Hae Anna.fi-sivustolta

 1. Anna.fi:n keskustelut siirtyvät Kaksplus.fi:n alle 1.12.2020.

  Tästä syystä käyttäjätunnukset lakkaavat toimimasta. Voit luoda uudet tunnukset Kaksplus.fissä osoitteessa keskustelu.kaksplus.fi/register

  Tervetuloa edelleen keskustelemaan kiinnostavista aiheista osoitteeseen keskustelu.kaksplus.fi

  Ystävällisin terveisin,

  Annan toimitus
  Dismiss Notice

Puerto de la Cruz 2016-2017

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä mummeli, 18.04.2016.

 1. Juanita Vierailija

  Kiitokset teille, Senorita, Mummeli, Antigue ja kaikki musiikin ystävät hyvistä vinkeistä! Ne tulevat meille tarpeeseen ensi kautta ajatellen, asustelemmehan saarella peräti puoli vuotta. Olemme klassisen- ja kirkkomusiikin ystäviä ja harrastajia.
  Lisäisin siis vielä mahtavat kirkkokonsertit; viime talvena oli Puertossa mm. Bach-viikot. Joulunajan tarjonta oli myös upea. Auditoriota Santa Cruzissa unohtamatta! - jonne/josta hyvät bussiyhteydet (myös takaisinpäin iltayöstä.) Pitääpä vilkaista, joko ohjelmiston ovat laittaneet näkyville.:)
   
 2. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  672
  Saadut tykkäykset:
  189
  Missäs ketjussa se turismin määrä keskustelu taas olikaan? Kun wikipediassa oli vuositilasto, niin onko jossain kerrottu, milloin sesonki alkaa ja loppuu? Eli jos olisi kuukausimääräinen tilasto, niin sehän sen kertoisi, poislukien manner-Espanjasta tulevan kesäturismin.
   
 3. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 223
  Saadut tykkäykset:
  633
  Oisko tuolla "höpinät" ketjussa. Kasvua kuitenkin luulisi tulevan, kun kohta minnekään muualle ei uskalleta makustaa. Varsinkin kun Thaimaassakin paukkuivat pommit viime yönä. Saas nähdä.

  Nyt takaisin olypmpialaisten pariin.
   
 4. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 223
  Saadut tykkäykset:
  633
 5. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  672
  Saadut tykkäykset:
  189
  Asuntoasiat ketjussa on tarinaa tärkeästä parkkipaikasta. Niin on Antiguen löytämässä tietopaketissakin.

  Parking in Puerto de la Cruz
  Follow the signs to Playa Jardín and continue along the front towards the town centre until you get to a narrow left turn entrance to the Parque Marítimo (sign posted ‘Parking’) which provides free, unlimited parking with easy access to the town one way and the beach the other. In all the years I’ve lived here, I’ve always been able to find a space here, although once or twice (during Carnaval) it’s taken a while.
   
 6. tervetullutta Vierailija

  Vilkas keskustelu parempi kuin yksinäinen tylsä jorina.
   
 7. tuulipukutavis Vierailija

  Eräs nimimerkki halusi Puertoon glamouria. Mitä mieltä te muut Puerton ystävät olette?

  Jos haluaisin glamouria, menisin Puerto Banusiin Marbellassa, Benalmádenan huvivenesatamaan tai Ranskan Rivieraan. Mutta kun en halua, menen Puertoon.

  Puerto on viehättävä pikkukaupunki joka on onnistunut säilyttämään paikallisvärin, on aidosti kanarialainen. Rakastan Puerton rauhaa, pieniä kujia, vanhoja taloja, romanttista tunnelmaa, kalastusveneitä, ystävällisesti tervehtiviä kanarialaismummoja. En halua glamouria.
   
 8. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Sanoinko, että haluan Puertoon glamouria? Mielestäni en. Vaan että en tunnista uhkia sen tiedon perusteella, mitä uudesta huvinenesatamahankkeesta on. Ja että sen myötä Puertoon tulisi erilaisia asioita...

  Puerto ei enää vuosiin ole ollut "tuulipukutaviksen" kuvaama paikka, sori. Viehättävä edelleen, mutta joku varvas on nyt jäänyt jonnekin menneeseen.

  Yhteen sanaan takertuminen ei vaikuta kauhean viisaalta.
   
  Last edited: 16.08.2016
  • Tykkään Tykkään x 1
 9. tuulipukutavis Vierailija

  Tulipa kitkeriä kommentteja.

  Luulin tätä palstaa asialliseksi, mutta ilmeisesti tänne ei huolita uusia kirjoittajia aitoine ja vilpittömine mielipiteineen.

  Pysyn siis poissa.
   
 10. Matkailija Vierailija

  Niinpä niin. Tuli vaan niin paha olo tuosta Antiguen kirjoituksesta.
  Se Suomi24 oli ihan hirveä ja ne samat fiilingit tulvahtivat mieleen kun menin tuonne Annan foorumia lukemaan.
   
  Lasted edited by : 16.08.2016
 11. Juanita Vierailija

  Hola, "tuulipukutavis"!
  Älä mene pois, kirjoitit kauniisti. Tuli heti kaipuu juuri tuollaiseen Puertoon, jollaiseksi sen kuvailit.
  Hienostuneempaa hakeville suosittelen esim. Funchalia, josta kovasti tykkään minäkin. Siellähän näkee alvariinsa isoja, upeita risteilyaluksia. Naiset käyvät shoppailemassa kalleimmissa kaupoissa.
  Kivoja kaupunkeja siis molemmat, mutta ilmapiiri tyystin erilainen.
  Mukavaa, että on valinnanvaraa!

  Joutaisinhan minäkin täältä miestenosastolta...:unsure:
   
 12. Juanita Vierailija

  Kyllä siivous on aina paikallaan, milloin herjauksen puolelle mennään.

  Jatketaan Kanariateemalla ja höpistään välillä!
  P.S. Erilaiset ihmiset ovat rikkaus, kun kukaan vaan ei solvaa toista.
  Melko siivo palsta kaikenkaikkiaan.
   
  Lasted edited by : 16.08.2016
 13. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 223
  Saadut tykkäykset:
  633
  Muokkaan hiukan viestiäni, koska sirkukseen on saapunut klovni, joka ei tiedä minkälaista menoa Puerto Cruzissa talvisin on. Olkaapa hyvät:

  [​IMG]
  [​IMG]

  [​IMG]

  Oi tuota viime talvea. Kolme ja puoli viikkoa auringonpaistetta, karnevaalia ja hyvää oloa ihanan vaimoni kera.
   
  Last edited: 18.08.2016
 14. toinen tavis Vierailija

  "Puerto ei enää vuosiin ole ollut "tuulipukutaviksen" kuvaama paikka, sori. Viehättävä edelleen, mutta joku varvas on nyt jäänyt jonnekin menneeseen"

  Hei Sotavento, löydät tuulipukutaviksen kuvaaman Puerton esimerkiksi kalasatamasta ja Charcon aukiolta, ja ennen kaikkea näistä länteen, La Ranillan alueelta.
  Punta Brava on pieni kylä aivan Puerton kyljessä, ja sieltäkin löytää aidon tunnelman ja tapaa paikallisia omissa askareissaan. Myös Puerton ylemmissä osissa on alueita joissa enemmistönä ovat kanarialaiset omine putiikkeineen ja pienine baareineen. Kannattaa käydä em. paikoissa, yllätyt varmasti iloisesti.

  Puerton itäpuoli sen sijaan on koko lailla pelkkää turistialuetta, vaikka siellä muutama paikallisten asuintalo onkin. Täältä et todellakaan oikeaa Puertoa löydä, vaan lähinnä vain rumia hotellirakennuksia ja turistien täyttämiä ruoka- ja anniskelupaikkoja.

  Romanttinen, tunnelmallinen Puerto. Se todellakin on olemassa, oikeasti.
   
 15. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 223
  Saadut tykkäykset:
  633
  Saanko kysyä kenenkään loukkaantumatta, että mikä ihme on "tuulipukutavis" ?

  Kysyn tätä siksi, että en koskaan ole omistanut tuulipukua, mutta ihan tavallisena matkailijana ja Puerto Cruzin ystävänä itseäni pidän. Toki vanhat romantisoinnit ovat hyväksi ja muistoina kauniita, mutta kehitys vaan on mennyt siihen suuntaan, että maailma on yhä enemmän yhtä ja samaa elämää ja ihmisiä täynnä. Eikä se ole mikään vika, vaan ihmisten itsensä valitsema olotila.

  Samankaltaista on turismi nimittäin ollut kaikilla niillä mantereilla, joissa olen vieraillut. Samanlaiset palvelut, kaupat ja turismin ilmentymät, vaikka maanosa ja kielet ovatkin vaihtuneet. Tosin minä en etsikään mitään extremeä matkoiltani, vain rentoutumista, hyvää oloa ja hauskanpitoa.
   
 16. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  672
  Saadut tykkäykset:
  189
  Miljöö on varmasti "romanttinen, tunnelmallinen". Noissa paikoissa tai alueilla ei kuitenkaan valtaosassa paikoista varattomimmat syö ja käytä palveluita, paitsi juhlien aikaan. Niitä toki riittää. Nuo alueet elävät turismista, mikä käy ilmi ruokalistoista ja hinnoista. Tämä on toki yleistys. Aina löytyy joku poikkeus.
   
 17. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 223
  Saadut tykkäykset:
  633
  Taitaa koko Teneriffan saari elää siitä turismista. Eiköhän se ole saaren pääelinkeino. Charcon ja vanhankaupungin kapeiden katujen ja korttelien tunnelmallisuudesta Eläkepapan kanssa samaa mieltä. Sinne on aina ilo iltaisin mennä kuljeskelemaan, vaikka vain kuljeskelemisen takia. Yleensä kun päätämme monasti jo etukäteen mitä syömme ja suosikkiravintolamme ovat sellaisia paikkoja, mihin menemmä. Syömisen jälkeen sitten Charcolla istuskelemaan, hiukan jäätelöä tai kahvia, sitten pikku lenkki noissa tunnelmallisissa kortteleissa ja siitä Pikku Pohjolaan Kaffelle ja viinille vaimoni kohdalla.

  Pääsispä jo.
   
 18. Juanita Vierailija

  KIITOS nimimerkille "toinen tavis", kirjoituksesi lämmitti romantikon sydäntä ja antoi lisänähtävää
  ensi kaudelle!<3
   
 19. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Kiitos kommentistasi. Tunnen kyllä Puerton, asunhan siellä puolisen vuotta yhtäjaksoisesti, syksystä kevääseen. Puerton voi nähdä monin silmin - puutun kirjoituksessasi ainoastaan kommenttiisi Plaza Charcosta. Se on oikeasti kaupungin pahin turistipesäke.
   
 20. toinen tavis Vierailija

  KIITOS itsellesi Juanita. Nuo miehet eivät taida katsella Puertoa samoin silmin kuin me naiset. Puerton vanhalla puolella silmäni lepäävät, näen kauneutta rumassakin rakennuksessa ja vastaan kanarialaismummun hymyyn hymyllä. Yhteistä kieltä ei ole, mutta sitä ei tarvita. Tämä ei ole menneen romantisoimista vaan ihan nykypäivän Puertoa.

  Olen eri mieltä Charcosta, sillä se on myös paikallisten, ikään katsomatta, ajanviettopaikka eikä ainoastaan turistien. Tietysti siellä on turisteja, mutta niin on Puertossa kaikkialla. Ja mitä tulee hintatasoon, niin paikallisten suosimat kaupat, baarit ja ravintolat eivät todellakaan ole hintavimmasta päästä, sillä he eivät suostu turistilisää maksamaan. Kävelkää, kulkekaa, katselkaa avoimin silmin, niin näette ja koette paljon enemmän kuin turismin.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 21. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 223
  Saadut tykkäykset:
  633

  Tuo on loistavasti kirjoitettu tunnelmointi sekä Charcosta, että niistä sen vierellä olevista vanhoista kortteleista. Myös paikalliset siellä Charcollakin käyskentelevät kun tuovat lapsensa leikkimään ja itse istuskelevat puistonpenkeillä vapaa-aikansa viettämässä. Ihanan tunnelmallinen paikka.
   
 22. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  672
  Saadut tykkäykset:
  189
  Riemastuttavaa! Moderointia tehtiin jo tässä ajassa. Kiitos siitä. Olen todella tämän palstan fani.

  Epäilen kuitenkin, etteivät kaikki rekisteröimättömät tule pysymään jatkossakaan asialinjalla, joten valitan moderoinnin tarvetta.
   
 23. toinen tavis Vierailija

  KIITOS sinullekin Antigue. En ole nähnyt siis väärin, kun olen paikallisia Charcolla nähnyt. Puerto on hieno ja monipuolinen loma- ja asuinpaikka, siellä on melkein jokaiselle jotain lukuunottamatta "varman auringon" palvojat, ja Veronicasin (Americas) alueen hurjat bailaajat. Puerton eri alueet tuovat valinnanvaraa lomanviettoon.
  Aamulla voi mennä satamaan katsomaan ja ehkä ostoksille, kun kalastajat saapuvat saaliineen, päivällä voi istua puistonpenkillä mummun pientä koiraa rapsutellen, illalla voi ottaa napanteerukset satamakapakassa, ja yöllä, yöllä voi vaellella vanhan kaupungin kaduilla kitaran tai harpun soittoa kuunnellen.

  Tai, tai voit käydä suomikaraokessa tai -tansseissa, seurata jalkapalloa brittien kanssa, laulaa juomalauluja saksalaisten kanssa, shoppailla La Villassa, tehdä kävelyretkiä meren äärelle tai havupuumetsikköön ja paljon muuta. Puertosta on moneksi, mutta tärkein asia on kaupungin kanarialaisuus jota kunnioittakaamme.
   
 24. mummeli Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  1 268
  Saadut tykkäykset:
  295
  Kirjoittajat
  Nyt malttia kehiin. En ole tätä palstaa aloittanut siksi, että voidaan keskustella joidenkin yksityisyydestä vaan siksi, että voidaan keskustella paikasa nimeltään Puerto de la Cruz ja siihen läheisesti liittyvistä asioista. Täällä olemme kaikki vain turisteja joille yhteistä se, että pidämme ko. kaupungista. Niin oletan. Täällä olemme samanarvoisia turisteja joilla on tietnkin erilaiset taustat, mutta sehän ei tänne kuulu, kukin on mitä on.
  Siis, keskustelu takaisin matkailuun ja siitä kerrontaan ja Puerton osalta sitä kyllä riittää. Jos haluatte tuota repivää henkilökohtaisuuksiin menevää keskustelua perustakaa sille oma palsta.
   

  Liitetyt tiedostot:

  Last edited: 17.08.2016
  • Tykkään Tykkään x 2
 25. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Mummeli, eikös tuo kuva ole Marboresta? Monta kivaa kahvi-/viinihetkeä siinä on tullut istuttua ja kuten aiemmin mainitsit, iltamusiikkikin on miellyttävää. Täytyypä taas poiketa, kun perille päästään.
   
  • Tykkään Tykkään x 1

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti