Hae Anna.fi-sivustolta

Puerto de la Cruz 2017-2018

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä mummeli, 03.05.2017.

 1. amigo Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.01.2018
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  9

  Ihme! Antiguen kanssa "keskusteleva" LomaEetu laittaa kirjoituksissaan verbin vasta lauseen loppuun kuten Antigue. Tähän mennessä olen todennut saman tavan vain suomen kieltä opiskelevilla saksalaisilla. Mutta todella hauskaa, että näin samanlaiset ihmiset ovat kohdaneet toisensa.

  Mutta toisaalta: Antiguenkin kielenkäyttö muuttui suomalaisen sujuvaksi ensimmäisissä kotisaunan jälkeisissä kirjoituksissa. Saunassa supisuomalaisuuden salaisuus.

  PS. Espanjalaisten aprillipäivä ei ole huhtikuun alussa.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 2. LomaEetu Uusi jäsen

  liittynyt:
  28.03.2018
  Viestejä:
  14
  Saadut tykkäykset:
  10
  En kyllä ihan suoranaisesti ajatellut keskustelevani suoraan Antiguen kanssa, mutta ei täällä nykyään moni muukaan keskustele.
  Hauskan yhtäläisyyden Amigo olet löytänyt ja aika outoa, että samanlaisuutta löytyy, kun taidan kymmenisen vuotta vanhenpi olla ja voisin vaikka Turun murteella kirjoitella, eli asuinpaikkakaan ei selitä.
  Kirjoittelin joskus vuosia sitten merkillä Eetu54, mutta kun en muistanut tunnuksia, niin otin uuden.
  Tänään oli kaunis aamu, mutta taas puolilta päivin pilveen meni.
  Täytyy sanoa, että näin pilvistä viikkoa ei minun kohdalle ole ennen osunut, vaikka 90-luvun alusta on nyt 27 kaksiviikkoinen Kanarialla, tosin vasta kolmas Puertossa ja kuudes Teneriffalle, muut suuntautuneet Gran Canarylle ja Lanzaroteen ja yhden kerran Fuerteventuralle.
   
  Last edited: 01.04.2018
 3. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  1 997
  Saadut tykkäykset:
  445
  Lumisateista huomenta vaan kaikille. Vai sen verran erikoista meikäläisen jorinat ovat, että vain saksankieliset, suomenkielen opiskelijat samalla tavalla kirjoittavat. Sori vaan, jos en ole äidinkielen lehtori tai kielitieteiden professofi, vaikka toki toisaalta onneksi erotun joukosta näköjään omalla oudolla tavallani. Mä kutsuisin kirjoitteluani "mitä sattuu mieleen tulemaan" jorinoinniksi, kun en koskaan suunnittele etukäteen, mitä kirjoitan, enkä oikolukemista kirjvihreyden korjaamista enempää mieti, miltä tekstit näyttävät. Tämä palsta ei liene kuitenkaan tarkoitukseltaan mikään koealusta äidinkielen syvimpiin saloihin, vaan enemmänkin Kanarianmatkaajien, tässä osiossa Puerto de la Cruziin liittyvien kokemusten jakopaikka. Näin sen olen ymmärtänyt. Toisaalta, mikä sitten on "oikein" tai "väärin" lauserakenteena, onkin monimutkaisempi juttu. Kielikello-sivustolta voi itsekukin löytää koko suomen kielen rikkauden ja sen muodot. Meillä kun on rikas kielikulttuuri, monivivahteisine mahdollisuuksineen argumentoida.

  Hauskaa kuitenkin, että tuollainenkin nippelitieto, minkä Amigo meille jakoi, tuli palstalla esiin. Kanarianmatkaajissa löytyy siis kaksi eri ikäistä, eri seuduilta peräisin olevaa, jopa samalle palstalle eksynyttä kirjoittajaa, jotka ovat käyneet Kanariansaarilla ja haluavat kokemuksensa muille jakaa. Liekö syynä La Pazin saksalaisalueella vietetty aika, vai mikälie, mutta kirjoitan jatkossakin kuten haluan, vaikka siis "vääräoppisena", "marginaaliryhmään" kuuluvana, just niinkuin aikaisemminkin. Toivotaan kielitieteilijöille voimia kestää nämä jorinat. Kuten toki muillekin näistä kärsiville.

  Yksi oleellinenkin tieto Amigon tekstissä oli, nimittäin se, että Espanjassa ei eilen vietetty aprillipäivää. Se tarkoittaa hyvät ystävät ja muutkin Puerto Cruzin matkaajat valitettavasti sitä, että Muellen parkkipaikka muuttuu maksulliseksi tästä aamusta alkaen. Varautukaa siihen.

  News flash. PldC News and Wiews julkaisi asiaa koskien tärkeän tiedoituksen: "April fool". Kyseessä on brittiyhteisön sivusto, joten...

  Hauskaa loppulomaa LomaEetulle. Käväiseppä s24 kaatopaikalla naureskelemassa, kuinka valtakuntamme tyhmimmät revittelevät Amigon eilisellä havainnolla, tehden meistä yhden ja saman henkilön. Koomisia, suorastaan tragikoomisia ovat ihmisten ennakkoluulot ja päänsisäiset ongelmat. Voisiko ystävämme Amigo analysoida hiukan tuon "suljetun osaston" kirjoituksia. Pieni lisäkomiikka ei olisi palstalla pahitteeksi.

  Keväisiä ajatuksia vaan kaikille.
   
  Last edited: 02.04.2018
 4. LomaEetu Uusi jäsen

  liittynyt:
  28.03.2018
  Viestejä:
  14
  Saadut tykkäykset:
  10
  Kyllähän minä siellä kaksnelosella joskus kävin lueskelemassa, mutta totesin sen niin ala-arvoiseksi, etten ole aikoihin avannut, mutta pitänee nyt aamun huvitukseksi mennä. Pahus taisi tulla taas verbi loppuun.
  Aamu näyttää taas selkeänä alkavan ja kuistilla oleva digimittari näyttää tällä hetkellä 18,7, vaikka kovin sadetta on täksi päiväksi luvattu, mutta kerkiää toki muuttumaan, vaikka eipä se paljoa haittaa, kun on saaren museoiden kierrospäivä luvassa.
  Tänään pitää Clio luovuttaa ja loppuviikkon sitten voi vaan löhöillä ja kerätä voimia ensiviikon työviikkoon.
  Hyvin on Rellu jaksanut jyrkkiäkin mäkiä neljän kuormalla puskea ja vinkkinä voin sanoa, että kun otettiin malli, missä on GPS on siitä ollut suuri apu ja sai sen vielä Suomen kielellekin, niin jäi turhat pyörimiset pois, tosin on muutaman aika haasteellisen oikopolun muutamien kujien läpi neuvonut.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 5. LomaEetu Uusi jäsen

  liittynyt:
  28.03.2018
  Viestejä:
  14
  Saadut tykkäykset:
  10
  Käväiisin vilkaisemassa siellä kaksnelosella ja ei näköjään ole laatu muuttunut, eli saa jatkossakin väliin jäädä.
  Ihmetyttää tuollaiset epäilyt, tosin ei niistä kannata välittää, jättää vaan huomioimatta, eiköhän tuo ylläpitäjäkin meidän osoitteet erota, tosin minulla on vähän helpompaa kun olen vain kuvitteellinen hahmo.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 6. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  657
  Saadut tykkäykset:
  180
  S24 trolli ilmoitti S24 puolella luoneensa LomaEetu nimimerkin Annan Kanarian palstalle, eli sekä Antiguella, että LomaEetulla on nyt oma stalkkeri. S24 puolella YP poistaa yli 80 % trollin viesteistä -näkyy poistohistoriassa. Niinpä paine kasvaa luoda nimimerkki Annan sivustolle.Trollin tuntien kyse lienee nimimerkeistä, yksi ei normaalisti riitä. Onhan sillä niitä jo ennestään varastossa, vanhojakin.

  Casablanca on hyvin suosittu suomalaisten keskuudessa. Olen ollut siellä kerran kaksi viikkoa, mutta autohalli on tuntematon mahdollisuus. Minkä kokoinen se oikein on ja kun kohde lienee täynnä, onko asujakunta pääasiassa saksalaisia ja suomalaisia?
   
  Last edited: 02.04.2018
 7. LomaEetu Uusi jäsen

  liittynyt:
  28.03.2018
  Viestejä:
  14
  Saadut tykkäykset:
  10
  Tänään tuli melkoinen seikkailu kun päätin laittaa gepsiin nopeimman reitin sijaan lyhimmän kun olimme menossa Candelariaan Puertosta, kun katselin, että siten päästään vuorten yli kaikkien pikkukylien läpi ajelemaan, vaikka kauemmin kestääkin ja aluksi olikin ihan kivaa niitä kyliä katsella ja vaikka välillä yhden auton levyisiä teitä mielettömään ylämäkeen puskettiin ja välillä haasteellisia väistöjä tehtiin..
  Sitten loppui lysti kun yhteen pikkutiehen neuvoi ja tie muuttui sellaiseksi kuoppien ryhmäksi, ettei tahtonut Clion maavara riittää ja yhdessä jyrkässä alamäessä tie muuttui sellaiseksi peltotieksi ,ettei siitä enää päässyt etenemään ja kiviaita kummallakin puolella, onneksi sain käännettyä yhdessä peltoliittymässä ja puskettua ylös ja seuraavassa kylässä muutin reitin nopeinpaan, eli varovaisuutta reitin valintaan.
  Ennenhän oli niin, että vuokra-autoilla ei saa hiekkateillä ajella, mutta nykyään ainakin on Avialta poistunut ja tilalle tullut, ettei rengas ja pohjavauriota vakuutus kata, eli tarkkana.
   
 8. VeinJo Uusi jäsen

  liittynyt:
  10.05.2012
  Viestejä:
  27
  Saadut tykkäykset:
  18
  Pitkän odotuksen jälkeen tuli SE päivä, milloin TUI:n kone nousi Oulun kentältä kohti Teneriffaa. Kirjoitan viikkoturistin näkökulmasta kahden viikon lomasta Puerto de la Cruzissa.
  Olimme kolmatta kertaa pariviikkoisella lomalla täällä, joten tietämys ei ole vieläkään kovin hääppöinen.
  Omakohtaisia retkiä teimme nyt Orotavaan, missä tutustuimme mm. hienoon kirkkoon. Menimme sinne Titsalla 353 ja tulimme alamäkeen jalkaisin. Toisen retken teimme rannalle Bollullo. Reitti on hieno läpi banaaniviljelmien rannan tuntumassa. Matkalla tapasimme suomalaispariskunnan, jotka kertoivat mielenkiintoisia tietoja reitistä, alueesta ja suomalaisyhdyskunnan toiminnasta.
  Tuolla retkellä kiitimme luojaa, ettemme ottaneet hotellia yläkaupungista, sillä ne portaat olis tuskalliset kivuta päivittäin.
  Pari reissua teimme Taoron puistoon, missä kahvittelimme Rico Bellossa. Paikka on hieno ja rauhallinen. Valkoinen riikinkukko rouvineen ja poikineen kierteli ympärillä.
  Ruokapaikoista voisin mainita Argon Tapaksen, se pesi 100-0 El Caminon. Kävimme myös Bogean Julianissa syömässä tonnikalasalaattia ja lammasta, ruoka oli kyllä hyvää, mutta annos pieni ja hintava, eikä palvelu ollut mitenkään ylenpalttista. Semmoista normaalin välttämätöntä mukaanlukien (pakollinen) laulutuokio.
  Suomibaarit kierrettiin kaikki - kaukaa, paitsi kerran kävin Pikku Pohjolassa oluella. Paikka oli pettymys. Ylihintainen eikä palvelua. Tuntui, etten kuulu joukkoon. Tarjoilijat+suomalaiset seurustelivat tiiviisti keskenään. Tunsin itseni ulkopuoliseksi.
  Loppujen lopuksi loma Puerossa kului jälleen liian nopeasti eikä koti-ikävää ehtinyt tulla päin vastoin. Päätimme kuitenkin, että seuraava Kanarian loma vietetään Las Palmasissa. Paikka on sekin meille entuudestaan tuttu.
  Tässä tämä kaikki "jorinat" yhdessä jutussa.
  Hyvää kevättä ja palataan myöhemmin, jos on asiaa.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 9. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  1 997
  Saadut tykkäykset:
  445
  Kiitos Veinjolle Puerto Cruzin kuulumisista. Saan kavereiltani Re..ltä ja Ru..lta jatkuvasti päivitystietoja paikan päältä muodossa jos toisessa, mutta on hauska myös lukea muiden kokemuksia. Ru nimittäin on yrittänyt löytää itselleen autoa, kun hän nykyään Puerto Cruzissa asustelee, Mersua tottakai, mutta oli kaupat menneet ohi, kun myyjä ei myynytkään kulkinettaan. Sekös häntä harmitti. Muuten viihtyvät vaimonsa kera Puertossa erinomaisesti, ja pitävät muuttovalintaansa erinomaisena. Ehkä minäkin sitten eläkkeellä...
   
 10. rakkauttavain Jäsen

  liittynyt:
  08.09.2009
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  15
  Park Plaza, kommentteja??? Ensi kertaa sinne marraskuussa, kokemuksia muuten kaupungista vuodesta 2001 lähtien.
   
 11. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  1 997
  Saadut tykkäykset:
  445
  Rakkauttavain.

  Itse hotellista ei ole kokeuksia, kuulemani mukaan se on vaatimattoman oloinen, toki hyvin keskeisellä paikalla oleva hotelli. Tuo keskeisyys lienee, niinkuin kokeneena Puerto Cruzin kävijänä tiedätkin, myös haitta melun ja liikenteen pakokaasujen takia. Varsinkin karnevaaliaikaan meteli voi kestää päiväkausia. Toisaalta Puerto Cruz on nykyään niin hiljainen kaupunkina, ettei varsinkaan sisäpihan huoneissa huomaa olevansa kaupungin ydinkeskustassa.

  Mummeli osannee kertoa enemmän.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 12. mummeli Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  1 252
  Saadut tykkäykset:
  272
  Rakkauttavain.
  Tuo Park Plaza on sellainen melko yksinkertainen hotelli, muuten kyllä ihan mukava, Kylpyhuone oli ihan hyvä, kuuluen mm., hiustenkuivaaja sinne. Mielestäni kyllä vastaa hyvinkin hintaansa. 2 kertaa siellä olen ollut. Parvella on uima.allas ja aurinkopetit. Alakerrassa on se ravintola, siitä en osaa sanoa mitään kun en ole siellä koskaan käynyt mutta paljon siellä aina oli porukkaa. respassa mukavat ihmiset oli silloin, Vettä sai ostaa respasta, ei tarvinnut kauempaa kantaa. Keittiönurkkaus on mukavasti ovien takan omana lokeronaan. Aika hyvin varustettu keittopaikka oli.
  Paikkahan on keskeinen kuten tiedätkin ja nuo Cahrcon puiston äänet ei mitenkään kovin kuulu vaikka lähellä onkin. Ehkä herkkäunista voi häiritä se parkkipaikka siinä kadulla. Jos huone on kadulle päin. Niistä sisäpihan puoleisita huoneista en tiedä millaisia ovat kun molemmilla kerroilla olen ollut kadun puoleisissa huoneissa.
  Toivon että lomastanne tulee onnistunut. Tuttuun paikkaan on kiva mennä.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 13. talvikko1 Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  26.06.2006
  Viestejä:
  104
  Saadut tykkäykset:
  32
  Viime talvena tuli vietettyä loma Park Plazassa. Ensimmäistä kertaa majapaikkani oli siellä, olen kyllä käynyt paikassa aikaisemmin. Hotelli on vaatimaton, mutta ihan siisti ja hyvä pohjaratkaisu mielestäni. Kylpyhuone on suuri ja jopa se hiustenkuivain kuuluu varusteluun. Keittiö on oma nurkka ja sen varustelusta en nyt muista kun en käyttänyt kuin jääkaappia. Makuuhuone on riittävän kokoinen ja minulla oli parvekkeellinen huone, mikä oli mukava, koska aurinko paistaa sille puolelle. Aamiainen kuului hintaan ja se oli ihan kohtuullinen. Joinan päivinä oli enemmän syötävää ja joskus taas tuntui että melkein kaikki oli loppu, mutta kyllä sillä päivänsä aloitti. Respasta saa tosiaan ostaa vesikanistereita, vaikka eihän siinä kaupatkaa ole kaukana. Sijainniltaa hotelli on aivan loistavalla paikalla, ulos ovesta ja kaikki on heti siinä lyhyen kävelymatkan päässä. Itse tykkään majoittua alakaupungille, niin voi helposti lähteä kävelemään kaupungille useita kertoja päivässä. Miinuspuolena Park Plazassa on se meteli. Huonosti tuli nukuttua vaikka korvatulpatkin oli matkassa. Jossain parkkipaikan kulman takana on yökerho mistä porukat yöllä tulivat parkkikselle huutelemaan. Muutenkin siinä oli tietysti trafiikkia melkeinpä kellon ympäri. En tiedä ovatko toisen puolen huoneet hiljaisempia? Tämä meteliasia suurena miinuksena, muuten menisin kyllä uudestaan. Hyvää loman odotusta sinulle rakkauttavain.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 14. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  815
  Saadut tykkäykset:
  303
  https://parastalahteanyt.wordpress.com/page/2/
  Mukavia matkakertomuksia, Puerto de la Cruzista. Kirjoittaja: Päivi Seppä-Lassila, kiitos hänelle paljon iloa tuottavista teksteistä ja hienoista valokuvista!
  Muistakin aiheista, mutta paljon juuri Puerto de la Cruzista!

  -Risco Bellon puutarhasta.


  -Jardín Botánico, uusiakin asioita aina oppii, olen ihmetellyt mitä hedelmiä on kyseessä, tuoltahan se tieto tuli,
  Intianleipäpuun eli jakkipuun (Artocarpus heterophyllus) hedelmiä.

  -Orkidea puutarhasta, ihania tunnelmia.


  -Agatha Christiestä tietoa.
  .
  -Cesar Manrique Cabrera suunnittelemat Costa Martiánezin/Lago Martiánezin merivesialtaat.

  Tuttuja kohteita meille vanhoille kävijöille mutta niin virkistävää kumminkin palata Puerton nähtävyyksiin kivojen sanojen saattelemina.

  Moni talvikauden asujista jo on palaillut kotimaisemiin ja palailee, taas uusia suunnitelmia seuraavaan kauteen.

  Terveisin,
   
 15. rakkauttavain Jäsen

  liittynyt:
  08.09.2009
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  15
  KIITOS
  Antigue, Mummeli ja Talvikko 1 kommenteistanne. Emme ole allasihmisiä, vaan liikumme niin paljon kuin mahdollista. Vaatimattomuus ja yksinkertaisuus ei ole pahe, kunhan on ystävällinen ja siisti ympäristö. Taitaa olla melkein jokaisen hotellin kulmilla nuo roska-astiat, jotka sitten aamun tunteina tyhjennetään. Toissa vuonna Noelia Playan naapurihotellissa oli melkoinen remontti aamusta iltaan ja viime vuonna sitten sen hotellin allasalueella pidettiin hyvin kovaäänistä musisointia juuri siihen aikaan, kun kävimme päivähuililla, joten aina ei voi tietää, mikä häiritsee eniten, itsestähän se on myös hyvin paljon kiinni. Joissakin hotelleissa on ravintolamusiikkia, joka toisia ärsyttää jne...
  Sittenhän sen näkee, luksusta emme tule varmaan koskaan etsimään lomakohteissamme.
  Kaunista kevättä kaikille
   
  • Tykkään Tykkään x 1
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti