Hae Anna.fi-sivustolta

Puerto Platan kokemuksia

Viestiketju osiossa 'Kaukomatkat' , käynnistäjänä Imppu, 02.12.2004.

 1. Imppu Vierailija

  Tiivistelmä viimeviikon lomastamme Puerto Platassa/Sosua. Ilmat olivat mitä parhaimpia lomailmoja. Sosua on loppujen lopuksi hyvin pieni alue, joka on muutamassa päivässä katsottu loppuun. Valuutan vaihto tapahtui helposti lähes sadan metrin välein sijatsevista valuuttapisteistä. Kadulla kulkevien rahanvaihtajien palveluja ei kannata käyttää, eikä ole laillistakaan. Kannattaa vaihtaaa vähän kerrallaan, kun kurssit muuttui päivittäin. Aiemmalta matkalta oli muutama dollari mukana, joten vaihdoimme vain euroja. Sosuassa ei oikein ostettavaa ole, sillä kunnon markettia siellä ei ole ja turistialueen hinnat ovat kalliit muutenkin. Siellä ei mielestäni ole mikään halpaa.
  Lääkärissäkin jouduimme käymään Medical Plazassa ja se oli ihan asiallinen paikka ja saimme avun.
  Liikenne on pelottavan sekamelskaista, enkä ajaisi siellä millään ajopelillä. Moottoripyörätaksit ovat yleisin kulkupeli ja kyytiin otetaan niin monta, kun mukana pysyy. Kaupankäynti on siellä agressiivista ja hintapyynnöt pöyristyttäviä.
  Yksi huomionarvoinen seikka. Monet matkakumppanimme harmittelivat sitä, että eivät olleet ottaneet jo kotimaassa ateirioita, koska se olisi ollut huomattavasti edullisempaa. Jäkeenpäin tilattu esim. puolihoito hotellissa tuli moninkertaisesti maksamaan. Mikäli vähänkin harkitset aterioita hotellissa, niin ota ne jo kotimaassa.
  Hyttysiä siellä oli, mutta vähemmän kuin luulin. Ne eivät inise korvalla, kuten kotimaiset hyttyset. mutta pistävät kyllä samalla lailla. B-vitamiinin nauttiminen ilmeisesti pelasti joitakin puremilta.
  Ympäristö on likaista ja joka tavalla sotkuista, joten käsien pesu on tärkeää, ainakin ennen ruokailua. Toivottavasti tästä saa joku jotain vinkkiä. Olimme Sosua by the sea hotellissa ja olimme siihen oikein tyytyväisiä. Oikein hyvää lomaa ja oikeaa asennetta Dominikaaniseen lähtijöille.
   
 2. Nelli Vierailija

  Hei ja paljon kiitoksia monipuolisesta kohdekuvauksesta!

  Itsellämme tarkoitus lähteä hiihtolomalla Dominikaaniseen, pystymme lomailemaan vain viikon, mutta uskoisin olevan ihan ok paikka, jos tarkoitus on lähinnä löhöillä altaalla, ja ottaa ihan vaan relax.

  Yksi hassu kysymys; moneltako aurinko nousee ja laskee Dommareissa eli milloin tulee pimeää..?

   
 3. Imppu Vierailija

  Aamiaiselle mennessämme oli jo ihanan aurinkoista siinä 8.00 aikaan ja hämärä alkoi laskea siinä klo 18.00 aikoihin. Pimeys tulee aika nopeasti, joten siihen kannattaa varautua. Illat oli ihanan lämpimiä, ei viileitä välimeren maiden tapaan. Paikka oli oivallinen ""relax"" lomailijalle, ei mikään toimintaloma paikka, joten sinne vain akkuja lataamaan.
   
 4. aventura Vierailija

  Itse olimme vuosi sitten joulukuussa ensin sosuassa ja sitten kierrettiin omatoimisesti koko saari.otimme pelkät lennot ruotsista ja matkarahaa noin 600e/äijä,joka oli tarkoitettu hotelleihin ruokiin ja kulkupelihin ja tietysti rommiin....Ihmettelen suuresti puheita kalleudesta kun meillä jäi tuosta rahasta paljon käyttämättä!!!!Mutta ehkä noiden roodos turistien kannattaa käydä siellä kreikassa moikkaamassa muita suomalaisia jotka tykkäävät tasapaksusta ranta/hotelliruoka lomasta!!!Kyllä tässä maassa pitää vain heittäytyä paikallisten seuraan ja nauttia meiningistä ja jättää ennakkoluulot tänne jänkälle.Muistakaa että maa on latinalaisen amerikan turvallisin maa meillä ei siellä ollessamme ole ollut mitään ongelmaa vaikka olemme olleet paikallisten kanssa aivan muualla kuin siellä missä selviää suomen kielellä ja on blancoja tonttoja..ei tietenkää voi suositella jos olet rasisti ja pelkäät mustaa miestä!)
   
 5. Imppu Vierailija

  Tarkempi lujkija huomaa, että en kertonutkaan kokemuksiamme kiertomatkasta ""Dommarissa"" vaan Puerto Platasta. Tiivistin kokemuksiamme sen mukaan mitä pohdintoja keskustelupalstalla on ollut. On selvää, että kiertämällä paikasta toiseen omatoimisesti saa matkasta enemmän irti. Kalleudella tarkoitin juuri Sosuaa, jossa osataan ottaa turisteilta kaikki irti, jopa naapurikylässä oli jo edullisemmat hinnat. Paljon matkustaneena emme ole ehtineet vielä Rhodokselle, mutta pidetäänpä mielessä, kuuleman mukaan ihan mukava paikka sekin, riippuu millä asenteella lähtee.
   
 6. Impulle Vierailija

  Moi Imppu,

  juu tuo asenne kyllä määrää paljon. Itse olen kierrellyt niin Etelä-euroopan maita ja Aasiaa, nyt ekaa kertaa lähdössä Amerikkaan päin. Oletko sinä käynyt esim. Thaimaa-Malesia linjalla? Miten vertaisit Dominikaanisia muihin maihin (juuri Aasiaan jos olet käynyt)? Usein kuulee että Thaimaa on 1000 x parempi paikka kuin Dominikaaninen, mutta lieneekö osittain vannoutuneiden Thaimaan matkailijoiden puhetta. Ja kulttuurit tietysti hyvin erilaiset, eli joitain varmasti ärsyttää tuo agressiivinen kaupankäyminen, köyhyys jne.

  Olemme itse menossa myös Sosua by the Seahin, osaisitko nopsasti kertoa
  - onko ikkunoita/parvekkeita tyhmiin suuntiin vai ovatko kaikki altaalle/merelle
  - millainen huone/parveke teillä oli? pystyikö illalla esim. istua partsilla rauhassa nauttien kenties juomista/meren äänistä (vai oliko meri tosi kaukana)?
  - mitä aamiaiseen kuului?
  - mitä parannettavaa hotellissa olisi ollut/ mikä oli tosi hyvää?

  Sitten yleisesti matkastanne:
  - kävittekö omatoimisesti esim. Puerto Platan keskustassa/ Cabaretessa? miten niihin kannattaa matkustaa (joku paikallisbussi, taksi - onko yleensä yksityisiä taksiautoja, ei siis prätkiä tai jotain avolava-autoja?)
  - miten iltaelämä? onko Sosuassa diskoja tms. pubeja joissa menoa illalla? jos ei niin pääseekö jollain vempeleellä esim. Cabareteen, siellä kun kuulemma menoa riittää?
  - ja viimeisenä kysyisin onko hotellissa/ Sosuassa yleensä ihan älyttömästi suomalaisia? siis törmääkö joka kulmassa kotimaan kavereihin vai onko suhteessa paljon muiden maiden turisteja (ja mistä maista yleensä)?

  Olisi kiva jos Imppu jaksaisit vastata. Tällaiste pienet jutut on kiva kuulla ennen matkaa :) Tai jos Heikki vielä majailet palstalla, sinä kun olet aiemmin antanut TOSI HYVIÄ vinkkejä, mielellään kuulen kommentteja myös sinulta. Kiitos!
   
 7. vertaus Vierailija

  Mäkin haluaisin, et joku voisi kertoa kokemuksistaan Thaimaa vs. Dominikaaninen tai Sri Lanka vs. Dommarit. Thaimaasta pidin, Lankasta en. Ja nyt mietityttää Dommari, matka olisi edessä helmukuussa Allegro hotelliin.
   
 8. Imppu Vierailija

  Varsinainen turistikausi on Sosuassa vasta alkamassa, joten oman lomamme aikana hotellissa oli pääosin suomalaisia. Hotelli on meren rannalla, mutta huoneiden ikkunat ja parvekkeet voivat olla vaikka vastapäätä toista siipeä, kuten omamme oli. Välissä oli pieni kuja. Huoneemme oli valoisa ja muutenkin viihtyisä, eikä naapurisiipi meitä häirinnyt, paitsi mitään näkymää ei ollut. Noin tunnin kestävät vesikatkokset joskus yllättivät, varsinkin aamuisin.
  Hotelli oli hyvätasoinen ja erittäin rauhallinen, enkä usko liikenteen melun häirinneen missään huoneistossa. Aamiainen oli runsas buffet aamiainen. Enpä keksi mitään parannettavaa hotellissa ja palvelukin oli erinomaisen ystävällistä.
  Tiedostamaton negatiivinen asenteemme ei ole sallinut Thaimaan matkoja, mutta niin useista postitiivisista kommenteista johtuen seuraava matkamme suuntaa varmasti sinnepäin.
  Cabereteen pääsee paikallisbussilla, eikä prätkätaksit sinne asti varmasti ajakaan. Ovat vain ihan paikallistakseja.
  Hotellin edessä on taksiasema. Sinne kannattaa mennä, jos haluaa vähän enemmän elämää, Sosua on pieni kylä.
  Diskoissa emme olleet, mutta muilta matkaajilta kuulimme, että oli ollut aikamoinen elämys. Jos täysin pimeässä kovassa melussa löytää vielä oman paikkansa, niin se on jo hyvä tuuri.
  Harmillisin asia oli tosiaan se agressiivinen kaupankäynti, kun missään ei saanut kulkea rauhassa, puhumattakaan jos pysähtyi katsomaan jotain. Köyhyys ja likaisuus oli silmiinpistävää., mutta kokemuksena ihan rikastuttava. Lentokenttämuodollisuudetkin sujuivat rivakasti mennen tullen.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti