Hae Anna.fi-sivustolta

Puerto de la Cruz 2016-2017

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä mummeli, 18.04.2016.

 1. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  671
  Saadut tykkäykset:
  189
  Ehkä kanssakeskustelijat on hetken hermostuneita trollimme alatyylisistä viesteistä, joita kyllä näkyy poistetun. Ehkä pitää odottaa, että saavat happea.

  Itse varottaisin espanjalaisten sijoittajien haalimista sijoitusasunnoista. Mantere-espanjalaisilla on niitä usein useampia ja halpa hankintahinta on ollut kriteerinä, kun haetaan maksimaalista vuokratuottoa.
   
 2. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  869
  Saadut tykkäykset:
  359
  Kiitos ylläpidolle kun poisti asiattomat viestit.

  Satuin katsomaan taas jälleen kerran videoita Puerto de la Cruzista ja nuo upeat seinämaalaukset on ihastuttanut ja näissä videoissa on nopeutettuna nuo taidokkaiden maalarein työskentely.
  Kameraankin on tullut tallennetua noita seinämaalauksia, kaikkia en kumminkaan ole nähnyt, ehkä seuraavalla kerralla kävelyreissuilla taas lisää tallennettavia.
  Seinämaalaukset
  Mukavaa illan jatkoa!
  Terveisin!
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 3. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 222
  Saadut tykkäykset:
  632
  Noita seinämaalauksihan Puerto Cruzissa on ollut käsitykseni mukaan kolme-neljä vuotta. Näin siis ainakin muistelen. Kun Joulukuussa 2012 vietimme siellä 50-siäni, en muista niitä nähneeni. Seuraavana talvena tehtiin sitten poikkeus ja lomailimme kuukauden Barbadoksella. Kotiin Puetoon palattuamme sitten Tammikuussa 2015 nuo olivat maalaukset ilmestyneet. Varsinkin se arkeologisen museon kohdalla oleva iso musta seinämaalaus on jäänyt mieleen.

  Kyselen vielä uudestaan, kun monia varmaan tuo keksustelu noista asuntoasioista, vuokraamisesta, ynnämuusta asiaan liittyvästä kiinnostanee monia, niin pitäisikö asiasta avata oma ketjunsa, vai kirjoitellaanko täällä muun Puerto Cruz asian seassa.
   
  Last edited: 04.08.2016
 4. Juanita Vierailija

  Hei! Seurailen tässä palstaa, ennekuin alan kirjoittelemaan Pto. Cruziin liittyvää asiaa.
  Matkakokemustakin on jo jonkin verran...
  Uskon vahvasti, että tämä siansonnan lykkääjä, yksi sama saasta "totta turiset" parilla nimimerkillään häipyy kyllä pian. Hänelle tulee ikävä kaltaisiaan, koska on ihan yksin täällä.
  Muut kirjoittajat ovat fiksuja ja asiallisia.
  P.S. Tämä on eka kokeilu, tuli tuo tyhjä viesti alkuun:):)
   
 5. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  671
  Saadut tykkäykset:
  189
  Kiitos kuitenkin, että mode on sitä siistimistä yrittänyt. Jos rekisteröitymispakkoa ei saada aikaiseksi, on peli menetetty. Trolli kirjoittaa multiniccinä pitkin yötä ja seuraavana, ja seuraavana ja...
   
  Lasted edited by : 04.08.2016
 6. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 222
  Saadut tykkäykset:
  632

  Tervetuloa palstalle Juanita. Suosittelen, että rekisteröit nimimerkkisi pikimmiten, jottei tuo trolli sitä kaappaa ja käytä omiin tarkoituksiinsa. Siitä nimittäin on näyttöä S24selta, missä tuo samainen tyyppi pilaa keskustelua. Yhtään, korostan yhtään itse asiaan liittyvää viestiä hän ei palstalle ole kirjoittanut.

  Tervetuloa siis ja muista rekisteröinti.
   
 7. Juanita Vierailija

  Juuri niin. Tuolla ed. palstalla jo kerroinkin, että alkaisin täällä kirjoittelemaan matkailuun liittyvää, JOS rekisteröitymispakko on. Vaan kun ei ollut, jäin sivustaseuraajaksi.
  Tosin marjastus, sienestys ja kesävieraat vievät nyt suurimman osan ajasta. Vaikka siellähän se jo Puertokin mielessä siintelee:)
  Mutta etiäpäin, sano... Ei yksi raukka täällä mitään mahda, riekkuu samaa pahaa oloaan. On kyllä ihan sairaan etova ihminen, hyi!

  Laitan alle vähän asiatietoa, jonka sain suomipalstalta. Jos talvella tekee mieli "reissata"...

  "Olette talviasukkaita joten tiedätte ettei Puerton satamasta pitkälle pötkitä joten on mentävä joko Santa Cruziin tai Los Christianosiin mikäli haluaa siirtyä saarelta toiselle. Aikataulut ja hinnat löytyvät helposti laivayhtiöiden, Fred Olsen ja Armas, kotisivuilta.

  Saarten välisillä lennoilla liikennöi lähinnä Binter, molemmilta kentiltä. Esimerkiksi Rodeosilta pääsee kaikille saarille. Muista lentoyhtiöistä ainakin Air Europalla on saarten välistä liikennettä tai on ainakin ollut. Kuten laivojen suhteen, kannattaa vierailla varsinkin juuri Binterin sivuilla tietoa saadakseen. Juuri tuota lentoyhtiötä minäkin käytän kun siirryn TF pohjoiselta La Palmaan."
   
 8. Juanita Vierailija

  Kiitos, Antigue, mutta jään vielä seuraamaan... ja kirjoitan ehkä nyt alkuun tällä tavoin. En ole vielä miettinyt, minkä nimimerkin rekisteröityessäni käyttööni ottaisin, jos syyspuolella ehtisin enemmän kirjoittelemaan. Sitä pakollista rekisteröitymistä tälle palstalle toivoen...
  Virvoittavaa viikonvaihdetta teille kaikille asiallisille PdlC:n ystäväville!<3
   
 9. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  671
  Saadut tykkäykset:
  189
   
 10. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  671
  Saadut tykkäykset:
  189
  Oikeasti Juanita, rekisteröi nicci. On hyvin mahdollista, että trolli rekisteröi sen itselleen jo tänä yönä ja takaisin et sitä saa.
  Olen kokenut tuon suomi24 kanarian palstalla. Älä anna trollille mahdollisuutta!
   
 11. Anna.fi-moderaattori Anna-moderaattori Ylläpidon jäsen

  liittynyt:
  15.06.2007
  Viestejä:
  862
  Saadut tykkäykset:
  10
  Olen nyt moderoinut ketjua ja jos toisten kiusaaminen jatkuu, joudun valitettavasti pistämään bannin.
  Jatketaan hyvää keskustelua Kanariansaarten kohteista.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 12. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  671
  Saadut tykkäykset:
  189
  Kiitoksia moderaattorille! Banni trollillemme olisikin kovin tervetullut. Kun hän tekee sen vierailijana ja ylpeilee ip-osoitteen vaihtumisella, on hän onnistunut välttämään bannin toisaalla. Toivottavasti olette Annan palstalla etevämpiä.

  Palsta on muuten hyvä ja asiallinen. Kiitos siitä ja moderoinnista.
   
 13. mummeli Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  1 268
  Saadut tykkäykset:
  295
  122.JPG
  Antigue, tuolla aiemmin kyselit keskusteltasiinko noista asunto asioista täällä muun keskustelun seassa vai pitäisikö niille olla oma palsta. Mielipiteitä asiasta kysyit. No, minun mielipiteeni on kyllä, että avaa niille oma palsta, täällä ne sekoisivat kaiken muun joukkoon, mutta, enhän minä toki päätä mitä täällä kirjoitetaan ja mitä ei. Mutta tuntui vaan lunotevammalata oma palsta niille. itseäni ei ne asiat koskettele milläänlailla, mutta montaa muuta kylläkin.

  Noita maalauksia rakennuksiin on alkanut tulemaan parin. kolmen vuoden sisällä. Tuo kuva, jos se näkyy on kuvattu marraskuussa 2014 .Piristää mukavasti suuria pintoja, taidokkaasti tehtyjä.
   
 14. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 222
  Saadut tykkäykset:
  632
  Kiitos moderaattoreille palstan siivoamisesta.

  Juanita, tervetuloa vielä kerran, otti tuolla esiin saarten välistä laivaliikennettä. Olisiko kenties jollain kokemuksia tuosta. Kun ensi talvena joudun/saan viettää Cruzissa kolme viikkoa yksinäni, voisi suunnitella naapurisaariin tutustumista. La Gomeralla olenkin jo poikennut, muistaakseni Fred Olsen vei yli, mutta muille saarille, vaikkapa Gran Canarialle voisi pari. parin kolmen päivän retken tehdä.

  Sotis vissiin on käynyt useammalin saarella, joten onko laiva se juttu, vai pohjoisen kentältä lentokoneella. Vinkkejä kiitos.
   
 15. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 222
  Saadut tykkäykset:
  632
  Mummeli. Täytyypä koittaa runoilla jonkinlainen aloitus aiheesta, kunhan kerkeän.

  Nyt työt kutsuu...
   
 16. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  869
  Saadut tykkäykset:
  359
  Kiitos moderaattorille !

  Asuntoasiasta josta Antigue kyseli, olen mummelin kanssa samoilla linjoilla että asuntokeskustelun laittaminen omaksi erilliselle palstalle olisi mielestäni myös hyvä idea.
  Mukavaa alkanutta perjantai päivää!
   
 17. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  869
  Saadut tykkäykset:
  359
  Puerto de la Cruz. Sattumoisin tuli luettavaksi blogi
  Hauskasti ja raikkaasti ensikertalaisten kokemukset Puerto de la Cruzista, paljon linkkejä ja myös ruokapaikka kokemuksia.
  Niin sitä itsekin alkuvuosina niin innoissaan tilasi jos monenmoista lajitelmaa, jolloin tarjoilija kysyikin kohteliaasti että tuleeko seurueeseen lisää ruokailijoita? :)
  No eipä tullut eikä pitänytkään tulla ja hyvä niin että tarjoilija toppuutteli.
  Muutenkin monenmoista kokemusta matkalta, hyvä blogi!

  Liekö jollain matkakuumetta?
   
 18. reppureissu Vierailija

  Hautausmaat


  Paseo de Luis Lavaggi 10, Teneguian ja rannan välissä (katolinen hautausmaa)

  Pieni sivukuja kadulta Calle dr. Madan, lähellä poliisiasemaa (protestanttinen, cementerio ingles)
   
 19. mummeli Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  1 268
  Saadut tykkäykset:
  295
  Tuo Calle de Madan kadun pieni hautausmaa ei ole niin helposti näkyvissä, mutta kadulta poikkeaa sellainen betoni käytävä ja siellä se on, melkein heti sisään mennessä on Suomalaisen hautamuistomerkki. Ei niin upea istuksistaan kuin tuo iso hautausmaa joka taas on niin helposti löydettävissä.
  099.JPG
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 20. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 222
  Saadut tykkäykset:
  632
  Kiitos Reppureissulle selvityksestä hautuumaiden kohdalla. Monasti olen noista ohi kävellyt, mutten kiinnittänyt huomiota. Pitäis varmaan alkaa kulkea silmät auki.

  Senorita. Kiva oli blogi. Kivoja kuvia tutuista paikoista. Matkakuume pukkaa päälle täälläkin. Joulupäivänä se toteutuu, niinkuin tuossa blogissakin.

  Mummeli. Kiitos vinkistä. Täytyy poiketa talvella. Voihan se olle, että meikäkäläisenkin tuhkat löytyy joskus tuolta.

  Syömään. Hevosmakkaraa, kiukaalla kypsytettyä, keitettyjä perunoita ja salaattia...
   
 21. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  869
  Saadut tykkäykset:
  359
  Puerto de la Cruz musiikkipaikkoja. Tejas Verdes. El Arado. Marios ja muitakin.
  Tejas Verdes on monelle tuttu, ilta illan jälkeen paikka on täynnä niin paikallisia kuin turisteja.

  El Arado myös on erikoinen siellä kun on harpun soittaja, meno on myös villiä iltaa kohden, paikallisia mukana, lähellä Tejas Verdesiä.

  Näihin liittyen kysymys, oletteko viime aikoina nähneet ja kuulleet tenori Alfredo Corsinia ko. paikoissa, viime marraskuussa ei satuttu näkemään, vieläkö käy laulamassa kyseisissä paikoissa, vanhempi herrasmies.
  Joskus muutaman laulun esittää ja huh kyllä on mahtava ääni.

  Kerran esiintyi suomalainen nainen El Aradossa, voi hyvänen aika mikä ihana ääni hänellä oli, lauloi espanjaksi.

  Ei voi kuin suositella menemään noihin paikkoihin, ihan vain uusille Puerto de la Cruzin kävijöille myös tiedoksi:)
   
 22. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 222
  Saadut tykkäykset:
  632
  Klassisen musiikin ystäville on pakko vielä mainita Abacon kartano, jossa loistavat puitteet esityksille, edullinen sisäänpääsy, mutta melko kalliit juomat. Tuo Abacohan on museo, jonkinlainen kanarialaisen porvarisperheen koti, johon on sisäänpääsymaksu päivisin (9 eur), mutta musiikki-ilta maksaa melkein saman verran (15 eur) ja jos puolikin tuntia ennen esityksen alkua paikalle ilmaantuu, niin ehtii hyvin myös tuon museopuolenkin kiertää.

  https://www.tripadvisor.co.nz/Locat...uerto_de_la_Cruz_Tenerife_Canary_Islands.html

  Tuossa kuvia ja arvosteluja paikasta. Musiikki-illat ovat muistaakseni sunnuntaisin, mutta ovat usein loppuunmyytyjä, joten matkaoppaalta kannattaa valmismatkalaisten noita lippuja kysellä. Muiden kohdalla joutunee käymään paikalla tai soittamalla lippunsa hankkia. Itse Abacohan sijaitsee El Duranzon kylässä La Pazista vielä vähän matkaa mäkeä ylöspäin. Tosin taksilla keskustasta matka maksaa alle 6 Euroa, jos kävellä ei viitsi. Itse kävimme viime talvena tuolla katsomassa kaksi eri esitystä ja tällainen "rokkimieskin" kyllä lämpeni klassiselle musiikille. Senverran tasokkaita soittajia ja laulajia paikalla oli.

  Ekassa esityksessä oli mukana flyygeli ja kolme eri laulajaa, josta kukin lauloi erikseen jonkun toisen säestäessä sekä kaikki myös yhdessä. Toinen esitys sitten oli jousikvartetto, joka suosituimpia (helpoimpia) klassikoita soitteli. Hyvät esitykset, hyvä tunnelma ja mahtava miljöö kyllä takaavat loistavan illanvieton kartanolla. Ja jos haluaa mennä vieläkin aikaisemmin paikalle, toimii kartanon tilopissa myös ravintola, sekä kahvila. Kannattaa poiketa.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 23. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  869
  Saadut tykkäykset:
  359
  Myös turistineuvonnasta saa esitteitä ajankohtaisista tapahtumista.
  Tässä muutama paikka missä pidetään musiikkiesityksiä
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 24. mummeli Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  1 268
  Saadut tykkäykset:
  295
  Musiikista vielä

  Monenmoista musiikkia kyllä Puerto de la Cruzissa on tarjolla, voi melkein sanoa että musiikkia joka makuun. Kun ja jos vain löytää kukin mieleisensä areenan sitä kuullakseen. Ja kysyvä löytää, niinhän sitä sanotaan.

  Silloin nuorempana kun siellä pidempää olimme,ehti hyvin tutustua erilaisiin tarjontoihin, kun vielä jaksoi iltaisinkin valvoa. Silloin aiemmin oli joitain musiikkibaareja jotka jo ajat sitten painuneet unhon yöhön. Niissä oli mukava piipahtaa iltakahvilla ja samalla kuuneella korville mieleistä musiikkia. Senoriitan mainitsemat Tejas Verde ja el Arado ovat molemmat ihan mukavia paikkoja, etenkin El Aranon alkuillan harpunsoittajat ovat minulle olleet kovin mieleistä kuultavaa, en moiti toki Tejas Verdenkään tarjontaa. Aikaisemmin, en tiedä nykyään, soitti iltaisin taitava muusikko kahvila Marboressa, se oli sellaista joka ei häirinnyt keskustelua äänenvoimakkuudella vaan juuri sellaista korvia hivelevää mukavaa musiikkia Pitänee seuraavalla reisulla tarkistaa onko vielä voimissaan.

  Paljon on paikkoja joista en tiedä yhtään mitään, mutta joskus aina on siellä vanhassa linnassa konsertteja joissa soitetaan klassista, tuota mielimusiikkiani, mutta sitä taas kuuntelen mieluimmin ison orkesteri soittamana, kun minua kiehtoo niin voimakkaasti tuo kapellimestarin ja orkesterin yhteistyö. Lomallani kuuntelen kyllä mielelläni kevyempää musiikkia, se ikäänkuin kuuluu lomafiilikseen. Uskon vahvasti että Cruzista löytää moni turisti juuri sitä musiikkia mikä on itselle läheistä.
  751.JPG 447.JPG
   
  Last edited: 10.08.2016
  • Tykkään Tykkään x 1
 25. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  869
  Saadut tykkäykset:
  359
  Noinhan se on kuten mummeli kirjoitti, varmasti jokaiselle löytyy mieleistä musiikkia Puerto de la Cruzista.
  Kahvila Marboressa tämän taiturin musiikkia oli aikoinaan ilo kuunnella. Monena vuonna siellä esiintyi.
  Eduardo Cantero.
  Toivottavasti vielä joskus siellä esiintyisi.
  Kahvilassa kannattaa joskus käydä leivos kaffeilla, niin ihania kakkuja ja leivoksia. Iltaisin myös kiva paikka piipahtaa.
  Pikku lisäys vielä
   
  Last edited: 10.08.2016

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti