Hae Anna.fi-sivustolta

Puerto de la Cruzin asuntoasiat.

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä Antigue, 07.08.2016.

 1. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Sepä se, luultavimmin. Vai on sakujen sekin. Ehkä oli alitajuinen toive, että edes se olisi jonkun muun...
  Ne muutkin siinä Botanicon jälkeen on sakujen, joten La Paz on jokseenkin ylivertaisesti yhdellä kansakunnalla hallussa. Viihdyn siellä siitä huolimatta, tai sitten juuri ehkä siksi :)
   
 2. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Kumma kyllä, mutta noiden saksalaisten kanssa on yllättävän helppo tulla toimeen. Riu Garoessa heitä paljon majailee, ja muutamaa poikkeusta lukuunottamatta ovat olleet mukavaa porukkaa. Onneksi kirjoitin aikanaan YO-kirjoituksissa pitkän saksan, jolloin muutama sana kangerteltavaa saksaa ja edes yritys saa heidätkin lämpenemään keskusteluun. Tosin englannilla loppujenlopuksi aina mennään. Mutta jos suoraan heille englantia puhut, luulevat sinua britiksi ja kohtelu on tympeämpää. Ihan vaan vihjeeksi.

  La Paz on minunkin suosikkipaikkani Cruzissa. Sieltä asunnon aikanaan vuokraan tai jopa ostan, jos siltä tuntuu.:)
   
 3. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Viime vuonna huomattiin, että Tajinasten kämppiä löytyy Airbnb:n kautta.

  Espanjalaisnainen omisti ainakin kolme vierekkäistä kämpää, joita vuokrasi sitä kautta. Oli hiukan eri käsitys tuosta Airbnb:stä aiemmin.

  Eli jos olette etsimässä, tsekatkaa tuokin.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 4. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Nyt syksyn aikana Puerto de la Cruziin saapuvat ja saapuneet matkailijat, sekä talviasukit voisivat kertoa kokemuksiaan asuntoasioista tähänkin osioon, jotta ne olisi helpompi löytää, kuin vaikkapa "höpinät" osiosta. Esim. Sotiksellahan oli vuokrakämpässään jotain ongelmia jääkaapin suhteen. Jälkipolvet todennäköisesti haluaisivat mielellään lukea, miten asia ratkaistiin ja kenen toimesta. Myös muihin asintoasioihin liittyvät tilanteet kiinnostanevat monia.:)
   
 5. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Päivittäkää tietioanne ja kokemuksianne asuntoasioista tähän osioon. Aika monihan on jo Puerto Cruziin saapunut. Nostan ketjua siksi, että joku älypää nostelee 10-12 vuotta vanhoja ketjuja vain kiusaksi tänne etusivulle.
   
 6. Reissupari Vierailija

  Antigue, ajattelinkin kirjoittaa vähän näistä asuntoasioista. Tänään vaan on ollut ihan hurja kiire meillä. Koko päivä kun meni kaupungilla, lähinnä seurakuntalaisten parissa. Miehestä leivottiin heti kättelyssä srk:n nettisivujen päivittäjä. Ne kun eivät olleet ajantasalla, koska hommia on liikaa samoille ihmisille. Saa nyt nähdä, minkä verran sitä itse jaksaa, koska eihän tämän täällä asumisen ole tarkoitus olla yhtä matlanlentoa. Sopivasti jotain puuhaa kuitenkin...

  Asuntoasiaa sitten: Ihmettelimme vähän tätä osaksemme saamaa ylenpalttista ystävällisyyttä vuokraemännän taholta. Hän oli jopa varannut meille pakastimeen 5 litraa vadelmia! Ja kaikkea kaunista tänne kotiin, josta jo tuolla kerroinkin.
  Tänään täkäläinen vakiasukas rouva srk-kodilla kertoi, että me suomalaiset olemme kaikkein halutuimpia vuokralaisia. Siistejä ja ajallaan maksavia. Mukava kuulla!

  Täällä meillä on koti aina siivottu kun tulemme. Kaikki liinavaatteet, yms. ovat pesulan jäljiltä pakkauksissa, että voi huoletta ottaa käyttöön. Tästä vuokralainen maksaa 50e ja se on mielestämme oikein hyvä käytäntö. Me siis maksamme tuon sitten, kun keväällä täältä lähdemme, vaikka oltaisi miten hyvin siivottu. Kuten ollaankin. Mutta ammattisiivooja käy täällä huolehtien sitten kaikesta.
  Joillakin on varmaan erilainen systeemi.

  On ihanaa asua täällä Puertossa! Säätkin sopivat meille mitä parhaiten!:):)
   
 7. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Koetan minäkin kirjoittaa näistä jatkossa muutaman jutun. Jos meinaa oikeasti täältä kämpän ostaa, on ostajan markkinat. Saksalaiset ja näköjään myös jopa suomalaiset, on ehtineet ikään, jolloin on pakko luopua. Ne markkinat on vaan täällä, ei netissä. Kun on täällä ja on aikaa, on mahdollisuus bongata todella potentiaalisia kohteita. Viimeksi tänään emäntä loihi minulle lausumaan: "Mitään et osta!"
   
 8. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Joo. Tuota olen miettinyt. Nythän minun se kämppä kannattaisi sieltä ostaa. Sitten vaan pitkäaikaiselle vuokralle ja joku toinen maksaisi sen puolestani. Meillä myös tuo "hallitus" on samaa mieltä, ettei mitään osteta. Kuitenkin hän toitottaa täällä räntäsateessa lähes joka päivä, että olisi valmis muuttamaan Puerto Cruziinvaikka samantein. Katteli jo työpaikkaakin sieltä. Ota noista selvää...:LOL:
   
 9. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Tiedoksi kaikille, että Facebookiin on perustettu ryhmä nimeltä "Tietopaketti Kanariansaarista". Sinne toivotaan tietoa mm asuntoasioista. Jos jollakulla sellaista on niin postatkaa niitä tälle palstalle, mutta myös faceen, jossa se tavoittanee enemmän lukijoita.
   
 10. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  En oikein tiedä naamakirjasta mitään, kun en ole siellä ja kuuntelen minäkin siellä esiintyviä asioita emännän tulkkauksella. En kuitenkaan usko, että se myytävien kämppien potentiaali, jonka olen näkevinäni, tulee toistaiseksi näkymään facebook’ssa. Nämä vanhukset, jotka ikänsä puolesta on pakotettuja myymään Puerton kämpänsä ei ole naamakirjassa ja jos joku ulkopuolinen menee sen kämpän luvatta internetin ihmemaailmaan laittamaan, ei tule sieltä löytäneelle saamaan kovinkaan hyvää statusta ostajaehdokkaana. Varsinkaan saksalaisilla ei ole taloudellinen pakko myydä sitä kämppää ja ne vahtii sutena, ettei tutut naapurit saa jotain inhokkeja laatuyhteisöön.
   
 11. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Tuonne naamakirjaan, johon en itsekään kuulu, tai siis ryhmään mistä mainitsin pyydetään laittamaan myös vinkkejä asumisesta yleensä ja vuokraamisesta. Ei siis pelkästä ostotapahtumasta. Vaikka allekirjoittaneelle nekin vinkit ovat tervetulleita.
   
 12. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  1.lenkillä tänään tsekattiin Tajinasten myytävien kämppien tarjontaa ulkoseinäilmoitusten perusteella. Se osoittautui olemattomaksi. Silti kauppa on käynyt tai sitten keväällä myynnissä olleet on vuokralla. Huippusesonki alkaa kuukauden vaihteessa ja sitten näkee, ilmaantuuko kyltit taas talojen seiniin. Siinä Riu’sta alaspäin katselin parvekeistujia, jotka oli nähtävissä ja ne oli sarjaa 80+. Joten ne, jotka ei mene välittäjille, saanee joulusesongiksi tutun, sukulaisen tai lapsen ”välittäjäksi”. On sitten kiintoisaa nähdä joulukuun tilanne. Myös lähes kaikki talot, jotka La Paz’ssa on olleet pitkään myynnissä, on poistaneet myyntikylttinsä.

  Ne teistä, jotka tuntee espanjalaista omistuskulttuuria, tietää, mitä siitä seuraa, jos talo saadaan ”vallattua”. Niinpä omistajat tekee yleensä kaikkensa, että joku luotettava kämpässä asuu, kun itse ei ole paikalla.
   
 13. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Sotis tuolla toisessa ketjussa kuittasi minulle, että epäilisin Puerton vanhusten olevan siinä mielessä ”kyvyttömiä”, ettei pääse liittymään naamakirjaan. Kysymys ei ole siitä. En ole saksalaisen kulttuurin erityisasiantuntija, vaikka olenkin Saksassa ja Itävallassa viettänyt vuosia lomiani. Selitän tässä vielä siis tuota naamakirjattomuutta. Kun sen invaasion alkuvaiheessa selvitin itselleni, etten liity, luulin olevani yksin poikkeava. Sitten, pikku hiljaa paljastui, että meitä on muitakin. Niitä löytyi ihan lähipiiristäkin. Kun otanta oli melkein tilastollisesti riittävä, näin kausaalisen syy-yhteyden -siis olin näkevinäni.

  Tajinastessa asui viereisessä kämpässä viime vuonna saksalaispariskunta, jotka oli lähempänä 80. Olivat vuosia asuneet Taoron mäellä talossa, mutta olivat nyt jaloistaan kuulemma niin huonoja, että olivat siirtyneet alemmaksi. Isäntä oli tyypillinen saksalainen jääräpomo. Soitteli, ehkä skypellä, arkisin sihteerille päivittäin, jolloin sai tiedon, mitä mm. on sähköpostissa ja mihin tarvitsi vahvistuksen, mitä vastata. Keskustelusessio oli sen verran äänekäs, kaiuttimella, että jouduin sitä väkisin kuuntelemaan. Idea oli, että tyttö Saksassa hoiti kaiken rutiinin pois ja vaivasi pomoaan vaan oleellisella.

  Tuo asia muinoin kärjistyi Japanissa jopa siihen, ettei isot pomot pitäneet edes kännykkää mukana. Se oli orjakapula alaisille.

  Kumpikaan edellisistä ei ole kyvyttömyyttään tavoittamattomissa. Se on valinta, jonka he suorittavat. Siksi et saa yhteyttä suoraan omistajiin, ellet kuulu ainekseen, jota ei ole esisuodatettu ostajaehdokkaista. Jos olet ”valittu”, joudut ihan itse esittäytymään kyllä sille omistajalle. Suomalaisen euro ei silloin välttämättä saksalaiselle ole saksalaisen euro.

  Selvennykseksi: Edellä kuvattu ei ole se syy, miksi minä en kuulu naamakirjaan. Sen selittäminen ei kuitenkaan kuulu tälle palstalle. Saksalaisesimerkki kuuluu, koska ne on tyypillisesti niitä omistajia ja vanhoja.
   
 14. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Minkä takia muuten jouduitte kahdeksi viikoksi Casablancaan majoittumaan. Onko asuntonne remontissa vai mistä on kyse.

  Facesta jotakuinkin sitä mieltä, että turha kapine.
   
 15. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Kysymys on tavallaan, joskin eri tavalla, samasta asiasta; isoraha on vielä paikalla:)
   
 16. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Okei. Asunto on siis käytössä. Onko kyseessä omistaja vai joku vuokralainen, joka poistuu "talveksi" muualle. Pääasia kuitenkin, että hyvän asunnon olette löytäneet. Samaan pitäisi pyrkiä itsekin. Jotenkin toi hotellielämä, kuukaudenkin ajan, kun siivoojat kolistelevat aamuseitsemän jälkeen käytävillä välillä rassaa. Mutta kysymys kuuluu edelleen oma vai vuokra.(n)
   
 17. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Selitin asiaa tuolla toisessa ketjussa. Se, että "pääset" vuokralaiseksi, riippuu pitkälti kandidaatista. Samoin jatko...
   
 18. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628

  Vastasin sulle siihen ketjuun. Noinhan se on. Paikka auringossa on ansaittava. Myös suositukset auttavat. Onneksi olen aina kuulunut siihen joukkoon, jonka kanssa on helppo tulla toimeen ja osaan olla uskottava.
   
 19. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Vastaustasi seurasi jo siinä toisessa ketjussa "löyhähdys". Meillä on muuten yks vahvuus, joka on harvinaisuus, koska sillä sektorilla asiat on voittopuolisesti toisinpäin. Toimii nimittäin käänteinen ikärasismi. Me taidetaan vaikuttaa eläkeläisinä "luotettavilta". Lapset -siis alle 50v, askarruttaa senioreita :) :LOL:

  Eikä muuten oo edelliset vuokralaisia! Ei oo, tossa kämpässä, vuokralaisia ole ollut kun yks per vuosi ja ne ei todellakaan vaihdu joka vuosi.
   
 20. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  On sitten ilmaantunut niitä myynti-ilmoituksia kämpistä. Oli San Fernandossa, on Duranzossa ja La Paz’ssa heti Retamasta Roblesillekin on talo myynnissä, toki muitakin. Ei se kumminkaan, josta oli Antiguen kuva, mutta yks’ niistä, jotka oli viime sesongissakin.

  On niitä, joko ne on huomaamattomampia, kyltit, tai silmä on taas tottunut. Riittää bongattavaa...
   
 21. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Koska annoin täysin väärän kuvan ”kiinteistökaupoista”, tai sitten se sesonki vaan alkoi, korjaan tämän nyt. Myynnissä on kämppiä, paljon ja ihan hillittömiäkin. Ihan sama logiikka, kuin La Paz’ssa toimii myös ylempänä, esim. San Nicolás-alueella. Näköjään myös englantilaiset myy, vaikka voittopuolisesti myyjät kuuluu saksalaiseen kategoriaan.

  Just nyt uskon, etten osta täältä ikinä minkäänlaista kämppää. Koko kaverini viime kevään luento on iskostunut tajuntaan. Hypoteesi muuttui paradigmaksi. Ihan samaa kämppääni vuokraisin kyllä, innokkaan tyytyväisenä.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 22. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Edit. Nuo trollaukset poistettu(y)

  Miksi kaksi edellistä "asiantuntijaa" (trollia) eivät kirjoittaneet neuvoja tai omakohtaisia kokemuksia siitä asunnon hankinnasta. Niistä neuvoista olisi varmasti enemmän iloa palstalle, kuin tuosta turhasta kateellisten länkytyksestä ja saivartelusta.

  Senverran heidän saivarteluunsa kantaa otan, että tiettyihin osoitteisiin ei suomessakaan pääse edes rahalla vuokralle tai omistajaksi, kun ympäristö(iso raha) saattaa vaatia tietyn statuksen tai suositukset asunnon saamiseksi. Sama pätee Puerto Cruzissakin, La Pazin "parhailla" paikoilla, missä varakkaat saksalaiset vaativat asukkaalta tiettyä statusta tai tunnettavuutta, jotta asunto vaihtaa omistajaa tai vuokralaista. Ei tarinointiin sen kummempaa liity. Eläkepappa La Pazissa asuvana tietää varmasti, mistä puhuu.

  Lisää tarinoita omasta asunnon hankinnasta Puerto Cruzissa sensijaan otamme, siis me kaikki Puerto Cruzin ystävät ilolla vastaan.
   
  Last edited: 09.12.2016
 23. Reissupari Vierailija

  Tiedoksi asuntoasioista kiinnostuneille: Täällä Puerton La Pazissa ei todellakaan tarvita mitään "statuksia".
  Tulette vaan etsimään itsellenne mieleisen ja budjettiinne sopivan kämpän. Simppeli homma.
  Me suomalaiset olemme suosikkeja näissä asioissa!
  Löytyy huippuhienoista vähän vaatimattomampiin ja kaikkea siltä väliltä. Melkein päivittäin on puhetta näistä vuokra-asuntojen hinnoista, neliöistä, mukavuuksista, jne...kun uutta väkeä saapuu kaupunkiin.

  Kaunis ja lämmin päivä taas tänään. Vähän liian hyvä kotityöpäiväksi, mutta nekin pitää välillä tehdä. Onneksemme ei ole pihatöitä, vaan talkkari huolehtii kaikesta! Pihahommia sitten taas Suomessa...

  P.S. Me kaikki täällä La Pazissa asuvat tiedämme jo aika paljon. Eikä vain se yksi papparainen.
  Rauhaisaa viikonvaihdetta jokaiselle!
   
  Lasted edited by : 12.12.2016
  • Tykkään Tykkään x 1
 24. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Jatkan vielä vähän tästä teemasta. Aamulla, kun istutaan lasiterassilla kahvilla, käynnistyy prosessoriohjattu puutarhan kastelujärjestelmä. Niitä on ainakin kaksi, eri itsenäistä järjestelmää. Terassi meillä on Suomessakin, mutta kastelujärjestelmä kotimaassa olemme me. Sitä huomaa funtsivansa ”mitähän toikin maksaa”. Sähkön hinta, jota pohdin pyöritellessä lämpöpumppuja, on ehkä 3-4-kertaa se, mikä Suomessa. Veden hinnasta mulla ei oo käsitystä, mutta ei voi olla ihan halpaa.

  Isompi juttu tässä on, että jos tämänkin kaiken jättää välinpitämättömän humanistin käsiin, lopputulos lienee kauhea. Näitten systeemien ymmärtäminen kysyy sitä funtsimista ja fysiikan ymmärtämistä.

  Jos nyt jollakin on poskettomasti rahaa, eli pystyy maksamaan -täällä tosin lähes verottomasti, urakoitsijajoukon suorittamasta ylläpidosta ja sähköstä, vedestä, viemäröinnistä, jne, infran pyörittäjille, nyt on markkinat. Täältä saa hillittömän kokoisia kämppiä nyt, kun vanha isoraha lähtee. Silloin kannattaa sitten oikeasti pohtia, että jos on enemmän tilaa, kuin 300 neliötä tms, niin mitä se tarkoittaa. Vekkuli juttu on kanssa se, että jos infra, sen ökykämppäsi edessä menee uusiksi, mitä se tarkoittaa residenssin omistajalle -siis täällä.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 25. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Lisää asuntoasiaa pukkaa heti Eläkepapan viestin perään. Raportti ylläpidolle lähti tästäkin viestistä, kuten noista aikaisemmistakin. Eiköhän trollimme viestit poistu viimeistään Maanantaina. Katkeruus ja kateus eivät ole kauniita asioita, niinkuin fiksuimmat kykenevät huomaamaan.

  Olisiko asuntoasioihin mitään lisättävää. Siis muillakin kuin Eläkepapalla, jonka viesti sisälsi paljon asiaa omistamisen vaikeudesta ja varsinkin kalleudesta noilla paremmilla alueilla Puerto Cruzissa. Tuon luettuani on pakko todeta, että isoa asuntoa en La Pazista aio ostaa, jos nyt yleensä ostankaan. Hyviäkin neuvoja kun asian suhteen olen saanut. Kiitos niistä asiallisista viesteistä.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti