Hae Anna.fi-sivustolta

 1. Anna.fi:n keskustelut siirtyvät Kaksplus.fi:n alle 1.12.2020.

  Tästä syystä käyttäjätunnukset lakkaavat toimimasta. Voit luoda uudet tunnukset Kaksplus.fissä osoitteessa keskustelu.kaksplus.fi/register

  Tervetuloa edelleen keskustelemaan kiinnostavista aiheista osoitteeseen keskustelu.kaksplus.fi

  Ystävällisin terveisin,

  Annan toimitus
  Dismiss Notice

Puerto de la Cruzin asuntoasiat.

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä Antigue, 07.08.2016.

 1. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 223
  Saadut tykkäykset:
  635
  En muuten ole haukkunut ketään. Sen voi lukea vastauksistani, joita muuten ei ole poistettu.(y)

  Senverran haluan vielä vastata tähän viestiin, mikä ilmeisesti oikeasti on Reissuparin kirjoittama, että ylläpito poisti ne oikein mukavien ihmisten kirjoitukset. Eikö se kerro jotain niistä kirjoituksista. Luulisi kertovan.

  Äläkä ammu asioilla spekuloivaa turhaan. La Pazissa saatetaan toimia monellakin tavalla asuntoasioilla, mitä vain spekuloin. Asiallinen kommentti olisi ollut asiapitoisine sisältöineen parempi ilman syyttelyä. Ymmärtänet yskän.

  Edit. "Reissuparin" ilkeämielinen kommentointi on poistettu ylläpidon toimesta heidän viestistään. Hups.. Lainauksessani se kuitenkin näkyy.:unsure:
   
  Last edited: 14.12.2016
 2. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  672
  Saadut tykkäykset:
  190
  Kas, kas. Onkin käyty keskustelua asuntoasioista ja kerrottu, että täältä on helppo löytää kämppä. Niin onkin, mutta kaikille ei käy hyvin. Ihan näiden suomalaisten hyvin tuntemien välittäjien diilaamissa kämpissä on ongelmia. Kuuntelin näitä katkeria tarinoita viime vuonna ja jo törmäsin sellaiseen tänäkin vuonna. Tulee kuulemma dokumentit nettiin, kun vuokrasuhde päättyy. No, some auttaa siinäkin.

  Jos joku takaa jonkin tahon, ottakaa hänen sanansa siitä ja seuratkaa osoitettua tietä. Autuaita ovat ne, jotka uskovat, vaikka eivät näe.

  Paha kello kauas kuuluu, vaan soittakoon sitä ne, jotka petetyksi ovat tulleet. Olemme olleet ”onnekkaiden joukossa”, ehkä siksikin, ettei tässä kovin autuaita olla. Olisi kuitenkin hienoa, että ne, jotka takuuvarmasti järkkäävät palstanlukijoille loistavan kämpän, oikeaan rahaan, tyytyväisyystakuulla, laittaisivat tarjonnan esille. Sille on aina kysyntää.

  Kun tänne lentää, pitemmäksi aikaa ja saa alkaa siitä, että aloittaa sopimuksen irtisanomisen ja uuden kämpän etsinnän, ei tunne ymmärrettävästi oloaan leppoisaksi, vaikka olisikin osannut varmistaa purkupykälät.
   
 3. Yksi ihmettelijä Vierailija

  On ehkä turhaa sanoa, että tämähän oli odotettavissa jo kesällä. Saa nähdä, mitä etenpäin. Täällä on ollut fiksuja rekisteröitymättömiä ja rekisteröityneitä kirjoittajia. Toivon ainakin, että jatkossa vakikirjoittajat jakavat matkakokemuksiaan blogeissaan.
   
 4. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 223
  Saadut tykkäykset:
  635
  Kiitos Aguilalle jälleen kerran asiallisesta palautteesta. En tiedä, mistä Aguila minut tunnistaa, mutta noin se menee. En siis ole ammattikoulupoika, olen käynyt useammankin kerran Puerto Cruzissa, enkä MISSÄÄN OLOSUHTEISSA TROLLAA s24 palstalla tai täällä. Miksi ihmeessä niin tekisin.

  Tämän pitäisi kuitenkin olla asuntoasioihin keskittyvä keskusteluketju. Ei ongelmaisten antipatioden esiintuomisen kanava. Kirjoittakaa siis jatkossa mielummin Puerto Cruzin asuntoihin liittyvää tarinaa, kokemuksianne ongelmineen ja onnistumisineen. Lisäksi hyvät neuvot hyvän vuokrakämpän suhteen lienevät monille kullanarvoista tietoa. Koitettaisiinko siis pysyä ketjussa vain asuntoasioissa. (y)
   
 5. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  672
  Saadut tykkäykset:
  190
 6. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 223
  Saadut tykkäykset:
  635
  Juttelin tänään Stadin keskustassa yhden viekeän neidon kanssa matkastamme, hänen kyseltyään, että oletteko taas lähdössä talvella lomallanne. Siinä jutustellessamme hän mainitsi olleensa Puerto Ctuzissa viikon lomalla, ostaneensa pelkät lennot ja varanneensa kämpän Booking.comin kautta. Oli kuunlemma saanut hyvän asunnon, hyvältä paikalta todella huokeaan hintaan. Kiireen takia jäi juttu vähän kesken, mutta uskoakseni tätä blondineitosta jututan tästä asiasta vielä uudestaan. Paljastelen tiedustelujeni tuloksia, kunhan sen aika tulee.

  Nyt Stadi vastaan Vaasan Kotkat..:LOL:
   
 7. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  672
  Saadut tykkäykset:
  190
  Mielenkiintoni näitä asuntoasioita kohtaan jatkuu. Seuraan ns. ökytason kämppiä ympäristössä vähän hämilläni. Tässä lähellä on yhdellä, isolla, täkäläiseen tapaan muureilla ja kaltereilla, sekä automaattiporteilla varustetulla tontilla kaksi paritaloa. Sisällä en ole käynyt, eikä nuo ole julkisesti myynnissä. Asuntopinta-ala on ainakin yli 1000 neliömetriä. On todella laadukkaan näköistä, mutta puutarhan tilasta voi päätellä, ettei kukaan ole asunut koko vuonna. Puutarhuri ei käy. Venäläiset ei juuri pese täällä rahaa, joten en ole pähkäillyt onnistuneesti, miten nuokin on jätetty oman onnensa nojaan. Mystiikkaa!
   
 8. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 223
  Saadut tykkäykset:
  635
  Tuolla "Höpinät"-ketjussa haaveilin taas oman asunnon ostosta Puerto de la Cruzista ja sen vuokraamisesta eteenpäin jollekulle, jotta saisin maksatettua asunnon jollain toisella ennen eläkeikää. Sain sieltä loistavia neuvoja, jotka useimmat teistä lienevät jo lukeneet, mutta kopioin nimimerkkien Nueva ja Tiedox tekstit tänne asuntoasioita käsittelevään ketjuun, jotta ne on tarvittaessa jollekulle tietoa etsivälle helpompi löytää:

  NUEVA kirjoitti:

  Kiinteistöverosta ja roskaverosta et pääse hyvillä neuvoillakaan eroon. Ne tulevat kiinteistön omistamisesta. Gestoria (asioimisto) kertoo sinulle, paljonko eroa on residentin ja ei-residentin maksuissa Kanarialla. Kaikki verot ja maksut ovat autonomiakohtaisia.

  Huomaa, että Espanjassa kerrostalohuoneistokin on kiinteistö. Suomessahan se lasketaan irtaimistoksi. Sen huomaa myös kotivakuutuksessa, joka on aika hintava yleiseen hintatasoon nähden.

  Veronkiertokeinot asunnon vuokralleantamisessa on tietysti viihdyttävä illanistujaisten keskustelunaihe. Mutta pitkän päälle kannattaa veronsa maksaa Espanjassa säntilleen.
  Jos itse olet ei-residentti (asut maassa alle 183 päivää) mutta asunnosta tulee kuukausittain sähkö- ja vesilasku ympäri vuoden etkä ole tehnyt saamastasi vuokrasta veroilmoitusta, ennemmin tai myöhemmin olet kusessa.
  Laskujasi tarkkaillaan ainakin jos asut mantereella. Enkä usko saarien systeemin paljon poikkeavan yleisestä.

  TIEDOX kirjoitti:

  Oman asunnon vuokraaminen ei ole kovinkaan yksinkertaista Kanarialla. Asuinalueet jaetaan joko 'residential' tai 'touristic' alueiksi ja sen mukaisesti on toimittava. Jos tekee väärin voi saada kymmenien tuhansien eurojen sakot. Toisaalta monet ottavat riskin ja kieltävät tai vähättelevät nykyisten lakien sisältöä ja vuokraavat asuntoaan lomailijoille 'residential' alueilla. Myös väärää tietoa levitetään joko hyvässä uskossa tai vilpillisesti.

  Kannattaa luea Janet Anscomben Teneriffa sivuja. Vuokraamisesta mm. alasivulla:

  https://www.janetanscombe.com/letting-a-propery-in-tenerife

  Laittomasta vuokraamisesta:

  www.janetanscombe.com/qa-on-illegal-letting

  Nuo luettuani, taidan passata haaveeni oman asunnon ostamisesta toistaiseksi ja sen vuokraamisesta eteenpäin. Toivottavasti tästä on apua jollekulle asian tiimoilta. Allekirjoittaneelle oli. Kiitos nimimerkit Nueva ja Tiedox.(y)
   
 9. Tiedox Vierailija

  Jatkan vielä juttua noista Kanarian asunto-laeista. Tällä hetkellä ns. 'Vivienda Vacacional' osa on jäädytettynä ja siitä odotetaan Kanarian hallituksen uutta esitystä lähiaikoina. Siinä saataa olla (mikäli olen käsittänyt oikein) säännöt, millä tavoin 'residential' asunnon omistaja voi vuokrata asuntoaan muille. Paras paikka saada tietoa asiasta ovat nuo Janet Anscomben sivut - hän on luvannut julkaista selventävää tietoa, kun lait julkistetaan.

  Kun lukee esim. viestiketjua:

  https://www.janetanscombe.com/news/...strictions-in-vivienda-vacacional-decree.html

  saa käsityksen myös siitä, kuinka paljon vuokrausta 'residential' alueilla voidaan harrastaa - joidenkin vieraiden viipyessä vain muutamia päiviä.

  '"Some long standing owners have had dozens of ” guests ” during the year, on passing chats with these, they obviously have no idea who the owners are, but have been coming in some cases for 10 years. These properties are not advertised, and a blind eye is used by the community apparently. On the other hand, in two other cases with East European owners, the properties are openly advertised and I personally have counted 20 different groups of ” guests” some stay for just a few days and naturally have absolutely no regard for the development or ambiance."

  Tiivistetty suomennos: "Joillakin pitkäaikaisilla omistajilla on ollut tusinoittain 'vieraita' vuoden aikana, eikä heillä ole minkäänlaista käsitystä omistajista. ... Joidenkin Itä-Eurooppalaisten omistajien tapauksessa asuntoja mainostetaan avoimesti ja olen laskenut 20 erilaista ryhmää, joista jotkut viipyvät vain muutamia päiviä ..."
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 10. rane k Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  205
  Saadut tykkäykset:
  26
  Vartiointia;
  Viiden viikon matkamme toiselle puolelle saarta juuri lähestyessä viime marraskuussa pyysi airbnb majoittajamme lähettämään kaikki henkilötiedot meistä molemmista paikallispoliisia varten. Skannasin passit hänelle ja se riitti. Ei hajuakaan, miksi näin piti toimia, mutta loma oli paras ikinä kuten myös asunto.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 11. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 223
  Saadut tykkäykset:
  635
  Facebookissa tuli vastaan uutinen espanjan asuntoasioista. Sama uutinen löytyy myös Teneriffan Puerto de la Cruzin suomalaiset facebook-sivulta. Tämän postauksen tiedot on haettu ko facebook-sivulta. Seuraavista internet-osoitteista saatte neuvoja liittyen loma-asuntojen vuokraukseen:

  http://www.ascav.es/es/ tai https://www.facebook.com/asociacionascav/

  Käykää tsekkaamassa, jos asuntoa aioitte vuokrata.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti