Hae Anna.fi-sivustolta

PUNKIT

Viestiketju osiossa 'Lemmikit' , käynnistäjänä hyhhyy!!, 17.05.2006.

 1. hyhhyy!! Vierailija

  Mikäs tilanne teilläpäin? Jokos on paljonkin havaintoja punkeista? Tänään bongasin ensimmäisen, ja me asumme Rovaniemellä.
  Kumma vain kun on sitkeässä luulo ettei niitä ole Oulun pohjoispuolella. Olen vielä yrittänyt tulla toimeen pelkillä pihdeillä, emme siis käyttele punkkipantaa tms.
   
 2. ap Vierailija

  Kysyn vielä, aiheuttaako punkki esim. koirille mitään terveysvaaroja, kuten ihmisille?
   
 3. Nalle Vierailija

  Ei kai ne punkit terveellisiä ole, ja inhottavia ainakin. Itse istuin viime kesänä sohvalla, koira makoili toisessa päässä sohvaa ja yks kaks huomasin, että koirasta lähtenyt punkki hipsi hiljaa mun paljasta reittä kohti. Siltä seisomalta rynnättiin ostamaan punkkipanta ja yhtään punkkia ei näkynyt.

  Viime viikolla laitoin koiran niskaan sellaista punkin ja kirpun esto linimenttiä. Pitäis estää punkit 6 viikon ajan. Tallinnasta ostin eikä maksanut paljon mitään. Saas nähdä tehoaako.
   
 4. Mariak Vierailija

  Juu, minäkin olen bongannut jo yhden punkin meidän koirasta... Kipin kapin siis punkkipannan ostoon, se on aikaisempinakin kesinä tehonnut.

  Punkit voivat olla vaarallisia. Ne aiheuttavat puutiaisaivokuumetta eli Kumlingen tautia. Siksi punkki pitäisi aina irroittaa punkkipihdeillä, ja puremakohtaa pitäisi tarkkailla, jottei sen ympärille ala syntymään punaista rengasta, joka on merkki Kumlingen taudista. Lisää tietoa taudista: http://www.punkki.net/artikkelit/art2_kumlinge.html
   
 5. eläintarha Vierailija

  Huomasin vasta eilen parturoidulla partacolliellani ensimmäisen punkin, ja asumme helsingissä. Sain sen tosi hyvin irti ruokaöljyn ja tavallisten työkalupakin hohtimen avulla. Toisella koiralla oli nenäpunkkeja alkukeväästä, joten siihen ei pitäisi tavallisten punkkien vielä iskeäkään lääkekuurin jälkeen.
   
 6. Siru Keski-Suomesta Vierailija

  Meidän kahdella koiralla oli punkkipannat viime kesänä, yhtään ylimääräistä menijää ei koiristamme löytynyt. Tänäkin vuonna on koiriemme kauloissa nämä yrttipunkkipannat. Suosittelen!
   
 7. ? Vierailija

  Pelottaa toisaalta jos tulee iho-oireita niistä nesteistä tai pannoista, miten on hyvinkö ovat koirulaiset niitä sietäneet?
   
 8. jane Vierailija

  Toiset koirat saavat noista linimenteistä aivan kamalan vaivan ja toisilla ei tule mitään oireita. Pahimmillaan oireet ovat olleet neurologisia. Meidän edellinen koiramme ei ollut moksiskaan saadessaan Expotia mutta nykyinen koiramme sai ekalla kerralla jonkinlaisen kutinan/poltteen ja seuraavana vuonna vielä voimakkaamman. Viime kesänä ostin sitten apteekista punkkipannan eikä yhtään punkkia ollut koko kesänä vaikka koira kulki kaikki pusikot. Sellainen on tänäkin kesänä koiran kaulassa. Mutta nuo reaktiot ovat yksilöllisiä.
   
 9. Brindle Vierailija

  Meidän koira kuoli tai hiipui hitaasti maksasairauteen sen kesän jälkeen kun olimme käyttäneet expotia vaikka niin kaikki vakuuttivat, että voi huoletta käyttää :(
   
 10. Pinkki Vierailija

  Tutkittiinko, että maksasairaus johtui nimenomaan expotista?

  Minä olen käyttänyt sitä koirillani (tänäkin kesänä käytän) ilman ongelmia. Kaikki lääkeaineet (ja luontaistuotevalmisteet myös) voivat huonolla tuurilla aiheuttaa maksavaurioita, jos koira on jollain tavalla niille yliherkkä tai annostus on virheellinen.
   
 11. tara Vierailija

  Käytin myös monta vuotta Expotia koiralla monta vuotta ilman ongelmia. Nyt kun perheessä on myös pentukoira kysyin eläinlääkäriltä mitä laittaa. Hänen mukaansa Expot on ensimmäisiä markkinoille tulleita ja paljon vahvempaa kuin useammat uudet tuotteet.
  Eläinlääkäri suositteli Frontivetia ja sitä laitoin pennulle sekä vanhukselle ilman mitään ongelmia.
  Punkkipannoista olen kuullut että jotkut saavat niistä pahojakin iho-oireita, mutta omaa kokemusta ei ole.
   
 12. Pinkki Vierailija

  Näkyi minullakin nyt olevan Frontiventia, olinpa huolimaton.
   
 13. ap Vierailija

  http://www.punkki.net/artikkelit/iho.html

  Onko kyseessä jokin aivan uusi aine kun google ei antanut yhtään vastausta tuosta Frontiventista?
   
 14. Brindle, Vierailija

  Ei ole tutkittu, mutta itsellä vaan epäilykset heräsivät koska koira oli aivan terve, aiemmin ei olla expotia käytetty. Siitä kesästä lähtien koiran paino alkoi tippumaan. Toukokuussa koira painoi liki kolmekymmentä kiloa ja joulukuussa paino oli päälle parikymmentä ja maaliskuussa kun koira jouduttiin lopettamaan se painoi enää 18kg. Koiraa tutkittiin useaan otteeseen ja maksaan epäilykset kohdistuivat. Eläinlääkärin mielestä Expot ei ole syypää, mutta aikamoista myrkkyähän sen täytyy olla ja koska se imeytyy verenkiertoon niin olisko tuo niin ihmeellistä, että se olisi vaurioittanut maksaakin?
   
 15. Haloo Vierailija

  Eläinlääkäri oli siis sitä mieltä, että syynä ei ollut Expot?

  Päätit sitten kuitenkin tänne kirjoittaa, että se aiheutti koirasi kuoleman...
   
 16. Hurtta Vierailija

  meillä käytössä eläinlääkäriltä hankittava bayvantic-liuos joka on samantapainen ekuin expotti. Tämän vaan pitäisi vaikuttaa myös vähän sääskiin ja muihinkin elukoihin niin etteivät niin kovin kiinnostuisi koirista. Viime kesänä ei koko kesänä kummassakaan yhtään punkkia, sitä edellisenä kesänä mentiin vielä expotin avulla ja hyvin sekin toimi, yksi punkki koko kesänä. Punkkipihdit on kyllä ehdottomat, niillä saa hyvin irti ja ei maksa kun muutaman euron.
   
 17. Pirpana Vierailija

  Itse ostin hyväuskoisena yrttisen punkkipannan jota oli kovasti kehuttu.Paras teho saavutettaan muutamassa päivässä.Viikko oli kulunut kun mentiin mökille.Sunnuntaina kaivoin koirasta seitsemän punkkia.
  Edellisinä kesinä olen käyttänyt Expottia ja punkki saalis on ollut koko kesältä kaksi punkkia.Et nyt kyllä meni usko tuollaisiin yrtti höpinöihin!
   
 18. ap Vierailija

  Eräs tuttu laittoi koiralleen punkkipannan se oli vihreä, en muista merkkiä. Parin tunnin päästä koira "sekosi" totaalisesti. Alkoi riehumaan ja kierimään maassa. Omistaja tuli siihen tulokseen ettei koira pitänyt pannan hajusta ja halusi siitä eroon. Oli pakko ottaa pois. Onkos koirat tottuneet niihin liuoksiin ja pantoihin vai onko em. tapauksia?
   
 19. Joka ilta punkkitarkastus. Saalis tänä kesänä kolme otusta. Enpä laittaisi mitään "myrkkylä" lyhytkarvaiseen koiraani, joka on helppo tarkastaa.

  Punkkipihdeilla vain kiinni ja sillä punkeista on hyvin selvitty.
   
 20. Katia Uusi jäsen

  liittynyt:
  26.06.2006
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kahtena kesänä on ollut joku eläinkaupasta ostettu yrttipanta spanielilla, en muista merkkiä. Valmistaja ainakin väittää, että tuote on myrkytön, pitäisi voida käyttää myös pikkulapsiperheissä huoletta. Mitään ongelmia ei ole ollut, ei häirinnyt koiraa eikä tuntunut vaikuttavan suoritukseen metälläkään. Itseä haju kyllä aluksi häiritsi, toki se laantuu muutamassa päivässä.

  Nyt on joku apteekin valkea myrkkypanta ripustettuna koiran kaulaan. Ei haise ihmisen nenään. Mitään oireita en koirassa ole havainnut. Vähän kyllä arveluttaa, kun käsketään ottamaan pois, kun koira menee uimaan, ettei vesieliöstöä kupsahtaisi....
   
 21. viiu Vierailija

  Punkkien suhteen ei vielä ole kokemusta, mutta mäkäräisiin ja hyttysiin auttaa tuo yrttipanta taydellisesti.
  Koirani vatsa on ajeltu karvoista n kuukausi sitten tehdyn leikkauksen takia ja ensimmäisinä päivinä oli täynnä isoja verisiä puremia. Pari päivää yrttipannan laiton jälkeen ei ole ollut pureman puremaa!
  Liikumme kaikenlaisissa maastoissa, pusikoissa ja metsässä myöskin. Asumme Rovaniemellä.
   
 22. kukkakärpänen Vierailija

  tiedoksi vain; Öljyä/rasvaa ei suositella laitettavan punkin päälle vaan käytettäväksi suositellaan punkkipihtejä! Jos laittaa rasvaa, punkki sylkee puremaan "pöpöjä" tukehtuessaan.

  ja tuosta expotista; on epätodennäköistä että lääkefirma myöntäisi expotin käytön johtaneen koiran kuolemaan, ennenkuin riittävän monta vastaavaa tapausta ja tutkimusta on tehty. se ei silti poissulje sitä että yliherkkä koira voi reagoida siihen vakavin seurauksin.

  ehkä ennen expotin käyttöä olisi syytä testata sitä koiralle vain pienellä määrällä esim. niskaan..?!
   
 23. ap Vierailija

  Nyt aamulla kuulin, kun eläinlääkäriä haastateltiin punkkiasioista. Punkki voi aiheuttaa koirallekin kuumeilua, niveljäykkyyttä, jopa munuaistulehdusta. Punkkipantakaan ei suojaa kuin n. 80%:sti. Niinpä ilman syyniä ei selvitä, vaikka kemiaa käytettäisiin apuna.
   
 24. Luonnollisesti Vierailija

  Täällä Pirkanmaalla on ollut niin kuiva kesä, että punkkeja ei ole tarvinnut nyppiä vielä kertaakaan, vaikka joka ilta olemme tarkastaneet molemmat koiramme.

  Kun tarkistamisesta tulee iltarutiini, se ei ole vaiva eikä mikään vaan koirat kellistyvät tottuneesti toimitusta varten. Samalla hieroskelemme niitä ja ne näyttävät nauttivan näistä rituaaleista.

  Ei ole tullut mieleenkään hankkia punkkipantoja tai käyttää muita konsteja.
   
 25. Meillä on kultainennoutaja, asutaan Turussa ja käytössä n.4 viikkoa vihreä punkkipanta. Aivan naurettava kapistus eilen poistin 5 punkkia koirasta, yksi niistä oli kiinnittynyt kaulaan noin 10cm päähän punkkipannasta. Ehkä panta toimii pienemmillä koirilla mutta meillä sillä ei juurikaan ole ollut vaikutusta. Viime kesänä expot-liosta ja silloin punkkeja oli kesän aikana vain 3 kpl. Oletteko miettineet mitä tapahtuu koiran turkkiin kiinnittyneelle punkille kun se ei tartukaan koiraan vaan putoaa sisälle matoille tai vaikka sohvalle ja tarttuvat ohikulkevaan ihmiseen, siis onko parempi että punkit sitten tippuvat kotona matoille ja tarttuvat ihmiseen vai koiraan mistä ne on kohtalaisen helppo poistaa? En tiedä kuinka paljona aikaa muut koiranomistajat käyttävät punkkien etsimiseen mutta jos joka ilta huolellisesti tarkastaisin koiran siihen menisi tunti. Itse en ainakaan joka ilta jaksa syynätä koiran jokaista senttiä läpi punkkien takia ja teenkin viikonloppuisin perusteellisen punkkisyynin. Jos joka ilta kampaatte ja rapsutteletko koiraanne niin ettekö itse saa niitä punkkejä kotiinne ja käsiinne? Meidän koiraan punkit tarttuvat kaikista mieluiten silmien lähistölle jopa sentin päähän, kaulaan, pään päälle, takajalkojen nivusiin. Melkein aina vaikka saisin punkin kokonaisena poistettua niin että kohtaan ei tulee ihon alle mätäinen rakkula. Olisiko vinkkejä mitä tuolle rakkulalle pitäisi tehdä?
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti