Hae Anna.fi-sivustolta

 1. Anna.fi:n keskustelut siirtyvät Kaksplus.fi:n alle 1.12.2020.

  Tästä syystä käyttäjätunnukset lakkaavat toimimasta. Voit luoda uudet tunnukset Kaksplus.fissä osoitteessa keskustelu.kaksplus.fi/register

  Tervetuloa edelleen keskustelemaan kiinnostavista aiheista osoitteeseen keskustelu.kaksplus.fi

  Ystävällisin terveisin,

  Annan toimitus
  Dismiss Notice

Puerto de la Cruz 2016-2017

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä mummeli, 18.04.2016.

 1. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  672
  Saadut tykkäykset:
  189
  Hetken mietin ja päädyin siihen, että tämä käy tämän otsikon alle, eli aihe on, mistä ostatte lippunne? Me olemme päätyneet siihen Marquesan lähellä sijaitsevaan myyntipisteeseen, jota pitää se aviopari, mies Hollannista ja nainen jostain Balkanilta.
  Meille tulee tätä nykyä usein Suomesta porukkaa vieraisille. Siinä joutuu toimimaan aluksi Puerto-oppaana, vaikka äkkiähän ne nuoremmat asiat omaksuu ja mihinkään vesipuistoihin en ole suostunut lähtemään. Opastettavista sukeutuu sitten oppaita seuraavalle kerralle ja pappa saa kulkea omia polkujaan. Siinä sitten on tullut kumminkin ostetuksi lippu poikineen ja jokunen ropo on sitäkin tietä mennyt, etenkin Loro Parque on tullut ”riittävän” monta kertaa nähdyksi. Aina tosin löydän sieltä uutta, viimeksi pingvinaarion katsomon ylästandin opetusvideot.

  Hollannin mies on hankkinut kunnioitettavan tietomäärän Teneriffasta ja hänellä on hauska huumori: ”Vaikka kaikki muu Teneriffalla menettäisi arvonsa, jostain tulee taas joku suomalainen, joka kertoo, että papallakin on se alennuskortti tänne”.
   
 2. mummeli Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  1 268
  Saadut tykkäykset:
  295
  Tuo kuva on todellakin Marboresta. Mukava kahvila poiketa aina joskus päiväkahvillakin kakkuhoukutuksen keralla. Illalla rauhallinen illanistujaisiin. Se on lomasella ehdoton käyntikohde, ihan nurkalla kun on.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 3. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 223
  Saadut tykkäykset:
  633
  Mummeli puhuu asiaa. Puerto Cruzistahan täällä keskustellaan. Jatkossa en aio tuo trolliksi paljastuneen matkailijan kommentteja kommentoida muuten kuin kehottamalla keskittymään matkailuun.

  Kiva kuva. Taas nousi tunnelma ensi talven matkaa odotellessa. Ravintolan nimeä en tunnista, mutta väreistä ja tunnelmasta päätellen tuo on Charcolta länteen lähtevän kadun ja linja-autoasemalta rantaanpäin kadun kulmassa, lähellä Anne-Mari Hairetchen hierontapaikkaa. Katujen nimiä en muista. Menikö oikein?
   
 4. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  672
  Saadut tykkäykset:
  189
  Jostain syystä tuossa Marboressa oli pitkään Ruotsin lippu edustavasti näkösällä. Poikkesin paikassa kumminkin kerran maittavalla aamiaisella. Eihän minulla mitään sveduja vastaan toisaalta ole :), ei oikeastaan ollenkaan. Ruotsinmaallakin on pitkän elämän aikana tullut oltua riittävästi. Aina on pärjätty, mutta jääkiekko-otteluiden jälkeen on joskus ollu lujassa, molemmin puolin.
   
 5. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  869
  Saadut tykkäykset:
  359
  Tuossa kahvilassa on monet monet kerrat pidetty kaffepausseja, ihanat leivonnaiset,mukava tunnelma. Iltaisin myös musiikki esityksiä joista aiemmissa kirjoituksissa jo on tullut kerrottu.
  Tuo kahvila on siinä hotelli Florida Plazan lähellä tosin hotellilla on nyt uusi nimi kuten monella muullakin hotellilla on nimi vaihtunut.

  Taksilla liikkumisesta,
  on se kyllä hieno asia miten toimivaa on taksin saaminen Puerto de la Cruzissa, ei yksin se edullisuus sitä taksin käyttöä ole suosimassa vaan kun kävellen liikkuminen on toistaiseksi melko rajallista, toivottavasti väliaikaista mutta kuten sanottu taksilla pääsee ja se ääretön ystävällisyys ja avuliaisuus jota on saanut kokea.
  Sairaustapauksessa kerrankin kun taksilla menimme Bellevuen sairaalaan ensiapuun taksi saattoi sisälle asti ja toimi vielä apuna, voi sitä ystävällisyyttä!
  Kovin mielellään nuo kuljettajat keskustelevat jos suinkin löytyy se yhteinen kieli ja ei aina sitäkään tarvita kun "juttuun" tullaan.

  Mukavia matkojen odotuksia!
  Terveisiä!
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 6. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Me käytetään taksia pääosin pidemmillä matkoilla mutta tunnustan, että kun sen mittariauton saa lennosta, joskus kiireessä lyhyemmilläkin. Ja täysin samaa mieltä olen Señoritan kanssa taksikuskien ystävällisyydestä; ovat omassa roolissaan todella parasta mahdollista mainosta kaupungille.

  Señoritan kuvassa se karamellitalo pääsi oikeuksiinsa, sitähän se on, muistan aikanaan, että siihen silhuettiin jo ihastuttiin, kun noustaan Puerto Viejolta ylös ja se pinkki kaunistus on siinä viistosti vasemmalla.

  Onpa taas jotain mitä odottaa...
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 7. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  869
  Saadut tykkäykset:
  359
  EL Monasterio on varmasti tuttu paikka monelle mutta jos joku ensikertalainen nyt tätä lukisi niin sinne kannattaa ehdottomasti mennä tutustumaan tuohon vanhaan luostariin. Siellä on useita ruokapaikkoja, valinnanvaraa on ja hyvää ruokaa. Voi käydä vaikka päivällä kahvittelemassa tai vaikka syömässä, ihanat näköalat, usein tulee valittua se kahvila josta näkyy alas kaupunkiin ja merelle asti.
  Puutarhassa liikkuvat kanat ja kukot tai ainakin yksi kukko:), välillä komentaen kovastikin, Riikinkukot on upeita, usein ovat kuin vartiossa katoilla, nättejä kukkia kaikkialla, tunnelma on ainutkertainen.
  Monelle täällä kirjoittaneelle onkin tuttu kaveriporukalla kun olemme menneet iltasella ko. paikkaan, ehkä taas seuraavallakin lomalla?
  Hieno video vielä lisäksi.
   
  Last edited: 17.08.2016
 8. Matkailija Vierailija

  Moi, Antigue! Hyvillä mielin me kaikki Puerton matkaa odotamme. Olethan jo kohteliaasti anteeksikin pyytänyt, joka on hyvä piirre ihmisessä!
  Tämä palsta siis pysytettäköön kaikesta pahasta puhtaana. Jos jollain on tarvetta kirjoitella rumia, valitkoon hän eri foorumin. Eikä ole järjen häivää mennä sinne niitä tuotoksia lueskelemaan.

  Oikein hyviä, toivottavasti vielä vähän kesäisiäkin päiviä kaikille!
  Nähdään sitten vaikka PP:ssä, me talvehtijat ynnä lomalaiset.
  Hymyssä suin tietysti ja jutellaan mukavia!:):)
   
 9. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  672
  Saadut tykkäykset:
  189
  Koskas näemme sinun anteeksipyyntösi -siis sen, jonka viestejä on moderoitu? Mikä olikaan siis "hyvä piirre ihmisessä"?
  En ole nähnyt Antiguen anteeksipyyntöä, enkä toisaalta syytäkään siihen.

  Kiitos vielä kerran moderaattorille!
   
 10. Eieiei Vierailija

  Nyt en ymmärrä "Eläkepappaa"
  Täällä pitää puhua vain Puerto de la Cruzista, ei osoitella yhdellä sormella muita, kun kolme on itseensä päin. Siis puhe Puertoon, kuten Mummeli pyysi.
   
 11. Matkailija Vierailija

  Kyllä! Hyvä on minunkin pyytää omasta puolestani anteeksi (äiti opetti). Joten pyydän anteeksi Antiguelta, että menin hänen kirjoituksiaan muilta palstoilta lukemaan. Ei olisi kannattanut mennä. Kai pettymys oli liian suuri, kun hän muutoin oli aina niin kohtelias. En siis osannut aavistaa. Se sai aikaan voimakkaan ahdistuksen ja pahan olon, koska ne liittyivät viime talviseen...
  Tiedät kyllä, "säävaari", samaa sait itsekin tuta. Lopultahan muorisikin jo sanoi sanasen palstasi loppumetreillä.

  Otahan vähäsen rennommin sinäkin ja huomaat, että voit paremmin!
  Terveisiä muorillesi, lähettää emäntä ja menee isännän kanssa saunaan...

  Iloisiin tapaamisiin Puerto de la Cruzissa!:)
   
 12. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  672
  Saadut tykkäykset:
  189
  Ole sitten ymmärtämättä. Kuten sanoin, näemme useita rekisteröimättömiä kirjoittajia, joiden ainoa pyrkimys on kohdentaa opponentointi henkilöä kohtaan. Tämä kuvottava kavalkadi on tuolla suomi24 kanaria palstalla nähtävänä. Nyt nimimerkki "Matkailija", vierailija statuksella, on kuitannut rekisteröityneelle nimimerkille "Antigue" jotain, joka vaikuttaa jälleen joka osa-alueeltaan epätodelta. Kiittää kumminkin anteeksipyynnöstä, jota en ole lukenut rekisteröidyn nimimerkin, Antiguen taholta.Ei ole kyennyt siihen itse, vaikka moderointi on kohdistunut poistamisen nimimerkkiin "Matkailija", joka on rekisteröimätön.

  Tämän palstan saastutus on pyrkimys suomi24 trollin taholta. Ammmattitaitoinen moderaattori poistaa epäasianmukaisuuksia. Kiitos siitä!

  Tämä ongelma on kaikilla palstoilla, joissa voi kirjoittaa anonyyminä. Anna palstan mode on kuitenkin paras näkemäni.

  Aha! Tulihan se "anteeksipyyntö". Vitsi sinänsä. Tämä jää helposti lopulta nähtäväksi. Jotkut meistä oikeasti ovat paikalla Puertossa. Toiset kertoilevat, miksi eivät päässeet paikalle. Viime kauden lopussa trollillamme oli lukuisia syitä, miksi ei juuri silloin lopulta koettu tulemaan. Ei pysty rupeamaan...
   
  Last edited: 17.08.2016
 13. Eieiei Vierailija

  Eikö täällä sitten saa kirjoittaa rekisteröitymättä? Olemmeko me kaikki rekisteröitymättömät trolleja ja valehtelijoita. Suomi 24 palstoista en tiedä mitään. Miksi niistä täytyy täällä olla niin vihaisena. Mitä se tänne kuuluu. Tulin tänne vilpittömin mielin, koska Puerto kiinnostaa minua menneitten matkojen takia. Enää en tule sinne menemään. Pyydän anteeksi jos loukkasin nim "Eläkepappaa", Harmi, sillä Hän näytti tietävän paljon Puerton asioista.
  Enää ei kiinnosta. Sorry.
   
 14. Eieiei Vierailija

  En pahastu, jos poistatatte viestini.
   
 15. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  672
  Saadut tykkäykset:
  189
  Tottakai täällä saa kirjoittaa rekisteröimättömänä. Se on Anna.fi palstan linjanveto ja se on semmosenaan se, ei kahta sanaa.

  Ongelma on se, että rekisteröimättömien nimimerkkien kautta käydään pääsääntöisesti yhtä nimimerkkiä, Antigueta, vastaan loka- ja parjauskampanjaa.
  Parjauskampanja taas on niin kokonaisvaltaista, että muuta sisältöä on enää vaikeaa erottaa, koska 9o% viesteistä tulee yhdeltä ja samalta trollilta, jonka ainoa idea on opponoida Antigueta.
  On kokonaan toinen asia, mikä on nimimerkki "Antiguen" viestien status ja asiasisältö. Siitä on luonnollista käydä debattia.
  Kaikki voi käydä katsomassa, mihin tämä on johtanut suomi24 kanariapalstalla. Tosin juttu taitaa olla osin just nyt "hold-tilassa(trolliongelma)", jotta Allerin mode voisi kohdentaa toimiansa. Viikonloppuna loka siis taas lentää, ehkä, saas nähdä.
   
 16. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 223
  Saadut tykkäykset:
  633
  Korjasin muuten edellisen sivun palautettani syytöksiin palstalle parempaan asuun. Käykää katsomassa.

  Hiukan tunnelmointia viime talvelta:

  [​IMG] [​IMG]

  [​IMG] [​IMG]

  Huomatkaa lisko viimeisessä kuvassa.
   
 17. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  869
  Saadut tykkäykset:
  359
  Todella surullista kuinka Puerto de la Cruz ketju on nyt jostain syystä tullut lievästi sanoen taistelutantereeksi. Tosiaan, malttia henkilökohtaisiin arvosteluihin ja yksityisviestit kaiketi voisi siirtää muualle.

  Kiitos kauniista kuvista Antigue, nuo ilahduttavat aina ja tosiaan Puerto de la Cruziin ja matkailuun lisää kokemuksia paikasta ja vaikka retkistä missä on mukava käydä ja nauttia lomasta "koko rahan edestä"
  Icod on paikka johon on mukava reissata Titsalla ja varsinkin bussi numero 354 kiertää vuoristokyliä ja maisemat on upeita La Guanchan paikkeilla voi joutua tuntemaan mitä on olla pilvessä:oops:
  Icodin yksi nähtävyys on vanha traakkipuu, myös Maripesario perhospuisto on tutustumisen arvoinen, näistä löytyy netistä omia sivuja. Kunis pikku kaupunki.
  Vanhan kertaamista mutta ne jotka eivät vielä ole käyneet tuo on ihan mukava pikku retki ominpäin suoritettavaksi, eipä silti kyllä sitä on useammankin kerran sinne poikettu.
  Kohteita riittää niin myös itse Puerton kaupungissa.
   
 18. mummeli Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  1 268
  Saadut tykkäykset:
  295
  Myös Garachico, tuo aikoinaan laavan alle peittynyt kaupunki, joka uudelleen rakennettu tuo laavakerroksen päälle, on mukavan matkan päässä Puerto de la Cruzizta retkikohteena. Jos ei autoa ole vuokrannut käyttöönsä, sinne pääsee Titsan busseilla kätevästi Siellä on kaivettu esiin nähtäville miten syvällä kaupunki ennen oli. Vain ranassa oleva linna ja vähän sivummassa oleva talo. Niin täydellinen oli tuho. Näitä lähikaupunkeja on mukava käydä katsomassa kun Puerto de la Cruzissa lomailee. Vaikka lomapaikassakin on erilaista nähtävää niin mukavaa vaihtelua tuo nuo lähiseudun pikku kaupungit. Ne on paikkoja, joihin voi lähteä hetken mielijohteessa, joku sanoo mennäänkö, toinen vastaa, mennään ja niin vie askel sitten bussien lähtöpaikalle.
  412.JPG 357.JPG
   
  • Tykkään Tykkään x 3
 19. rakkauttavain Jäsen

  liittynyt:
  08.09.2009
  Viestejä:
  59
  Saadut tykkäykset:
  24
  Näinköhän sitä pääsisi matkaan nyt tänä syksynä. En ole oikein uskaltanut vielä hehkutella ajatuksella vaeltelusta ympäri ja ristiin rastiin Puerto de la Cruzin katuja. Vaikka käyntejä on ollutkin jo yli kymmenen, niin kyllästymistä emme ole kuitenkaan tunteneet. Viime vuosi jäi väliin, samoin vuosi 2012, jolloin oli peruutettava jo tilatut matkat. Nyt vuosi on kulunut ensin puolison sairastelun ja uuden lääkeaineen sivuvaikutusten vuoksi, mutta nyt tuntuu hyvinkin toiveikkaalta, että varausta ei tarvitsisi perua. Malttia, malttia odotuksiin, hoen itselleni, mutta kun lukee täältä muiden kaupunkiin rakastuneiden muisteloita, niin oma kaipauskin vahvistuu. On se vain niin ihmeellinen tunne, miten rauhoittavaa ja henkisesti rentouttavaa kaupungin ilmapiiri on. Vaikka kyse onkin taasen kaksiviikkoisesta rupeamasta, niin ilmoista huolimatta nautitaan täysin rinnoin.
  Syksyllä 2014 ostin siitä Florida Plazan lähistöllä olevasta kukkakaupasta kaksi isohkoa pussillista papusia, toinen vihreää ja toinen keltaista. Vihreät kylvin viime vuonna ja satoa tuli ihan kohtuullisesti ja tänä vuonna kylvin sekä täältä kotikaupasta ostamiani papuja sekä sen keltaisen pussukan papuset. Kotimaasta ostetut eivät itäneet juuri lainkaan, mutta Teneriffan papuset itivät suurimmaksi osaksi ja ovat antaneet satoa ihan kiitettävästi. Enköhän hanki sieltä uudet pussit ensi vuotta varten, sikäli mikäli matkalle päästään.
  Ihanaa aurinkoista mieltä ja viikonloppua kaikille
   
  • Tykkään Tykkään x 3
 20. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 223
  Saadut tykkäykset:
  633
  Kauniisti kirjoitettu Puertosta "Rakkauttavain". Noinhan se on. Mieli tosiaan lepää kulkiessa Puerton kauniissa maisemissa. Viime talvena laajensin kävelyreittejä La Willan suuntaan, sekä El Ringoniin, El Duranzoon ja mäkeä aina vaan ylöspäin. Ensi talven haasteeksi olen miettinyt La Orotavaan kävelemistä. Siinähän on se hyvä puoli, että Titsalla pääsee takaisin jos kävely alkaa kyllästyttää. Mutta illan hämärtyessä ensin pikku istuskelut Charcolla paikallista elämää tarkkaillen ja sitten vanhankaupungin suuntaan pikku kujia kuljeskelemaan. Joskus toki pelkkä istuskelu vaikkapa Martianezin rannalla aaltoja katselemassa on kyllä upeaa tunnelmaltaan.

  Toivotaan, että pääsette tällä kertaa matkaan. Kaksikin viikkoa tuolla paratiisissa saa mielen kyllä hyvälle tuulelle.
   
  Last edited: 19.08.2016
  • Tykkään Tykkään x 1
 21. mummeli Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  1 268
  Saadut tykkäykset:
  295
  Rakkautta vain.
  Olipa mukava kuulla sinustakin taas. olen usein miettinyt oletteko nyt lähdössä Puertoon ja pitänyt sitä kysyäkkin. Kai sitä itsensä taas löytää sieltä syksymmällä, matka ainakin on varattuna ja aina vaan samaan hotelliin. Ei ole ollut syytä vaihtaakkaan kun olen siellä viihtynyt.

  On se kyllä kumma kaupunki, ei mitään suunnitelmia tekemisistä edes tarvi etukäteen olla, kun aina menee aika niin hyvin, ja vain nauttii tunnelmasta Olemmekohan nyt niin, että saamme tavata.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 22. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 223
  Saadut tykkäykset:
  633
  Illan tunnelmakuva Puerto de la Cruzista viime Tammikuulta:

  [​IMG]

  Aurinko laskee ja luo taianomaista tunnelmaa...

  Nyt saunaan(y)
   
 23. talvikko Vierailija

  Noin se just on "rakkauttavain"! Jokin siinä Puerton tunnelmassa on sellaista mikä vetää puoleensa vuodesta toiseen, vaikka sää ei ehkä aina ole paras mahdollinen. Itselläkin oli pari välivuotta, mutta viime talvena taas pääsin minäkin sinne nauttimaan musiikista, tunnelmasta ja hyvästä ruoasta. Karnevaalitkin sattui samaan aikaan, joten tunnelma katossa koko viikon. Ensi talvi ihan auki vielä, mutta jos jonnekin matka käy, niin luultavimmin Puertoon!
   
 24. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  672
  Saadut tykkäykset:
  189
  Taidanpa perustaa hyvissä ajoin sen sääraportointiketjun, jota pidin suomi24-puolella viimekautena. Sehän on sparttalaisittain aneeminen, jossa on tarkoitus todeta vain sen päivän sää, ehkä joskus aamuin illoin, milloin vaihtelee. Se hukkuisi muuhun tarinaan, joten oma topicci lienee paikallaan 17.11.2016 alkaen, paikkana Puerto de la Cruz, La Paz.
   
 25. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 223
  Saadut tykkäykset:
  633
  Sääraportointi kuulostaa hyvältä. "Ainasataa" Puerto Cruzista saadaan sen arvoinen lomapaikka, kun paljastuukin, ettei aina sada. Mutta omaan ketjuun ehdottomasti, jotta jälkipolvetkin voivat Cruzin ihania säitä päivitellä.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti