Hae Anna.fi-sivustolta

Räkätti

Viestiketju osiossa 'Niksit ja vinkit' , käynnistäjänä Rastas, 04.07.2005.

 1. Rastas Vierailija

  Tarvitaan vinkkejä millä pelotetaan räkätit pois mansikkamaalta! Verkot ovat niin hankalia käyttää.Kiitos!
   
 2. Retu Vierailija

  Vaarini isosiskolla, siis isotädilläni, oli toimiva temppu: täti ampui yhden räkätin, ja ripusti sen (siis kuolleen linnun) roikkumaan pyykkinaruun, jonka hän vuorostaan ripusti omenapuiden varaan mansikkamaan poikki. Räkätti on sen verran älykäs lintu, että tajuaa vihjeen ja menee naapuripellolle.

  Ja kommentiksi teille, jotka epäilette tätä provoksi: tämä tarina on totinen tosi. Myönnettäköön tosin, että isotätini ei ollut mikään perinteinen mummo, vaan aika omaperäinen tapaus muutenkin.
   
 3. * Vierailija

  Hah Retu! Taidan tuntea tätisi tai sitten tiedän samanmoisen tätösen joka ei turhia arkaile. Tosin tällä tädillä ei ainakaan silloin ollut pyykkinarua mansikkamaalla vaan törkkäsi kylmästi räkätin raadon heinäseipään nokkaan ja seipään mansikkamaalle.

  Sitten itse ongelmaan, niinkuin Retu jo vastasi räkätti on viisas lintu. Se oppii nopeasti hoksaamaan haukankuvatukset tai välkkyvät paperiliuskat humpuukiksi eikä pelkää niitä. Tällaisen vinkin sain kerran jostain lehdestä että pitäisi maalata mansikan kokoisia kiviä punaiseksi ja ripotella niitä mansikkamaalle ennenkuin mansikat kypsyvät, ja kun räkätit aikansa käyvät niitä punaisia kiviä nokkimassa ne ei enää välitä käydä mansikoita kokeilemassa kun luulevat niitäkin kiviksi.En ole testannut joten en tiedä toimiko.
   
 4. prt Vierailija

  Ellei omista tomeraa tätiä, voi pyytää avuksi naapurinpoikia tai ammuskella itse. Eikä haittaa yhtään, vaikka ampuisi useampiakin räköjä - niitähän on muutenkin kuin meren mutaa.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti