Hae Anna.fi-sivustolta

Puiset ruuntekovälineet

Viestiketju osiossa 'Kodinhoito' , käynnistäjänä puuhaarukka, 05.03.2007.

 1. puuhaarukka Vierailija

  "Desinfektoitteko" te jotenkin puisia ruuanlaittovälineitä, esim. uunissa tms.? Vai heitättekö roskiin...?
   
 2. ????????? Vierailija

  Mitä ovat ruuntekovälineet ja miksi niitä pitää desinfioida?
   
 3. m--u Vierailija

  En minä ainakaan roskiin heitä. Pesen niitä niinkuin kaikkia keittiövälineitä ja virutan (huuhdon) kuumalla vedellä. Ennenvanhaan nämä puukapustat periytyivät seuraaville suvun jatkajille, en ainakaan usko, että niihin kukaan kuoli tai sairastui. Ennen tehtiin koulusssa ja joutohetkinä puukapustoja, mitä myös käytettiiin vuosia. Kyllä sitä itse huomaa jos ne alkavat sälöityä, niin harkitsee itse käyttääkö ruuan valmistamiseen tahi vaikka puutarhassa, tai hiekkalaatikossa. Ja eipähän niitä ole hinnalla pilattu, kun tehdasvalmisteisia ovat.

   
 4. asteri Uusi jäsen

  liittynyt:
  25.06.2006
  Viestejä:
  2 396
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kun vain viitsii kuurata ne heti puhtaiksi liottamatta ja pelkällä kuumalla vedellä, ne kestävät hyvinä suht mukavasti ilman mitään desifiointia. Tosin katson, että väline on täysin kuiva, ennenkuin otan käyttöön. Ilmava kuivaus. Lopulta sitten menevät roskiin, kun ei ole tuota hiekkalaatikkosukupolvea enää, eikä puutarhaakaan.
   
 5. Jx Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  21 101
  Saadut tykkäykset:
  17
  Tarkoittikohan alkuperäinen ruuantekovälineitä eli ruuanlaittovälineitä? Jos tarkoitti niin pesen puulastat fairylla ja vedellä käytön jälkeen käsin ja annan kuivua kuivaustelineessä. Käytän kunnes menevät huonoksi ja tai paloja lähtee, sen jälkeen roskiin.
   
 6. kauha Vierailija

  Kotitalousopettajani neuvoi kastamaan puiset kauhat, lastat tms. aina ennen käyttöä. Ensin kylmään jotta kastuu, sitten kuumaan jotta vettyy ja vielä kerran kylmään jotta (en muista). kastelu ilmeisesti helpottaa puhdistusta ja ruoka ei imeydy puuhun. Terkkuja Kyllikille!
  Niin, niitä puuvehkeitä ei kannata pestä koneessa, ihan vaan tiskiharjalla ja fairyllä tms.
   
 7. Hipssu Vierailija

  Meillä pannaan astianpesukoneeseen, vaikkei sitä suositellakaan. Ihan hyvinä on pysyneet, eikä olla kuoltu mihinkään ainejäämiin.
   
 8. 4546554 Vierailija

  Niin ette vielä sentään, sillä kituaika on pitkä.
   
 9. Meillä pestään myös puiset lastat ja kapustat koneessa. Ajatuksena on ollut, että ostetaan sitten uudet, kun vanhoista tulee huonot. Ihmeen hyvin on ovat kestäneet.

  Heti ruoan laiton jälkeen, pesen ne pikaisesti vedellä ja harjalla, jotta niihin ei kuivu ruoka kiinni. Tällöin puhdistuvat ihan hyvin koneessa.

  Nimimerkki 4546554 heitti tuossa tuosta kituajasta. Jos nimimerkki viittaa noihin urbaanilegendoihin, niin hänen kannattaa tutustua Leea Virtasen teokseen "Varastettu isoäiti" (tai "Apua, maksa ryömii" - en nyt muista kummassa tuo tiskainetarina on).
   
 10. Dannielynn Vierailija

  En desinfioi puisia lastoja, vaan pesen ne astianpesuaineella käsitiskissä. Hyvin ovat kestäneet käytössä. Toki minulta muovisiakin löytyy mutta suosin puisia sen takia että niistä ei takuuvarmasti tule ruokiin mitään myrkkyjä. Muistan vielä kun 2002 vedettiin markkinoilta mustia marketeissa myytyjä halpispaistinlastoja koska niistä liukeni jotakin ainetta kun kuumenivat.
   
 11. puuhaarukka eli ap Vierailija

  Joo, tosiaan ruuanlaittovälineistä oli kyse, niin kuin tekstistänikin (tosin ei otsikosta ;) kävi ilmi.
  Sen takia kyselin, että ajattelin, että sinne kaikki naarmuihin ja huokoisen (?) puun sisään voisi kertyä pikkuhiljaa likaa, mikä ei peruspesulla lähtisi ja pitäisi sitten ehkä keittää tms. jotta pöpöt kuolisivat tai jotain... Mutta ei kai sitten :)
   
 12. käteen sopiva Vierailija

  Voi ei, puulastat ovat normaaleja pesuja kestäviä ja iänikuisia ja vielä paranevat vuosien saatossa. Älä ihmeessä kuitenkaan laita niitä ast.koneeseen.
  Sinulle kyllä suosittelisin näitä muovisia välineitä jotka kestävät konepesun, kun tunnut olevan noin pöpökammoinen.
   
 13. vierailija Vierailija

  Nimenomaan aine jääminen vuoksi ei suositella astianpesukonetta. Ei ne aineet heti tapa jos siitä on huolissaan. Vaan ei ne varoitukset konepesuaineissa huvin vuoksi oo. ’Joka ei tapa niin se vahvistaa’ sanonta ei välttis koske kemikaaleja, ei kannata turhaan altistaa itseään niille.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti