Hae Anna.fi-sivustolta

Puerto de la Cruzin asuntoasiat.

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä Antigue, 07.08.2016.

 1. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Jotenkin kaksipiippuiset fiilikset tuon vierasvenesataman kohdalla. Sydän sanoo, ettei missään tapauksessa, säilyköön vanha kaupunki ympäristöineen koskemattomana. Järki tosin on Sotiksen kanssa samoilla linjoilla, että kehitystä ja sitä kautta myös varallisuutta Puerto Cruzin kaupungille ja paikalliselle yhteisölle tarvitaan. Vaikea paikka.

  Onneksi kuitenkin tuo tulee, jos tulee, joutomaalle, joten mitään historiallista ei näköaloja lukuunottamatta tuhota. Se pelastaa paljon ja antaa hiukan puoltoa tuon puolesta. Vaikea paikka hyväksyä silti, vaikkei minulta kysytäkään.
   
 2. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Ei se parkkipaikkana nykyisin toimiva alue mikään silmänilo ole. En tiedä kyllä yhtään, minkä tason veneilijöitä alueelle osuisi, mutta jos on palveluita käyttävää fyrkkajengiä,niin ok. Koko Puerton turistitarina on oikeastaan 50-vuotta vanha. On siis ollut turbulenssia. Se kysyy sitten sitä turismia. Kun niitä ostohel... siis paratiiseja on tullut keskustan ulkopuolelle, on pikkukauppiaille ja muille palveluyrittäjille tullut kovat ajat. Jos turismin kasvu jatkuu, olisi kerrankin varaa veroihinkin -siis ihan uuteen ajatteluun sikäläisesti ja infran rakentamiseen. Panostus infraan, kuten viemäröinnin uusintaan, on pakollista ja se kysyy rahaa. Maksajia siis tarvitaan.
   
 3. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Olet kyllä Eläkepappa kartalla, niinkuin yleensäkin. Toki niitä maksajia tarvittaisiin lisää ja jos katsoitte tuota videota myös tuosta linkistä, niin näyttäisi tulevan vähän isommillekin laivoille satamapaikkaa tuonne. Sehän voisi tarkoittaa Karibian saarten tyyliin päivämatkalaisten lisääntymistä. Niissä taskuissa sitä rahaa saarille tulisi, varsinkin, jos Kanariaa saataisiin markkinoitua amerikkalaisille. Pari talvea sitten olimme vaimoni kanssa kuukauden Barbadoksella ja kun jenkkituristien kanssa suosikkilomakohteestamme juttelimme, niin he eivät Kanariansaarista olleet kuulleetkaan. Kertoessani, että ilmasto on samantyyppinen, ehkä hiukan Barbadosta viileämpi, ihnettelivät he, miksei olleet koskaan kuulleetkaan paikasta. Neivoin sitten heille, että Lontoon kautta on Usastakin mahdollisuus Kanarialle päästä, innostuivat ainakin nuo seurueet asiasta. Mutta josko Euroopasta tai Usasta laivaristeilyt poikkeisivat Puertonkin satamassa, muiden saarten tapaan, olisi se paikalliselle hyvinvoinnille iso asia.

  Saas nähdä.
   
 4. nej tack Vierailija

  Pittoreskistä kanarialaispikkukaupungista huvipursisatamaksi? Rahaa purjehtijat ehkä tuovat, mutta ei välttämättä kanarialaisille. Jos kaupunkia yhä pilataan modernisoinnilla, monet äänestävät jaloillaan. Canariotkaan eivät kaikkia uudistuksia ole hyväksyneet, mutta iso raha määrää.
   
 5. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Olen usein sanonut, että kun en veroja Puertoon maksa, minulla ei siellä ole äänioikeutta. Voin olla jotain mieltä, esim. tässä en tunnista mitään uhkia - uskon että asiaa on kyllä punnittu eri instansseissa asiaan kuuluvalla hartaudella. Ihan sama ilmiö taas kuin minkä tahansa Puertoon liittyvän muutoksen kohdalla. Hohhoijaa...

  Nimimerkille "nej tack", eikös se ole pelkkää bisnestajua, että osataan markkinoida kaupunkia sinne tulijoille. Tuhannen taalan tilaisuus. En tykkää asenteesta, että jäädään tuleen makaamaan ja seisotaan pahimmassa tapauksessa banderollit käsissä protestoimassa uudistuksia.

  En tiedä missä nimimerkki asustaa, mutta haluaisitko, että kotikaupunkisi olisi samalla tolalla kuin vuosikymmeniä sitten?
   
 6. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187

  Luin tuota nej tack nimimerkin juttua ja yritin ymmärtää. En ihan ymmärtänyt. Kävin tänään prätkällä Sipoossa ajelemassa ristiin rastiin maaseutua, kun ei satanut. Mietin siinä Kuisman juttuja sipoolaisille. Taisi olla hän, kun kertoi sipoolaisille, että olette nyt jatkaneet maaseudun museointia, Helsingin rajalla 30-vuotta ja jos ei ole ymmärrystä, asiasta lopulta päättää joku sellaisessa pöydässä, jossa ei ole yhtään Sipoolaista. Miten kävi?

  Puerto on pullahtanut verrattain lyhyessä ajassa nykyiseen kokoonsa. Kasvukipuina näkyy pakko satsata kunnallistekniikkaan. Ihan jo rannan kävelykadulla ongelmat näkyvät infran ongelmina, joita tosin korjataan. Rahaa on kumminkin vaikeaa osoittaa siihen, koska verojen maksu ei ihan kuulu paikallisten mielihyveisiin. Jos joku haluaa asua vanhassa kyläkulttuurissa, siihen tarjoutuu hyvin mahdollisuuksia, kun siirtyy meren rannalta pidemmälle, eikö? Orotavaakaan tuskin turismi ihan heti pilaa –tai ulkomainen raha, puhumattakaan traditionaalisemmista kylistä. Elämä kulkee kulkuaan ja asiat kehittyy joskus suuntaan, joka ei ole ideaalinen, sanoo tässä vanha ihminen :unsure:.

  Jälleen kerran vertaisin asiaa Suomen Lappiin, jossa poronhoito ja turismi on tyypillisesti vastakkain. Ne taas vastustavat yhdessä kaivosteollisuutta, joka sitten on ison rahan lobbaama. Ehkä tuossa löysin hivenen nej tack nimimerkin näkökulmaa –siis ehkä :unsure:. Kaikki kumminkin kehittyy, mutta kaikki kehittyvä ei ole syöpää.

   
 7. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Hyvin kirjoitettu molemmilta Sotavennolta ja Eläkepapalta. Meillä asiaan ei ole mitään sanottavaa, jos Puerto Cruz tuon päättää toteuttaa. Tai on, muutto johonkin muualle. Vanhaa ja alkuperäistä kanarialsita kulttuuria löytyy toki muualtakin Teneriffalta. Muuten kehitys kehittyy ja vaikka sydän sanoo ei, niin järki kuitenkin puoltaa hanketta. Niinkuin Eläkepappakin kirjoitti, ei se hiekkaparkkipaikkakaan palkitse kauneudellaan, joten rakennelma sen päälle ei ole huono idea. Vielä jos sijoituksesta jää jotain saaren omaksi hyväksi, ollaan jo kaupunkilaisia hyödyttävällä alueella.

  Nyt yhden suosikkikyläni Emmerdalen pariin...

  Oho. Emmerdale onkin siirtynyt takaisin omalle ohjelmapaikalleen. Onneksi netistä näkee...
   
 8. talviasukas Vierailija

  Se teidän joutomaa on tarpeellinen parkkipaikka. Pysäköintitila on kaupungissa kortilla, joten sekä monille kaupunkilaiselle itselleen, että lukuisille Puertossa työssäkäyville, kyseinen alue on tuikitärkeä. Turistille ruma joutomaa, paikalliselle ehdottoman tärkeä alue.
  Puerto on kanarioitten kotikaupunki, joten heidän mielipiteensä on tärkeä, se kaikkein tärkein, kun uudistuksia suunnitellaan. Valitettavasti kaupungin nykyinen johto kuuntelee mieluummin saksalaista rahaa, se yhtenä esimerkkinä, kuin kaupunkilaisiaan.
  Puerto on puertolaisten, ei teidän turistien. Turismi on kaupungille tärkeä tulolähde, mutta sitä on kehitettävä paikallisten ehdoilla ja paikallisten haluamaan suuntaan siitäkin huolimatta, että suuruudenhullu huvivenesatamasuunnitelma jouduttaisiin unohtamaan, ja sen sijaan korostettaisiin Puerton omaleimaisuutta, kanarialaisuutta ja viehättävää pikkukaupunkimaisuutta ilman liiallista modernisointia ja vanhan hävittämistä.

  "Puerto de la Cruz on kaupunki, johon matkattiin jo 1800-luvulla aistimaan idyllistä tunnelmaa. Kaupungin ainutlaatuinen henki on säilynyt nykypäivään asti"

  Toivottavasti tunnelma ja ainutlaatuinen henki säilyy tulevaisuudessakin.
   
 9. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Talviasukas olet toki oikeassa. Puerto Cruzin asukkaiden ja Canarioiden ehdoilla pitää mennä ja turistin sekä rahan tyytyä siihen. Menee taas politikoinniksi, mutta missään päin maailmaa ei parkkipaikan tai autoilijan etua ajatellen ole kehitystä tapahtunut. Ei missään.

  En sano, että tuo pitäisi tehdä, mutta jos tehdään, toivon, että hyöty edes jää paikallisten ihmisten ja yhteisön hyväksi. Rakennettiinhan ne hotellitkin sinne viimeisten vuosikymmenin saatossa ja ne palvelevat meitä Puerto Cruziin rakastuneita, siellä työssäkäyviä paikallisia asukkaita ja edes pikkuriikkisen itse alueen kehitystä.

  Kehitys vaan muuttaa kaupunkeja, sille me emme voi mitään.
   
 10. Juanita Vierailija

  "Se teidän joutomaa on tarpeellinen parkkipaikka. Pysäköintitila on kaupungissa kortilla, joten sekä monille kaupunkilaiselle itselleen, että lukuisille Puertossa työssäkäyville, kyseinen alue on tuikitärkeä. Turistille ruma joutomaa, paikalliselle ehdottoman tärkeä alue."

  Talviasukas puhuu asiaa! Meillä oli männätalvena auto vuokralla kuukauden ajan. Osoittautui niin hankalaksi tuo parkkeeraus alakaupunkiin, että kävelimme mieluummin sen yhden kilsan/suunta.
  Pari kertaa naurettiin, kun auto oli kaupan parkkihallissa, että taksilla olisi tullut halvemmaksi.:ROFLMAO:

  Muuta iloa meillä kuitenkin autosta oli, kun kierreltiin saarta ja nähtiin paljon.
  Siten saimme esitellä parhaita paloja myös lukuisille vieraillemme.

  Santa Crizista aattelimme risteilylle lähteä, oli komiat laivat siellä...
   
 11. hoh hoijaaa Vierailija

  Canarioiden taskut tuskin täyttyvät, sillä suurin osa hotelleista, ravintoloista, marketeista ja muista yrityksistä on ulkomaalaisomisteisia tai espanjalaisia ketjuja. Monikohan Puertonkaan yritys on canarioiden omistama? Ehkä joku pikkufirma, mutta suurin osa canarioista on siivoojia, tarjoilijoita ja muita työläiskastiin kuuluvia, ei yrityksen omistajia eikä usein johtajiakaan. Työpaikat ovat tärkeitä ja turismi niitä luo, mutta on vaaleanpunaisten lasien läpi katsomista jos kuvittelee, että ne suuret rahat canarioiden taskuihin tipahtavat tehtiin kaupungista millainen tahansa.
   
 12. Juanita Vierailija

  Antigue, oletko milloin käynyt Kuopiossa? Me olimme viikko sitten. Ei siis tartte mennä sen kauemmaksi, kun huomaa miten paljon parkkipaikkoja ollaan saatu lisää.
  Työ oli iso, mutta nyt ollaan tyytyväisiä.

  Oltiin kylläkin matkailuautolla ja uudet parkkipaikat henkilöautoille.
   
 13. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Tiedän tuon parkkipaikan tärkeyden. Siellä on vuokra-autoa tullut joskus seisotettua. Tämän takia suosin hotellia La Pazista, kun siellä parkkipaikkoja on tarjolla enemmän.

  Tiedän myös, ettei paikallisten Canarioiden taskuun turismista paljoakaan jää. Hotellit ja ketjut omistavat monikansalliset yhtiöt, mutta tyopaikkoja ne tarjoavat ja edes jonkinlaisen mahdollisuuden elämään paikallisille.

  Kuopiossa en ole käynyt. Stadiinkin rakennetaan maan alle parkkipaikkoja, jotka maksavat senverran, ettei niihin autoaan viitsi viedä. Toisinsanoen Kehä3n ilmaisparkkipaikat kiinnostavat enemmän. Yleisesti ottaen EUn alueella autoilun suosiminen ei ole suosiossa, paitsi rahastamisen muodossa. Punavihersokeus nääs.

  Miten on. Oletteko löytäneet asuntonne helposti Puertosta helposti ja minkälaisia vuokrasopimuksia olette tehneet?
   
 14. Juanita Vierailija

  Santa Crizista aattelimme risteilylle lähteä, oli komiat laivat siellä...eiku Santa Cruzista tietysti!
  Joo, hienoja laivoja, pitää vaan ottaa tarkemmin selvää minne kaikkialle sieltä pääsee.
  Titsalla vaan pääkaupunkiin, siellä se on satama.
  Tosin meille talvihyyryläisille on ihan sama, mitä Puerton rantaan rakennetaan.
  Kun ei käydä siellä läheskään joka päivä.

  Tuokin on niin totta kuin olla voi, että ei sitä rahnaa koskaan köyhemmille suoda.
  Rikkaat ne on joitten pitää rikastua. Leskiltä ja orvoilta roposet pois armotta!
   
 15. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Joutomaa on toki tarpeellinen parkkipaikka. Semmoisia oli ennen Stadissakin. Kokeilkaapa nyt keskustaa. Kun minulle kirkastui, että esim. Kerava oli muinoin palkannut parkkipirkot, pidin asetelmaa uskomattomana. Isommassa maailmassa kehitys on tietenkin jyrkempää ja pidemmällä. Kokeilkaa Barcelonaa. Niin se tulee, sama kehityskulku Puertoonkin, vaikka viiveellä. Julkinen liikenne on siellä kanssa toimivaa. Keskustaan pääsylle on vaihtoehtoja. Ihan ilman satamaprojektiakin se joutomaa muuttuu maksulliseksi. Näin ennustan, vaikka ymmärrän sen olevan ikävää. Ilmaiset parkkipaikat siirtyy pois ydinkeskustasta, vuosi vuodelta sitten kauemmaksi.

  ”Puerto on kanarioitten kotikaupunki”, aivan. Niin se on Stadikin stadilaisten ja Barcelona vastaavasti…

  Tuo ”Canarioiden taskut tuskin täyttyvät, sillä suurin osa hotelleista, ravintoloista, marketeista ja muista yrityksistä on ulkomaalaisomisteisia” ei ole Suomessakaan tuntematon ilmiö. Erityisesti kauppahel… siis ostosparatiisikiinteistöt on jo Suomen suurimmissa kaupungeissa usein ulkomaalaisomisteisia ja hotelliketjut. Jos tekee lievähköä tutkimusta, huomaa, ettei esim. EU-alueella asia ole pääsääntöisesti toisin. Toki voidaan ajatella, että Puerto jää idylliksi. Sen kehitys pysähtyy ja hidastuu, eikä mitään tehdä, kuin canarioiden hyväksynnällä. Niin ajatellen canarioiden tulee vaan olla vallan kahvassa ja siihenhän demokratia antaa mahdollisuuden.

  ”Puerto on kanarioitten kotikaupunki” on toisaalta kiistaton fakta ja isäntiä tulee kunnioittaa. Talo elää tavallaan ja vieras kulkee ajallaan. Siten ”vierailijoiden tai turistien” tulee aivan oikein muistaa, että heidän kommenttinsa ovat vain mielipiteen tasolla, näissä asioissa. Demokraattisesti voivat vaikuttaa vain yhteisön jäsenet, jotka on tunnistettu ja joille tunnistettuna on myönnetty oikeus yhteisönsä jäsenenä äänestää.
   
 16. Juanita Vierailija

  Antigue. Tämähän tosiaan on asuntoasiat osio. Vähän tuossa pompsahti aiheesta, mutta haitanneko se? Tosinkin olisi ehkä selkeämpää, jos sarjassamme "sekalaiset" pistettäisiin tuonne höpinäosastolle. Tykkään kovasti jatkohöpinöistä täällä ja ihan kotioloissakin. Saa kirjoittaa vapaasti, mitä ajatukseen astuu. Jotain rennompaa kaipailen politiikan tilalle, jota tulee TV:stä tuutin täydeltä joka päivä!

  Asiaan, sanoi kapteeni-veljeni. Meidän vuokranantaja halusi puolen vuoden sopimuksen. Hyvästä asunnosta hän tiesi sen saavansa. Jos me emme olisi sitä ottaneet, niin joku toinen ihan varmasti.
  Tuntuu kuitenkin kivalta tuo pidennetty, hyvä ja edullinen. Siinä on sitten varaa pitää autoa vuokralla ja muuta mukavaa. Käydä konserteissa ja syödä hyvissä paikoissa...(vaikka olenkin aika hyvä kokki)(y)
  Ja olla aina välillä "matkoillakin" jossain päin saarta, toisella saarella, käydä Suomessa, viettää vaikka viikko Barcelonassa (johon ihastuimme), ym.ym.

  Vähän säälittää nuo Puerton vuokraisännät ja -emännät. Ei jää heille ihmeitä näppiin, kun 6kk:n sopimuksia harvemmin saavat. Koittavat poloiset kaupitella sijoituksiaan, huonolla menestyksellä.
  Tuossa kohtaa näyttää, ettei raha tule rahan luokse!
   
 17. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Katselin tänään vähän maantiedettä ja uskonnollista tilannetta, sekä laivayhteyksiä. Viime mainituista Espanjan sisäiset on helpohkosti löydettävissä, mutta löysin viitteitä myös siitä, että Casablankasta ja Marrakechistakin olisi laivaliikennettä saariryhmälle. Myös ihmissalakuljetusta ilmeisesti on -on ainakin ollut. Maailma muuttuu nykyään nopeasti ja Marokossa on paljon sunneja, jotka edustavat saudien valtionuskonnon suuntaa -kuten yksi muukin palstatilaa kovasti saava liike.
  Teneriffa ei ole ryntäyksen ensimmäinen kohdesaari, jos jotain alkaa tapahtumaan. Afrikasta ei ihan heti venekansa kuitenkaan lopu, kuten Espanja, Kreikka ja Italia on saaneet tuta.

  Nyt Kanarian saaret on pitkälti vielä lintukoto. Jos vielä todella harkitsisin kämpän ostamista Puertosta, pohtisin vähän makrotasoakin.
   
 18. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Tuo 6kk vuokrasopimukset kyllä hiukan huolestuttavat, ainakin tällaista duunaripohjalta asunnon ostoa Cruzista harkitevaa. Suunnitelmahan oli, että joku toinen sen minulle ehtisi maksaa ennen eläköitymistä, eikä rahakaan sinänsä ole ongelma. Mutta jos vuokralaista ei ole, asunto seisoo tyhjillään, on se melkoinen riski ja toki myös kuluerä. Se kun vaan on niin, että töitä pitää vielä tehdä, enenkuin muutto vuokralle tai vaihtoehtoisesti omaan Cruziin toteutuu. Toinen ongelma, on, ettei tiedä, viihtyykö siellä sitten vuodet ympäriinsä, joten lienee fiksuinta vuokrata aikanaan se kämppä ja kokeilla ensin puoli vuotta ja miettiä uudestaan.
   
 19. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Kännykkä ei oo hyvä käyttöliittymä, mutta lyhyesti investointi-idea. Sama toimii, ku Stadissa. Ostele autotalleja. Hinnat jatkaa nousuaan asuntoja nopeammin ja vuokraus on yksinkertaisempaa.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 20. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Ei ihan huono idea Eläkepapalla. Tietääkö kukaan, saako yksityinen vuokrata autotalli/parkkipaikka tilaa, vai pitääkö olla yritys tuollaiseen toimintaan. Autohallihan olisi sikäli turvallisempi sijoitus, ettei sitä niin helposti "tuhota" ilkivallalla tai murrolla. Toinen hyvä puoli olisi, että kun meikäläisestä joskus sitten aika jättää, jäisi vaimolle vuokratuloja elämiseen.

  Hmmmm. Tätä täytyy miettiä tosissaan.
   
 21. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  868
  Saadut tykkäykset:
  358
  En tiedä mutta tuli tällainen mieleen.
  Minkälainen laki on esim. Espanjassa asuntoyhtiölaissa?

  Suomessa jos omistaa autotallin, autokatoksen niin on huomioitava asuntoyhtiön säännöt mm. yhtiövastikkeesta.
  Autotalli tai -halliosakkeen hankkijalla on riskinä myös asunto-osakeyhtiön velkaisuus ja mahdolliset korjaukset. Yhtiövastike tallista tai hallipaikasta voi nousta. Esimerkiksi taloyhtiön putkiremontti voi tuoda isonkin lisäkulun, jos kustannukset katetaan vastikeperusteella.
  Tietysti voi tallin vuokraushintaa korottaa mutta rajansa siinäkin, paikasta tietysti riippuu kuinka on kysyntää.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 22. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Panin tuon vaan merkille, että esim. Pyramids'in lähellä oli jo kaupan autotalleja -no, siitä keskustaan. Ihan keskustassa, siinä mistä kävelykatu rannassa aukeaa -siis jossa on se rättikauppa ja pikku-market, on alin kerros, jossa oli takavuosina ravintolaa, jne. kerros muutettu paikoituskäyttöön.
  Tajinaste ja Riu on niin kaukana keskustasta, että sieltä parkkipaikkoja jo löytyy. Keskustasta aina vaan huonommin. Stadissa saa hallipaikasta maksaa kohta 30 donaa -odottakaapas Kalasatamaa, autotallista tietenkin enemmän, jos puhutaan keskustasta. Sama kehitys jatkuu Puertossa.
  Ilman muuta taloyhtiön, jos talli on osakeperustainen, paperit kannattaa kahlata läpi paikallisen juristin kanssa.
  Helsingissä tallien hinnan nousu on kahdessakymmenessä vuodessa ollut kuusinkertainen. Siinä samalla, jos on vuokrannut, on saanut vuokratuoton. Perusinvestointi on aina asuntoa halvempi. Talleista on kauhea pula ja jos ostaa useamman, ei munat ole samassa korissa. Kannattaa selvittää!
   
 23. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Ihmiset suuntaavat sankoin joukoin taas kohti kaunista Puerto de la Cruzin kaupunkia. Kaikki vihjeet ja kertomukset asuntoasioissa lienevät nyt enemmän kuin ajankohtaisia. Jos siis jotain asiaan liittyvää ajatusta tai kysymystä tulee mieleen, niin antakaa palaa.:)

  Edit kirjvihr.
   
  Last edited: 02.10.2016
 24. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Siinä Cupulan ja Botanicon välissä kulkee vissiin Calle Camelia(?). Cupulan puolella on iso residenssi, muistaakseni Rosado, tai jotain sellaista. Tuollaisia korttelin kokoisia kokonaisuuksia on ilmeisesti rakennettu kansallisuuksien puitteissa. Minulle on jostain jäänyt mielikuva, että tuo on englantilaisten. Saksalaisten vastaaviin, joita on oleellisesti lukuisampia, olen tutustunut pienimuotoisesti. Englantilaisten vastaaviin en ollenkaan. Noitten syntyhistoria kiinnostaisi. Onko tietäjiä?
   
 25. Juanita Vierailija

  Tarkoitatkohan Rosaledaa, iso kaunis, valkoinen rakennus? Ollaan kyläilty siinä suom. ystävien luona. Kyllä siinä saksankieltä eniten kuuli. Eli Saksasta ja Itävallasta ainakin on asukkaita. Mutta varmasti monesta muustakin maasta. Yhden asunnon omistaa tunisialainen sheikki. Hän ei itse asuntoa käytä, vaan käydessään majoittuu tien toisella puolella olevaan Botanicoon. Kuinkas muuten!
  Historiasta saadaan tietoa lisää marraskuussa...:)
   
  • Tykkään Tykkään x 1

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti