Hae Anna.fi-sivustolta

Rahkan teko-ohje

Viestiketju osiossa 'Omat ruokaohjeet' , käynnistäjänä onko reseptiä?, 26.08.2005.

  1. Uuno1 Vierailija

    Asumme ruotsissa ,niin mistä kaupasta "Kaupan nimi riittää" sitä täällä myydään ?

    Sotalapsi ei vaan ole sitä vielä löytänyt ?

    Kiitos ja hauskaa Joulua !!
     
  2. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 064
    Saadut tykkäykset:
    17

    Onko teillä siellä ruotsissa Lidl nimistä kauppaa?
     
  3. kielellä ei Vierailija


    ole kauppaa, ei rikssvenskalla eikä finladssvenskalla.
     
  4. kuka kumma Vierailija

    nostaa näitä ikivanhoja kirjoituksia ylös?
    Rahkaa saa kaupasta.
     
  5. Ruotsista Vierailija


    Ihan varmasti saat rahkaa joka kaupasta. Etsi nimellä Kvark maitohyllystä.
     
  6. näin Vierailija

    Arla on ruotsalainen firma, tuotteita saa Suomesta, miksei siis Ruotsista?
     
  7. rahkan tekijä Vierailija

    Saisinko rahkan ohjeen? Teenkö rahkan hedelmistä vai marjoista?
     
  8. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 064
    Saadut tykkäykset:
    17
    Lisäät rahkan joukkoon vatkattua kermaa ja makeutusta makusi mukaan ja sitten marjoja tai hedelmiä ym. ihan oman makusi mukaan.
     
  9. Pogostan kassapiä Vierailija


    Kaada maito laakeaan saviruukkuun ja anna piimiä lämpimässä paikassa pari vuorokautta. Viillä piimää veitsellä pinnasta pohjaan saakka, jotta hera erottuisi paremmin. Pane saviruukku mietoon uuninlämpöön 1-2 tunniksi, kunnes rahka on kovettunut ja hera irronnut astian pohjalle. Erottele hera vasta ruukun jäähdyttyä.
     
  10. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 064
    Saadut tykkäykset:
    17
    Eikös tuo ole kokkelia eikä rahkaa.
     
  11. kotitekoinen rahka Vierailija

    Kyllä ohje on ihan linjassa kotitekoisten rahkojen ohjeiden kanssa. Kokeilepa googlata, niin huomaat olevasi väärässä. Toki rahkaohjeita on erilaisia, mutta tuo on ihan hyvä.

    Esimerkiksi tällaiset löysin:

    ainekset:
    3 l maitoa
    2 dl piimää











    Lämmitä maito n 35 asteiseksi. Sekoita piimä joukkoon. Jätä lämpimään paikkaan piimittymään. Kuumenna se seuraavana päivänä 190 asteisessa uunissa jolloin se juoksettuu rahkaksi. Ennen uuniin laittoa viillä pinta veitsellä ristikoksi jolloin hera irtoaa paremmin. Jäähdytä ja siivilöi hera pois. Heraa voit käyttää leivonnassa.


    Toinen versio:
    1 l rasvaton piimä
    Kaada piimä voitelemattomaan vuokaan ja laita 125 asteiseen uuniin 45-60 min. Viillä pintaan ristikko. Anna olla uunissa vielä puolesta tunnista tuntiin kunnes hera erottuu. Ota pois uunista ja nosta reikäkauhalla siivilään valumaan. Seos muistuttaa raejuustoa. Hiero tasaiseksi rahkaksi. Rahkaa tulee 175-200g.
     
  12. Pogostan kassapiä Vierailija


    Jx ei liene koskaan oikeaa piimärahkaa nähnytkään, mutta silti rientää heti halveksimaan sen valmistusohjetta. Parasta on pitäytyä siihen tehdastekoiseen saksalaistyyliseen vetiseen maitorahkaan, kun ei hyvän päälle mitään tajua.
     
  13. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 064
    Saadut tykkäykset:
    17
    Ei mielestäni kommenttini mitään halveksuntaa ole vaan lähinnä toteamus.
     
  14. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 064
    Saadut tykkäykset:
    17
    Missäs minä tuollaista olen sanonut, että maitorahka on ainoa oikea?
     
  15. iNdo bo$$

    liittynyt:
    04.12.2010
    Viestejä:
    163
    Saadut tykkäykset:
    4
    Kokkelia saadaan seisottamalla kuorittua maitoa lämpimässä paikassa noin kaksi vuorokautta. Piimimistä eli maidon juoksettumista voidaan nopeuttaa pitämällä maito miedossa lämmössä uunissa. Maito kiinteytyy maitohappobakteerien vaikutuksesta itsekseen ja siitä erottuu hera. Kiinteä kokkeli poimitaan eri astiaan, johon lisätään vettä ja sitä säilytetään viileässä. Kokkeli muistuttaa koostumukseltaan raejuustoa tai rahkaa. Kokkelista voi säilytyksessä vielä irrota heraa, joten vesi vaihdetaan puhtaaseen. Kokkelia voidaan syödä sellaisenaan tai sitä sekoitetaan maitoon, kirnupiimään tai veteen.

    http://fi.wikipedia.org/wiki/Kokkelipiimä
     
    • Tykkään Tykkään x 1
  16. Kvarg Vierailija

    Kvarg se on nimeltään Ruotsissa.

    Tosin Arlan rahka on Ruotsissa nimellä Kesella, eli välttämättä ei ennen ole löytynyt tuolla kvarg-nimikkeellä. Nyt kyllä löytyy jo silläkin, kun enemmän valmistajia on tullut markkinoille. Vaikka kuinka monta eri versiota eri mauilla, eli ei tarvitse edes itse "tehdä" vaikkapa mustikkarahkaa kun siitä löytyy valmis versio kaupasta.
     
  17. Naminami Vierailija

    Esim. Vietnamissa. Et ole tainnut käydä sitä peräkamaria kauempana?
     
  18. Rosa Vierailija

    Rahka on quark ja voi kuivamaidosta tehdä
     
  19. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 064
    Saadut tykkäykset:
    17
    Onko kuivamaito sama kuin maitojauhe?
     
  20. vierailija Vierailija

    voi apua, monessa massa ei myyda rahkaa. kysymys olisi parempi missa maissa rahkaa myydaan... anyways, eli samaa taalla kyselen, miten valmistaa rahkaa. Onko maustamaton jogurtti ainoa vaihtoehto?
     
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti