Hae Anna.fi-sivustolta

Punatautia Kap Verdellä

Viestiketju osiossa 'Kaukomatkat' , käynnistäjänä RaimoL, 22.11.2012.

 1. RaimoL Vierailija

  En kirjoita tätä pelotellakseni tai aiheuttaakseni "paniikkia" vaan pelkäästään siksi että sinne menevät tietäisivät mikä on yksi mahdollinen syy mahdollisesti esiintyvään vatsakipuun ja ripuliin. Toivottavasti kukaan ei peru lähtöään tämän takia koska Kap Verde on hyvä lomapaikka jossa aurinko paistaa ja lämintä riittää.

  Palasin viime perjantaina Kap Verdeltä, Santa Mariasta ja hotelli Belorizontesta. Tänään eräs matkakumppani soitti ja kertoi että hänellä oli todettu punatauti. Koska ripulointi ja vatsakivut olivat jatkuneet, hän oli käynyt testeissä joissa kyseinen tauti todettiin.

  Seuraavassa ote Wikipediasta:

  "Punatauti eli shigelloosi tai dysenteria on suoliston bakteeritauti. Sitä esiintyy käytännöllisesti katsoen vain kädellisillä. Yleensä tautia esiintyy huonon hygienian oloissa ja poikkeusolojen kuten sotien aikana. Olosuhteissa, joissa jätehuolto ei toimi, ulosteita pääsee pintavesiin, joita käytetään juomiseen. Myös kärpäset levittävät tautia lentäessään ulosteista elintarvikkeisiin. Nykyisen nestehoidon aikana kuolleisuus punatautiin on länsimaissa pieni, mutta lapsille ja heikkokuntoisille kuten AIDS-potilaille tauti on vaarallinen. Shigellaa vastaan on myös bakteerilääkkeitä, mutta vastustuskyky näyttää kehittyvän helposti."

  En noista muista aiheuttajista osaa sanoa mitään mutta hotellin ravintoloiden hygieniassa olisi parannettavaa. Buffetissa ruoka oli korkeintaan lämmintä, ei missään tapauksessa kuumaa ja ravintolassa oli todella paljon kärpäsiä.

  Myös minulla oli oireita, pariinkin otteeseen, mutta ilmeisesti "hoitoni" oli oikean laista, paljon vettä ja vähän syömistä. Tuolla se meni ohi kummallakin kerralla eikä ainakaan vielä ole tuntunut uusia oireita.
   
 2. kohteessa ollut Vierailija

  Hei!

  Mitä RaimoL tykkäsit Kap Verdestä ja Belorizontesta? Olin viime talvena Santa Mariassa mutta hotellina oli Riu Funana. Hotelli loistava valinta mutta ei Santa Mariassa mitään ihmeellistä ollut.

  Maaliskuussa on tarkoitus mennä Dominikaanisen Puerto Plataan.

  Olet yksi palstan asiallisimmista vastaajista. Kiitokset siitä.

  Oletko muuten ollut viime talven Dominikaanisen reissun jälkeen jossain kaukomailla? Muistelen että olit Dominikaanisessa viime talvena.
   
 3. edellinen Vierailija

  Toki ymmärsin, että olet ollut nyt Kap Verdessä mutta oletko ollut jossain kaukomailla viime vuoden Dominikaanisen ja Kap Verden välissä?
   
 4. RaimoL Vierailija

  Mielestäni Kap Verde, tai ainakin Salin saari, on sellainen paikka joka kannattaa käydä katsomassa, mutta kerta riittää. Se on uskomattoman karu paikka. On todella vaikea uskoa että ollaan tropiikissa. Tietenkin se on erinomainen rantalomakohde jos tärkeintä on aurinko ja meri. Mitään nähtävää siellä ei ole.

  Belorizonte oli ihan mukava hotelli, tosin se ei ainakaan minun mielestäni vastannut luokitustaan, paikallinen 4 tähteä ja Finnmatkat FFF. Kaksi olisi riittänyt oikein hyvin. Bungalowit olivat vaatimattomia mutta siistejä samoin kuin hotellin ulkoalueet. Ravintolat olivat sitten toinen asia kuten otsikostakin saattaa päätellä. Riu Funana näytti hienolta, kävimme siellä kääntymässä jeeppiretkelle lähdettäessä.

  Santa Mariassa ei todellakaan ole mitään näkemistä vaikka se ilmeisesti kasvaakin kovaa vauhtia. Hotellissamme oli pariskunta joka oli ollut siellä pari vuotta sitten ja he sanoivat että muutos kahden vuoden takaiseen on todella suuri.

  En ole ollut Dominikaanisen reissun jälkeen missään, en lähellä enkä kaukana, ennen kuin nyt Kap Verdessä. Ei jotenkin löytynyt sellaista kiinnostavaa paikka jossa en olisi jo käynyt, tarkoitan tietenkin kohtuu hintaista. Kyllähän paikkoja riittää mutta kun ovat niin kaukana ja kalliita. Seuraavaksi on mielessä Gambia jossa en ole vielä käynyt. Lähdenkö sinne vielä tänä talvena vai jääkö myöhemmäksi niin se jää nähtäväksi.

  Hyvää matkaa Dominikaaniseen tasavaltaan, siellä ainakin on tropiikin tuntua.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti