Hae Anna.fi-sivustolta

Puerto de la Cruz 2017-2018

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä mummeli, 03.05.2017.

 1. mummeli Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  1 251
  Saadut tykkäykset:
  272
  Pitkän harkinnan jälkeen taas kuitenkin päädyin tämän perinteisen palstan avaamaan uudeksi matkustuskaudeksi.
  Olisi kiva jos kirjoittaisitte matkoistanne, tulevista ja jo tehdyistä, Tietoa ehkä paikkaan ensikertaa matkustaville. kainkenlaista mukavaa kuvienkin kanssa "höystettynä" Monelaista kerrontaahan sieltä löytyy, ostospaikkoja, hinta tasoa, se monia kiinnostaa. Kokemuksia monenmoisia.

  Omalla kohdallani on matka syksyllä varattuna taas kerran. En vain osaa pysyä pois, vaikka kovasti sitä jo vuosia yrittänytkin.
   
  • Tykkään Tykkään x 4
 2. Paavo ja Tuula Jäsen

  liittynyt:
  09.11.2009
  Viestejä:
  84
  Saadut tykkäykset:
  22
  Kiitos mummeli taas tästä avauksesta ja toivotaan, ettei tälle palstalle tule mitään asiattomuuksia. Ensi maalis - huhtikuun vaihteeseen olemme varanneet kolmen viikon matkan Casablancaan. Sieltä käsin meillä on aikomuksena pistäytyä Gomeralla muutama päivä vaeltamassa. Mutta sitä ennen monenlaista muuta matkailua.
  Hyvää kesän odotusta kaikille lukijoille!
   
  • Tykkään Tykkään x 3
 3. Aguila Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  09.01.2008
  Viestejä:
  1 758
  Saadut tykkäykset:
  204
  Suunnitelmissani on viettää elämäni ensimmäistä kertaa Joulu Puertossa vaikka vakaa aikomus oli käydä välillä jossain muualla.
  Tekemistä saarella riittää, polku GR 131 on vain osittain kuljettu,Guajaralle on avattu uusi nousupolku sen voisi yhdistää tuohon 131:seen matkalla Paisaje Lunarin kuumaisemiin.
  Piper ja Pato jäivät näkemättä vaikka varsin lähellä kävimme, matkan loppuun osuu vielä eräät tasakymppisset synttärit jonne pöytävaraus on tehty toimestani jo pari vuotta sitten.
  Joten ehkä varaan 5 viikkoisen valmismatkan.
   
  • Tykkään Tykkään x 4
 4. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  813
  Saadut tykkäykset:
  300
  Seuraavan kauden matka kyllä jo varauksessa, toivon mukaan myös toteutuu.
  Suunnitelmia tulevaan reissuun, ainahan sitä mielessä on missä olisi kiva käydä, Titsalla ainakin joka lomalla käydään La Orotavassa, mäkistä se on siellä mutta kun ei ole kiirettä, pikkuhiljaa..
  Muihinkin kaupunkeihin mieli halajaa mutta sitten kun olemme paikanpäällä, päätetään , saatetaan mennä extempore minne ns. nokka näyttää.
  Viimeksi päätimme mennä porukalla taksilla yhteen näköalapaikan kahvilaan joka olikin sitten suljettu, kysyimme taksilta että mikä muu kaunis kahvila olisi sopiva. Taksi vei meidät Cafe Vista Paraisoon ja juhlistimme siellä vuosipäivää kauniita maisemia ihaillen hyvän ystävän seurassa.
  Ei ollenkaan ole huonoa vaikka suunnitelmat vaihtuvat.
  Puerton ihana kaupunki jo sinällään on sitä loman keskipistettä, lempikahvilamme siinä kirkon kupeessa joka ei kyllä kilpaile palvelun nopeudella, päinvastoin mutta meille sopiva katselupaikka arjen touhuja seuraten, oi että...
  Pieniä hetkiä, suuria tunteita muistoista.
  Näitä tunnelmia odotellaan tuleviltakin matkoilta.

  Terveisin
   
  • Tykkään Tykkään x 4
 5. Sinun on hyvä lomailla noin pitkään kun olet työkyvyttömyyseläkkeellä, vaikka eihän sairaudet mitään kivoja tietenkään ole. Me joudumme tyytymään kahteen+yhteen viikkoon Puertossa, mutta parempi sekin kuin ei mitään. Ehkä sitten itsekin eläkkeellä vietämme rouvan kanssa kuukausia Puertossa yhteen menoon, ellemme jopa sijoita omaan asuntoon.
   
 6. rekkautumispakkoko? Vierailija

  Suokaa anteeksi, mutta älkää kirjoittako henkilökohtaisista asioistanne. Kirjoittakaa vaan Puerto de la Cruzista. Henkilökohtaisiin asioihin on helppo tarttua.
  Miksi yleisellä matkailupalstalla täytyy kertoa elämästään, kaikesta? Miksi? Ymmärrättehän. En itse halua edes kertoa matkani ajankohdasta ym. Minulla on se kuva, että ne harvat, jotka täällä kirjoittelevat, tuntevat toisensa ja heillä on henkilökohtaiset yhteyskanavansa. Mutta kukin tyylillään.
  Joku on fiksoitunut Puertoon, joillekin se on yksi kohde muiden joukossa.
  Olisihan se hauska jos Kanariapalstoille pitäisi rekkautua, jos kaikki muut Annan palstat sallivat vapaan kirjoittelun.
  Te asialle omistautuneet, voitte pitää palstanne ihan omanäköisenänne. Tuskin tänne suurta tunkua on.
   
 7. Osaako joku neuvoa hyviä vähemmistöravintoloita Puertossa? Yritän saada matkan marras-joulukuulle ja olen jo nyt etsimässä tietoa että mistä miesrakkautta kannattaa Puertossa lähteä etsimään. Suositelkaa siis vain vähemmistöravintoloita, ei heterobaareja. Kiitän jo etukäteen asiallisista vastauksista joissa ei arvostella eikä tuomita suuntautumistani.
   
 8. Aguila Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  09.01.2008
  Viestejä:
  1 758
  Saadut tykkäykset:
  204
  Antigue sanoi:
  Jos satumme samaan aikaan Puerto Cruziin, niin sopisiko jollekin patikkareissulle änkeä mukaan. Tosin kuin tuolla luullaan, uskon olevani hyväkuntoinen vaikeallekin reitille. Yhteinen ystävämme I:) voinee asian vahvistaa. Miltä kuulostaa.;)

  En näe omalta kohdaltani mitään esteitä sille etteikö yhteinen patikkaretki voisi toteutua.Tuo GR 131 täytyy jakaa osiin ehkä joutuu turvautumaan I:n kuljetusapuun reitille.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 9. Reissupari Vierailija

  Mummelille:
  Rakasta Puertoa ei tarvitse laittaa sitaaatteihin. Joukostamme näet moni on asunut siellä jo yli 10 vuotta. Osa omaksi ostamassaan asunnossa ja osa vuokralla. Ehkäpä se kertoo siitä rakkaudesta ilman lainausmerkkejä, eikös niin?
  Puerton asukkaat, lomalaiset ja lomaa suunnittelevat ovat kaikki mielestämme yhtä arvokkaita ja kelvollisia palstalle. Niin rekisteröityneet, kuin vierailijatkin.
  Itse kylläkin kirjoitan mieluummin blogia, johon lisään kuvakoosteet. En voisi mitenkään täyttää tällaista palstaa niillä, vaikka täyttä matkailuasiaa ovatkin. Joskus laitan linkin, se ei häiritse; kysehän on kaikkien yhteisestä keskustelupalstasta.

  Ihan varmasti osaamme aloittaa uuden ketjun. Teemme myös kotisivuja, blogipohjia ja kaikkia alan hommia, niin Suomessa kuin Puerto de la Cruzissakin.
  Niin, ethän sinäkään tietysti pysty sanomaan, saisimmeko täällä kirjoitusrauhan. Kukaan ei pysty sitä sanomaan. Syksyllä sitten jos vaikka katsottaisi...

  Nyt on keväthommien aika ja pihatyöt kutsuvat. Sitten vietämme kesää lasten ja heidän perheittensä, ynnä vieraidemme kanssa mökillä. Nautimme Suomen ihanasta kesästä.
  Harvalla on aikaa, tai halua istua tietokoneen ääressä vuoden ihanimpaan aikaan!

  Parhainta kesää myös Sinulle, Himmulle ja läheisillesi. Ja mukava kuulla, että olet jo Puerton reissun varannut. Samoissa maisemissa sitten syksyllä kuljetaan.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 10. Kiitos Reissupari Vierailija

  Kiitos Reissuparille lämpimästä, hyvästä kirjoituksesta. Tuli ihan levollinen, hyvä mieli. Iso kiitos.
  On totta, että ulkona on niin paljon tekemistä. Tämä Suomen kevät ja alkukesä on ihan parasta aikaa. Iloitaan ja kiitetään siitä.
  Palaillaan syksyllä tännekin kurkkaamaan jos löytyy halua. Nyt on paras pysyä poissa.
   
 11. Rami R:nen Vierailija

  Kiitos Reissuparille hyvästä kirjoituksesta. Seuraan matkojanne ja olen vaimoni kanssa saanut jo monia reissuvinkkejä kauttanne. Mm. ensimmäisen matkan Pto Cruziin teimme kuvienne perusteella viime joulukuussa. Oli hyvä matka!
  Linkki on suosikeissamme.
  Mukavaa kesää ja kivoja matkoja edelleen!
   
 12. mummeli Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  1 251
  Saadut tykkäykset:
  272
  Kiitos vain reissuparille ojennuksestanne minua kohtaan. olin tosiaan laittanut nuo sitaatit kun vastasin siihen viestiin, missä ei niinkään Puertosta kerrottu vaan toivottiin paikkaa mihin kirjoittaa. Sain ihan käsityksen tuosta teidän ojentamisestani että olisin teitä siinä tarkoittanut, en tokikaan, vaan juuri noita kirjoituksia joissa vain halutaan loukata muita kirjoittajia. Niille olisi hyvä olla oma palsta. Jokainen joka haluaa matkoista kirjoittaa on toki mahdollista tännekkin kirjoittaa. Sitävartenhan tämä palsta on.

  Reissuparille toivon hyvää kesää, oma kesäni menee työn merkeissä enkä juurikaan koneella ole kuin näin varhain aamulla. Nyt olen poikkeuksellisesti myös käynyt päivisinkin katsomassa näitä kommentteja, mutta kunhan taas rauhoittuu en paljon ehdi edes lukea täältä kirjoitelmiakaan.

  Toivon hyviä, asiallisia kirjoituksia palstoille, olkoot palsta sitten mikä hyvänsä. Kaikki asiattomuudet jääkööt omaan arvoonsa.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 13. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  1 994
  Saadut tykkäykset:
  444
  Mummelin kanssa samaa mieltä siitä, että asiallisempia kirjoituksia palstalle kiitos. Sensijaan olen voimakkaasti sen kannalla, ettei noita herjaus ja opponointipuheita tulisi olla millään palstalla. Uskotaan kuitenki, että ylläpito siivoaa palstan taas kerran,

  Yritetään siis keskittyä vain kanarian asioihin täällä.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 14. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  813
  Saadut tykkäykset:
  300
  Niinkin arkisesta asiasta kysyisin kuin palvelupesulasta lähellä hotelli San Felippeä? Tietysti hotellissa on pesulapalvelu jota toki voi käyttää. Joskus oli siinä viereisessä kauppakeskuksessa mutta onko enää?

  Terveisin,
   
 15. Aguila Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  09.01.2008
  Viestejä:
  1 758
  Saadut tykkäykset:
  204
  Palvelupesula löytyy ainakin varsin läheltä San Felipeä eli Calle de Valois kadulta.
  Itse en kyseisen pesulan palveluita käyttänyt vaan tyydyin Molinan kadun itsepalvepesulaan.

  [​IMG]
  Tämä kuva on siintä itsepalvelupesulasta jossa pesuohjelma maksoi 4 € ja kuivausrumpu 3€ pesuaineet kone annostelee ohjelman mukaisesti niitä ei tarvitse erikseen lisäillä.
  Kaverini käyttämä palvelupesula ei ollut paljoa kalliimpi etenkin kun sieltä sai pyykit silitettyinä mukaan.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 16. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  813
  Saadut tykkäykset:
  300
  Kiitos Aguila, jälleen kerran! Nämä ovat hotelli asumisen nurjia puolia, kuten jo tuossa mainitsinkin niin hotellilla tuo palvelu on, mutta kumminkin on kalliimman puoleista tuo palvelu mielestäni.
  Joissakin hotelleissa on myös olemassa itsepalvelupesula, ihan kätevää. Puertossa en tiedä onko , mahdollisesti Cacablanca apartementoksessa kenties?
  Ilmankin on toimeen tultu, ei tuo ole mikään probleema mutta helpotusta tuokin lomailuun ja matkalaukkuun vähemmän mukaan pakattavaa:).

  Mukavaa viikonloppua!
  Terveisin
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 17. talviasukas pdlc Vierailija

  Puertossa tätä palstaa viime talvena sanottiinkin Antiikki palstaksi. Kysyin, että eikös se ole Annan keskustelupalsta Kanariansaarista? Porukat kertoivat, että eipä ei, ja näyttivät todellisuuden. Myös ne kymmenettuhannet muut viestit, joilla kyseinen henkilö provosoi ja hallinnoi eri palstoilla. Tämän takia ainakin parikymmentä talvehtijaa päätti olla rekisteröitymättä ja lopulta unohtaaa koko palstan. Monilla olisi ollut paljon tietoa ja myös kysyttävää.

  Toki meidän talvehtijoiden on kiva kertoa parhaat asumiseen, ruokailuun, auton hankintaan, yms. liittyvät vinkit toisillemme siellä paikan päällä. Luotettavinta tietoa saa pitkään Teneriffalla asuneilta.

  Onneksi harmituksesta on poikinut hyvääkin: Mielenkiintoisia ja asiallisia blogeja, joita on ilo lueskella.
  Parhaimmillaan tämäkin foorumi voisi palvella monia. Fiksu ihminen kirjoittaa kohtuu harvakseltaan ja asiaa yleisille keskustelupalstoille.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 18. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  1 994
  Saadut tykkäykset:
  444
  Höpö höpö. Tänne voi kirjoittaa kuka vaan, kunhan ei harrasta opponointia tai herjaamista, kuten sinä tuossa yllä. Varmaankin näytät meille toteen, missä ole "kymmenillä tuhansilla viesteillä eri palstoilla" provosoinut ja hallinnoinut. Olisin kovasti kiinnostunut asiasta ja uskon monen muunkin haluavan ne nähdä. Sitä vain ihmettelen, että samaa jargonia viljelet viestistä toiseen.o_O

  Katselin tuossa netistä mahdollisia vuokra-asuntoja, jos toivomani 2-3 kk Puerto Cruzissa toteutuu ensi talvelle. Monenmoista tarjoajaa on tarjolla. Lukaali ja Optima lienevät luotettavimmat, mutta onko kellään kokemuksia Wimdun, Airbnbn, Espanjan-loman, Interhomen tai HomeAwayn tarjoamista asunnoista. Tarjollahan on monenmoista asunnosta rivitaloihin ja aina villoihin saakka. Onko kellään kokemuksia noista, joita haluaisi kiinnostuneille jakaa.;)
   
 19. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  813
  Saadut tykkäykset:
  300
  Eläkeläispappa jossain jo mainitsi vuokra-asunnoista, Parque Tajinasten siinä Kasvitieteellisen puutarhan vieressä.
  Jokseenkin hyvällä paikalla, kerran olemme siellä majoittuneet yhden loman ajan.
  Viehättävä ja rauhallinen piha puutarha-alue. Iso uima-allaskin.
  Asunto jossa olimme oli yksi kerroksinen asunto. Altaan lähellä, oma kiva pikku piha aurinkotuoleineen ja pöytineen, suojaisa piha.
  Uskomattoman ihanaa kun viereistä kasvitieteellisestä oli luonnon musiikkia , linnut pitivät konserttiaan.
  Silloin oli alueella pikku baarikin jossa oli myymälä päivittäistavaroineen, ei tarvinnut lähteä kauemmas kauppaan. Tosin siinä melkein nurkilla on se Cupula ostoskeskus.
  Niin rauhallinen alue, seesteinen tunnelma. Ulkopuolisia ääniä ei kuulu muuta kuin nuo linnut jotka tuovat sen kesäisen tunnelman liverryksillään.
  Lämmöllä muistelen tuota lomajaksoa.

  Terveisin
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 20. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  657
  Saadut tykkäykset:
  180
  Baari ja kauppa oli jo hävinneet, kun oltiin siellä viimeksi. Cupulan lisäksi se mummo pitää putiikkia ennen Riu'ta. Cupula on todella toimiva kauppa, jossa pappakin kestää vierailla, ei mikään Campo.
  Vaikuttaa vahvasti siltä, että Tajinasteen päädytään. Casablanca ei jotenkin viehätä, vaikka ei siinä mitään varsinaista vikaa olekaan.
  Suunnitelma on vaihtunut melko ripeästi, joten paras olla kirjoittamatta mitään kiveen. Siitä olen otettu, että on tarjontaa ja kun puran edellisen varauksemme, mahtuu valkoiseen taloonkin joulukuussa.
   
 21. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  813
  Saadut tykkäykset:
  300
  Eläkepappa,
  Niin ajattelinkin että onkohan sitä pikku baari/kauppaa enää Parque Tajinastessa.
  Vieläkö on vartiointi kuten aikanaan, tai no ulkoportit kun on kiinni niin eihän siellä ulkopuolisia kulje.

  Toinen melko lähellä oleva Club La Paz on siinä Cubulan kanssa samassa kompukassa. Mukavan tpainen talo josta on komeat maisemat Teidelle.
  Kauppa jokseenkin samoilla kulmilla.
  Yhdet tutut siellä asuneet. Rauhallinen paikka myöskin ja palvelut lähellä.
  Pien kerrostalo, isot parvekkeet.

  Oma matkansa tietysti alakaupunkiin, Titsa kyllä siitä kulmilta myös kulkee, kätevasti alakaupunkiin, tosin taksi niin edullista kun parikin on matkassa ei paljon maksa per. nuppi.
  Kävely tietysti luonnistaa hyvin ja ei niitä kuuluisia portaita tarvitse käyttää.
  Paljon on noita asuntoja tarjolla joskin oma haasteensa minkä pituisella reissulla on.

  Terveisin
   
 22. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  1 994
  Saadut tykkäykset:
  444
  Eläkepappa, Miksei Senorita1nenkin. Mistä noita Tajinasten kämppiä oikein etsiskelitte. Ihan joltain nettisivustolta, vai jonkun välittäjän kautta. Rakennushan on kiva, kivan rauhallisella paikalla La Pazissa, joten kiinnostaa isosti. Jos vaikka 2-3 kk onnistuisi. Sitten Antigue olisi tämänkin asian suhteen onnellinen.:)
   
 23. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  1 994
  Saadut tykkäykset:
  444
  Tähän on pakko vastata, ettei tule mitään väärinkäsityksiä jatkossa. En ole työkyvyttömyyseläkkeellä, vaan ihan joka ikinen arkipäivä "sorvi" kutsuu. Noin pitkän ajan, siis vähintään 2 kk voin Puerto Cruzissa täydellä palkalla viettää, jos en lainkaan pidä lomaa nyt kesäaikaan. Kuukauden kesäloma, viikon talviloma ja Kahdeksan Pekkaspäivää antavat tuon mahdollisuuden. Siihen lomaltapaluu rahat sekä veronpalautukset päälle, niin jopa 3 kk on mahdollista, jos vain edullinen majoitus löytyy. Toisin sanoen, ihan päinvastoin kuin täällä minusta luullaan ja opponoivasti kirjoitellaan, en ole mikään varakas snobbailija vaan ihan tavallinen duunari. Ne väitteet ovat syntyneet vain muutamien omissa asenteellisissa kuvitelmissa. Tuo aiempi pitkä kirjoitus on vain "unelma" tulevasta elämästä Cruzissa. Duunia siis tehdään, jotta voitaisiin maailman parhaaseen ilmastoon taas ensi talvena suunnistaa, jos mahdollista jopa pidemmäksi aikaa. Tosin vaimoni Sarahin tekemisetkin vaikuttavat asiaan. Noin pitkää aikaa en halua edes Puerto Cruzissa ilman häntä viettää.

  Loistava suunnitelma teillä kenties tapaamme Cruzissa sitten, kun eläkepäiviä molemmat siellä vietämme. Omat suunnitelmat täsmälleen samanlaiset.(y)
   
 24. mummeli Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  1 251
  Saadut tykkäykset:
  272
  Vai antiikin palsta. En minä kylläkään koskaan ole tätä kenellekkään nimennyt kun tämän olen aloittanut, en itselleni, en kenellekkään erikseen, vaan palstaksi johon voi kirjoittaa Puerto de la Cruzista, ja yhä jaksan toivoa että tämä säilyisikin sellaisena. Olen tämän aikoinaan, ensikertaa sen aloitettuani, tehnyt sen muiden matkaajien pyynnästä ja siitä sitten tuli jatkumo, jonka nyt vähitellen katson olevan jo turhaa.
   
  • Tykkään Tykkään x 3
 25. Godsavethe? Vierailija

  Palstalla viime vuosina melkein aina pn joku päällepäsmäri ollut. Eräät ilmeisesti haluavat kalifiksi kalifin paikalle.
   
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti