Hae Anna.fi-sivustolta

  1. Anna.fi:n keskustelut siirtyvät Kaksplus.fi:n alle 1.12.2020.

    Tästä syystä käyttäjätunnukset lakkaavat toimimasta. Voit luoda uudet tunnukset Kaksplus.fissä osoitteessa keskustelu.kaksplus.fi/register

    Tervetuloa edelleen keskustelemaan kiinnostavista aiheista osoitteeseen keskustelu.kaksplus.fi

    Ystävällisin terveisin,

    Annan toimitus
    Dismiss Notice

Ranskankermasta

Viestiketju osiossa 'Keittiössä' , käynnistäjänä aloittelija, 23.08.2006.

  1. aloittelija Vierailija

    Onko Cremè Fraiche ranskankermaa? Tarvitsin sitä yhdessä ohjeessa, mutta kaupassa ei ollut. Käytin sen tilala maitorahkaa.
     
  2. lukija Vierailija

    Crème fraîche on tuoretta kermaa. Cremè française on ranskankermaa, crème anglaise englantilaista kermaa.
     
  3. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 111
    Saadut tykkäykset:
    17
    Nyt taisi mennä edelliselä vastaajalla aivan pieleen.
     
  4. angloelli Vierailija

    Hih! No ettei nyt tulisi vaarinkasityksia, niin creme anglaise ei ole kermaa vaan eraanlaista vaniljakastiketta ;-)
     
    • Tykkään Tykkään x 1
  5. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 111
    Saadut tykkäykset:
    17
    Valio crème fraîche

    Ranskankerma eli crème fraîche on hapatettua kermaa, jota on perinteisesti käytetty ruoanvalmistuksessa etenkin Ranskassa. Crème fraîche on rakenteeltaan sakeahko ja maultaan kirpeän hapan.

    Valio crème fraîche 28 %, HYLA ja Valio crème fraîche 12%, HYLA sopivat käytettäväksi ruoanvalmistukseen monin eri tavoin. Keittoihin crème fraîche antaa pehmeän, täyteläisen maun. Crème fraîche kestää hyvin kuumennusta ja sopii kylmiin ja lämpimiin kastikkeisiin, uuniruokiin ja leivontaan.

     
  6. lukija Vierailija

    Hienoa, että Jx osaa ranskaakin ja tuntee ranskalaisen ruokaulttuurin kuin Manchesterin maaseudun. Voin kuitenkin kertoa sinulle, että crème tarkoittaa kermaa ja fraîche tuoretta.
     
  7. kaija Vierailija

    Onkos se neiti kaikkitietävä (Jx) nyt jo Ranskankin tuntija? huh huh!
     
  8. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 111
    Saadut tykkäykset:
    17
    Jaa ja sinun mielestäsi tuo Valion sivuilta kopsattu juttu on puutaheinää vai mitä tarkoitit?
     
  9. hohhoijaa Vierailija

    Jos olisin tänään ensimmäistä kertaa tällä palstalla, niin ihmettelisin että mitä te Jx:ää mollaatte. Häneltä on tullut hyvin asiallisia kommentteja tänään (tosin tuo viimeinen on vähän kyseenalainen, ei aina tarvitse lähteä tappeluun mukaan...). Joku on täällä joskus ihmetellyt miksi Jx saa lokaa niskaansa niin paljon, ehkä kauemmin palstalla olleet tietävät miksi...
     
  10. ap. Vierailija

    Kyseessä oli karviaispiirakka. Ranskankermaa, vanilliinia, sokeria ja 1 muna, johonka karviaiset laitettiin. Laitetaan taikinan päälle ja uuniin. Tuskinpa se hapanta kermaa on, koska maku on karviaisella aika karvas.
     
  11. française Vierailija

    Alkuperäiseen kysymykseesi: Kyllä se on samaa kuin ranskan kerma.
    Ja Jx on aivan oikeassa, sillä crème fraîche on hapahkoa!
     
  12. asteri Uusi jäsen

    liittynyt:
    25.06.2006
    Viestejä:
    2 396
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nimim. lukijan kannattaa jatkaa ranskan opintojaan vielä jonkin aikaa ja syventyä myös ruokasanastoon.
     
  13. sanna Vierailija

    Tunnen vain käsitteen creme fraiche ja sitä myös ostan.
    Ranskankerma kirjoitetaan mitä ilmeisimmin yhteen..
     
  14. ap. Vierailija

    No onneksi laitoin maitorahkaa. Se ei sentään oo hapahkoa.
     
  15. hohhoijaa Vierailija

    ranskankerma on sama asia kuin creme fraiche. Jx on oikeassa.
    Rahkalla voi toisinan korvata sen, kunhan muistaa että creme fraiche (sorry en jaksa laittaa noita "aksaantteja") on pehmeän makuista, rahka taas kirpakan hapanta. Turkkilaisella/kreikkalaisella 10% jogurtilla voi korvata ranskankerman, niin minä olen tehnyt hyvällä tuloksella.
     
  16. Milla Vierailija

    Rahka ja creme fraiche ei ole sama asia, on eroa sekä koostumuksessa että maussa. Craichea käytetään ruoanlaittoon eri lailla kun suomalaista rahkaa.
     
  17. Katju Vierailija

    Rahka on paljon happamampaa kuin creme fraiche, joka todellakin on pehmeän makuista.
     
  18. vierailija Vierailija

    Ei voi kääntää suoraan. Jxn vastaus on oikein.
     

Tilaa Ruoka.fi-uutiskirje!

Ruoka.fi-uutiskirje tuo sähköpostiisi usimmat artikkelit, ruokablogit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti