Hae Anna.fi-sivustolta

Räätälin hinnat Suomi >< Thaimaa?

Viestiketju osiossa 'Thaimaa' , käynnistäjänä MiestenPuku, 09.02.2008.

 1. Kokemus tämäkin Vierailija

  Kaveri tykästyi vapaa-ajan pukuun, joka oli liikkeen ikkunalla ja poikkesi sovittamaan.
  Takki oli sopiva, housut muuten sopivat, mutta muutaman sentin liian lyhyet.

  No proplem, no proplem, sanoi myyjä.
  Otti mitan esiin ja ryhtyi mittailemaan miestä.
  Yritimme kolmen hengen voimalla sanoa, että 4-senttiä lahkeeseen mittaa lisää, eikä muuta.

  Okey, okey, sanoi myyjä.
  Huomiseksi sovittiin nouto.

  No huominen tuli ja havainto, että myös leveyteyteen oli tullut ne neljä senttiä lisää.
  Taas selitettiin, nyt jo neljän hengen voimalla, jotka kaikki PUHUVAT englantia, että alkuperäisissä housuissa oli kaikki muut asiat paikallaan, paitsi pituudesta puuttui 4-senttiä.
  Okey, okey, tule huomenna hakemaan.

  Housujen ostaja oli jo niin kyllästynyt koko kauppaan, että olis ottanut ne tekeleet mukaansa, mutta puolisonsa ei antanut periksi. "Jos niistä maksetaan sovittu hinta, ne on oltava sopivat", saneli puolisko.

  Tuli huominen ja herra lähti hyvässä uskossa noutamaan housujaan, arvellen housujen olevan vihdoinkin kunnossa.

  Nyt kun kaveri oli yksin liikkeellä, tarjottiin hänelle naintia nuoren naisen kanssa takahuoneessa.
  Alkuperäisiin housuihin oli ommeltu joku ihmeellinen kivijalka, joka oli väriä: sinnepäin.

  Mies raasu oli niin hämmentynyt tarjouksesta, että maksoi mutisematta housut ja kiiruhti takaisin hotelliin taakseen katsomatta.
   
 2. Pukumies Vierailija

  Joo taas oltiin Phuketissa. Kyllä jäi puvut ostamatta, vaikka meinasin kokeilla (kuten tuolla edellä totesin). Yksinkertaisesti ei jaksa vääntää niiden kättelevien räätäleitten kanssa, joten helpompi heti aluksi vetää se linja, kiitos, en osta, hyvää jatkoa.

  Eli jatkan Halosen, Sokoksen ja Dressmannin puvuilla. Sanokoon kuka mitä tahansa, ihan pätö vaatteita työkäytössä. Olisi kyllä ollut kiva nähdä, miten Thaikkulan puku kestää "tosikäytössä", eikä pelkissä häissä ja hautajaisissa 2x per vuosi. Banglan rannan puoleisessa päässä on muuten hyvä kenkäkauppa, josta löytää sellaisia popoja, pukukäyttöönkin, ettei tule heti toisella vastaan. Hintaluokka n. 40-80e/pari.

  Hauskoja matkoja kaikille.
   
 3. PMHG Vierailija

  A: tettämäni puku oli samnlainen kuin kuvastosta valitsemani, ei nk. pappamalli...mikä se lie onkaan?
  B: housuissa ei ole korkeaa vyötäröä, se kysyttiin muunmuassa että kummalla haluan housut...
  C:materiaali on osottautunut korkealaatuiseksi, eikä ole nukkaantunut...
  D:puvun takkia ei ole tarvinnut vielä silittää joten en tiedä saako sitä sileäksi...

  Eli, kyllä sieltä saa kunnon pukujakin kunhan vaan tietää mistä ja on kriittinen...
   
 4. riva Uusi jäsen

  liittynyt:
  11.09.2006
  Viestejä:
  169
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kerronpa tähän omat ja mieheni kokemukset. Olemme viimeisen 10 vuoden aikana käyneet Thaimaassa 15 kertaa ja ollaan teetetty vaatteita todella paljon. Mieheni on teettänyt vähintään 20 pukua ja minä lisäksi useita housupukuja, iltapukuja jne. Mieheni kohdalta voin sanoa, että puvut ovat olleet aina hyviä lukuisten sovitusten jälkeen. (3 sovitusta ei ole riittänyt). Omalta kohdaltani voin sanoa, että esim. pitkät housut ovat aivan huippuluokkaa polvisilkkeineen, hinta n. 25€, Suomessa vähintään 60€. Huomioitavaa on myös, että ne on tehty minun mitoilleni. Tässä vaan yksi hintaesimerkki.
   
 5. Pukumies Vierailija

  Kiva kuulla onnistuneita kokemuksia. Kerrotko, minkälaiseen hintahaarukkaan miehesi 20 pukua ovat "noin" asettuneet. Siitä tietäisi suurin piirtein, millä hinnalla saa kunnon vaatetta. Ainakin Phuketissa mittapuvun hinta lähtee ikkunailmotuset perusteella n. 50eurosta ja tuntuisi, että sillä ei Thaimaassakaan kunnon vaatetta saa. Kangashan se siellä maksaa minkä maksaa, työ on liki ilmaista meidän mittapuun mukaan.

  Kiitos etukäteen jos vaivaudut vastaamaan!
   
 6. Mikko^^ Vierailija

  En yhtään ihmettel jos ihmisillä huonoja kokemuksia noista ~100e puku, pari paitaa jne., joissa ovella roikkuu kokopäivän pari sisäänheittäjää. En tiedä kuinka helposti hyviä räätäleitä löytyy, mutta vähän etukäteen tutustumalla löysin Bangkokista muutaman joita pidettiin oikeasti laadukkaina.

  Itse ostin yhden puvun keskihintaisella kankaalla (250e), sekä muutamia paitoja muistaakseni 25e täältä: http://www.pinkytailor.com/. Käsitykseni mukaan tuo on hintaluokka jolla voi odottaa saavansa hyvää laatua tuolla, skaalan yläpäästä valituilla kankailla hinta on lähempänä 400e.
   
 7. Herra 50C Vierailija

  Firman kotisivuilla näkyvä mainoskuva "The Mangartz Brothers"
  lyhyin kaveri: liian pitkä takki.
  2 vasemmalta: liian pitkät hihat ja lahkeet
  3. vasemmalta: puku istuu hyvin
  pisin kaveri takki liian tiukka, hihat ja lahkeet liian pitkät

  Tällä otannalla suosisin valmispukuja joista löytyy yhdellä sovituksella paremmin istuva.
   
 8. qwerty Vierailija

  Oltiin perheen kanssa Alkuun Surin beachilla kolme päivää. Aivan Manathai hotellin vieressä on Eleganza fashion -niminen räätäliliike. Ei alkuun meinattu ostaa mitään, mutta olivat hyviä myymään ja lopulta hommasimme 2 miesten cashmir villakangaspukua, 4 paitaa, iso kasa kravatteja 2 kotelomekkoa ja naisten villakankainen talvitakki. Materiaalit laadukkaita ja tarvittavat sovitukset ja korjaukset tultiin tekemään toiseen hotelliin Bang Tao beacille, jossa jatkoimme lomaamme. Pukujen vuoripuolikin todella hienosti viimeistelty. Olimme jo maksaneet koko satsin 600 e, kun huomasimme, että toisen mekon sauma oli aavistuksen näkyvillä kaula-aukon lähellä. Lähetin asiasta tekstarin ja tulivat saman tien hakemaan ja korjasivat moitteettomaksi. Siis hyvä palvelu ja laadukas lopputulos. Tulevat Phuketin alueella pyynnöstä käymään, ottamaan mitat ja näyttämään mallit. Itse päätin tilata toisen puvun vasta toisessa hotellissa. Omistaja Harry lähetti sähköpostilla useita kuosivaihtoehtoja, joista valitsin. Voin suositella. Eleganza Fashion Surin Phuket | Surin Tailor | Tailor Surin | Welcomes you
   
 9. Thaimaa Pattaya Vierailija

  Thaimaa: Puku Thaimaan matkalta ei ole kannattavaa.. Pukujen myyntiä hoitaa harmilliset intialaiset. Intialaiset eivät ole asiakaslähtöisiä vaan erittäin itsekkäitä myyjiä. Myös puvut teetetään aina erittäin kurjissa oloissa ja tekijöinä käytetään monesti lapsia.

  t. Thaimaa Pattaya
   
 10. Lusikka soppaan Vierailija

  Vanhaan ketjuun postauksia mutta kun sattui niin mukavasti osumaan silmiin... Itse olen tuolta Pinkyltä teettänyt kaksi pukua, lisähousuja ja lisäpaitoja. Kaikki ovat olleet todella laadukkaita, osa paidoista tosin omien virhevalintojen vuoksi jäänyt käyttämättä (kannattaa tosiaan miettiä hieman etukäteen millaista kaulusta, taskua ja napitusta haluaa). Etenkin kalliimpi puku (muistaakseni noin 300€) on todella laadukas, halvempi on yhtä laadukasta työtä mutta materiaalinsa takia jäänyt kakkospuvuksi.

  Sovituksia oli riittävästi ja kaikki seurueemme viidestä jäsenestä olivat lopputulemiinsa tyytyväisiä. Paitoja olen tilannut Suomeen myös jälkikäteen ja niissäkin homma on toiminut hienosti. Nyt olisi näin muutaman vuoden jälkeen aika etsiä suomalaista korjausompelimoa, joka avaisi puvun saumoja nykymittoihin sopivammaksi... Mietityttää vain, kun melkein samalla hinnalla saisi tilattua Pinkyltä uudenkin puvun. Pitäisi vaan ottaa itsestä uudet mitat ja toimittaa hänelle. Asiakastiedot ja vanhat mitat ovat kuulemma tallessa.

  Mutta joo, se tästä mainoksesta. Tosiaan pointtina vaan se, että Thaimaasta todellakin löytyy hyviä räätäleitä, jotka tekevät itse laadukasta jälkeä. Kunhan ei vahingossakaan eksy turistipaikkojen läheisyydessä oleviin All-You-Can-Carry -"räätälöinti"tarjouksiin...
   
 11. harris23 Vierailija

  Onko kukaan teetättänyt laadukkaampaa Italialaista mittatilauspukua ihan kotimaassa? Jotenkin epäilyttää Thaimaan ja vastaavien maiden pukupuodit.
   
 12. mobiliaani Vierailija

  Moi ja sawat dii khap! Suomen hinnoista ei ole kokemuksia,valitettavasti. Karonilla teetin puvun,johon sain kokotakuun. Jos laihdun tai pullistun,puku korjataan sopivaksi. Lähetän puvun ja mitat,tai saavun pukuineni Karonille,niin korjataan istuvaksi. Vaimoni vei malliksi Peakin sortsit,ja sai muodoille mukailtuja tosi istuvia sortseja. Ei olla luurankoja eikä pulleroita,vaan aikas normaaleja kai. Palvelu pelas kivasti,pari sovitusta ja loppukoitos. Vaatturi oli Karonin eteläpäässä. Joku hiukan tyttökatumainen paikka.Rantakadun valoista vasuriin,hetken matkaa ja sitten oikealle. Siis jos saavut Karonin keskustasta päin. En muista firman nimeä. Melkein vastpäätä Nan´s bar. Heppu puhuu aika hyvin suomea. Se ei kuitenkaan tärkein pointti,vaan työn laatu ja hyvät materiaalit!! Mamma käyttänyt,pessyt ja kuivannut sortsejaan ja hyvi pelittää. Mun pukuni ollut vain 3 kertaa tositoimissa,ei moitteen sijaa.Ja Nanin baarissa saatte sinä ja vaimo/seuralaisesi mainion kohtelun suomalaisina. Hyvää ja hauskaa lomaa,hulppeita pukukauppoja ym. ostoksia. Kuitenkin tärkeintä kai,et saat viettää aikaa epänormaalissa ympäristössä,jossa ei työt tule silmille?
   
 13. jjfjdf Vierailija

  Etkö millään muistas nimeä. Ollaan menossa joulukuussa Karonillekin. Olen aiemmin teettänyt kaksi talvitakkia, muutaman jakun ja housut. Talvitakit on vieläkin käytössä, todella hyvää työtä, jakuista olen pursunnut yli, mutta ehdin niitä tovin käyttää ja ihan hyvälaatuisia olivat. Housut eivät oikein onnistuneet, mutta saattaahan se olla että pursuin niistäkin yli melko nopeasti :). Mutta nyt ajattelin juurikin teettää shortsit ja caprit, sellaiset siistit versiot.

  Näissä räätäleissä on kai monenlaista ja monennäköistä. Siksipä juuri räätäli, joka tekee hyvän työn ja ei välttämättä ole kyllä se halvinkaan, kiinnostaa.

  Joten yrittäisitkö muistaa nimen? Kiitos
   
 14. Joonas Vierailija

  Hei!

  Itse olen tilannut niin Thaimaasta kuin Suomesta mittavaatteita. Thaimaan kokemukset ovat olleet vaihtelevia ja hyvän kashmir-villasta teetetyn puvun hinta on pyörinyt 300-350 euron tietämillä. Eräässä Bangkokilaisessa Esport-centerissa puku maksoi 350euroa ja oli hartioista hieman kireä. Phuketissa en muista paikan nimeä, mutta siellä valmistui 50 euroa halvemmalla varsin hyvin istuva puku.

  Suomesta olen löytänyt erään pienyrityksen, joka tekee mittavaatteita siten, että he käyttävät kashmir-kankaita mittapukujen tekemiseen. Yrityksen nimi on PukuOn.com. Pukuon.comin vaatturi ottaa reilu 20 mittaa ja lähettää puvun teetettäväksi. Tämän jälkeen on ensimmäinen sovitus, jonka jälkeen puku muokataan istuvaksi.

  -Pukuja menee-
   
 15. Janne Vierailija

  Hei

  Entä kauluspaidat, oletteko teettäneet niitä Thaimaassa? Mitä maksaa kun vertaa kotomaassa tehtyihin? Itselleni riskinpänä miehenä kaupan valmiit koot on liian pieniä ja joudun kokoajan teettämään, ei ole vaan varaa kuin kahteen paitaan vuodessa. Joskus näkyy kotimaisiakin ilmoituksia jossa teettetty Aasiassa, kuten Tässä ilmoituksessa, mutta miten tuon hinta, onko kilpailukykyinen Thaimaan hintoihin?

  Riskis
   
 16. Silkki Paita Vierailija

  Ei voi vertailla. Thaimaa on vaatetusteollisuuden ja raataleiden mekka. Suomi oli joskus. Ehdottomasti kannattaa teettaa paidat taalla. Hyva paita, laadukas kangas ja omat nimikoinnit n. 10 euroa/paita.
  Valmistetaan yleensa 6 -paidan setteina. Voi olla useita kuoseja.
  Itse kaytan vain aitoja silkkipaitoja.
   
 17. pia56 Uusi jäsen

  liittynyt:
  03.03.2009
  Viestejä:
  36
  Saadut tykkäykset:
  0
  Karonilla suosittelen seur. räätäleitä: Chrystal Tailor ja Zara´s collection. Molemmat "pääkadulla" (ei rantakadulla). Hintoja en osaa tarkalleen sanoa sillä viimeksi kävimme siellä vuoden 2009 alussa. Mieheni paidat muistaakseni n. 20 €/kpl. Mainitsemani räätälit eivät ole halvimmasta päästä mutta luotettavia ja saa varmasti laatutavaraa. Zara´s collectionissa puhuvat vähän suomea mutta Chrystal Tailor (hyvin korrekti herrasmies) puhuu englantia.
   
 18. Sinikka Rekola Vierailija

  Pian miehen paidat ovat sieltä hinnaston yläpäästä, mutta 500THB saa todella hyviä paitoja ja hyvistä kankaista. Silkkipaidat voivat olla jopa 30 euroa, riippuen laadusta.
   
 19. V.O.P Vierailija

  Niin ja sitten on muistettava, että Thaimaassa teetetty puku ei ole räätälin tekemä.
  Rivitalojen takapihoilla on räätälinverstaita, jossa poljetaan pukuja vanhoilla 50-luvun Singereillä.
  Langat ovat heikkolaatuisia, siis saumat repeilevät tuota pikaa.

  Kangas on jotain muuta mitä väitetään.
  Ei silkki-villaa vaan polyesteri-silkki-villaa jne.

  Feikkipukua ei voi verratakaan Suomessa teetettyyn.[/QUOTE]

  Googlettamalla:
  Mittatilauspuku on mittojen mukaan tilattu ja tehdastekoinen johon vaatturi tekee jopuksi hienosäädön. Räätälinpuku on kokonaan käsityönä vaatturin tekemä.
   
 20. Hadermann Mõisnik, Karjakasvataja

  liittynyt:
  17.11.2011
  Viestejä:
  536
  Saadut tykkäykset:
  0
  Googlettamalla:
  Mittatilauspuku on mittojen mukaan tilattu ja tehdastekoinen johon vaatturi tekee jopuksi hienosäädön. Räätälinpuku on kokonaan käsityönä vaatturin tekemä.[/QUOTE]
  Tuo lihavoitettu on taysin totta. Thaimaassa on tuhansia räätäleita. Toki pitaa itsekin tuntea hieman kankaita. Ps. Paikallinen baariplikka ei ole asiantuntija. Ei myoskaan TUK TUK -huijari ja taksikuski. Ei edes se kiva poika respasta.

  Tule joskus kaymaan. Nyt alkaa ilmat jo viilenemaan. Tanaan on taalla Bangkokissa vain +31. Eilen satoi rankasti illalla.
   
 21. Khao Lak Vierailija

  Teetin puvun Khao Lak Tailors Housella. Puku, housut, paita ja pari solmiota maksoivat alle 150e, ja olen varsin tyytyväinen lopputulokseen. Puku valmistui 3-4 päivässä kahdella mittauksella ja paikan pomo oli erittäin mukava ja asiallinen.
   
 22. Maailmanmatkaaja Vierailija

  Itsellä on vain ja ainoastaan positiivisia kokemuksia Thaimaassa teetetyistä vaatteista. Ehkä johtuu siitä, että olen etsinyt ne hieman hintavammat, mutta oikeasti laadukkaat liikkeet. Useampi juhlamekko (ylioppilasmekko, vanhojentanssimekko, tuleva hääpuku..) on tullut tehtyä heillä ja ei ole mitään valittamista. Viimeisimmän kävin tarkastuttamassa Suomessa ja hekin sanoivat, että itse eivät olisi paremmin voineet työtä tehdä. Hinta on näissä mekoissa ollut noin 150 e paikkeilla ja parempaa jälkeä ei olisi voinut toivoa.

  Muistakaa AINA sovittaa tuotettanne useamman kerran, ei sitten tule näitä omituisia yllätyksiä.
   
 23. Kiinan räätälit Vierailija

  Itsellä ollut talvitakkina Kiinasta ostettu villakangastakki käytössä vuodesta 2009 lähtien ja laatukamaa ollut. Hinta oli Shanghaissa tuolloin 40 euroa. Eli Kiinassa kannattaa käydä räätälillä heti loman alussa ja tilata niin paljon kuin uskoo matkalaukkuunsa saavan mahtumaan mittatilauskamaa. Kengistä joita ostin 10 kpl yhteensä 65 eurolla ei ole enää mitään jäljellä 6 vuoden jälkeen, mutta esim. räätälit ompelevat hyvin ja liitokset kestää. Kankaan ja mallin saa itse tietenkin valita ja niitä räätäleitä oli siinä kauppakeskittymässä vierivieressä noin 30 eli kilpailu pitänee hinnat alhaalla. Eikä sinne kannata tyhjää matkalaukkua raahata kun laukkukioskista saa ihan ok muovisen jättimatkalaukun 20-25 eurolla.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti