Hae Anna.fi-sivustolta

 1. Anna.fi:n keskustelut siirtyvät Kaksplus.fi:n alle 1.12.2020.

  Tästä syystä käyttäjätunnukset lakkaavat toimimasta. Voit luoda uudet tunnukset Kaksplus.fissä osoitteessa keskustelu.kaksplus.fi/register

  Tervetuloa edelleen keskustelemaan kiinnostavista aiheista osoitteeseen keskustelu.kaksplus.fi

  Ystävällisin terveisin,

  Annan toimitus
  Dismiss Notice

Puinen junarata

Viestiketju osiossa 'Vauvan hoito' , käynnistäjänä Ikea/Brio, 09.09.2008.

 1. Ikea/Brio Vierailija

  Moi!

  Suoraan asiaan: Onko jollain kokemusta Ikean puisesta junaradasta? Eli millainen on laadultaan, esim. verrattuna Brion vastaavaan? Entä käyvätkö osat ristiin (Ikea ja Brio)? Ajattelin, että jos valitsen Ikean radan, siihen voisi sitten jatkossa ostaa vaikka Brion lisäosia.
   
 2. pph Vierailija

  käy samoin bilteman radan osat...
  hyviä,halpoja ja kestäviä,hoitolapsilla käytössä meillä :)

  merkki maksaa... ;)
   
 3. joku vaan.. Vierailija

  Mutta onko ikean junat esim. yhtä turvallisia kuin brion?
   
 4. Tiiamaaria Vierailija

  Minusta Ikean junasetissä esim se veturi on jotenkin halvan oloinen. Toki lelut on Ikeassakin varmasti testattu ja turvallisia (?), mutta verrattuna Brion juniin se vaan on jotenkin eri luokkaa.

  Meillä on Brion aito junasetti (esim kirpparilta voi löytää vaunuja ym edullisestikin) ja siihen ollaan ostettu lisäosina Biltemasta niitä radanpaloja, jotka vaikuttavat ihan samoilta kun Brionkin (ja siis sopivat Brion kanssa yhteen).
   
 5. Liila Vierailija

  Meillä on sekä Ikean että Bilteman junaradan osia. Kestäviä ovat. Sopivat yhteen myös Brion kanssa, on testattu. Ikean kiskojen uloke on aavistuksen lyhyempi kuin muilla valmistajilla, joten tämän kohdan yhteenliitos eri 'merkkien' kesken on suht tiukka, mutta onnistuu siitä huolimatta.
   
 6. mun mielestä Vierailija

  Meillä ne kaikki on suloisesti sekaisin. Brion junat ja lisäosat (tunnelit yms) ovat kyllä parempia kuin muilla. Toisaalta Bilteman riippusiltaa ei muista saa.
   
 7. Mielipide briosta Vierailija

  Juu tais olla kyl viimeinen kerta kun brion junarata leluja tulee ostettua. kolme neljästä paketista sisältäny joko rikkinäisii/halkeavia puuosii tai junissa ollut vikaa eli renkaat ei ole pyörineet jne. Eipä ole tarvinnut katsella samanlaista muksun pahaa mielen ilmettä kun on noita muita merkkejä ostellut. Hassua että merkistä maksat tuplasti ja saat tuollaista roskaa vastineeksi.
   
 8. brio ja kidswood Vierailija

  Meillä brion vetureita, vaunuja, radan osia ja myös kidswoodin (olikohan nimi tuo?) radan osia. Yksi kidswoodin veturikin on, se on paristollinen ja kulkee brion vetureita nopeampaa, joten samalla radalla ei voi olla kahta, vaikka hiipuneet paristotkin saavat brion kulkemaan hitaammin kuin semmoisen jossa on uudet paristot. Osat käy ainakin brion ja kidswoodin kanssa yhteen.
   
 9. kukkahattuI Vierailija

  Lapsillani on vain pelkkää Brioa ja itse olen ollut siihen TODELLA tyytyväinen. Vielä yksikään osa ei ole mennyt rikki, vaikka ovat saaneet aika kovaa kohtelua. Myöskään yhdestäkään palikasta en ole huomannut, että olisi ollut huonolaatuinen.

  Kaverin lapsilla on niitä junasarjoja sekaisin ja mielestäni se on vähän kurjaa, jos osat keskenään ovat vähän tiukat. Se nimittäin vaikuttaa lasten leikkiä sillä tietysti mitä pienempi lapsi, niin sitä enemmän pitää auttaa.

  Meillä muuten esikoinen sai aikoinaan ekat Briot 1-vuotislahjaksi ja kymmenen vuoden aikana niitä on ehtinyt kertyä jo tosi suuri laatikollinen. Kaikki lapseni ovat niillä leikkineet pitkään (esikoinen ei nyt enää leiki, mutta muut vieläkin). Lahjaksi on tosiaan voinut antaa vaikka pelkän yhden sillan, yhden paristokäyttöisen veturin jne.

  En tiedä mikä tilanne on nyt, mutta joitakin vuosia sitten Brio junaratasarjassa oli erilaisia teemoja, joten esimerkiksi itse ostin Brion Richard Scarry -hahmoja (esim. Mato Matala), jotka ovat olleet suosittuja leikeissä.
   
 10. pallero* Vierailija

 11. llö Vierailija

  Ikean junarata taitaa(siis oma mielipiteeni ja ihan ohimennen katsottuna ja vertailtuna) olla aika maanantaiversio kunnon junaradasta? Bilteman sitten taas näytti oikeastaan täysin samalta kuin Brio. Nyt yksi minulle oleellinen kysymys: Saako myös Bilteman radan osat käännettyä, eli onko molemmilla puolilla raiteet, vai vaan toisella? Entäs Ikean? Briossahan on molemmilla puolilla joten ei tarvitse siis tehdä aina samaa kasikkoa tms.
  briolla taitaa olla näteimmät ja monipuolisimmat junat + asemat yms. kun taas Ikealla ihan surkeat palikat, Biltemat ihan menee jo.
   
 12. llö Vierailija

  Ainiin piti vielä kysäistä, että kun olemassa on myös noita autoratoja puisina, niin sopiiko joku autorata junaratojen kanssa yhteen?
   
 13. 1212121 Vierailija

  Saa käännettyä. Meillä on yhdistelty Brioa ja Biltemaa. Ikeasta on vain sellainen roomalaistyylinen silta. Lapsi sai junaratapaketin 2-vuotissynttärilahjaksi. On varmaan siitä saakka (viime huhtikuu) leikkinyt junaradalla joka päivä. Rata on siis ollut koko ajan esillä lapsen huoneessa. Joskus tulee joku ihme vimma ja hajottaa koko systeemin, mutta sit kokoavat radan taas isänsä kanssa ja leikit jatkuu. Tänä iltanakin kävi viemässä veturit talliin nukkumaan ennen kuin meni itse sänkyyn :)

  Mutta: ihan toimivia ovat kaikki mainitut merkit.
   
 14. Biltemaa ja Brioa Vierailija

  Meillä 2-v synttäreistä asti ollut käytössä sekä brioa että bilteman 100 osainen rata ja tosi hyvin käyvät yhteen. Eivät kiristä mistään. Poika nyt 3 vuotta. Palat ovat sekaisin enkä ainakaan minä tiedä kumpaako sarjaa mitkäkin radan osat ovat. Junat ovat erinäköisiä mutta ainakaan vielä ei meidän pojan rajuissakaan leikeissä ole mikään mennyt rikki. Tossa bilteman sarjassa on kiva kun on erilaisia autoja, puita, rakennuksia, liikennemerkkejä ja ihmisiä mukana. Niistä saa kunnon leikit aikaan.
   
 15. äiti Vierailija

  Meillä oli ainakin Bilteman kanssa ongelmia. Osat huonolaatuista puuta ja vaihto ei tahtonut onnistua millään. Lopulta kinastelun kanssa saimme radan kokonaan palautetuksi ja marssimme hankkimaan Brion radan. Kaikki ovat tyytyväisiä. Aina se säästö ei kannata.
   
 16. ak Vierailija


  Ihan sama meilläkin kaikki brion palaset on vähän halkeillut. Biltemasta saa tosi halvalla.
   
 17. tiinaliisa Vierailija

  Meillä on Brion, Bilteman ja Ikean ratoja sekaisin. Kaikki ne käy yhteen, mutta ikean radoissa on ne nupit muovia, ja niistä tulee tiukemmat liitokset kun yhdistää muihin. Huono puoli on se, että lasten on niitä vaikea saada paikoilleen, mutta hyvä puoli on se on silloin, kun pitää päästä esim. maton reunan yli niin, ettei rataan tule katkosta.
   
 18. vierailija Vierailija

  Täällä on hyvä juttu Brio-yhteensopivista junaradoista. Siellä pyydetään kokemuksia eri merkkien junaratojen laaduista. Oletko huomannut käytössä eroa laadulla ja kestävyydellä? Käykää kommentoimassa tuolla!
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti