Hae Anna.fi-sivustolta

Puinen leikkuulauta vääntynyt

Viestiketju osiossa 'Niksit ja vinkit' , käynnistäjänä Mimatsu, 25.03.2008.

 1. Mimatsu Vierailija

  Hei,

  Onko teillä ideoita, millä saisi suoristettua kirsikkapuisen leikkuulaudan, joka on kosteuden takia vääntynyt niin, että se keikkuu nyt pöydällä...?

  Ideoista kiitollinen,
  M
   
 2. tässä vastaus Vierailija

 3. ghgfdgf Vierailija

  Jos paksuudessa on riittävästi, ja tuntee paikan jossa on oikohöylä, niin siitä pari kertaa läpi surauttamalla.

  Toinen vaihtoehto, naisellisempi: Suurkeittiöissä on usein ns. painekaappeja, siis sellaisia joissa esim. keitetään perunoita 120 asteen lämmössä 1 baarin ylipaineessa. Käy vaikka kysymässä työpaikkaruokalastasi, pitäisi löytyä. Heitä se lauta ritilälle painekaappiin parin perunankeittosyklin ajaksi. Kun lauta tulee ulos, purista se suoraksi pinteeseen. Mutta varo: se ON kuuma, käsittele varoen. Kun lauta on kunnolla jäähtynyt, se on oiennut. Irrota pinteestä ja anna kuivaa.
   
 4. onko järkee Vierailija

  Kannattaako, vaikka onnistuisikin. Eiköhän tuo väänny uudestaan. Tai sitten käsittelyvirhe.
   
 5. Mimatsu Vierailija

 6. jdsfskljdf Vierailija

  Tässä sitten on se perisuomalainen taas äänessä. Kaikesta se tietää, että mikään ei kannata. Vastustetaan ihan periaatteesta kaikkea, ja maristaan kun mikään koskaan ei muutu ainakaan parempaan päin. Poliitikot on perseestä, ilmasto muuttuu ja koko maailama haisee pas**lta. Jos siltä olisi aikanaan asiaa kysytty, niin ei olisi kannattanut esi-isienkään laskeutua puusta alas savannille.

  Tee palvelut kanssaihmisillesi: kunsinulla ihan aidosti ei ole MITÄÄN rakentavaa sanottavaa, niin pidäpä se suusi vaikka kiinni vähän aikaa. Tulet hämmästymään sitä, miten ihmiset ympärilläsi muuttuvat iloisiksi ja onnellisiksi.

  Vai mahtaakohan tuokaan kannattaa? Kyllä ne pian masentuvat uudestaan, kun avaat sen sanaisen aarrearkkusi...

   
 7. Kokeile! Vierailija

  Josku muinoin ihmettelin, että miten saan puisen leikkuulaudan suoraksi, kun laudan kulmat nousivat ylös ja lauta tuli kuppimaiseksi. Kunnes tajusin, että se suoristuukin laittamalla se toisin päin. Kulmat eivät siis laskeudu, mutta kun kääntää kupin ylöspäin, niin se laskeutuu.

  Ja muutenkin pesun jälkeen kuivumaan pystysuoraan, ei vaakatasoon.
   
 8. ulkoelli taas Vierailija

  Pesen ja kuivaan puisen leikkuulautani. Voitelen sen kasvisoljylla ja asetan kuivamaan vaakasuoraan pyyheliinan paalle. Yhden kerran uudempana lauta vaaristyi mutta asetin sen ylosalaisin ja kuuman kattilan paalle. Suoristui huomaamatta.
   
 9. .M. Vierailija

  Puista leikkuulautaa pestessä se kannattaa kastella molemmin puolin. Puu näet turpoaa kosteudesta, jonka vuoksi se vääntyy. Käsinpesu lämpimällä pesuaineliuoksella ja huuhtelu kylmällä vedellä.
   
 10. vierailija Vierailija

  Älkää hyvät ihmiset käyttäkö pesuainetta kun pesette puuta :)
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti