Hae Anna.fi-sivustolta

puutarhakalusteet

Viestiketju osiossa 'Piha ja puutarha' , käynnistäjänä ***, 22.05.2006.

 1. *** Vierailija

  Nyt kun mietitään, millaisia tuoleja ja pöytiä ostettaisiin kesäksi puutarhaan ja parvekkeelle, on alla oleva vinkki paikallaan.

  LUONNONSUOJELUJÄRJESTÖT: VARO SADEMETSÄPUUTA PUUTARHAKALUSTEISSA, SUOSI
  EUROOPPALAISTA

  Luonto-Liitto ja Maan ystävät varoittavat kuluttajia markkinoilla olevista, sademetsäpuusta tehdyistä puutarhakalusteista. Suuri osa ""kovapuusta"" valmistetuista kalusteista on peräisin Kaakkois-Aasiasta,
  jossa hakkuut hävittävät sademetsiä ja valtaosa puusta hakataan laittomasti ja salakuljetetaan maailmanmarkkinoille.

  Järjestöt suosittelevat, että kuluttajat eivät ostaisi sademetsäpuusta valmistettuja tuotteita. Eurooppalaisista puulajeista kuten männystä tai saarnesta valmistetut tuotteet ovat suositeltavin vaihtoehto kalusteiden
  hankkimista harkitsevalle. Järjestöt kannustavat kuluttajia kyselemään ja antamaan palautetta kauppiaille eettisesti kestävistä tuotteista.

  Kaikki tropiikista tuleva puu ei ole peräisin sademetsistä, vaan osa, kuten kumipuu, akaasia ja eukalyptus, on peräisin viljelmiltä. Nämä puulajit ovat parempi vaihtoehto kuin sademetsäpuut kuten kapur, keruing
  ja nyatoh, vaikka niihinkin voi liittyä metsien raivausta tai maakiistoja paikallisväestön ja viljelmäyhtiöiden välillä. Tiikki (teak) voi olla peräisin Burman sotilasjuntan hakkaamista luonnonmetsistä, eikä senkään käyttöä voi tällöin suositella.

  ""Sademetsien häviäminen on kaikkia suomalaisia koskettava ongelma. Sademetsäystävällinen kuluttaja jättää sademetsäpuun kaupan hyllylle.
  Mikäli kauppias ei osaa kertoa kovapuusta valmistetun tuotteen oikeaa puulajia ja alkuperää, kannattaa tuote jättää ostamatta"", toteaa Niko Humalisto, Luonto-Liiton tropiikkikampanjan koordinaattori.

  Luonto-Liitto ja Maan ystävät ovat uudistaneet kuluttajia ja kauppiaita palvelemaan perustetun verkkosivustonsa ""Tropiikin puutarhahuonekalut -
  pala sademetsää patiolla?"" (www.maanystavat.fi/tropiikki). Sivuille on mm. lisätty alkuperätietoja trooppisista puulajeista ja niiden uhanalaisuudesta. Yhdessä Suomen luonnonsuojeluliiton kanssa järjestöt myös tekevät kyselyä kauppiaille näiden trooppisen puun käytöstä. Tulokset
  julkaistaan kuluttajille ystävällisessä muodossa toukokuun alussa.

   
 2. up Vierailija

  UP

  tärkeä viesti ekologiselle sisustajalle.
   
 3. kwa Vierailija

  Meillä on neljättä kesää ulkona ruotsalaiset, männystä ties millä melko tummaksi käsitellyt puutarhatuolit. Ekan kesän olivat partsilla, sitten varjon alla pihalla. Hyvin ovat kestäneet. Nyt pitäis varmaan vähän jo ehostaa. Sattuuko kukaan tietämään, millä niitä pitäis käsitellä? Mielestäni eivät ole öljyttyjä tai lakattuja. Merkki oli muistaakseni kwa tai jotain sinne päin.
   
 4. kysy Vierailija


  Jollain ympäristöystävällisellä käsittelyaineella varmaan onnistuu, niitä on monenlaisia ja tehokkaita. Kysyä voisi ainakin Ruohonjuuri-ekotavaratalosta:

  http://www.ruohonjuuri.fi
   
 5. Valmistin Vierailija

  Itse tehokkaan ja kestävän suojan, on vanha ohje. On 2 lajia
  1 = 1/3 osa pellavaöljyä, + 1/3 osa Pineeni, tai Oulu A1 tärpättiä, + 1/3 osa Pirtua / Sinolia. - Kannattaa sivellä ainakin 2 kertaan.
  2= Muuten sama mutta Pellava öljyn tilalle Venetervaa = ohuempi laatuista. Jolla käsittelin hirsikalusteet. Ja eipä sitte oo vesi vaivoja, ja ikää tulee lisää. Suosittelen. Tuol terva muodol tulee varsinkin kuivuttuaa lakkamainen pinta.
   
 6. vierailija Vierailija

 7. vierailija Vierailija

  Nykyään on mistä valita ulos puutarhakalusteita, tuntuu että jopa enemmän kuin sisälle.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti