Hae Anna.fi-sivustolta

Rasistit tuhoavat yhteiskuntaa

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä vierailija, 28.09.2020.

 1. vierailija Vierailija

  Minun mielestäni rasismin ydin on ajatus oman etnisen ryhmän kaikkiallisesta ylemmyydestä muihin nähden. Tälläisen ajatuksen taustalla, sen syynä on oltava jonkinlainen vääristymä ihmisen käsityksissä, ajattelussa tai tunteissa. Faktoillahan tuollaista ydinajatusta ei voi perustella.

  Koska rasismin syyt ovat muualla kuin tosiasioissa niin tosiasioilla, niiden kertomisella ei rasismiin voi puuttua. Rasistinen mielen vääristymä vähät välittää tosiasioista. Se luo oman vääristyneen todellisuutensa, esimerkiksi poimimalla yksittäisten ihmisten tekoja ja yleistämällä ne koko etnisen ryhmän ominaisuuksiksi.

  Rasisti vastustaa kaikkea joka uhkaa hänen mielessään olevan vääristymän olemassoloa. Hän vastustaa etnisten ryhmien tasavertaisuutta ja tasa-arvoa, ryhmien tasapuolista kohtelua ja tasavertaisia oikeuksia. Hän ageeraa eriarvoisuuden puolesta, ylemmän ja paremman ryhmän etuoikeuksien puolesta. Hän levittää vääristyneitä käsityksiään.

  Rasistin kuvatunlainen toiminta lisää yhteiskunnallisia jännitteitä, eriseuraisuutta ja eristäytymispyrkimyksiä. Hän on eräänlainen yhteiskunnan tuholainen, vahingoittaja.
   
 2. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 601
  Saadut tykkäykset:
  304
  Samaa mieltä aloittajan kanssa.
  -
   
 3. vierailija Vierailija

 4. vierailija Vierailija

  Täysin samaa mieltä. Eikä vain rasismi vaan moni muukin asia, toimi ja vastakkainasettelu tuhoaa yhteiskuntaa. Samoin syyttömästi rasistiksi leimaaminen ja keskustelun tukahduttaminen.
   
 5. vierailija Vierailija

  Tuon mukaan maahanmuuttajissa on sitten paljon rasisteja, jotka tuhoavat aloittajan mielestä yhteiskuntaamme.
   
 6. vierailija Vierailija

  Valittettavasti näin on. eivät arvosta maatamme ja kansaamme.
   
 7. vierailija Vierailija

  Kyllä vain on näinkin päin. Rasisteja on ihan kaikissa ryhmissä ja kansoissa. Rasismin pelossa monet eivät uskalla ottaa esille esim. maahanmuuton ongelmia ja kun ongelmista ei saa edes puhua, niin niihin ei myöskään puututa.

  Ruotsin keskusteluissa puhutaan tänäpäivänä avoimesti maahanmuuton ongelmista, mutta kauan oli sama systeemi kuin tällä palstalla, eli sai rasistin leiman jos jotain negatiivistä otti esille. Nyt on sitten Ruotsissa se tilanne mikä on, vuosikymmenien vaikenemisen seurauksena.
   
 8. vierailija Vierailija

  Just noin. Esim. monet maahanmuuttajat pitävät omia kansalaisia ja omaa kulttuuriaan toisia parempina, eivätkä he halua olla missään tekemisissä muiden kanssa. Lapset eivät saa seurustella tai mennä naimisiin muunmaalaisten kanssa. Suomalaisten rasismi ei mene noin pitkälle, lapset saavat sentään itse puolisonsa valita.
   
 9. vierailija Vierailija

  Rasistista on myös syyttää vain yhtä ryhmää rasismista kun kaikki ryhmät ja kansalaisuudet siihen syyllistyvät.
   
 10. Saksanpähkinä Besserwisser

  liittynyt:
  09.06.2012
  Viestejä:
  2 238
  Saadut tykkäykset:
  539
  Kyllä, ei ole pahempia rasisteja kuin maahanmuuttajanuoret., käykää vaikka koulujen pihoilla katselemassa mitä siellä tapahtuu.
   
 11. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 601
  Saadut tykkäykset:
  304
  Rasistinen mielipide jos näkee rasismia vain maahanmuuttajanuorissa.
  Mitä rasismi on? Googlaa niin saat tietää.
  -
   
 12. vierailija Vierailija

  Miten niin pahempia? Pahempia kuin ketkä? Kuin suomalaisnuoret? Kun tänne alkujaan tuli maahanmuuttajalapsia, oli se suomalaislapset jotka ottivat vieraat vastaan rasistisin huudoin ja pitivät porukan ulkopuolella. Voiko pahempaa käytöstä olla paljon kärsineitä kohtaan lapsia kohtaan jotka on joutuneet pakosta vieraaseen maahan ja kulttuuriin. Eikä se käyttäytyminen rajoittunut vain suomalaisiin lapsiin ja nuoriin vaan myös aikuiset huutelivat rasistisia kommentteja, sylkivät ja jotain pikkulasta oli tönäisty metroasemalla ja postilaatikosta laitettu palavia sytykkeitä postilaatikosta, ikkunoista heitetty kiviä ym. sisään. Itä-Suomessa tapahtui vielä pahempia asioita. En yhtään ihmettele jos jotkut maahanmuuttajista pelkäävät meitä tai pitävät itseään meitä parempina. Kokemuksesta ja ihmisestä riippuen, se ei välttämättä ole rasismia vaan totta. Ja vastaanottomme oli niin ikävä, että ei maahanmuuttajan tarvitse olla kummoinen ollakseen meitä parempi. Osittain on siis niinkin, että sitä saamme niittää mitä pakolaisiin omalta osaltamme kylvimme. Niiden taakkojen lisäksi mitä lähtömaassa ja matkan varrella muut kylvivät.
   
 13. vierailija Vierailija

  Anteeksi huono teksti. Kiireessä kirjoitin.
   
 14. vierailija Vierailija

  Näkökulma tuokin. Mutta tuskinpa auttaa kohderyhmääsi, jos syy on aina muualla kuin kenties itse kulttuurissa tai omassa ajatusmaailmallasi. Tällä agendalla tilanne on mennyt nyt sellaiseksi kuin se nyt on. Myös Ruotsissa.
   
 15. vierailija Vierailija

  Täytyykö aina olla niin musta-valkoinen, joko-tai? Joko maahanmuuttajat ovat pahimpia rasisteja tai sitten suomalaiset. Kaikissa kansalaisuuksissa ja ryhmissä on rasisteja, kukaan ei ole muita parempi.
   
 16. vierailija Vierailija

  No niinhän se lainaamasi vierailija just sanoi.
   
 17. vierailija Vierailija

  Rasismi luo rasismia.

  Monikulttuuriset ja -kansalliset maat ja kaupungit/kylät ovat alttiita rasismin itseään vahvistavalle kierteelle. Kun yhden ryhmän jäsenten käyttäytyminen toisia kohtaan ja julkisanotut mielipiteet toisista ovat rasistisia, niin se herättää kohderyhmässä/-issä toisaalta vastarasismia ja toisaalta vetäytymistä omiin porukoihin. Se voi myös voimistaa juuri niitä ryhmän piirteitä jotka antoivat aihetta rasistiseen suhtautumiseen.

  Seurauksena on etnisten ryhmien eriytyminen toisistaan.

  Monikultturinen ja -kansallinen yhteiskunta on monien puheissa jotain suotavaa ja tavoiteltavaa, mutta minun mielestäni se on altis yhteiskuntarauhan suhteen. Historiasta löytyy kamalia esimerkkejä pahaksi ajautuneista tilanteista.

  Suomessa ja Euroopassa on minun mielestäni ryhdyttävä harrastamaan sulauttavaa ja samanlaistavaa politiikkaa etnisten ja kultturillisten väestöryhmien suhteen. Erojen pienentäminen ja sumentaminen vähentää automaattisesti rasismia.
   
 18. vierailija Vierailija

  Se on kulttuurirasismia, tai jotain. Mitä isommaksi nämä ryhmät kasvavat, sen enemmän tapahtuu eriytymistä. Toisaalta, auttaako edes täydellinen kotoutuminen. Muistelen, että tämä intialainen Anni meni järjestettyyn avioliittoon Briteissä asuneen miljonääri-intialaisen kanssa ja pääsi sitten hengestään Etelä-Afrikassa. Mieshän paljastui sitten homoksi, jota ei kulttuuritaustansa takia saanut harjotuttaa kuten länsimaalaiset.
   
 19. vierailija Vierailija

  Jos jokainen ihminen noudattaa ohjeita ja lakia maassa maan tavalla niin silloin ei tule ristiriitaisuuksia. Mikään kulttuuri tai uskonto ei oikeuta alistamaan muita ihmisiä eli ei ole olemassa mitään herrakansaa. Ainoa asia millä ihmiset saadaan ymmärtämään on riittävä koulutus koska kansan tyhmänä pitäminen mahdollistaa suurien joukkojen manipuloinnin.
   
 20. vierailija Vierailija

  Tähän vielä lisäksi se, että jos jokainen lapsi saisi tarpeeksi hyvän lapsuuden, riittävästi rakkautta ja huolenpitoa jottei tunne-elämän kehitys jumitu, niin he saisivat aikuisen, kypsän ihmisen moraalikäsitykset. Tuollainen kypsyys estää tekemästä rikoksia ja luo positiivisen suhtautumisen toisiin ihmisiin.
   
 21. vierailija Vierailija

  Minusta tässä on hyvää pohdintaa ja hyvä ratkaisumalli.
   
 22. vierailija Vierailija

  Joo, näin on. Pitää ajatella asiat myös päinvastoin: Jos esim. maahanmuuttaja/pakolainen, joka on tullut vaikka nyt Suomeen sanoo suomalaista rasistiksi, niin eikö hänkin silloin ole rasisti suomalaista kohtaan? :/
   
 23. vierailija Vierailija

  Ruotsissa ne perheet, jotka sijoitettiin toisten ruotsalaisten sekaan, ilman että heillä oli omanmaalaisia lähellä, ovat sopeutuneet parhaiten. Ruotsalaiset ovat pitäneet heistä huolta, he ovat oppineet kielen ja maan tavat nopeasti. He eivät ole vaatineet erityisoikeuksia kuten ne, jotka ovat asuneet suurissa ryhmissä omanmaalaisten kanssa. He eivät ole myöskään muodostaneet klaaneja, kun ei ole ollut tarpeeksi omanmaalaisia lähettyvillä. Jos maahanmuuttaja perheitä on vähän, heihin myös suhtaudutaan positiivisemmin.

  Kannattaisi ottaa vain sen verran maahanmuuttajia, että he eivät olisi missään paikkakunnalla enemmistönä. Jokaisen maan tulisi itse saada päättää miten paljon maahanmuuttajia haluaa vastaanottaa. Päätös tuosta tulisi tehdä kansanäänestyksellä koska kansahan kaiken maksaa.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti