Hae Anna.fi-sivustolta

Raparperi

Viestiketju osiossa 'Omat ruokaohjeet' , käynnistäjänä oii, 10.06.2009.

  1. oii Uusi jäsen

    liittynyt:
    22.04.2009
    Viestejä:
    95
    Saadut tykkäykset:
    0
    Alkaa kohta olla aika ruveta keksimään raparperista herkkuja. Olisi mukava saada vinkkejä kuinka saisin "tuhottua" valtavan raparperisadon. Tähän asti raparperistä en ole juuri mitään tehnyt, joten ihan kaikenlaisia kokeiltuja reseptejä ja vinkkejä ottaisin mieluusti vastaan. Aika paljon olen jo netin antimia selannut ja varmasti vielä paljon uutta tulen löytämäänkin, mutta on varmasti vielä monia reseptejä ihan pöytälaatikossa, jotka ei julkiseen levitykseen ole päässeet. Ja mikäpä olisi mukavampaa, että ne kaikki löytyisivät samasta ketjusta, vaikka täältä. Voi laittaa siis myös linkkejä muille sivuille, jos ei jaksa reseptiä itse kirjoittaa, usein silloin löytyy myös kuva "miltä sen pitäisi näyttää".
     
  2. asteri Uusi jäsen

    liittynyt:
    25.06.2006
    Viestejä:
    2 396
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt juuri ei ole vinkkiä, mutta kai pakastat osan?
     
  3. äippä66 Uusi jäsen

    liittynyt:
    17.09.2007
    Viestejä:
    3 817
    Saadut tykkäykset:
    1
    Voi kun meilläkin raparperit innostuisivat kasvamaan! Lannoitin keväällä mökillä aika kituliaat raparperit, saa nähdä onko auttanut.

    Raparperipiirakka jossa kermaviiliä on ainakin hyvää. Ja eikös sellainen paistos ollut helppo jossa raparperit tulevat vuoan pohjalle ja taikinamuru pinnalle?
     
  4. isomummo Uusi jäsen

    liittynyt:
    10.05.2009
    Viestejä:
    30
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mites olisi vatkattu raparperipuuro? Tehdään samalla lailla kuin puolukkapuuro.
     
  5. oii Uusi jäsen

    liittynyt:
    22.04.2009
    Viestejä:
    95
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyviä ideoita, kiitos niistä. Piirakka kai on se yleisin tapa käyttää raparperia ja tänään tein kokeilun eräänlaisesta raparperipiirakasta, joka osoittautui ihan hauskanmakuiseksi yhdistelmäksi, hyvällä tavalla hauskaksi siis. Tämä piirakka on sellainen sopivan kirpeänmakea.

    Raparperi-banaanipiirakka

    Murotaikina:
    125g voita
    1½ dl sokeria
    1 muna
    2 dl grahamjauhoja
    ½ dl vehnäjauhoja
    1 tl leivinjauhetta
    2 tl vaniljasokeria

    Pehmeä rasva ja sokeri vaahdotetaan, lisätään muna ja sekoitetaan. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään muiden aineiden joukkoon, sekoitetaan nopeasti. Taikina laitetaan hetkeksi jääkaappiin kovettumaan, jonka jälkeen taputellaan voideltuun piirakkavuokaan. Esipaistoin pohjaa noin 10-15 minuuttia 200 asteessa, mutta ei välttämättä olisi tarvinnut.

    Raparperi-banaanitäyte

    2 paksua n. 40 cm kuorittua raparperin vartta
    2 banaania
    n. 2 tl vaniljasokeria
    vajaa ½ dl sokeria
    1 muna
    1 prk kermaviiliä

    Raparperin varret ja banaani pilkotaan ihan pieneksi silpuksi, sekoitetaan sokerien, munan ja kermaviilin kanssa. Seos kaadetaan piirakkapohjan päälle ja laitetaan 200 asteiseen uuniin, kunnes täyte on hyytynyt ja saanut hieman väriä.

    Tämän piirakan kanssa vaniljajäätelö voisi olla aika hyvää. Täytteen toisen banaanin olisi hyvin voinut korvata omenalla ja lisätä myös kanelia.

    Raparperikokeilut jatkuvat siis vielä :)
     
  6. haloska Uusi jäsen

    liittynyt:
    25.06.2007
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minä tein raparpeririisipuuroa veteen aromipesässä. Oi, kyllä on maukasta! Täältä netistä otin reseptin. Tein sitä ison annoksen, siis 2-3 päiväksi. Jääkaapissa säilyy hyvin.
     
  7. Tuula I Uusi jäsen

    liittynyt:
    28.06.2006
    Viestejä:
    532
    Saadut tykkäykset:
    0

    Raparperiherkku

    Vajaa litra raparperipaloja
    1 muna
    1,5 dl sokeria
    3 rkl vehnäjauhoja

    Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi, lisää vehnäjauhot ja raparperipalat. Kaada voideltuun vuokaan.

    Tee kuorrutus.
    50 g pehmeää voita tai margariinia
    0,5 dl fariinisokeria
    1,5 dl vehnäjauhoja
    Sekoita ja ripottele muruseos raparperien päälle vuokaan ja paista 175 asteessa n. 45 min. Tarjoile vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.

    Ihan älyttömän hyvää!!!

     
  8. Leena Uusi jäsen

    liittynyt:
    31.07.2008
    Viestejä:
    4 431
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuulan ohje kuulostaa kokeilemisen arvoiselta.Kuulkaas, pitääkö se raparperi käsitellä jotenkin ennen valmistusta? En ole ennen raparperista mitään tehnyt.Kiisseliohjekin olisi tervetullut.Kiitos ap:lle että kysyit näitä ohjeita. =)
     
  9. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 021
    Saadut tykkäykset:
    17
    Kannattaa kuoria hieman ennen pilkkomista. Kiisseli raparperistä tehdään samoin kuin tekisit marjoista eli keitetään pilkottua raparperia sopivassa vesimäärässä kunnes on pehmentynyt ja saostetaan veteen sekoitetuilla perunajauhoilla. Sokeria tai hermesetasjauhetta laitetaan maun mukaan heti, kun kiehumaan laitetaan.
     
  10. äippä66 Uusi jäsen

    liittynyt:
    17.09.2007
    Viestejä:
    3 817
    Saadut tykkäykset:
    1
    Minäkin kuorin raparperit. Tuo Tuula I:n laittama ohje on hyvä, olen aikoinaan tehnytkin samantapaisella ohjeella. Suosittelen!
     
  11. Leena Uusi jäsen

    liittynyt:
    31.07.2008
    Viestejä:
    4 431
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos selvennyksestä.

    Olisiko kenelläkään sellaista "vanhanaikaista" piirakka reseptiä mihin tulee enemmän taikinaa? Joskus olen maistanut sellaistakin mihin tulee rahkaa tms päälle ja se on ollut hyvää...löytyisikö? =)
     
  12. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 021
    Saadut tykkäykset:
    17
    http://www.hellapoliisi.fi/reseptit/reseptit/makeat-piirakat/raparperipiirakka.php

    Kuvan perusteella tuossa olisi taikinaa enemmän kuin täytettä.
    Pullatakinaraparperipiirakkaakin voisit kokeilla.

    Tee pulla taikina kohoamaan ja sillä aikaa kuorit ja pilkot raparperit laitat ne sokerin kanssa kattilaan kiehumaan hetkeksi. Tämän jälkeen suurustat kattilaan tulleen liemen veteen sekoitetuilla perunajauhoilla. Kun taikina on kohonnut kaulitset vuokaan tai pellille taikinan ja laitat tämän "ns. raparperikiisselin" taikinan päälle ja voitelet reunat munalla sekä lopuksi kypsennät piirakan uunissa.
     
  13. Leena Uusi jäsen

    liittynyt:
    31.07.2008
    Viestejä:
    4 431
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jx, tuleeko pullataikina piirakan pinnalle sokeria tms? Tai no onhan siinä kiiseelisekoituksessa jo sokeria...pitänee koettaa.
     
  14. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 021
    Saadut tykkäykset:
    17
    Ei siihen enää tarvitse sokeria ripotella, kun siinä "kiisselissä" sitä on jo. Tietysti sitten täysin jäähtyneen päälle, jos laitat pölysokeria niin voisi näyttää mukavalta.
     
  15. Älä taannuta Vierailija

    Ei kaikkea raparperikasvustoa kannata tuhota. Sato pysyy runsaana kun antaa osan kasvustosta kasvaa loppuun saakka mikä antaa juuristolle lisävoimaa seuraavan kesän kasvuun. Ja niitä "loppuun kasvaneita" ei kannata siivota syksyllä pois koska ne lahoaa aika nopeasti pois ja ne antaa samalla lisälannoitusta. Jos keräät koko kasvuston pois niin silloin vai seurauksena olla kasvuston taantuminen ja taantunut juuri saattaa antaa vuodessa satoa vain muutaman varren.
     

Suuri kesähoroskooppi 2017: Rakkaus, työ ja terveys

Tilaa Ruoka.fi-uutiskirje!

Ruoka.fi-uutiskirje tuo sähköpostiisi usimmat artikkelit, ruokablogit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti