Hae Anna.fi-sivustolta

Pukeutuminen ristiäisiin

Viestiketju osiossa 'Kodin juhlat' , käynnistäjänä Kummitäti, 01.11.2007.

 1. Kummitäti Vierailija

  Hei,
  Voiko ristiäisiin mennä hihattomassa kotelomekossa? Mekko ei ole mikään antelias naruolkainviritys vaan klassinen ja yksinkertainen mekko, mutta se jättää käsivarret paljaaksi. Olkapäät ovat piilossa ja pieni pystykaulus tekee mekosta puetumman. Nyt vaan alkoi mietityttää nuo käsivarret..
   
 2. Toinen kummitäti Vierailija

  Jos olet sylikummina, voisi kastetoimituksen ajan olla joku hihallinen vaate kotelomekon päällä ehkä olla paikallaan ja sitten ristiäisten edetessä tämän voisi riisua. Yleensä suositellaan, ettei kirkossa olisi kovin paljaita käsivarsia tai muuten vähäpukeisesti (kastetoimitusta ei tosin välttämättä suoriteta kirkkotilassa). Kuitenkin kuvaamasi mekko ei vaikuta miltään härskiltä jutulta, ehkä voit mennä sillä ilman päällisiäkin. Kannattaa ehkä huomioida sen ristiäispäivän ilma (lämmin-kylmä); mummujen ja muiden vanhempien sukulaisten mielipiteet voi olla tiukemmat: voi miettiä miten kovaa äläkkää nämä pitää muiden vaatteista vai hyväksyvätkö he lähes mitä vain.
  Hyvää ristiäispäivää ja kummiaikaa Sinulle!
   
 3. Kummitäti Vierailija

  Kiitos viestistä. En huomannut mainita, että ristiäiset eivät ole siis kirkossa tai muutenkaan seurakunnan tiloissa vaan perheen kotona. Täytyy nyt tuumia asiaa. Eniten minua ehkä häiritsee se, että tämä häiritsee minua. Näin ollen oloni saattaisi olla mukavampi käsivarret peitettynä..
   
 4. kyllä voit Vierailija

  No kyllä voit mennä, kotona voi olla kuumakin kun on ihmisiä ympärillä,silloin on kivempi olla hihattomassa kuin kuuma jakku tai muu siinä päällä.Ei missään ole sääntöä että kävivarret pitää peittää,ei edes kirkossa nykyaikana..se oli ennen se.
   
 5. Niin hanki kotelomekkoon sopiva iso huivi harteille, pashmina-tyyppinen vaikkapa. Huivi mukavasti taittaa käsivarsien paljauden, vaikken välttämättä peitäkään niitä koko aikaa (riippuun miten huivin asettelet). Tai voi se huivi olla vaikka pitsiä - riippuu ihan tyylistäsi. Huiville voisi olla jatkossakin käyttöä.
  Itselläni on muutama pashmina, käytän niitä jatkuvasti: vaatteiden somisteena, kaulassa lämmikkeenä, lentokoneessa estämään vetoa, kesällä kun iltaterassilla tulee äkkiä vilpo jne.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti