Hae Anna.fi-sivustolta

Puerto de la Cruz 2017-2018

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä mummeli, 03.05.2017.

 1. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  826
  Saadut tykkäykset:
  313
  Risco Bello kahvila jossa tulee käytyä melkein joka kerta kun Puertossa lomaillaan.
  Vuosien saatossa vaan on päässyt huonoon kuntoon.

  terveisin,
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 2. mummeli Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  1 256
  Saadut tykkäykset:
  275
  Risco Bello kahvila on kuin rauhan tyyssija kaiken menon ja melskeen keskellä. Se ikäänkuin kietoo kävijänsä sellaiseen hiljaisuuteen jota ei kaupungin keskeltä kuvittelisi löytävänsäkkään. Siellä näkee ihmisiä jotka istuvat kirja kädessään lukemassa ja nauttimassa luonnosta.


  Harmi, että se ennen niin kaunis vesipuutarha ei enään ole entisessä loistossaan. Mutta, pitää toivoa että se taas joskus saisi sen loistonsa takaisin.
  Niinhän se kyllä on rauhallinen paikka koko Taoron puistokin. myös sen kahvila on rauhaisa, kuin aika pysähtynyt. On ihana istua hetken siellä kun aikansa on kierrellyt ympäristössä. Kun sieltä sitten laskeutuu alas niin edessä on taas se sama autojen ralli, hiljaisuus on siellä ylhäällä, alhaalla kupungin melu.
   
  Last edited: 17.05.2017
  • Tykkään Tykkään x 4
 3. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  658
  Saadut tykkäykset:
  180
  Risco Bellon rauha on nykyisellään varmasti osaksi sen rappion vaikutusta. Osa käyttäjäkunnasta on kadonnut vesipuiston rappion vuoksi. Jos altaiden happikato tuosta vielä pahenee, kuolee loputkin kalat. Musta joutsen on jo aikaa saanut uiskennella ilman partneria. Muutama ankka ja sorsa on. Mutta rauhallista ja idyllistä on.

  Taoron puistoon kuitenkin satsataan. Minusta paikallinen puisto-osasto on pontevoitunut ja vuosi vuodelta itse puisto näyttää ehommalta. Taoron hotelli (casino) vaikuttaa menneisyyden luurangolta, enkä edes aiemmin tiennyt sitä kohdanneesta suuresta palosta 50-luvulla.

  Risco Bellon arkkuun ehkä viimeisen naulan pisti kaupunki rakentamalla portaiden yhteyteen näyttävän vesimaailman.

  Iso hotelli lienee 1800-luvulta ja mäellä on muitakin, tuoreempia, massiivisia hotelliruumiita odottamassa historian isojen rattaiden kääntymistä.

  Risco Bellon vieressä sijaitsee minipalatseja, joiden omistajissa esiintyy Espanjan karu historia. Sinnikäs väite on, että se keltainen PP:sta hyvin mäen harjalla näkyvä rappeutunut keltainen residenssi on ollut Francon. Yksi huhu kertoo puiston olleen joskus diktaattorin hovin yksityiskäytössä. Huhuja riittää.

  korj. havaittu typo
   
  Last edited: 17.05.2017
  • Tykkään Tykkään x 4
 4. mummeli Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  1 256
  Saadut tykkäykset:
  275
  Kovin rauhallinen tuo Risco Bellon kahvila alue oli jo silloinkin, kun paikka vielä veti paljon enemmän väkeä. kahvilan puiso oli hyvinkin kansoitettu joskus, mutta se rauha asusteli siellä silloinkin. Jotenkin se vain vaikutti, paikan henki, kaikki liikkuivat hiljalleen eikä melua kuulunut.
  Silloin -80- 90 luvun vaihteessa lipunmyynti sinne alas puistoon oli vielä siinä pikku rakennuksessa, kulku oli niin, että sieltä sisäkautta mentiin niin lippu tuli sitten myös ostettua ja siinä rakennuksessa oli myös myymälä, jossa oli myytävänä matkamuistoja, ei ihan sitä turistikrääsää, vaan nähän parempaa ostettavaa. Kauan on sekin jo ollut pois käytöstä. Kaikki ajanmittaan muuttunut, vain paikan henki on säilynyt. Jospa vaikka kaupunki joskus ostaisi tuon paikan ja pitäisi samalla kunnossa sen kuin Taoron puistonkin.
   
  • Tykkään Tykkään x 3
 5. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  826
  Saadut tykkäykset:
  313
  Parque Taoro on myös ainakin kerran lomailun aikana käytävä katsastamassa. Laaja alue, kauniit vesiputoukset kasvien ympäröimänä. Virkistyshetken voi viettää tuolla Risco Bellon kahvilassa tai vesiputousten vieressä olevassa baarissa, joskus oli välillä suljettuna toivottavasti on taas avoinna.

  Kaupunkilaiset käyvät puistossa lenkkeilemässä, ulkoiluttamassa koiriaan.
  Kasvillisuus on kaunista ja hoidettua. Hiekkatiet on lenkkeilijöiden suosiossa.
  Hotelleja alueella on mm. Tigaiga hotelli.
  Siihenkin kysymys, vieläkö on sunnuntaisin hotellilla kansantanssiesitystä?

  Vielä kysymys onko baari Alberto on toiminnassa? Sieltähän on mukavat näköalat alas kaupunkiin.
  Vierailun arvoisia kohteita.
  Vuodessa voi tulla muutoksia, kuten entinen hotelli Atalay joka oli suljettuna vuosikausia nyt näytti olevan hotellitarjonnassa nyt nimella Hotel Taoro Carden.

  Onpa niinkin käynyt että jollain on jäänyt kokonaan tutustumatta Taoron laaja alue.
  Ensi kertaa Puerto de la Cruziin matkaavat, tuo on todella käymisen arvoinen alue.
  Meille vanhoille tietysti tuttu paikka.

  terveisin
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 6. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 027
  Saadut tykkäykset:
  466
  Nyt kun Risco Bello on kiinnostuksen kohteena, laitan paikasta muutaman kuvan, omalta viime käynniltäni. Sarah poikkesi siellä nyt Huhtikuussa ja kertoi paikan olevan entistä synkemmässä kunnossa. Laihoinkin muutaman Sarahin ottaman kuvan tuonne "omaan" ketjuuni. Tässähän näitä vanhempia otoksiani.

  [​IMG]

  Paikkahan voisi olla todella viihtyisä pikku hoidolla. Nyt tämä lampi on kuunlemma melkein umpeen kasvanut:

  [​IMG]

  [​IMG]

  Noilla kivillä oli lammella kiva kuljeskella:

  [​IMG]

  Eläkepapan mainitsema musta joutsen:

  [​IMG]

  Silloin vielä edes jonkinverran kukkaloistoa. Ei kuunlemma enää.

  [​IMG]

  Kaikki tuo kauneus löytyy noin läheltä Puerto Cruzin maamerkkiä Be Airia.

  [​IMG]

  Pargue Taorohan on "pakollinen" vierailukohde joka reissulla. Monasti, jos La Willaan kävelemällä menen, kuljen tuon kauniin puiston läpi. Puiston penkeillä on kiva istuskella ja Senorita1sen mainitsemassa kahvilassakin on tullut poikettua useasti. Kyllä se siellä viime talvenakin oli, ei vaan tullut poikettua, kuten siis ei Risco Bellossakaan. Seuraavalla reissulla, toivotaan jo ensi talvena tuo suuri virhe korjataan.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 7. Annehanne Jäsen

  liittynyt:
  09.03.2012
  Viestejä:
  53
  Saadut tykkäykset:
  57
  Hyvä vinkki Senoritalta huomauttaa, että Taoron puisto on laaja alue. Maalis-huhtikuussa uusimme kahden vuoden takaisen käyntimme ko. paikassa, ja löysimme ihan "uusia" paikkoja, mm. vesiputousten vieressä ylhäällä olevan kahvilan (Alberto?) sekä näköalapaikan alas kaupunkiin ja merelle. Mutta nyt kasvillisuus näytti aika kuvahtaneelta edelliseen vierailuun verrattuna, lienee sateettomien talviviikkojen johdosta. Itse asiassa muuallakin oli kuivuneita istutuksia, mm palmuja.

  Risco Bellosta muistui mieleen mukava vanhempi täti-ihminen, joka istui siellä polun vieressä pienellä tuolilla myymässä lippuja (5 euroa/kpl) alas vesipuistoon. Hieman emmimme, kun emme tienneet minkälaisesta puistosta oli kysymys. Hän houkutteli meidät kuitenkin ostamaan ne liput toteamalla, että hän takaa meidän tulevan sieltä pois onnellinen hymy kasvoillamme. Ja hän oli oikeassa! Siellä oli paljon hienoja yksityiskohtia ja "hieman" erilainen puistopolku.

  Ja täältäkin suurkiitos palstan siivoamisesta. Kirjoitteluhan lähti ihan lapasesta. Toivottavasti emme palaa moiseen sekasortoon enää koskaan.
   
  • Tykkään Tykkään x 3
 8. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  826
  Saadut tykkäykset:
  313
 9. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  826
  Saadut tykkäykset:
  313
  No enpä osannut linkittää oikein , piti linkittää katunäkymänä.
  Siis Alberto baarista on kyse missä sijaitsee.
  Tämä Alberto baari on toisaalla, ei vesiputousten lähellä.
  Selostukseni oli vähän sekava aiemmassa tekstissä :oops:

  Terveisin
   
 10. Aguila Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  09.01.2008
  Viestejä:
  1 757
  Saadut tykkäykset:
  204
  [​IMG]

  Kolme kuukautta asuin talvella 2014 El Riscossa jonka uima-altaalta kuva on.​
  Tuon allasalueen eroittaa Risco Bellon vesipuiston polusta vain "näkösuojattu" aita, puheet sieltä kuuluivat selvästi lavitsalle asti, tuli mieleen että tuollakin polulla pitäisi käydä mutta käymättä se on vieläkin.Oli ilmeisesti liian lähellä.
  Toki siinä Risco Bellon kahvilassa on käyty useinkin mutta maksullisella polulla ei.

  Linkit: Rakkaustarina sekä puistot ja puutarhat.
   
  Last edited: 18.05.2017
  • Tykkään Tykkään x 1
 11. Annehanne Jäsen

  liittynyt:
  09.03.2012
  Viestejä:
  53
  Saadut tykkäykset:
  57
  Kiitos oikaisusta. Näköjään siis vieläkin jäi osa puistosta näkemättä, kun tuohon Alberto-baariin ei törmätty. Kiitos myös Aguilan laittamasta Risco Bello-linkistä. Googlen avulla käänsin tekstin, ja puistoon liittyvä tarinahan on surullisen kaunis rakkaustarina. Sitä en ollut tajunnut, nyt puisto saa mielessäni ihan uuden ulottuvuuden. Toivottavasti alue saa jatkossa ansaitsemansa kukoistuksen.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 12. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  826
  Saadut tykkäykset:
  313
  Kyllä vaan, samaa mieltä Annehannen kanssa tuosta Aguilan laittamista linkeistä ja eritoten Risco Bello puistoon liittyvä tarina, enpä ole tuosta kuullutkaan, kiitos Aguilalle!

  Myös Antiguen kuvista kiitoksia ko. puistosta, hyviä kuvia(y)

  Nyt olisi kysymys Aurinkomatkojen Puerto de la Cruzissa oleva toimisto? Onko tykkänään lopetettu kun heidän sivuillaan ei ole lainkaan mainintaa siitä. Siellähän oli mukava kirjojen lainauspiste.
  On jo jonkin aikaa kun AM lla olemme Puertossa käyneet, muiden matkanjärjestäjien matkoilla kylläkin.

  Terveisin
   
 13. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 027
  Saadut tykkäykset:
  466
  Aurinkomatkoilla emme mekään ole aikoihin Puerto Cruzissa poikenneet. Se toimistohan oli ennen hotelli Bambin sisäänkäynnin edessä, mutta viime talvena sieltä kadonnut. Hyvä kysymys, Senorita1. Eipä ole hajuakaan, minne se on muuttanut. Enpä löytänyt netistäkään tuota tietoa. Nyt tarvitaan viisaampien neuvoja.

  Suomi-kerhon toimistohan on siitä vajaan sadan metrin päässä Calle Iriartella, missä siellä kattava kirjasto tarjolla, mutta vain jäsenille.
   
 14. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Aurinkomatkojen toimistoa ei PdlC:ssa tosiaan enää ole, ei Bambin talossa eikä muuallakaan. Se oli viime talven tilanne, jatkosta ei kukaan tiedä. AM:lla on ollut aika siksakkia se touhu Puertossa viime aikoina. Liittyy moneen asiaan, kenties myös Finnairin pohjoisen lentojen päättyminen on osa tätä kokonaisuutta.

  Mutta kirjoja on kosolti myös esim. Pikku Pohjolassa ja Repessä (Reilupeli). Suomikerhohan peri Aurinkomatkojen kirjaston, että kyllä niiden nyt kelpaa.
   
 15. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  826
  Saadut tykkäykset:
  313
  Sotavento,

  Kiitos,noin se on, muutoksia tulee milloin missäkin suunnalla, Voihan sitä lukemista ottaa mukaan mitä lyhyillä matkalla kaipaa, aina sen verran pakaasissa tilaa on;)
  Joskus on ohjelmaa päiviin niin ettei paljoa ehdi kirjoja haikailemaan, useimmiten näin on.

  Eipä ole AM lla valmisretkiäkään vielä listoilla, jos lainkaan tuleekaan. Kuten aiemmin sanoin vähemmän enää on tullut valmisretkillä reissattua.
  Mutta en pitäsi ajatusta kyllä huonona, mikä ettei kun on hyvä tietävä opas matkassa mukana.
  Useampi vuosi aikaa kun matkatoimiston retkille on osallistuttu.
  Ehkä ei enää kannattavaa bisnestä, en tiedä.

  Lennon lisäpalvelut pitää tilata Finnairilta ruuat, ym. jotenkin outoa kun muilla matkanjärjestäjillä menee samalla kun matkankin tilaa,
  No kaikkeen tottuu, muutokset ovat vaan joskus olevinaan niin hankalia.
  Totta tuokin että Finnairilta tulee tilauksista myös valmismatkalaisille jotka lennon lisäpalveluita tilaa aika määrä sähköpostia.

  Terveisin,
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 16. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 027
  Saadut tykkäykset:
  466
  Laitetaanpas taas vähän löytämääni historian havinakuvaa tänne Puerto de la Cruz osioon. Tämä lienee klassikkopaikka kuvata kaunista Puerto Cruzin kaupunkia.

  [​IMG]

  Aika paljon on tuokin maisema muuttunut sitten 1969, jolloin kuva on otettu. Merivesialtaita ei ole ja rakennuskantakin on harvemmassa kuin nykyään. Minä ainakin tykkään enemmän tuosta menneestä maisemasta, vaikkakaan mitään vikaahan ei toki nykyisessäkään ole. Mitä mieltä...;)
   
 17. mummeli Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  1 256
  Saadut tykkäykset:
  275
  Noita vahoja kuvia Puerto de la Cruzista on mukava katsoa, niitähän on netti tulvillaan. Oikein vanhoissa kuvissa , missä San tTelmon seutukin on vielä kovin pientä, kovin synkeän näköistä on ihan mukava verrata nykypäivään.

  Onhan tuosta muuttumisesta paljon keskusteltu ihan viimeisinä vuosinakin, pelkästään kiviaitojen muuttuminen putkirakennelmiksi on saanut monenlaisia kommenteita, saatikka sitten tuo San Telmolta alkavan rantakadun muutos. Se sai ennenkuin se toteutettiin paljonkin erilaisia kommenteita aikaiseksi. Kerättiimpä siitä nimilistaakin vastustajien leiristä. Mikä sitten on mielipide nyt kun muutos on tehty. Omasta mielestäni se on kyllä onnistunut korjaus, nyt on tilaa vähän reippaammin siinä ja yksi tärkeä asia siinä toteutui, pyörätuolilla on helpompi liikkua ja niitätän siellä liikkuu aika paljon.

  Paljon on muutenkin kadut parantuneet ja liikenne yhä vähemillä kaduilla. Aikoinaanhan oli rantakatukin vilkkaasti liikennöity, nyt vain osin siellä saa autot liikkua. La Hoya katu oli hyvin vilkas liikennekatu, nyt rauhoitettu kävelijöille j.n.e Monenlaisia muutoksia on tapahtunut näidenkin vuosikymmenten aikaan kun siellä olen käynyt, mutta yleensä kyllä parempaan suuntaan.

  Mitä sitten tulevaisuus tuokaan tullessaan jos se suunniteltu satama sinne tulee joskus Se on sitten jo iso muutos, sitä vain en ole enään varmastikkaan näkemässä. Onhan se kolkka siinä sataman läheidsyydessä muuttunut tähänkin asti ja muutokset sopeutuneet hyvin omiin paikkoihinsa. Kun ja jos se satamahanke eteenpäin menee, uskon senkin sitten paikkaansa sopeutuvan ja monellekkin mieleinen uudistus. Muutoksethan ovat usein välttämättömiä, mutta onko kaikki, siitä en niikään ole varma. Yksi iso alueellinen muutos on näiden vuosien aikaan ollut tuo alue San Felipen linnalta sinne Bunta Braavaan, ei uskois samaksi ellei olisi nähnyt sitä ennen remonttia. Seutu, missä nyt isoja hotelleita oli banaanitarhaa vielä silloin.

  Kaikkien muutosten keskellä kyllä toivoo että kappale vanhaa kaupunkia säilyisi pikkutaloineen, ainakin muistona menneeltä ajalta.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 18. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 027
  Saadut tykkäykset:
  466
  Asiantuntevaa tekstiä taas Mummelilta. Maailma tosiaan muuttuu, samoin kuin rakastamamme Puerto de la Cruz. Mummelin kokemuksella paikasta on jo nähty paljon muutoksia ja ihan omallekin kohdalle niitä on muutama nähty.

  Tässä kuvaa noin kymmenen vuoden takaa, vielä silloin toimneen elokuvateatterin kohdalta, Calle San Juanilta. Mahtoiko vielä tuolloin olla tuon tien päässä ollut elokuvateatteri voimissaan. Sehän lopetettiin ensin ja sitten vasta tämän kuvan ottopaikalla ollut "rosteriseinä" leffateatteri. Nythän sekin on siis suljettuna.

  [​IMG]

  Ja toinen Kalasatamalta samalta ajalta. Siellä muutoksia ei onneksi ole tapahtunut

  [​IMG]

  Mulla olis myös hyvä kuva legendaarisesta Jorman Baarista, mutta sitä ei vissiin voi julkaista, kun siinä näkyy selvästi Puerto Cruzissa nykyäänkin vielä talvehtivia suomalaisia. Vahinko. Täytyy koittaa peitellä naamat, jotta kuvan voisi laittaa näytille. Mukava nostalgiapaukku se kuitenkin olisi.

  Mukavat illanjatkot kaikille.

  Edit. Korjattu kadun nimi.
   
  Last edited: 30.05.2017
 19. ookke kara Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  03.08.2007
  Viestejä:
  2 439
  Saadut tykkäykset:
  69
  Ystävämme All_Marino tuli tuolta ylhäältä liitovatjolla Puerton Lasketumispaikalle, jokunen vuosi sitten, aika kaveri.
   
 20. ookke kara Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  03.08.2007
  Viestejä:
  2 439
  Saadut tykkäykset:
  69
  Olisikohan elokuvateatterit sijainneet Calle San Juanilla, yksi oli ainakin Hotelli Chimisayn alakerrassa Calle San Juanin puolella, silloin kadun toisella puolen sijaitsi Oasis niminen ravintola, jota voin sanoa yhdeksi kantapaikoistani. Siellä oli hyvä palvelu, suht' maittava ruoka, tanssia, ja Puerton parhaat Lumumbat. Asuttiin viikko Chimisayssa, ja käytiin tuttujen luona Bel Airissa uimassa, tämä siis -90 luvulla. Siis katu joka oli Antiguen kuvassa, on kuin onkin Calle San Juan.
   
  Last edited: 30.05.2017
 21. Aguila Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  09.01.2008
  Viestejä:
  1 757
  Saadut tykkäykset:
  204
  [kuva moderoitu]​
  Kiitos ylläpidolle ilman kuvaa postaus ei ole minkään arvoinen.
   
  Last edited: 02.06.2017
 22. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 027
  Saadut tykkäykset:
  466
  Ookke. Ihan oikein. En muistanut tunon kadun nimeä ja katsoin sen puolihuolimattomasti kartasta. Oikea osoite on siis Calle San Juan. Sama vastaus myös Aguilan esittämään katukyselyyn. Se mitä Aguila on kuvannut on mulle mysteeri. Tuo taustalla olevan talon parveke on kyllä sellainen fotoautomaatti ja kiinnostuksen kohde, että voisin hyvin kuvitella sen olleen kohteena. Ainakin itsellä siitäkin löytyy ihan erikseen kuva jossain. Pianhan me tosin sen saamme tietoomme, eikös niin Aguila.;)

  Se elokuvateatterihan oli ihan tuon San Juan kadun päässä, pienen puistikon jälkeen. Sinnehän kulkevat niin rappuset kuin liikuntaesteisille luiska. Hotellin nimeä en tiennyt. Kiitos muisteloista.
   
 23. Aguila Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  09.01.2008
  Viestejä:
  1 757
  Saadut tykkäykset:
  204
  Poistin itse itseni.
   
  Last edited: 02.06.2017
 24. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Ookken kuva taannoisesta Jorman Baarista (Jorma's Bar Gugua) on useamman vuoden takaa, veikkaisin, että arviolta 10 vuotta, ehkä enemmänkin on kuvaushetkestä kulunut.

  Jormalla on nyt uudet kuviot, eli se Cuatro Vientos, entisen Gallineron tiloissa Playa Jardinin tuntumassa. Ja tämä entinen on Pikkupohjola, monille tuttu sekin. Oli tosin välillä myös kuubalaisomistuksessa ja sitten palasi suomalaisille, ensin nimellä Kukkuluuruu, mistä muuttui samojen omistajien luotsaamana Pikkupohjolaksi. Nyt omistajana ja vetäjänä on pirtsakka Anu ja tiimissä mukana kokki Urbano, sekä monitoimimies Moises. Avaavat huomenna pienen kesäloman jälkeen pariksi viikoksi ja päivän lounaana näytti olevan varsin kiinnostavaa kanarialaista ruokaa.

  Edit. kirjoitusasu, guagua.
   
  Last edited: 03.06.2017
 25. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 027
  Saadut tykkäykset:
  466
  Onko tuo OK, että postaa kuvan Jorman GuaGua-baarista, niin, että siinä näkyy asiakkaita. Ihan vaan mielenkiinnosta kyselen. Mullakin löytyy vastaava kuva, vähän laajemmassa kulmassa tuosta baarista ja muutama, yhä Puerto Cruzissa talvehtiva henkilö niissä on tunnistettavissa. Mitähän sanoo säännöstö moiseen. Tarkoitus ei ole loukata ketään, siksi tätä kyselen. Eihän tuossa otoksessa toki mitää loukkaavaakaan ole, mutta tarvitaanko lupa kuvattavilta, vaikkei mitään nimitiegoja ym tunnistetta olisikaan. Miten on...o_O

  Mulle oli aikanaan yllätys, kun Jorma baaristaan luopui ja oli sen myynyt Anulle. Pidän toki Pikku Pohjolasta, se lienee tullut selväksi, mutta Jorman päätös ihmetytti tuolloin. Itsehän olen satunnaisesti vuodesta 2001 lähtien Cruzissa vieraillut, jos en nyt vuosittan, niin kovin kovin usein. Viime aikoina toki lähes joka vuosi, kun vuoden 2010 jälkeen, ainoastaan 2014 oltiin kuukausi Sarahin kanssa Barbadoksella, muulloin aina Puerto Cruzissa. Merta edemmäs kun on turha kalaan mennä. Ei antanut Thaimaa, ei Barbados samanlaisia fiiliksiä, vaikka molemmissa oikeissa valkohiekkaisissa paratiiseissä aikaamme vietettiin. Koti kun on koti lomaillessakin. Noh, nyt voidaan sitten käydä molemmissa baareissa ja varsinkin Pikku Pohjola on sijainniltaan mielestäni erinomaisessa paikassa. Toivotaan, että ensi talvena useampikin kuppi kahvia ja ateria Urbanon mainioita sapuskoja tulee siellä nautittua. Toki myös Jorman nykyisessä baarissa.
   
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti