Hae Anna.fi-sivustolta

Raclette-apua?

Viestiketju osiossa 'Omat ruokaohjeet' , käynnistäjänä racletella hyvää??, 23.11.2007.

 1. Nyt hyvät kotikokit (miksei ammattilaisetkin), tarvitsisin kipeästi neuvoa.

  Meille tulee yllättäen iltavieraita, ja ajattelin että jotain hyvää iltapalaa voitaisiin tehdä raclette-grillillä, jonka sain vastikään lahjaksi. Mutta mitä sillä voisi tehdä??
  Minulla ei ole mahdollisuutta lähteä käymään missään erikoiskaupassa tai edes isommassa marketissakaan. Pitää tyytyä lähikaupan antimiin.
  Tiedän että siellä ei esimerkiksi ole raclette-juustoa, vaan pitäisi keksiä jotain muuta.

  Nyt arvon rouvat, pikaisia vinkkejä, kiitos!!
   
 2. Raclette kokki ;) Vierailija

  Keitä pieniä perunoita, prinssin nakkeja, pieniä valmiita lihapullia, broilerinrintapaloista pieniä paloja (kypsennä ja mausta valmiiksi, vain lämmitys racletessa, pieniä tomaatteja halkaset ne ja ripottelet päälle pippuuria ja suolaa, paprikaa viipaleina yms kasviksia. Justoksi jotakin rasvaista esim emmentaajeja (leikkaat n. 3*3*0,5 cm paloiksi) Voit tehdä jonkun kylmän kastikkeen vielä lisäksi jos noita juustoja ei ole tarpeeksi. Mukavaa iltaa!
   
 3. Ulkoelli Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  28.12.2006
  Viestejä:
  2 350
  Saadut tykkäykset:
  2
  Ihan perinteiseen racletteen ei tarvita muuta kuin (raclette)juustoa, keitettyjä perunoita, pieniä maustekurkkuja (chornicons), hillosipuleita ja pippuria.

  Toinen tapa on tarjoilla lisukkeena ilmakuivattua kinkkua, erilaisia leikkelemakkaroita ja kasviksia.

  Juomaksi hyvää rieslingiä. Racleten kanssa ei pitäisi juoda vettä, sillä vesi ikäänkuin jämähdyttää juuston vatsanpohjalle ja seurauksena on tosi raskas olo.
   
 4. Raclette fani Vierailija

  Ulkoelli on ihan oikeassa. Keitetyt perunat saa olla muuten kylmiä. Ulkoellin mainitsemien ilmakuivatun kinkun, maustekurkkujen ja hillosipuleiden lisäksi voi nautiskella oman maun mukaan lisäksi vaikkapa säilykeherkkusienistä (kokonaiset), keitetyistä porkkanapaloista tai vaikkapa kasvissekoituksesta (kukkakaai, parsakaali).

  Itse olen ruokaisuutta lisätäkseni paistanut jotain lihaa, esim. possun- tai naudansuikaleita tai broileria.

  Tuttavani (juustoalan ammattilainen) suosimat juustot: Aura-sinihomejuusto, Ritari, Appenzeller, Polar, Musta Leima Emmental, Kreivi.

  Juomat maun mukaan. Punkut sopii hyvin, samoin italialainen Lambrushco. Öö, kirjoitusasu voi olla väärin...
   
 5. oikea juusto Vierailija

  Raclette juustoa sen olla pitää, ei se ole enää Raclettia jos Mustaleimaa kippaa kuumenemaan Polarista puhumattakaan. höh !Äläkä vänkää vastaa, olen asunut Sveitsissä vuosia.
   
 6. Raclette fani Vierailija

  Maassa maan tavalla. Esim. Ritari on sulatettuna aivan taivaallisen hyvää. Mutta jyrsi vaan niitä sveitsiläisiä juustoja, jos olet niin kaavoihin kangistunut ;)
   
 7. Raclette fani Vierailija

  eihän mitään muualta maaimasta kotoisin olevaa ruokalajia voisi Suomessa tehdä saatikka syödä, jos pitäisi olla täs-mäl-leen oikeat ainekset! Naurettavaa!

  "Tiedän että siellä ei esimerkiksi ole raclette-juustoa, vaan pitäisi keksiä jotain muuta." Näin kirjoitti muuten AP, joten turha alkaa vän-gä-tä sen juustolajin kanssa! Onnistuu vallan mainiosti muillakin juustoilla, kannattaa kokeilla, ennenkuin alkaa täällä vän-kää-mään.

   
 8. Miten onnistuit raclette-kutsujesi kanssa?
  Kuten huomaat niin raclettea voit käyttää todella monella tavalla ei kannata jättää laitetta käyttämättä sentakia, että ei ole raclette-juustoa. Harvoin sitä pienistä lähikaupoista edes löytyykään. Se on mukava laite keskellä ruokapöytää, ruoka valmistuu itsestään ja emäntäkin voi seurustella vieraiden kanssa. Alkuperäinen raclette-juustohan on sitä liian vanhaksi jäännyttä juustoa, jota ei hannottu heittää kompostiin vaan se sulatettiin perunoiden päälle. Eli täällä napapiirillä voit aivan rauhassa laittaa mitä tahansa ruoaksi kelpaavaa racletteen ja nauttia vieraiden seurasta. Kerrohan kuitenkin miten selvisit ;)
   
 9. Kiitos vikeistä!
  Ilta sujui rattoisasti, oli ilmakuivattua kinkkua, kirsikkatomaatteja, kesäkurpitsaa, pekonia, herkkusieniä, hillosipuleita, paprikaa ja lapsille nakkeja (?). Juustona oli Gouda, oli muuten lähes ainoa "tarpeeksi" rasvainen juusto lähikaupassa. Toinen vaihtoehto olisi ollut Polar, mutta mieheni ei pidä mausta. Gouda oli hyvää, sitä olisi voinut syödä enemmänkin, ja ihan ilman "lisukkeita" ;o).

  Kiitokset vielä kaikille! Eiköhän tuota Raclettea tule käytettyä nyt useamminkin, kun tietää mitä kaikkea sillä voi tehdä. Tosin, käryä tuli melkoisesti, joten voi olla että seuraavan kerran käytetään ulkosalla :eek:).
   
 10. näin me Vierailija

  Me ollaan laitettu lihaa, kanaa ja tonnikalaa (Siis pihvejä ohuiksi viipaleiksi leikattuina)
   
 11. ei polaria ym Vierailija

  Minun Raclettipannuni ei ole koskaan aiheuttanut mitään käryä. Miten sait käryä aikaiseksi ? Pannu on nimenomaan sisäkäyttöön tarkoitettu,grillit kuuluu ulos. Pannua juuri talvisaikaan käytetään kotona, kun pakkanen ulkona paukkuu.
   
 12. Raclette fani Vierailija

  Mietin ihan samaa, miten sen saa käryämään? Pannun voi välillä sammuttaa, jos meinaa liian kuumana käydä. Ja toisekseen, välillä kannattaa raaputtaa juustonjämiä pois niistä pannuista, siis jos ei ole kunnolla lähtenyt pois. Tosin rasvaiset juustot valuvat kyllä nätisti pannusta irti.
  Mikä siis kärysi?
   
 13. En osaa sanoa mikä kärysi, kun mikään ei palanut kiinni, ei juustokaan. Mutta kyllä siitä käry nousi.
  Malliltaan tuo meidän laite on sellainen pyöreä (niinkuin kait kaikki), jossa on ne juustokipot siinä välitasolla. Lämpövastus on niiden yläpuolella, ja niiden päällä siis tuo paistotaso tai miksi sitä sanotaankin. Merkki on Tefal.
  Pekoni kärysi kait pahiten, mutta eipä ne muutkaan ihan käryttömiä olleet.

  Teinköhän jotain väärin?
   
 14. linkki kuvaan Vierailija

  Löytyi tuolta netistä kuva juuri samanlaisesta laitteesta kuin meillä:
  http://www.tefal.co.uk/tefal/products/product/index.asp?category_id=200&dept_id=230&sku=U00211
   
 15. Hmmmmmm Vierailija

  Eikös racletessa lähinnä sulateta ne juustot niissä pannuissa? Ei kai ole tarkoituskaan paistaa pekonia tai muutakaan enää siinä pannuilla...?
   
 16. alkuperäinen Vierailija

  No juurihan monet kertoivat, mitä kaikkea sillä voi tehdä. Ohjeisiin sisltyi myös erilaisten lihojen kokeilu. Joten miksikäs ne eivät silloin sopisikaan?
   
 17. Hmmmmmmm Vierailija

  Nyt tartteis varmaan tulla tuon Sveitsissä asuneen vastaamaan. Itselläni on se käsitys, että kaikki syötävä on valmiina (ja kypsennettävät jo kypsiä), kun aletaan sulatella juustoa, jota sitten kaadetaan niiden syötävien päälle. Tarkennan vielä, että ruoka-aineet ovat tarjolla pöydässä esim. pienissä kulhoissa, joista kukin ruokailija voi sitten ottaa niitä lautaselleen. Sitten sulatellaan juustoa ja kaadetaan siihen ruoka-aineiden päälle.
  Mutta tämä vain minun käsitykseni...
   
 18. Jx Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  21 083
  Saadut tykkäykset:
  17
  Eikös juuri tuossa linkissä mainitussa racklette pannussa ylä osakin lämpene ja siinä lämmitetään/kypsennetään pieniä lihapaloja tms. tuon juuston kanssa syötäväksi. Telkkarissa viime perjantaina oli hieman toisen mallinen pannu jossa pystyi lisukkeitakin lämmittämään. (Kotisatama).
   
 19. Raclette fani Vierailija

  Joo, siinä todellakin voi "grillata" ruoka-aineksia, mutta jos ei halua käryä, niin kannattaa kypsentää ainekset valmiiksi. Juustot ei käryä.
   
 20. alkuperäinen Vierailija

  Juu- yläosa lämpenee ihan kunnolla, kyllä siinä ohut liha kypsyy ihan oikeasti.
  Mutta ehkäpä juuri sen takia sitä käryä sitten tuleekin, kun kuumuus on niin kova, että voi paistaakin. Kokeilin muuten munakkaankin tehdä, ja hyvin onnistui ;-)
   
 21. lisää Vierailija

  Ne juustokauhathan on alla eli mikä tarkoitus sillä yläosalla muka olisi jos siinä ei olisi tarkoitus kypsentää muita herkkuja. Meidän raclette on muuten suorakaiteen muotoinen, Philips merkkinen joten ei kannata täällä esittää asiantuntijalausuntoja faktoja tietämättä kuten joku kirjoitti että "Malliltaan tuo meidän laite on sellainen pyöreä (niinkuin kait kaikki)"
  Eikö racleten tarkoitus ole se että muut herkut kypsyy/kuumenee päällä samaan aikaan kuin juusto sulaa alla ja sit ne yhdistetään jaa voilá, syömään?
   
 22. Ei sillä päälitasolla mielestäni paljon käyttöä ole, pieni lisäjuttu vain. Jos sinulla on kypsää lihaa esim,broileria, lihapullia jne. niin niitä siinä voi lämmitellä. Vihannekset esim herkkusienet, paprikasuikaleet lämpiävät samaten mutta en suinsurminkaan alkaisi siinä pekonia paistamaan, rakaa lihaa yms. Ne hommat hoidan paistinpannula liedellä, raclette pannu on juustoa varten ainoastaan meillä käytössä ja pöydässä vain ja ainoastaan keitettyjä perunoita, pieniä herkkukurkkuja ja hillosipulia ja mustapippurimylly ja tietenkin Raclette juustoa runsaasti.
   
 23. aloittaja Vierailija

  Anteeksi jos yleistin kaikki laitteet pyöreiksi, muunlaisia en vain ole koskaan nähnyt, en edes liikkeissä jotka myyvät näitä. Joten anteeksi vielä kerran. En todellakaan ole mikään asiantuntija, en muuten kyselisi neuvoja muilta.
   
 24. mielestäni Vierailija

  Minä olen grillannut ihan raakaa lihaa siinä pannulla ja kypsäksi tuli mutta ohutta pitää olla jotta kypsyy nopeasti.
  Mielesätni racletessa ei ole mitään ideaa jos vaan juustoa sulatellaan, sehän se juju on että kaikki ollaan pöydän ääressä ja kokataan omat syötävät siinä seurustelun lomassa.
   
 25. voi elämän kevät Vierailija

  Raclette-pannu on raclettia varten tehty, pistäkää pallogrilli pihalle ja vartaat ja gabanossit sinne. Jos nyt haluaa lihaa vieraitten kanssa tehdä, hankikkaa fondue pata, se on sitä varten.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti