Hae Anna.fi-sivustolta

Ranska karkottanee radikaalit

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä vierailija, 19.10.2020.

 1. vierailija Vierailija

  Ranskan sisäministeri Gérald Darmanin aikoo karkottaa 231 henkilöä, joita epäillään radikalisoituneen terroristeiksi, kertoo Europe 1. Asiaan vaikutti terroriteko 47-vuotiasta opettaja Samuel Patya kohtaan perjantai-iltana, jolloin terroristi katkaisi häneltä kaulan kadulla. Karkotettaviksi ajatelluista 180 istuu vankilassa ja loput päätettiin vangita välittömästi. Darmanin aikoo myös rajoittaa oikeutta saada turvapaikka Ranskasta.

  Aiheen antoi:

  https://www.expressen.se/nyheter/ministern-utvisa-231-efter-halshuggningen/
   
 2. vierailija Vierailija

  Tekijä irrotti pään ja videoi tapahtuman nettiin. Jotkut oppilaat olivat kuulemma naureskelleet asialle.
   
 3. vierailija Vierailija

  Euroopan valtiot voisivat osoittaa tukeaan toisilleen karkottamalla radikaaleiksi epäiltyjä aina, kun joku joutuu terrorin kohteeksi vanhalla mantereella. Voisi olla keino saada aikaan rauhallinen monikulttuurisuus, missä tärkeintä on elää sananvapautta ja ihmisyyttä kunnioittaen. Ruotsilla on nyt mahdollisuus seurata Ranskan esimerkkiä, jotta saavat rauhoitettua ongelmalähiönsä yhteiskuntakelpoisuuteen. Toivottavasti ottavat vaarin neuvosta!
   
 4. vierailija Vierailija

  Tuosta nauramisesta tuli mieleen, että jotkut nauravat reaktionomaisesti ja pakonomaisesti kun tapahtuma on liian kauhea käsitettäväksi tai muuten hämmentävä, kuten tuo kadulla tapahtunut yllättävä kurkun leikkaaminen Ranskassa. Se ei tarkoita, ettei heillä olisi moraalia ja etteivätkö he olisi tekoa vastaan.
   
 5. vierailija Vierailija

  niin, ja edelliseen vielä... hyvä, että Ranska laittaa toimeksi radikalisoituneiden kohdalla ja karkottaa heidät.
   
 6. vierailija Vierailija

  On eri asia onnistuuko karkoittaminen. Jos niiden henkeä esim. uhataan entisessä kotimaassa, niin saattaa käydä niin että eivät saa karkoittaa. Ei väliä jos he uhkaavat täällä meidän henkeä, noiden hengissä säilyminen on lakien mukaan tärkeämpää.
   
 7. vierailija Vierailija

  Kaikille maahanmuuttajille (koskee myös sivistyvaltioista toiseen sivistysvaltioon muutavia länsimaisia) pitäisi antaa selkokielinen opas siitä mitä saa tehdä ja mitä ei. Ja että jos tekee laittomuuksia, lähetetään takaisin sinne mistä tuli no matter what. Pelote siitä että palautetaan takaisin voi toimia hyvänä ohjaajana.

  toki tämä merkitsisi myös sitä, että länsimaiden on muutettava joitakin lakejaan. on pohdittava onko yksilön oikeudet tällä hetkellä liian laajat. on pohdittava voisiko maahanmuuttajille antaa kansalaisuuden sijaan rajoitettuja kansalaisoikeuksia tyyliin usa. siellähän toimii aika hyvin tuo systeemi ja rikoksia tekevät maahanmuuttajat lähetetään surutta takaisin syntymämaahansa.

  selvää kuitenkin on, että väkivallan on loputtava, sitä ei saa harjoittaa perheiden sisällä, perheiden kesken eikä tuntemattomiin kohdistuen.

  maahanmuuttajille on opetettava alkeet, siis ihan alkeet tyyliin miksi maksamme veroja, miksi jonotamme omaa vuoroamme, miksi naiset ja lapset saavat kulkea vapaasti niin päivällä kuin yölläkin, miksi naisella on oikeus päättää omasta elämästään jne.

  monelle maahanmuuttajalle nuo asiat ovat itsestäänselviä, mutta ei kaikille.
   
 8. vierailija Vierailija

  Niin tosiaan. Menin jo asioiden edelle :oops:
   
 9. vierailija Vierailija

  Minusta tämä kuulostaa hyvältä ehdotukselta. Tuo alusta asti opettaminen olisi tosin pitänyt tapahtua jo muuttoliikkeen alussa, tarpeeksi kauan ja perinpohjaisesti. Myös niille jotka vasta odottavat saavatko oleskelu-tai muuta lupaa. Ei ole yhtään pahaksi osata perusperiaatteita demokratiasta ja siihen kuuluvista muista asioista.
   
 10. vierailija Vierailija

  Migri antoi maahanmuuttajille koulutusta meidän laista sekä käyttäytymissäännöistä heidän omalla kielellään.
   
 11. annmatti Jäsen

  liittynyt:
  21.10.2018
  Viestejä:
  127
  Saadut tykkäykset:
  3
  Ruotsissa diskuteerataan ensin perusteellisesti asiasta.
   
 12. vierailija Vierailija

  Ei ruotsia pelasta enää mikään. Batiikkinoidat ohjaavat siellä maahanmuuttopolitiikkaa, vähän kuin Suomessakin nyt.
   
 13. vierailija Vierailija

  Joo, mutta kuinkahan hyvin. Ja kuinka pätevien opettajien toimesta. Asiat pitäisi osata myös taustoittaa laajasti niin eri kulttuurista tuleville.
   
 14. vierailija Vierailija

  Erityisesti voitaisiin karkottaa radikalisoituneita uskonoppineita, joilla on valta saada seuraajiaan tekemään hirmutöitä. EU:n yhtenäisyys osoitettaisiin selkeästi, jos ääriväkeä aletaan palauttaa omalle uskonnolliselle maaperälleen nykyisen käytännön sijasta. Lähi-Idässä on alueita, joissa hallinto on jollain tavoin länsimaiden seurannassa, joten sieltä löytyy jokaiselle turvallinen kohde niin haluttaessa.

  Pitkään ajateltiin siten, että palestiinalaiskysymys on suurin ongelma, joka on kyettävä ratkaisemaan ennen kuin rauha palautuu Lähi-Itään. Presidentti Donald Trump osoitti, että Israelin pääkaupungiksi voidaan nimetä Tel Avivin sijaan Jerusalem, vaikka palestiinalaiset vaativat osuutta kaupungista yhä omakseen. Arabiemiraatit ja Bahrain hyväksyivät jo Trumpin ehdotuksen oikeaksi, vaikka muut pitävät yhä yllä aiempaa käsitystä yllä.

  Harvoin tulee kehuttua Ruotsia, mutta palestiinalaisten auttaminen on ollut tarpeen, jotta voidaan saada rauha Lähi-Itään. Ruotsi on ottanut vastaan heitä, jotka ovat joutuneet hankalaan välikäteen omien poliittisten pyrkimystensä vuoksi. Autetut ovat voineet havaita, että järjestäytyminen on tärkein asia pyrittäessä rauhanomaiseen rinnakkaiseloon vihollisten kanssa. Apua ei siis kannata ottaa sieltä, mistä sitä saa aseellisesti, vaan sieltä, missä neuvotaan toimimaan kansainvälisen oikeuden mukaisesti.
   
 15. vierailija Vierailija

  Aika hassu tuo Haaviston kommentti Halla-ahon kysymykseen islamistien radikalisoitumisesta ja siitä, mitä hallitus tekee sen estääkseen. haavisto höpisi jotain muslimien keskenään käymästä keskustelusta. Miten ihmeessä joku maallistunut muslimi voi vaikuttaa radikalisoitumiseen, en ymmärrä. Hallitus siis jättäisi radikalisoitumisen muslimien itsensä ratkaistavaksi? Aika järkkyä. Vähän kuin vasemmistolaisten pitäisi itse ratkaista väkivaltainen vasemmistolaisuus.
   
 16. vierailija Vierailija

  Tavallaan ymmärrän Halla-ahon näkemyksen. On asioita, joita länsimaalaiset omine ajatuksineen eivät voi ratkaista. Juuret ongelmissa on niin syvällä. Ehkä albaanien ja serbien, Eritrean ja Etiopian, hutujen ja tutsien..... olisi pitänyt antaa käydä omat taistelunsa vaikka viimeiseen mieheen mutta se olisi ollut silloin heitä tyydyttävä ratkaisu. Ongelmat jäävät helposti kytemään jos ne lakaistaan maton alle ja esitetään että nyt kaikki on hyvin. Pienemmässä mittakaavassa kyläyhteisössä toimittiin ja toimitaan samalla periaatteella. Kaikki eivät ole tyytyväisiä mutta ratkaisut ongelmiin ovat yhteisön yhteisiä.
   
 17. vierailija Vierailija

  Ranskan presidentti Emmanuel Macron on noussut vahvimmaksi islamistien vastustajaksi, jonka mielestä on väärin, että Turkki antaa jihadistien mennä azerbaidsanilaisten avuksi sodassa Armeniaa vastaan. -Nämä sotilaat ovat pahamaineisia ja jäljitettyjä, sanoo hän. Ranska kutsui suurlähettiläänsä kotimaahan sen jälkeen, kun Turkin presidentti vaati psyyketestin tekemistä Macronille.


  Aiheen lyhennelmään antoi:

  https://www.expressen.se/nyheter/efter-uttalandet-om-islam-erdogan-vill-ha-psyktest-/
   
 18. vierailija Vierailija

 19. vierailija Vierailija

  No Haaviston toive toteutui, muslimit käyvät keskustelua ja polttavat ranskan lippuja. Erdogan taas nimittelee Macronia mielisairaaksi. Tällä tavalla muslimit ratkaisevat islamistiongelmansa.
   
 20. vierailija Vierailija

  Turkki lähettää jihadistit azerien avuksi sotimaan Armeniaa vastaan, mikä osoittaa, että kaikkein radikalisoituneimmat ovat vihollisen kauhu. On hyvä muistaa, että armenialaiset ovat olleet kristittyjä jo ennen kuin Rooman keisarit kääntyivät uskoon. Ei siis ihme, että presidentit ja liittokanslerit ovat käärmeissään Erdoganille. Maa kuuluu Euroopan neuvostoon.

  Erdogan pohtii siten, että hyökkäys on paras puolustus, joten sen vuoksi hän kiihottaa islaminuskoisia ranskalaisia vastaan. Samalla myös antaa tukensa epäsuorasti terrorismille, vaikkei se ole tarkoitus. Azerit ovat turkkilaisten liittolaisia ja ovat myös Euroopan unionin jäseniä. Käyvät sotaa Vuoristo-Karabahin alueesta, joka sijaitsee rajavyöhykkeen tuntumassa.

  Muslimit voivat olla ranskalaisia vastaan senkin vuoksi, että Ranska auttoi Israelia maan ensi vuosina aseistautumaan. Yhdysvallat ei ollut siihen aikaan vielä samalla tavalla liittolainen kuin nykyään, joten juutalaiset turvautuivat eurooppalaiseen teknologiaan. Historian muistoja vähätellään usein, mutta niillä on merkitystä nykyään, kun eliitin yhteisymmärrys on alkanut rakoilla kaikkialla.
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Vuoristo-Karabah
   
 21. vierailija Vierailija

  Turkki on ollut läpikulkumaa isisterroristeille. Mitään julkista tukea ei siis tarvita, kun se on epävirallisesti toiminut jatkuvasti.
   
 22. vierailija Vierailija

  Jaa, että muslimeja tapetaan kaasukammioissa, laitetaan keskitysleireille ja takavarikoidaan omaisuus jne.??
   
 23. vierailija Vierailija

  Samaa retoriikkaa käytti persujen jytkyn jälkeen suomenruotsalaiset. Osa heränneistä pakeni ruotsiin ja antoi ruotsalaisille lehdille juttuja, joissa kuulemma eivät enää uskaltaneet puhua omaa äidinkieltään helsingissä väkivallan takia.
   
 24. vierailija Vierailija

  Ristiriita muslimi- ja länsimaailman kesken on kahden toisistaan poikkeavan maailman erimielisyys, sillä kysymys on siitä, saako uskontoja arvostella vaiko ei. Ilmaisunvapaus ei ole islaminuskoisille tärkeintä, vaan heidän uskonnollisen profeettansa loukkaamattomuus. Läntisen ja islamilaisen maailman välissä oleva erilaisuus nousee esiin aina, jos karikatyyrein saadaan aikaan arvostelua tai poltetaan uskonnollisia kirjoja, Näihin päiviin asti on tuomittu vain terroristi, mutta nyt länsimaissa alkaa herätä vastareaktioita, jotka tuomitsevat sananvapautta vähättelevien muslimijohtajien puheet.

  Det goda samhälletiin kirjoittava Mohamed Omar kertoo kokemuksensa käynnistään Uppsalan moskeijassa, missä muslimit eivät tuominneet selkeästi Ruotsin ensimmäistä terroritekoa kymmenkunta vuotta sitten. Kertoo tunteneensa itsensä muukalaiseksi moskeijaväen kanssa, koska osallistujat eivät jakaneet hänen kokemaansa järkytystä, vaan ymmärsivät terroristista tekoa. Melko pian tapauksen jälkeen Omar havaitsi, että hän kuului länsimaiseen maailmaan, eikä islamilaiseen.

  Omar ihmettelee sitä, että länsimaailmassa on poliitikkoja ja toimittajia, jotka uskovat, etteivät jihadistit ole "oikeita muslimeja". -Tarkoittavatko he sitä, että islamin perustaja Muhammed ei ollut todellinen muslimi, kysyy hän. Shariaan uskovan jihadistin mielestä kysymys ei ole opettaja Samuel Patyn murhasta, vaan jumalallisesta oikeudenmukaisuudesta. -Islamin tekstien mukaan profeetta Muhammed salli katkaista kurkun heiltä, jotka loukkasivat häntä, kertoo Omar.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti