Hae Anna.fi-sivustolta

Puurokattilan puhdistus - hyvät neuvot tarpeen!

Viestiketju osiossa 'Niksit ja vinkit' , käynnistäjänä Apua!, 03.08.2016.

 1. Apua! Vierailija

  Kyseessä Hackman jackpot puurokattila tai vesihaudekattila. Kattilassa on erillinen vesiosa ja siinä kuuluisi olla mittatikku. Laitoin virallisen mittatikun tilalle muovitikun. Muovitikku turposi ja pois ottaessa katkesi, jolloin osa muovitikusta tippui vesiosaan. Otin puuron pois, kaadoin kuuman veden pois vesiosasta. Muovitikun osaa ei tullut, joten lienee sulanut kuumassa vedessä vesiosaan?

  Kysymys: miten tuon mahdollisesti sulaneen muovin saisi pois? Vesiosa on kiinni kattilassa ja umpinainen lukuunottamatta noin sentin halkaisijaltaan olevaa reikää, mistä vesi täytetään ja tyhjennetään.

  Hyvät niksit kelpaavat. Vai voiko kattilaa käyttää, vaikka siellä olisi vesiosassa mahdollisesti pohjaa ja keittolevyä vasten muovia?
   
 2. vierailija Vierailija

  Hei;

  Muovitikun pätkä ei siellä vesiosassa haittaa mitään kunhan et päästä vesiosaa kuivaksi, silloin se muovitikku saattaa kärähtää, mutta ei sekään nyt mikään maailmanpaukku olisi.

  Itse tyhjäisin vesiosan ja tyhjää kattilaa ravistelemalla yrittäisin saada tikun sen täyttöaukon kohdalle. Sitten vaan kärkipihdeillä ote siitä, ja nykäiset pois.

  Helppoa kuin heinän teko!

  On muuten Taivaan Lahja aamupuuron ystäville tuo Hackmanin Jackpot haudekattila. On ollut itsellä varmaan 30-vuotta käytössä ja arviolta kymmenen kuutiometriä puuroa keitetty sillä. (30 vuotta x 365 aamua x 1 litra/kerta)

  Jotenkin naurattaa nämä iltapäivälehtien lööpit joissa "toimittaja söi kahden viikon ajan joka aamu aamupuuroa, lue vaikutukset!"

  Harmi että on poistunut mallistosta.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti