Hae Anna.fi-sivustolta

 1. Anna.fi:n keskustelut siirtyvät Kaksplus.fi:n alle 1.12.2020.

  Tästä syystä käyttäjätunnukset lakkaavat toimimasta. Voit luoda uudet tunnukset Kaksplus.fissä osoitteessa keskustelu.kaksplus.fi/register

  Tervetuloa edelleen keskustelemaan kiinnostavista aiheista osoitteeseen keskustelu.kaksplus.fi

  Ystävällisin terveisin,

  Annan toimitus
  Dismiss Notice

Puerto de la Cruz 2016-2017

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä mummeli, 18.04.2016.

 1. Juanita Vierailija

  [​IMG]
  Senorita!
  Olisiko tässä ehkä inspiraation lähdettä uuteen akvarelliisi?
  Maalaatko muuten valokuvasta, vai mieluummin paikan päällä?
  Entä mikä vuodenaika innoittaa eniten Sinua? Alahan ottaa taas sivellin kauniiseen käteesi...

  Lueskelin tässä iltasella kivoja kirjoituksiasi, kuten tuon yllä olevan El Monasterio-jutun.
  Jostain syystä meillä se on vielä käymättä, mutta varmaan marraskuussa mennään.
  Olemmehan melkeinpä "erikoistuneet" kirkkoihin ja luostareihin matkoillamme...

  Sinulle, Aguilalle, Sotikselle, jne. kiitokset, kun "noteerasitte" ja vähän kommentoittekin niitä meidän reissukuviamme. Kovin keskeneräinen se kooste tosin vielä on.

  Kävi nimittäin niin, että kuvat kertomuksineen olivat "Paikka-auringossa" nimisellä palstalla.
  Se oli Aurinkomatkojen ylläpitämä. Kaikki meni hienosti vuosikausia ja meistä palstalaisista kehkeytyi ihan kuin ystäviä keskenämme. Saimme kertoa matkoista toisillemme kuvien kera aina ihan tuoreeltaan.

  Sitten pahuus pääsi valloilleen: Tuli yksi ainoa REKISTERÖITYNYT häirikkö, joka pisti koko paikan päreiksi. Palsta suljettiin ja sitä ennen meidän piti pelastaa kuvamme ja kirjoituksemme.
  Vieläkin usein kaipaan muutamaa lämminhenkistä ihmistä sieltä. Mietin, mitä heille mahtaa kuulua?
  Sen jälkeen ei oikein ole tehnyt mieli aloittaa uusien koosteiden tekoa, vaikka kuvamateriaalia eri maista onkin tullut valtavasti lisää. Ehkä jonain päivänä. Tosin tässä iässä ei enää pitäisi paljoa lykätä, jos jotain aikoo...

  Käytän nimimerkkiä Juanita, joka onkin ihan oikea nimeni - espanjalaisittain! Sen tarkkaavaiset kuvien katselijat ovat jo huomanneetkin.

  Hyvää ja rauhaisaa viikonvaihdetta! Satoi tai paistoi.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 2. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Vautsi mikä kuva, Juanita. Jos pensseli pysysisi handussa, tuosta rupeaisin kyllä luomaan ruskaa uudelleen.
  Nyt ymmärrän, missä ollaan aiemmin kohdattu. Olin siinä AM:n palvelussa hyvin lyhyen aikaa, silloin vielä muut kiireet veivät aikaa, mutta ikäväkseni aikanaan huomasin sen tosiaan loppuneen. Suuri sääli ja voin hyvin ymmärtää "vakkarin" harmin.

  Monasteriosta.... Todella upea alue, mitä Señorita kuvasi ihan oikein sanoin. Usein on tuolla käyty, ruoka on hyvää palvelu ensiluokkaista, näkymät alas laaksoon ilta-aikaan jotain aivan huikeaa.
   
 3. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 223
  Saadut tykkäykset:
  633
  Hieno on kuva. Kiva tunnelma tuossa, vaikken syksyihmisä olekaan. Tässäkin syksyssä parasta on, että pian tulee Joulu ja Joulupäivänä taas Puerto Cruziin. On mitä odottaa syksyn pimeyden saapuessa. Meillä duunareilla, kun vielä on vain tietty määrä lomaa vuosittain. Tämän sateisen kesän jälkeen, Puerton aurinkoa todella odottaa.

  Matkailukausihan Cruziinkin alkaa jo ihan pian, joten alamme saamaan tilanneraportteja silloin paikan päältä. Ainakin toivottavasti.
   
 4. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  869
  Saadut tykkäykset:
  359
  Kiitos Juanita!
  Maalaan kyllä mallista mutta myös kuvista, miten milloinkin. Ensimmäinen harjoitelma jonka teimme akvarellikurssilla oli asetelma jossa oli vasta pyydetty kala ja mukana vihanneksia. Siitä sitten opettajan tarkan silmän alla tuherrettiin paperille, ensin tietysti saatiin teoriaopetusta, paperin käsittelyyn, värimaailmaan, valoihin ja varjoihin pikku hiljaa.
  Naurussa oli pidättelemistä miten kalalle voi joku saada ilmeen, minun kalani oli todella vihaisen näköinen, ihan oikeasti sillä oli viha silmissä, Toisen kun sain tallennettua onnistuikin vähän leppoisampi kala paperille, hauskoja muistoja.
  Sain arvostelussa pelkkää naurua tuon kuinka voi tallettaa kalalle vihamielisen ilmeen, kalaparka oli varmaan vihainen kun oli joutunut saaliiksi.:mad:
  Joskus meillä on kurssilaisten kanssa maalaus sessioita meren rannalla, luonnossa maalaillaan, joskus asetelmia, harjoituksia, harjoituksia. Yhdessäolon riemua, sekin osaa elämän hyvyyttä.

  Joskus oli ajatuksissa että Puertossa sitten maalailen pitkillä lomilla, vaan elämäntilanne on jättänyt toistaiseksi ainakin pitkät matkat vain 2-3 viikon pituisiksi.

  Maalaus kuten Puerton matkailukin on antanut paljon ystäviä, ihan livenä olevia ystäviä, siitä olen todella kiitollinen.

  Terveisiä myös vanhoille kamuille hih. ei iän perusteella, Aguilalle ja ookke karalle! Kiva olisi lukea teidän asiantuntevia kirjoituksia.
  Monta hauskaa kirjoitusta ja hauskaa huumoria joskus aikanaan, sellaista se on. Uusi aika uudet tuulet. Täällä sitä vaan pysytään ja muistellaan ja odotellaan uusia matkoja.
  Mitkä olivat myös hauskoja, kuva-arvoitukset, silloin piti aivonystyröiden koittaa dementiaa pistää syrjään kun mietti missä tuon olen nähnyt.

  Pitkäaikaisia kokemuksia vanhoilta kävijöiltä, monen monta neuvoa joista oli apua arvaamattoman paljon.
  Mummelli ikuinen ystäväni, heti ns. natsasi ystävyys, mummelin kokemukset matkoilta olivat hyviä tuleviin matkoihin ja elämän viisaudet, siitä suuri kiitos. Oi ja monen muunkin kirjoittajan ja kyllä edelleenkin niitä mukavia kokemuksia on kiva lukea.
  Jaksellaan!
  Kaikkea hyvää!
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 5. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  672
  Saadut tykkäykset:
  189
  Kuinka moni on muuten käynyt katsomassa peliä kentällä Campo de Fútbol El Peñón? Osuin sattumalta siihen "näköalatorniin" kun junnumatsi oli menossa. Vaikka ollaan kaukana mantereelta, on pelikulttuuri pikkasen eri tasolla, kuin Suomessa. Siinä viereisessä kulmakuppilassa on ihan asiallista pikkupurtavaa ja se ei ainakaan liene ulkomaisen suurpääoman omistuksessa :)
   
 6. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  869
  Saadut tykkäykset:
  359
  Saanko ihan kauniisti kysyä millä eri tasolla on junnujen pelikulttuuri kuin Suomessa?
  Mielestäni samanlaista tempperamenttia jo pikkuiset osaavat kuin etelänkin naperot kentällä näyttää. Juuri viikko sitten saimme taas olla kannustusjoukoissa kun ekaluokkaikäiset junnut potkivat palloa turnauksessa innoissaan, maalivahtina oli yhdessä joukkueessa todella pikkuinen kaveri, narujalat mutta nuopa jalat olivat nopeat.
  Kannustusta tuli kullekkin joukkueelle ja se ilo mikä valtasi pelaajan joka maalin teki, kuin isot edellä, tuuletukset oli mahtavia.
  Kyllä olemme käyneet joskus katsomassa harjoitusotteluita ko. kentällä Puertossa.
  Ihan varmasti vastakin poiketaan peliä katsomaan jos vaan paikalle sopivasti osutaan.

  Se on kaunis kaupunginosa, värikkäineen taloineen.

  kohta alkaa Formuloiden aika-ajot!
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 7. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 223
  Saadut tykkäykset:
  633
  Wow, tuota Senoritan linkkiä. Upeita kuvia rakastamastamme kaupungista. Matkakuume nousi taas piirun verran lisää. Onneksi Jouluun on enää 4 kuukautta:)

  [​IMG]

  Oma kuvaa viime talvelta.
   
 8. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  672
  Saadut tykkäykset:
  189
  Ihan kun kyseessä olisi kokonaan eri laji; Suomessa potkupalloa, Espanjassa jalkapalloa. Ero on samaa luokkaa, kuin pääsarjatasolla. Sikäläiset junnut on käsittämättömän teknisiä ja kurinalaisia, sekä omaa pelikäsityksen. Sitä on nautinto seurata.

  Kohta tosiaan alkaa ne aika-ajot, alkuhöpinät menossa.
   
 9. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  869
  Saadut tykkäykset:
  359
  Pikkujunnujen pelejä paljon nähneenä en niin jyrkästi vielä vertaisi etelänmaalaisten lasten taitoihin, ekaluokkalas ikäisten pelitaidot, voiko puhua vallan eri kulttuurista, ehkä, mutta kyllä näillä Suomalais pikku junnuilla on kurinalaisuutta, lahjakkuuksiakin jos vielä noin pienillä niitä voi verrata.

  Onhan se erilaista pelata vihreällä nurtsilla ympäri vuoden, täällä ei voi kaikki päästä halleihin talvikausina harjoittelemaan.

  Täällä talvikausina on taas muita urheilumuotoja ja niissä taas loistetaan, vertaa jääkiekko.
  Niin, eri kulttuurit, eri harrastellijamäärät.

  Meillä helmikuussa kun pikku lapsi katsoo ulos niin kummat hän laittaa jalkaansa "hokkarit" vai "nappikset" ?

  Tuohon sanomaasi kurinalaisuuten jäin jollain lailla kiinni, juniori urheiluharrastuksen parissa olevat lapset ovat mielestäni kurinalaisia , täysin kurinalaisia.
  En voi sanoa että muunmaalaiset lapset olisivat kurinalaisempia.

  Eipä tämäkään tänne Puerto de la Cruz osioon kuuluisi, jotenkin vaan halusin liputtaa meidän omien junnujen puolesta.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 10. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  672
  Saadut tykkäykset:
  189
  Parahin Senorita1. Olin juuri viime tiistaina seuraamassa esikouluikäisten tyttöjen matsia Stadissa. Sillä on oma funktionsa, enkä mitenkään väheksy mimmejä, enkä sitä riemua. On loogista, ettei kurinalaisuutta voi vielä edellyttää.
  Kysyit "mikä ero" ja siihen vastasin. Syyt, kuten totesit, ovat ilmeiset. Lopputulema on, että tasoero on huikea, kun pojat on +10-tasolla.
   
 11. Juanita Vierailija

  Senoritalle!
  Kiitän lämpimäsiti tästä(kin) hyvästä kirjoituksesta. Kunpa ihmiset osaisivat ottaa oppia sinulta, miten kirjoitetaan kauniisti ja ystävällisesti! Olisi tämä maailma niin paljon parempi paikka meidän kaikkien elää ja olla.
  Monia kivoja vinkkejäkin olen jo kirjoituksistasi poiminut. Puolukat ja sillit, mistä niitä siellä hakea, ym. ym.

  Muuten, meilläkin on jalkapalloa harrastavia junioreja! Hyvä, että liikkuvat ja ovat välillä ilman whatsappia! Vanhemmat ovat tehneet paljon vapaaehtoistyötä oopperajuhlilla, keräten tuohon harrastukseen rahaa.
  Tämä oli rankka päivä Anna-palstalla. Hyvä, että sain muutakin ajateltavaa, "marjaterapian" muodossa!

  P.S. Sen vihaisen kalan ilme olisi ollut näkemisen arvoinen!
  Itse kävin aikoinaan työv.opistossa öljyvärioppia saamassa. Kuviksen opettaja kehotti jatkamaan (antoi päästötodistukseen 10) Osti jopa väritkin meikäläiselle...oli näkevinään mahdollisuuksia!
  Sitten tuli perhe alle 20-vuotiaana ja töihin meno...
  Musiikkia harrastamme nykyisin mieheni kanssa (kuorolaulu ja pari instrumenttia) hyvä niinkin.

  Buenas noches!
   
 12. mummeli Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  1 268
  Saadut tykkäykset:
  295
  Syksy lähestyy täällä kauniissa kotimaassamme, eilinen kova myrsky antoi jo hivenen esimakua siitä mitä tuleman pitää. Paljon oli ilmassa risua ja roskaa. Omat amppeli kukat jo aamulla nostelin maahan ettei niitä myrsky saanut revittyä, mutta osalle maassa kasvavalle kävi sitten huonommin.

  Mitä pidemmälle syksy ehtii, sen lähempänä on lähtö sinne tutulle saarelle, tuttuun kaupunkiin, minne aina on jonkilainen kaipuun poikanen. Tulevaan matkaan taas sisältyy paljon kivaa, ystäviä saa tavata siellä asujia ja täältä tulevia. Voiko tämmöinen vanha mummeli muuta toivoakkaan kuin ystävien tapaamista ihanassa ympäristössä, minne siteet niin lujasti ovat sitoutuneet vuosikymmenten aikana. Taas kiire kiertämään tutut paikat, katsomaan, mikä on muuttunut, mikä säilynyt. Mikä ravintola, jossa tullut käytyä vieläkin voimissaan ja onko tuttuja kauppoja vielä voimissaan. Sitäpä se nykyään jo on tuo lomailu, kaupunki riittää pieniä retkiä lukuunottamatta. Ei enään tarvi painua paikasta toiseen kovalla vauhdilla, ei kiire minnekkään. Voi vaikka puiston penkille istahtaa, katsella ympäristön hyörinää vain olla ja nauttia. Se riittää tälläiselle mummelille kovasti.

  Senoritalle ja kaikille ystäville lämpimät terveisiet, siellä taas tavataan, jos luoja niin suo.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 13. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  869
  Saadut tykkäykset:
  359
  Kiitos Juanitalle ja mummelille!

  Monesti vanhoja matkoja tulee muisteltua,
  Puerto de la Cruz, ensimmäisen kerran kun sinne matka vei,
  muistan sen siisteyden ja kukkaloiston kun siellä kuljin , ei voinut kuin haukkoa henkeään ihastuksesta, siitä ilosta oli soitettava kotiväelle kuinka ihanaan paikkaan olen tullut. Silloin ei ollut kännyköitä, niistä kadunvarrella olevista puhelinpömpeleistä soitettiin kotiväelle.
  Seuraava loma oli parin vai olisiko ollut kolmen kuukauden päästä ja silloin taas, kuinka muuten kuin Puerto de la Cruziin.
  Näin matkat yhäti jatkuneet tuttuun kaupunkiin, tuo ensi "kosketuksen" ihanuus on joka kerta yhtälailla henkeäsalpaavan ihanaa.
  Mukavia muisteloita ja matkojen odotuksia kaikille!
   
 14. Kalakalle Vierailija

 15. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Kalakalle, viime keväänä kirjoitinkin yhdestä tuoreen kalan kokemuksesta, missä oli mukana "sama" ja "vieja". Aivan loistava ateria. Kiitos tästä linkkikoosteesta. Hyötytietoa jokaiseen makuun.

  Sen kuitenkin toistan, että saaren parhaat kalaravintolat eivät ole Puerto de la Cruzissa, vaan etelämpänä.
   
 16. Kalanalle Vierailija

  Missä ja mitkä ovat sinun mielestäsi parhaimmat kalaravintolat? Millä perustelet ettei Puertossa olisi yhtä hyviä seafood-ravintoloita kuin etelässä? Niitähän on ympäri saarta.
   
 17. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 223
  Saadut tykkäykset:
  633
  Loistava kuvaus. Juuri noin se menee. Samoin itsellä, ensimmäinen "etelänmatka" vasta 36 vuotiaana, siihen saakka kaikki rahat kiinni kilpa-autoilussa ja vanhoissa harrasteautoissa, joita ympäri vuoden ajettiin. Muistan tuon ensimmäisen kerran. Vielä aktiivisena kilpa-autolijana annoin silloiselle tyttöystävälleni periksi ja suostuin etelänmatkaan. Halvalla tietysti oli vaade, kun joku typerä autonosa piti taas saada. Matkaksi muodostui Tjöreborgin matkajokeri, eikä siis kohdetta tiedossa. Reina Sofialla olimme hiukan pettyneitä, kun meidät ohjattiin pohjoiseen menvään bussiin, olimmehan kuulleet vain etelän rantalomakohteista aikaisemmin. Matka bussissa kautta karun maiseman kohti suurta ja vilkaselämäistä Santa Cruzia, mistä toki emme mitään tienneet ja siitä älyttömän ruuhkaiseen "maailman pisimpään"ylämäkeen kohti La Lagunaa, ihaillen maiseman muuttumista koko aja vehreämmäksi. Bussin laskeuduttua Orotavan laakson pohjalle olimme ällikällä lyötyjä. Eka hotellimme oli Palmeras Playa, hyvällä paikalla, kauniin kaupungin sydämmessä. Siitä se syntyi, ikuinen rakkaus tuohon kaupunkiin, joka on aina ykkösvaihtoehto lomapaikaksemme. On tullut kierrettyä Thaimaata ja Barbadosta, mutta aina mieli Puerto Cruziin palaa. Tunne on vähän samanlainen, kun halu päästä kesämökille, tuttuun ja turvalliseen ympäristöön, joka todella kodilta tuntuu.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 18. Juanita Vierailija

  "Bussin laskeuduttua Orotavan laakson pohjalle olimme ällikällä lyötyjä. Eka hotellimme oli Palmeras Playa, hyvällä paikalla, kauniin kaupungin sydämmessä. Siitä se syntyi, ikuinen rakkaus tuohon kaupunkiin, joka on aina ykkösvaihtoehto lomapaikaksemme. On tullut kierrettyä Thaimaata ja Barbadosta, mutta aina mieli Puerto Cruziin palaa. Tunne on vähän samanlainen, kun halu päästä kesämökille, tuttuun ja turvalliseen ympäristöön, joka todella kodilta tuntuu."

  Kiitos hyvästä kuvauksestasi, Antigue!
  Juuri noinhan mekin koettiin se ihka eka reissu sinne. Alun karusta maisemasta kun kehkeytyi Puertoa lähestyttäessä ihan "madeiramainen" vehreys! Ensimmäinen matka tuonne kannattaakin tehdä juuri niin, että lentää etelän kentälle ja siitä sitten eteenpäin...

  Kohtuu paljon palloa tallanneina meidän tosin on lähes mahdoton nimetä sitä kaikkein kauneinta paikkaa. Moni on kysynyt. Jos vehreyttä ajattelee, ovat kolmen kärjessä meille Madeira, Azorit ja Puerto de la Cruz. Ja Suomi, tämä armas synnyinmaa on kuitenkin listaykkösenä, on meillä vaan niin monipuolinen ja ihana luonto tuhansine järvineen!

  Mutta nuo em. tekivät suuren vaikutuksen, kun olimme aikaisemmin tutustuneet Lähi-Idän äärimmäisen kuiviin ja hiekkaisiin maisemiin. Mutta makuasioitahan tietysti nämäkin...
  Eräs rouva sanoikin, ettei hän koskaan vaihtaisi rakasta Egyptiään meikäläisen Madeiraan!
   
 19. Juanita Vierailija

  Sotis, ym. Pto:n murkina-asiantuntijat!
  Pidämme kovasti sikäläisistä juustoista. Niitä ostimmekin joka kauppareissulla suoraan tiskiltä siivuina, lajeja vaihdellen ja maistellen. Ja tuorejuustoa tietysti palana. Hyviä kaikki kuin mitkä!

  Kysymys kuuluukin: Juustojen rasvaprosentti? Opettelimme sen espanjaksi kysymään, mutta myyjä sanoi vain, että rasvaa on! Niin herkullisia kuin rasvaiset juustot ovatkin, ei niitä suositella syötäväksi kuin juhlapäivinä. Tuli tuntuma, että siellä kovinkin grasapitoisia ovat!

  Kotiin tultuamme 5kk:n jälkeen, menimmekin ihan ensitöiksemme mittauttamaan kolestroliarvot.
  Ne kuitenkin olivat hyvät kaikilta osin. Ensi talven puolivuotiskautta ajatellen kyselen, ettei suonet vallan tukkoon menisi...
   
 20. Juanita Vierailija

  Gracias, Senorita!<3
  Nyt vasta lukaisin sinunkin muistelosi ekasta Puerton matkastasi. Hyvin elävästi niitä tuossa kuvailet, tuttuja fiiliksiä!
  Olen senverran "naatti" tästä marjasouvista, että en enää kuulema näe, enkä kuule mitään!:confused:
  Täytyy saada nämä kotihommat kondikseen, niin voi taas hyvillä mielin ajatella Puertoon menoa.

  Mummeli sanoi oikein: Sinne mennään, jos Luoja suo!
  Kaikkea hyvää uuteen viikkoon.:)
   
 21. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 223
  Saadut tykkäykset:
  633
  Mummeli kuvasi hyvin tuossa edellä sen jokavuotisen kaipuun ja kiihkon tunteen Puerto Cruzin kohdalta. Kun bussi viimein on pudottanut väsyneet matkailijat hotellille, ollaan kirjauduttu sisään ja päästään huoneeseen. Ei siinä kerkeä kuin shortsit häthätää vetää päälle, sandaalit jalkaan ja pikapikaa kaupunkikierros, tutkien, miten kaupunki on muuttunut, mitkä tutut liikkeet hävinneet tai säilyneet ja tietysti ekan illan "juhla-ateria" Pikku Pohjolassa, moikaten tuttuja Anua ja Ritua, sekä Moita. Tietysti toivottavasti ensi talvena myös Urbanoa ja Frania. En toki ole kovin uskonnollinen, mutta seurakunnan kahvilassa meidät myös otettiin niin ystävällisesti vastaan, että se kuuluu nykyään ekojen päivien vierailukohteisiin. Eikä sovi unohtaa Shaktin Tiinaa, joka on aina ollut miellyttävä meille, vaikkei olla joka kerta ostettu mitään. Taitaa tykätä suomen puhumisesta ja multa se vilkkaana sujuu hyvin.

  Sitten meno rauhoittuu, aletaan ryntäilemään vähemmän ympäriinsä, istuskellaan Charcolla ja muissa puistoissa jäätelöä tai pikku purtavaa mukanamme. Kiire häviää, tunnelma kohoaa ja elämän nautinnollisuus tulee parhaimmillaan esiin.

  117 päivää vielä....
   
 22. Tagus Vierailija

  Hei! Ostakaa pakattuja juustoja, niissä on rasvaprosentit merkitty. Tiskiltä saa niitä parhaita, mutta ovat kyllä hurjia rasvapommeja. Ihan sama kuin meillä kotisuomessakin. Rasvaiset herkkujuustoja ja kevyet aika mauttomia. Yli 17% ei suositella jokapäiväiseen ruokavalioon. Suositusten mukaan päivittäin vain 5-10%juustoja. Tietysti jokainen syö rasvaa niin paljon kuin sielu sietää. Vaikka lusikalla voita! Itse syön kevyesti ja terveellisesti. Olen kala-kasvislinjalla ja käytän paljon raejuustoa ja 0%tuorejuustoa. Rasvahapot saa öljystä.
  Hyvää syksyä ja talvea Teille Puerto de la Cruziin!
   
 23. mummeli Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  1 268
  Saadut tykkäykset:
  295
  Tuo ensimäinen kerta
  Kun ensikerran tuolle saarelle menin, se ei ollut ensimäinen kerta kaikista saarista, jotka ei oikein olleet tuntuneet omilta. Mutta tuo hetki, kun katselin ensikerran Teidelle ja tuli se vahva tunne, tuolla olen, Teiden rinteillä elänyt aiemmin aasina ja se tunne on yhä, kun sinne menen. Siitä alkoi kiinnostus saareen ja sen historiaan.
  Tyttäreni oli käynyt Puerto de la Cruzissa aikaisemmin ja varoitti pelästymästä tuota karua maisemaa alkumatkasta. Osasin odottaa sitten parempaa matkan jatkuessa. Silloin ei matka ollut yhtä vaivaton kuin nykyisin ja kesti melko kauan.

  Perilla meitä odotti hotelli Avedina, joka ei enään ole hotellina sekään. Oli kyllä ihan kiva hotelli, kaikki pelasi loistavasti. Ja seuraavana aamuna oli sitten tuo tutustumis tilaisuus joka oli vähän muuta kuin kaupunki kävelyä Ensin bussi meni La Orotovaan, jossa pikainen käynti käsityö koululle ja kierros kävellen kaupungilla, sitten kohti Santa Ursulaa ja nahkatehtaan myymälää, sieltä takaisin Puertoon ja käynti Jardin botanicossa ja vielä kahvihetki Taoron silloisen Casinon aulassa Sillä kierroksella opas antoi kullanarvoisia vinkkejä eri paikoista.

  Mitä kaikkea noihin kymmeniin kertoihin sisältyykään, mikään ei ehkä muuta sitä tosiasiaa että tuo ensimäinen kerta oli jotain, jota ei edes vuosikymmenet ole pystyneet häivyttämään. Silloin oli vielä paljon nuorempi ja menevämpi nykyisen hiljaiselon rinnalla ja kahden viikon lomalla ehti paljon

  Kaksi viikkoa, se muuttui vähitellen tuohon viiden viikon oleiluun ja se olikin sitten jo ihan arkea paikalla, elettiin kuin kotona. laitoin melkein aina ruuatkin itse, se tuntui juhlalta, olihan se hintatasokin silloin ihan toista omiin hintoihimme verrattuna, sen vain on vuodet tasoittaneet. Ei enään ole ero yhtä iso kuin silloin ennenvanhaan

  Noita muistoja vuosikymmenten varrelta on toki paljon, mutta tuo ensimäinen tuntuma paikkaan se vain säilyy. monta kivaa yksityiskohtaa sieltä reisulta saimme, myös yksi erittäin ikäväkin muisto parin suomalais parin kohdalta jäi siltä reisulta mieleen.
   
  • Tykkään Tykkään x 3
 24. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 223
  Saadut tykkäykset:
  633
  Upea kuvaus ekasta reissustasi Mummeli. Saako udella minä vuonna tuo tapahtui ja kuinka paljon ihana Puerto de la Cruz on sen jälkeen muuttunut. Oletan suuria muutoksia tapahtuneen.

  Kyllä se jo alle kymmenenkin käyntikerran jälkeen turha juokseminen alkaa kyllästyttää. Kaupunki ja jopa koko saarikin sinänsä on jo nähty monilta osin, toki näkemättäkin on paljon jäänyt, mutta pääpiirteittäin kuitenkin. Nyt voi ensimmäisten päivien "pakkojuoksemisen" jälkeen ottaa jo rennosti. Just niinkuin kotimaassa mökillä.
   
  Last edited: 31.08.2016
 25. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 223
  Saadut tykkäykset:
  633
  Olet tietysti oikeassa Ookke kara. Ei kukaan turisti voi nähdä muutaman viikon aikana kaikkea Teneriffalta. Mutta omasta mielestä mielenkiintoisia kohteita on tullut senverran kierrettyä, että nyt jo voi ottaa rennommin. Toisinsanoen, ei tarvitse rynnätä pää märkänä joka paikkaan vuokra-autolla tai bussilla. Mut joo. Kaikkea en millään ole nähnyt, edes Puerto Cruzin lähialueilta.
   
  • Tykkään Tykkään x 1

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti