Saadut tykkäykset:
  303
  Tämä on jo aika mautonta, toivottavasti ylläpito huomio tämän.

  Puerto de la Cruzin kokemuksia. Meillä jäi viime vuoden matkat väliin sairastelujen vuoksi. Nyt kyllä toivotaan että tulevana kautena onnistuisi taas. Osa matkoista ja hotelleista on jo aika täynnä.
  Huomasin että vanha hotelli Atalaya on taas avattu, miten on mahdettu kunnostaa kun oli vuosia suljettuna ja jo ympäristökin päässyt aika pahan näköiseksi.
  Joskus aikoinaan olemme majoittuneet siellä, nykyään alakaupunkiin mieluummin kun on jo liikkumisessa omat haasteensa.
  Kaunis aluehan tuo Taoron mäki on.
  Kesän vietto tässä välillä ja kuntoutumista niin eiköhän se tästä!

  Terveisiä
   
  • Tykkään Tykkään x 3
 25. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  815
  Saadut tykkäykset:
  303
  Last edited: 03.05.2017
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti