Hae Anna.fi-sivustolta

Pyörä 2,5-vuotiaalle?

Viestiketju osiossa 'Harrastukset' , käynnistäjänä Kerttu, 17.03.2006.

 1. Kerttu Vierailija

  Olemme ajatelleet ostaa pojallemme ensi kesäksi ensimmäisen pyörän mutta en ole ihan varma millaista kannattaisi katsella. Onko perinteinen kolmipyöräinen liian vauvakamaa, lähinnä siis joudummekohan jo ensi kesänä satsaamaan isompaan? Mutta ovatko apupyörälliset noin 12"" liian isoja tämänikäiselle? Poikani on ikäisekseen aika lyhyt (me vanhemmatkin olemme aikamoisia hukkapätkiä :). Mitähän hintaluokkaa yleensä ovat, en netistä nopealla haulla löytänyt kuin noita isompien pyöriä ja niillä on hintaakin han mukavasti...
   
 2. Vinkki Vierailija

  Ostakaa apuryöräinen 12 tuumainen pyörä ei sen pienempää kannata ostaa.
   
 3. k noppi Vierailija

  Olen samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa.

  Meidän esikoisella oli aikanaan sellainen etupyörästä poljetttava kolmipyöräinen. Hän ei sillä oppinut/jaksanut koskaan polkea, vaan istui satulalla ja jaloilla potki hankalannäköisesti eteenpäin. Olen kyllä nähnyt joidenkin lasten osaavan sellaisella polkea, he olivat kai liikunnallisesti lahjakkaampia kuin meidän poikamme. Kaksi muuta lastamme ovat n. 1½v alkaen harjoitelleet 12""pikkupyörällä.
   
 4. tm Vierailija

  Tyttömme täytti juuri 3-v. (96 cm) ja olemme ostamassa hänelle 12 "" apupyörillä varustettua pyörää kesäksi. Bilteman luettelossa oli, että 12 "":n pyörä sopii 3-4 -vuotialle (pituus 90-105 cm). Hinnoissa tuntuu olevan todella laaja kirjo... halvimmat noin 50 € ja kallein vastaantullut taisi olla Helkama 195 € (huh!).
   
 5. marja Vierailija

  Me ostimme sunnuntaina 3 vuotta täyttävälle pojalle 16 tuuman pyörän ja juuri tultiin pyörää testaamasta ja hyvin ylettyi pyörällä polkemaan,meillä tosin melko pitkä poika 104cm. Sinuna ostaisin ehdottomasti sen 12 tuuman pyörän,kolmipyöräinen on jo liian pieni tuon ikäiselle.
   
 6. Kiiki Vierailija

  olette varmaan jo pyörän ehtineet tässä välissä hankkimaan. Kerron kuitenkin oman kokemukseni.

  Hankimme tyttärellemme viime keväänä Biltemasta 12 tuumaisen pyörän apurattailla. Tytär oli tuolloin 3.5 v. Pyörä oli kyllä varmasti sopivan kokoinen mutta aivan liian raskas. En tiedä oliko vika tosissaan pyörän painossa vai siinä ettei laakerit kunnolla ""vetäneet"" mutta eteenpäin meno oli tuskaa vielä NYT kun sitä vuoden vanhempana kokeiltiin. Nyt hankittiin 16 tuuman Pyörä isolla P:llä, hintaa oli 130 mutta metrejä kymmenessä minuutissa menee nyt saman verran enemmän eikä tarvi tuskailla kun ei liiku.... Nyt jälkiviisaana laittaisin siihen Bilteman malliin köyden eteen jotta voisi vähän avittaa.

  Viime kesänä lainattiin naapurilta sellaista kolmipyörää. Malli jossa polkimet ovat eturattaassa kiinni vaatii jonkin verran erityneempää motoriikkaa/voimaa kuin meidän neidiltä löytyi eli pyöräilyn kannalta vasta tästä tulevasta näyttää tulevan merkityksellinen kesä.
   
 7. milla Vierailija

  Jos kolmipyörän hankitte, ostakaa ehdottomasti sellainen malli, jossa on ketjuveto, eli polkimet keskellä satulan alapuolella kuten isoissakin pyörissä. Ne, joissa on polkimet etupyörässä ovat ihan susia, koska ne vaativat polkemiseen paljon enemmän voimaa. Ja kun voimaa ei ole tarpeeksi, lapsi hermostuu ja potkii mieluummin maasta jaloillaan.
   
 8. öhöm Vierailija

  mun poika ajoi 3.5 v. jo ilman apupyöriä... nopeasti ne lapset oppii =) Mielummin satsaa tuollaiseen 12 tuumaiseen, kun johonkin kolmipyöräiseen. Ensimmäisen pyörän kannattaa olla sellainen, että sitä on helppo polkea. Naapurin muksuilla oli liian jäykät pyörät, niin ei polkeminen onnistunut. Liikkeeseen vaan kokelemaan. Myös Hobbyhallista saa ihan ok pyöriä.
   
 9. ja.. Vierailija

  Olenpa nähnyt niitä tarjoustalossakin myynnissä.
   
 10. Vieras Vierailija

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti