Hae Anna.fi-sivustolta

Puerto de la cruz - vinkkejä?

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä ritanni, 22.02.2013.

 1. ritanni Uusi jäsen

  liittynyt:
  22.02.2013
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olemme mieheni kanssa lähdössä ekaa kertaa Puerto de la Cruziin. Onko kokeneilla täällä kävijöillä hyviä tippejä vähän kaikesta......mitä kannattaa nähdä, kokea, haistaa, maistaa :)))

  Onko kellään kokemusta Diamante Suites-hotellista? Rinteessä taitaa olla, mutta miten jyrkkää on kulku jalkapatikalla, toimiiko systeemit muuten....

  Kiitollisina kaikista hyvistä vinkeistä .......
   
 2. Rantaelämää Uusi jäsen

  liittynyt:
  06.01.2012
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  8
  Diamantesta olen ohi ajanut ja ylhäällä rinteessähän se on, alas kaupunkiin matka taittuu kävellen mutta paluumatkaan käyttäisin taksia noin 4 euroa.

  Jos menette viikoksi, kävisin Teinä Teiden retkellä, Tauron mäellä, Botanicolla ja viettäisin muun ajan tutustuen ihan rauhassa kävellen kaupunkiin. Kahdessa viikossa ehtii jo Laguunaan, Santa Cruziin, Oratovaan, Ursulaan, Mascaan jne

  Kannattaa lukea noita Höpinä-ketjuja, niistä löytää paljon vinkkejä ravintoloista, nähtävyyksistä, blogeista jne

  Hauskaa matkaa Teille, hyvän kohteen olette valinneet, itse kävin ensimmäisen kerran jo liki 30 vuotta sitten.
   
 3. ritanni Uusi jäsen

  liittynyt:
  22.02.2013
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos - viikon matka on kysessä, kirjaanpa vinkkisi ylös.....ja lisää vinkkejä saapi laitella, ....
   
 4. ookke kara Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  03.08.2007
  Viestejä:
  2 439
  Saadut tykkäykset:
  69
  unohtako Loro Parqueta. VIDEO
   
 5. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Sitten täsä kaupunkialueen tuntumassa on tietysti orkideapuisto Sitio Litre, missä Agatha Cristiekin on aikanaan asustellut. Merivesialtaat on nähtävyys, samoin Jardinin rannan kupeessa oleva hautausmaa, erityisesti pääsiäisenä. kirkkojakin löytyy, samoin museoita. Pieni Muellen alue on monelle ihan must, poiketa siis kalasatamassa syömässä churroja tai merellisiä välipaloja.
  Saaresta laajemmin tuolla tulikin jo tuttuja tärppejä, noihin voisi lisätä vielä erilaiset markkinat, joista lähin Puertosta käsin taitaa olla Tacorontessa viikonloppuisin järjestettävä maalaismarkkinatapahtuma. Kaikkea löytyy, myös saaren omia viinejä.

  Sotis
   
 6. mummeli Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  1 251
  Saadut tykkäykset:
  272
  Joa tykkäätte kirpputoreista, on siinä lähistöllä kauppahallilla lauantaisin kirpputori, samalla voi katsastaa tuon kauppahllinkin.
   
 7. matcaaja Uusi jäsen

  liittynyt:
  05.01.2007
  Viestejä:
  80
  Saadut tykkäykset:
  0
  ei kannata ahnehtia, se ei riitä paljon mihinkään. Jutusta ei käynyt ilmi mihin ajankohtaan kysyjä matkaa. Sään salliessa ehdottomasti kannattaa käydän Teiden retkellä, Teidehän on Espanjan korkein vuori.
  Toinen must on LoroPargue, siellä hurahtaa kokonainen päivä. LoroParguessa on käytävä jokaisella lomalla, niin se koukuttaa ainakin meikäläisen seurueineen.
  Viikon loma on vain 6 lomapäivää eli itse en tekisi siitä suorittamista vaan nauttisin jonkun päivän ilman päämäärää, menisin sinne minne klapit kuljettaa, Tuomari Nurmiota lainatakseni.
  Mikään ostosparatiisi Puerto ei ole ja jos olet ostamassa esim. kameran, käy kyselemässä hintoja eri paikoista, ovat melkoisia myyntitykkejä kun saavat asiakkaan vähänkin kiinnostumaan, voit tulla jopa lievästi sanottuna huijatuksi. Miten sitä sitten enää kotoakäsin oikaiset.
  Kosmetiikka on edullista, ale melkein aina tai jos ei ole voit tinkiä sen -20% eli saat sen aikomalla kävellä kaupasta ulos.
  Jos lennät Thomas Cookilla, Airshoppen on todella edullinen tapa tehdä ostoksia,( + lennon erikoistarjoukset vasta koneessa), eivätkä sitten rasita matkalaukun painoa. Matkalaukkujen punnituksessahan ollaan nykyisin kovin tarkkoja ja herkkiä laskuttamaan ylikiloista.
  Puerto de la Cruz on huomattavasti viileämpi kuin etelän kohteet, Teide tarjoaa viileyttä ja kerää sadepilvet.
  Hyvää lomaa vehreään Puerto de la Cruziin.
   
 8. ookke kara Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  03.08.2007
  Viestejä:
  2 439
  Saadut tykkäykset:
  69
  Tuosta Puerto de la Cruzin sateisuudesta on jo luotu määrätynlainen myytti. Tähän aikaan vuodesta siellä pitäisikin sadella, mutta mikään ei siinäkään suhteessa ole varmaa. Viime vuosikin oli hyvin sateetonta, joka loi taas hyvät olosuhteet metsä.ja pensas paloille. Olen ollut yhden kerran helmikuussa, alkupuolella, silloin satoi yhtenä yönä ja se siitä. Samaan aikaan Playa de las Americasissa oli satanut viikon yhteen putkeen, ja sen kyllä näki siellä olleiden kasvoistakin, yhtä valkoiset kuin sinne mennessä. Kun lasketaan että olen siellä ollut kymmeniä kertoja kahdenviikon reissuja, niin yhteensä on voinut sataa ehkä muutaman päivän. Lämpötilat oivat öisin viileähköjä tähän aikaan vuodesta, mutta jos päivällä päästään tuonne +20-25 lämpöasteeseen, on se ihan riittävää. Tarkenee hyvin Playa Jardinillakin. Elektroniikkaa ei mielestäni kannata enää sieltä laahata, koska täällä Suomessa on jo ihan kilpailukykyiset hinnat. Olen minä sieltä ostanut uutuus kameroita -90 luvulla ja saanut niihin asianmukaisen kansainvälisen takuun ja tarkastanut nuo takuupaperit kotimaassa, asialliset ovat olleet. Basaarikaupoista saa kyllä halpaa ja tuurilla hyvääkin tavaraa, on minuakin yritetty huijata, onnistumatta. Jonkinmoinen kielitaito, espanjan, auttaa. Basaarikaupat ovat yleensä intialaisten omistamia eli hiukan sama kuin ostaisit "roleksin" mustalta mieheltä. Hyvää sateetonta matkaa.
   
 9. ritanni Uusi jäsen

  liittynyt:
  22.02.2013
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos taas aktiivisille immeisille vastauksistanne.
  Joku kyseli ajankohtaa - ja nyt perjantaina on jo tämä äkkilähtö 1.3. ja se viikko.

  Kulkeminen mietityttää ja miten helpoiten löytää kaikille näille ehdotetuille - parhaiten löytänee taksilla, .....

  Ja vielä - säät eivät ehkä suosi ekaa reissuamme tänne - on luvattu sadetta, ja aika tuulistakin oli jossain vaiheessa luvattu - toivotaan, että olisi kohtuullisen hyvä keli kuitenkin, se sade ei kyllä inspiroi yhtään, sitä saadaan koto-Suomessakin..
  ---
  mutta kysymykseni kuuluu - jos on mahoton keli, ettei kehtaa ulkona olla, mitä tutustumiskohteita silloin olisi, sisätiloissa.......

  Kiitollisin mielin ja jännityksellä matkaa odottaen....
   
 10. mummeli Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  1 251
  Saadut tykkäykset:
  272
  tehtävää. Jaa-a, mitähän sitä olisi. Paljosta siellä olostani huolimatta tuotaspa en ole joutumut pohtimaan kun ei useimman viikon lomiinkaan ole juuri sadetta sattunut. Yhtenä päivänä toki voisi vaikka taksilla mennä Al Gambo ostoskeskukseen, siellä on paöjon kauppoja jota aikanskuluksi kiertelee ja katselee tarjontaa ja sieltä löytyy nälkään ja janoonkin helpotusta. Sitten on Lomo kadulla pieni museo, jossa ei kyllä kovin kauan aikaa kulu. Taitaa olla kyllä kaikki niin poutasään paikkoja joita mielessä pyörii.
  Kuitenkin oikein hyvää lomasta teille sinne kauniiseen kaupunkiin. Usein ne sateeetkin on vain hetken hrmia.
   
 11. matcaaja Uusi jäsen

  liittynyt:
  05.01.2007
  Viestejä:
  80
  Saadut tykkäykset:
  0
  ns. maakuntasade, suosittelen käyntiä saaren pääkaupungissa Santa Cruzissa.
  Osta bonokortti, jolla saa alennusta ja suuntaa bussilla pääkaupunkiin. Siellä aivan linja-autoaseman vieressä on upea tavaratalo, El corte ingles. Siellä on kaikkea, upeampi kuin meidän Stockmann. Ja toisekseen Santa Cruzissa ei välttämättä edes sada silloin kun Puertossa sataa. Bussilinjoja on useampi, toisen matka kestää ja kestää, toisaalta se on sightseeingiä parhaimmillaan, toisella matka taittuu pikavauhtia.
  Toinen helpompi ratkaisu shoppailuun on Puertossa ostoskeskus La Villa. Siellä voi mainiosti kuluttaa sadepäivää ja hoitaa pakolliset shoppailut pois alta.
  Mutta kaiken kaikkiaan sään ennustaminen on vaikeaa ja epävarmaa ja Teneriffalla se ei todellakaan ole jokapuolella samanlainen.(Vrt Madeira)
   
 12. ookke kara Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  03.08.2007
  Viestejä:
  2 439
  Saadut tykkäykset:
  69
  Mummelin ja Matcaajan mainitsemat Al Campo ja La Villa ovat yksi ja sama paikka, että pieni täsmennys. Myös Loro Parquessa on katto pään päällä monessa paikassa. Yksi hyvä idea on mennä sadepäivänä bussilla Teidelle, pilvien yläpuolelle, niin me joskus tehtiin. Siellä paistoi aurinko ja lämmintä oli. Santa Cruziin vaan Titsalla ja ostaa bono kortin kuten tuolla aiemmin sanottiin. Toivotaan hyvää keliä, ei se sää siellä ole ihan maailman helpoin ennustettava.
   
 13. ritanni Uusi jäsen

  liittynyt:
  22.02.2013
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Siis mitähän tuo titsa tarkoittaa - joku matkanjärjestäjäkö......ja mistä löytyy - samoin mistä saa tuon bono-kortin ostaa----vai mikä se nyt oli---

  Nämä on varmaan ihan tyhmiä kysymyksiä, mutta koska aika on rajallinen, niin kaiken surffaamiseen - siis tiedon - metsästäminen on vähän hankalaa.....

  Ja ylipäätään - mistä löytäisi sellaisen "ekakertalaisen selviytymispakkauksen" - tietopaketin - mistä, mikä jne....

  Jos tähän vielä joku jaksaa vastata, olisimme tosssiiii kiitollisia :))))))

  Teille kokeneille nämä termit ym. titsat on varmaan ihan selvää pässinlihaa, mutta itsellämme ei ole mitään hajua.....
   
 14. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Titsa on paikallinen bussiyhtiö ja bono-kortteja saa ostaa ainakin linja-autojen lähtöpaikan yhteydessä olevasta kioskista. Jos olet valmismatkalla, kuten oletan, hotellikirjasta löytyy koottua tietoa Puertossa elämisestä. Kannattaa tutkia myös matkanjärjestäjien kohdesivuja netistä.
  Jokainen on uudessa paikassa joskus ensimmäistä kertaa, kysele vaan kaikkea mitä tulee mieleen. Konkareilta oletkin jo saanut tosi hyvää tietoa. Vielä alleviivaisin sitä säämyyttiä, mistä olen Ookke Karan kanssa täysin samaa mieltä.

  Tervetuloa Puertoon!
  Sotis
   
 15. mummeli Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  1 251
  Saadut tykkäykset:
  272
  Mikä itselle on päivänselvää onkin toiselle ihan hebreaa. Niinkuin tuo mainitsemani Al Cambo ja sitten toisen sanomana La Villa ja se kun on Al cambo la villa.. kauppakeskus. ja tuo Titsa on linja-auto yhtiö joka kattaa koko saaren. Ja Puerto de la crutsissa se sijaitsee nykyisin kadun varressa linja-auto aseman ollessa suljettuna. Vihreät linjurit ja se bono kortti on kortti jolla saa alennuksia matkasta, matkanteko tulee edeulliseksi niillä. Hyvät yhteydet eri puolille Titsalla. Bono kortteja myydään joissain kioskeissa ja siinä kadulla jossa bussit lähtee ja tulee on paikka missä niitä myydään. Sama kortti käy useammalle matkaajalle. Niitä on eri hintaisia.
   
 16. ookke kara Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  03.08.2007
  Viestejä:
  2 439
  Saadut tykkäykset:
  69
  sivuilta löytyy melkein kaikki mitä Puertosta tulee tietää, siis Teneriffan retket . Siellä on jopa Titsan aikataulut, paljon muutakin tietoa, kaupoista, ravintoloista ym. Sieltä näät web-kamerasta säätilan reaaliaikaan kuten myös lämpötilan. Usein tulee kerrottua asiat kuten totesit, hieman vajavaisesti, oletetaan toisen ikäänkuin tietävän asiat, mutta ei se niin tietenkään mene, jokainen ollaan oltu eka kertaa siellä. Minä sain aikoinani paljon tietoa tyttäreltäni, hän kun kävi siellä ennen meitä, opiskeluaikanaan. Olivat muuten hotelli Las Vegasissa jonka luota se Loro Parquen keltainen juna lähtee. Tosiaan viikko on lyhyt aika reissuun meidän niin monen lemppari kaupunkiin. Toisille siitä syttyy elinikäinen "rakkaus" tuohon kauniiseen kaupunkiin. Toivottavasti ei huonot ilmat pilaa ensi kosketusta Puertoon. Buen viaje a Puerto de la Cruz.
   
 17. matcaaja Uusi jäsen

  liittynyt:
  05.01.2007
  Viestejä:
  80
  Saadut tykkäykset:
  0
  12 €:n hintaisella bonokortilla kaksi henkilöä matkusti edestakaisin reitillä Puerto de la Cruz-Santa Cruz. Kortin voi ostaa melko useasta matkamuisto- yms. myymälästäkin. Pahvisen kortin kun ojentaa kuskille ja sanoo minne matka, hän hoitaa lipun leimaksen laitteessa.
  Bussin nro 101 matka kestään n. 1,5 tuntia, kierrellen ja kaarrellen, 102 jonkin verran vähemmän ja nopein on bussi nro 103, n. 1/2 tuntia.
  Santa Cruzissa on linja-autoasemalla selkeät valotaulut mistä paluubussi lähtee, bussivuoroja kulkee usein.
  Bussiin voi hypätä muualtakin kuin päätepysäkiltä mutta sieltä varmimmin sopii bussiin/saa istumapaikan. Samoin pois voi jäädä aiemmillakin pysäkeillä.

  Tavaratalo El Corte Inglesin ylimmässä kerroksessa on ravintola ja toaletit jossa on helppo piipahtaa ennen paluumatkaa.
  Archivo:Santa Cruz El Corte Inglés fcm.jpg - Wikipedia, la enciclopedia libre

  Pohjakerroksessa on mahtava elintarvikeosasto, jotakin mainitakseni. Teneriffalainen vuohenmaitojuusto on oiva tuliainen!

  Perehdytysmateriaalia voit lukea/tulostella omaksi ilokseksi matkatoimistojen nettisivuilta.
   
 18. ookke kara Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  03.08.2007
  Viestejä:
  2 439
  Saadut tykkäykset:
  69
  on otettu juuri eräältä retkeltä jolloin ajelimme tuolla pilvien yläpuolella ja kävimme Teiden juurella, lämmin oli. Kuvaa klikkaamalla saat kuunnella kuinka Teneriffan oma poika, Chago Melian laulaa Puerton kalasatamassa. [​IMG]
   
 19. ritanni Uusi jäsen

  liittynyt:
  22.02.2013
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sydänlämpöinen kiitos kaikille teille aktiivisille vastaajille - ja joiltakin tullut ihan täsmä-täsmäinfoakin, ihanaa!
  Ja upeat on maisemat, kiitos siitäkin kuvanautinnosta - suorastaan sydän läikähtää, kun katsoo tuota kuvaa!!!

  Minulla taitaa olla jo ressi tästä lähdöstä, kun katselen säätietoja ym., hirveää tuulta jne....onneksi ihana ukkokultani Tane on leppoisampi tappaus, taisi ressata enemmän viime vkonlopun Finlandiahiihtoaan, 50 km, ja selvisi maaliin asti :), vaikka "vanhan" jalat eivät meinanneetkaan pelittää....

  Vinkkejä edelleen täältä bongaten, kiitoksin kaunein...
  Ritva ja Tane
   
 20. ookke kara Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  03.08.2007
  Viestejä:
  2 439
  Saadut tykkäykset:
  69
  tässä vielä pieni viihde pläjäys Puertosta. Kuva on otettu kirkkopuistosta ja sitä klikkaamalla pääset meidän monen pitämään paikkaan nimeltä Tejas Verdes. Kuvasin tämän videon muutama vuosi sitten. [​IMG]
   
 21. ritanni Uusi jäsen

  liittynyt:
  22.02.2013
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos linkistä - tässähän pääs aivan fiiliksiin :)))) ja tanssijalkaa alkoi vipattamaan - ja upea tuo kuvasi, kiitos siis siitäkinb.
  Muuten tuo paikka, onko se parhaimmistoa tällaiselle musiikille, pitääkö varata pöytää etukäteen jne....?
   
 22. ookke kara Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  03.08.2007
  Viestejä:
  2 439
  Saadut tykkäykset:
  69
  on pieni vihreä talo Calle Puerto Viajella, kävelykadulla, katu lähtee Charcolta länteen. Kun on kulkenut länsisuuntaan noin 300 metriä, se onkin siinä. Sinne kannatta mennä hyvissä ajoin että saa paikan, mielellään jo puoli yhdeksältä illalla. Paikka on legenda Puertossa ja trio joka siellä soittaa on soittanut siellä iät ajat. Usein on vierailijoita kuten tuossa videossanikin tuo laulaja haitaristi. Minulla on heistä noin kymmenen videota joista osan olen laittanut youtubeen. Täytynee laittaa loputkin.
   
 23. ritanni Uusi jäsen

  liittynyt:
  22.02.2013
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ja lähtö lähestyy ja puntit tutisoo :)

  Miehelle oli joku ehdottanut autonvuokraamista - kysymyksiä teille, ihanat immeiset, jotka olette jo paljon auttaneet - etenkin tämä karaoken ystävä(kö?) Ooke Kara on aktiivinen vastaaja - lämmin kiitos :)

  siis:
  - onko autonvuokraus järkevää ja mikä on turvallinen/luotettava autonvuokrauspaikka?
  - vai onko se bussi"risteily" kannatettavampi vaihtoehto?

  elikkäs
  minkälainen liikenne siellä on - ajaako kaikki "kuin hullupäiväset" vai noudatetaanko liikennesääntöjä?

  Ja edelleen otetaan ilomielin vastaan muitakin vinkkejä viikoksi!
   
 24. ookke kara Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  03.08.2007
  Viestejä:
  2 439
  Saadut tykkäykset:
  69
  No laulanut olen koko ikäni, mutta hyvin vähän karaokea. Tuon nimen sain Rukalla, kun oltiin karhunkierroksella. Siellä oli sellainen Zone niminen karaoke mesta ja kuinka ollakaan siellä lauloin elämäni ekan karaoken. Siskonpojat antoivat silloin nimen sanoen "sinähän olet varsinainen ookke kara", siihen tuo nimimerkki viittaa. Autonvuokrauksesta voi olla montaa mieltä, mutta eka kerralla suosittelen kyllä Titsan busseja, on huomioitava että Teneriffalla on maailman tihein autokanta, mutta liikenne on kyllä paljon sujuvampaa kuin Suomessa. Autoilijat, paikalliset, ovat kohtelijaita varsinkin taksit. Siellä on melkein joka korttelissa jos jonkinmoista vuokraamoa ja niiden kanssa on oltava tarkkoina. Matkanjärjestäjillä on kyllä noita vuokraamoja listoillaan, kerran olen Aurinkomatkoilta vuokrannutkin oppaan kautta paikan päällä. Pari kertaa hoitanut homman itse. Vakuutukset ym. paperit on tarkastettava hyvin perusteellisesti, sen vuoksi olisi hyvä olla mukana asiaan perehtynyt henkilö tai hyvä tai kohtuullinen kielitaito, englannilla pärjää. Aguila on juuri tulossa sieltä ja jos hän kerkiää lukemaan tämän niin häneltä varmaan saa vinkkejä. Hänellä oli siellä auto vuokralla. Odotellaan.
   
 25. mummeli Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  1 251
  Saadut tykkäykset:
  272
  ja vielä ensimäinen kerta. On varmasti ihanaa suunnitella mitä kaikkea siellä voisi sitten tehdä, satoi tai paistoi. Mutta ei liikaa kannata ahnehtia se viikko vain on niin kamalan lyhyt. Viikko menee helposti vain tuohon kauniiseen kaupunkiin tutustuessa ja sen lähiympäristöön. Loro Parkki teillä on melkein nurkalla, sielläkin menee päivä aika pitkään jos sen kunnolla kiertää ja kaikki näytökset katsoo.
  Myös tuo kaupunki, joka eteenne sitten aukeaa vie aikaa kierrellä se kokonaisuudessaan ikäänkuin tutustuen, tulisinko toistenkin. Viikossa siihen pääsee sisälle tai sitten ei. Jos teiden retki osuu sopivasti viikkoonne, siellä ehkä kanattaa käydä, eihän se retki huipulle vie mutta aika ylös kuitenkin. Siellä on kuin eri maailmassa.
  Tuon auton eka reisulla jättäisin kyllä pois, sitten seuraavalla reisulla, jo kahden viikon matkalla se kannattaa vuokrata, mutta onhan sekin niin, että jokainen tekee miten parhaaksi näkee.
  Niin paljon tuosta paikasta voisi kertoa, mutta parempi on jättää, saatte itse kokea sen kaupungin, joko pian on päästävä uudestaan tai sitten ei koskaan enään. Niin siinä käy. itse olen käynyt kymmeniä kertoja ja menen yhä vaan uudestaan.
  Mutta, oikein mahdottoman hyvää lomaa! Kerrothan sitten, oliko lomanne sitä mitä toivoitte!
   
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti