Hae Anna.fi-sivustolta

 1. Anna.fi:n keskustelut siirtyvät Kaksplus.fi:n alle 1.12.2020.

  Tästä syystä käyttäjätunnukset lakkaavat toimimasta. Voit luoda uudet tunnukset Kaksplus.fissä osoitteessa keskustelu.kaksplus.fi/register

  Tervetuloa edelleen keskustelemaan kiinnostavista aiheista osoitteeseen keskustelu.kaksplus.fi

  Ystävällisin terveisin,

  Annan toimitus
  Dismiss Notice

Puerto Platan taksit/shoppaus

Viestiketju osiossa 'Kaukomatkat' , käynnistäjänä ensi talvena matkaan, 20.07.2012.

 1. Hei!

  Onko Puerto Platan keskustassa taksiasemaa? Onko mitään isompia shoppailupaikkoja? Entä yleisiä vessoja, jos hätä yllättää?

  Tarkoitus tehdä retki Ocean Worldiin (ollaan lasten kanssa liikkeellä), kaipa Riu hotelleista pääsee kätevästi taksilla sinne ja taksilla myös pois?

  Isabel de Torresin vuori kiinnostaa myös. Lienee käymisen arvoinen gondolihisseineen?

  Kiitos vastaajille.
   
 2. aloittaja Vierailija

  Hei!

  Jos sinulla on tietoa edes jostain asiasta joka liittyy kysymykseeni, vastaa. Pienikin vastaus auttaa asiassa eteenpäin. Kai tällä palstalla on joku, joka käynyt kohteessa. Kiitos avustasi!
   
 3. RaimoL Vierailija

  En ole nähnyt keskustassa taksiasemaa. Se ei tietenkään tarkoita että sellaista ei olisi. Kun kävimme Playa Doradasta kekustassa niin sovimme taksin kanssa ajan ja paikan josta se tulee meidät hakemaan. Muistaakseni edestakaisen matkan hinta oli edullisempi kuin kahden yksisuuntaisen matkan. Olimme perillä kenties pari tuntia ja taksi nouti meidät täsmällisesti sovittuna aikana sovitusta paikasta. Meitä oli suurempi joukko ja taksi oli sellainen tilataksi.

  Mitään isompia shoppailupaikkoja ei ollut, yksi sellainen isompi kauppa jossa paikalliset kävivät ostoksilla oli keskusaukion vierellä ja tietenkin pieniä kauppoja. Mitään varsinaista ostaria ei ainakaan silloin ollut. Nyt tilanne voi tietenkin olla toinen.

  Myöskään yleisiä vessoja en ole nähnyt, ja jos olisinkin niin en olisi uskaltanut kokeilla. Miehillä ne nyt kenties toimisivatkin mutta naisille en suosittele. Jos hätä yllättää niin yrittäkää löytää jokin hotelli. Rohkeimmat voivat kokeilla rantakadun kahviloiden vessoja, uskoisin niiden olevan kohtalaisia koska turisteja liikkuu niin paljon.

  Viime talvena olin Sosuassa ja ainakin sieltä Ocean Worldin lipun hintaan sisältyi kuljetus, ainakin jos lipun osti AM:n oppaalta. Riu hotellit ovat paljon lähempänä Ocean Worldia mutta uskon saman pätevän myös sieltä. Varmasti molemmista paikoista löytyy myös takseja, ovat ne molemmat sen varran isoja paikkoja.

  Isabel de Torresin vuorelta on komeat näköalat Puerto Plataan ja sen ympäristöön pitkin rannikkoa. Gondolihissin ala-asemalle pääsee kätevimmin taksilla, julkisella joutuu kävelemään jonkin matkaa. Kannattaa sopia että taksi odottaa. Viime talvena hissi oli remontissa eikä ehtinyt kuntoon ennen kuin lähdin pois. Kävimme siellä jokunen vuosi sitten Playa Doradasta käsin. Vuorelle kannattaa mennä vain kirkkaana päivänä koska usein pilvet ovat huipun alapuolella ja siksi peittävät alla olevan maiseman. Huipulla on tarjolla paikallisia oppaita. Mekin otimme sellaisen, kohtuu hintaisen ja kohtuullista englantia puhuvan. Mielestäni oli kannattava päätös. Opas kierrätti meitä huipulla ja esitteli siellä kasvavia kasveja, myös sellaisia jotka meillä ovat huonekasvina, ja lopuksi otti kuvan siinä Jeesus patsaan edessä. Seisoimme kivellä ja näytti aivan siltä kuin Jeesuksen kädet olisivat olleet hartioillamme.

  Kirjoitettu perustuu omaan kokemukseeni enkä ota vastuuta ajan tuomista muutoksista. Toivottavasti näistä on edes vähän iloa lähtöä odotellessa.
   
 4. aloittaja Vierailija

  Suuret kiitokset vastauksesta. Auttaa jo kummasti. Kysyn lisää. Olen kiitollinen jos jaksat vastata. Täällä palstalla tuntuu olevan yllättävän hiljaista.

  Saako Aurinkomatkoilta hyviä karttoja? Siis onko opasvihkossa karttaa/karttoja, jonka saa kun menee kohteeseen? Puerto Platasta ei ainakaan tällä hetkellä löytynyt Aurinkomatkojen sivuilta karttaa. Googlen avulla toki löytyy ja sieltä voi yrittää tulostaa. (Tänä kesänä Finnmatkojen matkalla olleena Italiassa opasvihkosen kartta oli pettymys)

  Onko sinun mielestä Puerto Platan keskusta selkeä liikkumisen kannalta? Ihan kävelyä meinaan.

  Entä tuo Isabel de Torres. Kuinka kaukana se on varsinaisesta keskustasta? Oliko Isabel de Torresilla mitään palveluja hissin/paikallisten oppaiden lisäksi? Siis ravintolaa/matkamuistopaikkaa/vessaa tms.

  Oletko muuten ikinä ollut Aurinkomatkojen Puerto Platan kaupunkikierrosretkellä (nimestä en varma)? Jos olet, onko mielestäsi hyvä? Netissä luki, että on puolipäiväretki.

  Kiitos!
   
 5. RaimoL Vierailija

  En muista varmasti saimmeko karttaa. Taisimme saada mutta se oli varmaankin vain siitä lähialueesta, Play Doradasta tai Sosuasta. Uskon että oppaalta saa jonkinlaisen kopioidun kartan myös Puerto Platasta kunhan pyytää.

  Puerto Plata on pieni kaupunki, varsinkin kun todennäköisesti liikutte vain sillä keskustan alueella. Todennäköisesti ette mene kovinkaan montaa korttelia rantakadulta poispäin, mutta kyllä siitä kilometrejä kertyy jos vain jaksatte. Mielestäni tuo keskustan lähialue on varsin selkeä enkä usko että sinne eksyisi, kunhan pitää mielessä missä suunnassa meri on.

  Ne Isabel de Torresilla olleet paikalliset oppaat eivät tainneet olla mitään virallisia oppaita vaan varmaankin pientä tienestiä hakevia kielitaitoisia paikkakuntalaisia. Kannattaa siis suhtautua sen mukaisesti ja kenties yrittää tinkiä hinnasta. Kiinteitä hintoja ei ole elleivät sitten ole keskenään jotain sopineet.

  Kyllä sinne hissin ala-asemalle on keskustasta muutama kilometri matkaa. Ei mitenkään mahdotonta mutta kun se oikea reittikin pitäisi löytää niin suosittelen taksia. Silloin, viitisen vuotta sitten, hissin ala-asemalla ei ollut muuta kuin se rakennus jonka hissi tarvitsi ja sen kivijalassa taisi olla baari. Hissin yläaseman lähellä oli rakennus jossa oli pieni matkamuistoja myyvä kauppa ja muistaakseni pieni baari josta sai juotavaa. Muistan että vessakin olisi ollut mutta älkää laskeko minun muistini varaan niin tärkeää asiaa.

  Tein silloin ensimmäisellä käynnilläni sen Kaupunkikierroksen. Mielestäni se oli ihan kannattava koska sillä kuitenkin sai jonkin käsityksen Puerto Platasta ja sen koosta. Samalla siinä tuli hoidettua lähes kaikki keskustan nähtävyydet.
   
 6. aloittaja jatkaa Vierailija

  Hei!

  Kiitokset aiemmista vastauksista RaimoL!

  Olen lukenut jostain, että Puerto Platassa on viikottain jossain markkinat. Onko tietoa missä päin ne on? Keskuspuiston läheisyydessäkö?

  Oletko liikkunut alueella pelkästään takseilla? Mitä luulet, onko bussilla liikkuminen kätevää vai onko tuollapäin aikataulut mitä sattuu?
   
 7. RaimoL Vierailija

  Minäkin muistan että Puerto Platassa olisi markkinat mutta minulla ei ole mitään muistikuvaa missä ne olisivat. Sorry.

  Olen liikkunut alueella vain turistibussilla ja taksilla. Jotkut hotellistamme kävivät keskustassa niillä julkisilla pikku-busseilla ja kehuivat niitä "ihan mukaviksi ja helpoiksi". Minä olen asunut vain Puerto Platan itäpuolella ja siksi en tiedä millaisia kulkuyhteydet Riu hotelleista keskustaan on. Aikatauluja niillä busseilla ei ole vaan ne lähtevät kun matkustajia on tarpeeksi. Busseja ja liikkujia on niin paljon että kauaa ei joudu odottamaan.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti