Hae Anna.fi-sivustolta

Puiden istutuskone kehittyy

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä vierailija, 21.09.2020.

 1. vierailija Vierailija

  Ruotsalaiset ovat aina olleet teknisen kehityksen kärjessä silloin, kun tarvetta on alkanut ilmaantua. Nyt koronakriisi vaikeuttaa ulkomaisen halvan työvoiman saantia, joten puiden istutuskoneen kehittäminen on saanut uutta pontta alleen. Hieno masina, joka ei rikkoudu vaikeissa maastoissa, eikä joudu sairaalaan samoin kuin loukkaantunut ihminen.


  Aiheen lyhennelmään antoi:


  https://www.aftonbladet.se/ledare/a/pA6Vd1/i-grangarde-byggs-framtidens-maskin  (Tällaiseen eivät kykene maailmanlopun ennustajat, vaan kestävän kehityksen vaalijat ymmärtävät koneellisen istuttamisesn merkityksen.)
   
 2. vierailija Vierailija

  Tuota noin kyllä istutuskone on jo olemassa. Siihen ladataan patruunat eli multataimet ja sitten kone tekee tehtävänsä.
   
 3. vierailija Vierailija


  On toki olemassa, mutta kehittyy paremmaksi kuin ennen, koska koronaviruksen aikana havaittiin, ettei halpa työ ole mikään itsestäänselvyys tulevaisuudessa. Kaikille hyvä, jos saadaan koneellinen istutus jopa edullisemmaksi kuin perinteinen.
   
 4. vierailija Vierailija

  Nykyinen koneistutus ei kaipaa halpatyövoimaa sekään, mutta ehkä ruotsissa on istutettu taimet käsin tähän asti ja nyt ovat tohkeissaan ihka itse keksimästään koneesta.
   
 5. vierailija Vierailija

  Katselin kuvia, joissa kaivinkoneeseen oli kiinnitetty laite puunistuttamista varten. Ensin jyrsi maata rautahampain, mikä vie aikaa sekin. Ruotsalaiset ovat teknisiä ihmeitä halutessaan, eikä aikaakaan, kun istuttavat mansikankin taimet koneellisesti tarkoin välein suoraan maahan. Ehkä itsestään hajoavan muovin alle, jotta marjat pysyvät puhtaina.

  Ukrainasta tuleva halpatyövoima on siis piakkoin kalliimpi kuin kone, jos ennusteeni pitää paikkansa. Arvattavasti mansikoita istuttava kone on melko pienikokoinen, koska sen ei tarvitse liikkua vaikeassa maastossa. Itse asiassa pieni vinkki suomalaisille, jos haluavat pysyä mukana kehityksessä.


  Nyt kannattaa alkaa harkita moisen koneen valmistamista, sillä halpaa työtä on vaikeata saada tulemaan ulkomailta, koska kaikkialla varotaan viruksia.
   
 6. vierailija Vierailija

  Marjasinikuusama eli hunajamarja on tulevaisuuden hittituote, sillä se on maukas ja hyvänmakuinen. Ilmeisen helppo korjata, muttei silti sovi itsepoimintaan, koska ravisee helposti. Jonkinmoinen suppilo tulisi kehittää, mihin marjat ravisivat siten, että ne voisi helposti ottaa siitä talteen. Yhdysvalloissa on mahdottoman suuria koneita, jotka keräävät marjat laatikoihin asti. Menestyy Suomessakin.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti