Hae Anna.fi-sivustolta

Raclette-apua?

Viestiketju osiossa 'Omat ruokaohjeet' , käynnistäjänä racletella hyvää??, 23.11.2007.

 1. Oikea Raclettejuusto tulee kylläkin Sveitsistä. Ja sen kanssa juodaan nimenomaan valkoviiniä, ei punaviiniä. Ja Svietsissä raclette tarjotaan myös lihaleikkeleiden kanssa, siitä on monta eri versiota; yksinkertaisimmilaan vain perunoita, hillosipulia ja pieniä suolakurkkkuja lisukkeena.
   
 2. haloo järki Vierailija


  Olen ollut Itävallassa ja siellä oli raclettekutsut, sikäläistä juustoa se oli. Oli juustoa ja viiniä, sekä puna-että valkoviiniä. Mielestäni valkoviini sopii paremmin, mutta tarjotut viinit olovat tosi hyviä, itävaltalaisia. Sveitsissä tehdään tietysti sikäläisten tapojen mukaan.
   

 3. Niin, voihan raclettea tehdä vaikka mistä juustosta, mutta Raclette- juusto on sveitsiläinen. Valkoviini sen vuoksi, että sen hapot ehkäisevät juuston jäämästä mahalaukkuun "möykyksi", jolloin tulee tosi raskas olo. Pahin virhe on juoda vettä sulaneen juuston päälle.
   
 4. kyllä sen Vierailija


  juuston täytyy olla kovuusasteeltaan ja kypsytysajaltaan määrätynlaista. Ei onnistu valion edamista, se on varmaa.
   
 5. Aidoissa raclettejuustoissa löytyy ainakin itävaltalaista, ranskalaista ja sveitsiläistä. On perusjuustoa, pippurilla maustettua, sekä savunmakuista.

  Kannattaa joskus käydä Stokkan juusto-osastolla ottamassa asioista selvää ;-)
   
 6. Hanna Vierailija

  ...ja Stockka ja Westendissä asuminenhan se maailman suurimmat sivistäjät ovat. Ehkä kuitenkin originaalimaissa asuminen ja sikäläisten tapojen noudattaminen ennemminkin kuin imitoiminen muualla maailmassa...

  Matkiminen on vain matkimista.
   
 7. suissesse Vierailija


  Oikeastaan racletten ja fonduen kanssa "kuuluisi" juoda kuumaa teetä. Tuo valkoviini-juttu on turisteille.
   
 8. vierailija Vierailija

  Miksi ihmeessä joka asiasta pitää kinastella, jokainen valmistustapa on ihan hyvä. Meillä ainekset (lihat, mausteiset makkarat, vihannekset ym, mitä vain lämmittää voi) silputaan pieniksi ja laitetaan kippoihin. Sitten jokainen tekee mieleisensä annoksen ja juusto päälle (ja sekin ihan maun mukaan) ja lämmitetään ja syödään. Salaatti ja patonki ja hyvä viini, ja se on siinä.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti