Hae Anna.fi-sivustolta

Raskaaksi varman lapsettomuuden jälkeen?

Viestiketju osiossa 'Lapsettomuus' , käynnistäjänä ei onnistunut edes ivf, 21.10.2012.

 1. Onkohan paljon tapauksia, joissa vuosien lapsettomuushoitojen ja varman naisesta johtuvan lapsettomuusdiagnoosin jälkeen tulisikin luomuna raskaaksi? Kulostaa urbaanilegendalta, tunnetteko ketään, jolle olisi käynyt niin? IVFää ei enää tehdä kun ei koskaan johtanut tulokseen. Ikääkin on jo yli 40 v nyt. Mietin, että kuinkakohan usein tällaisia ihmeitä tapahtuu.
   
 2. juju Vierailija


  Siskoni oli miehensä kanssa käynyt läpi kaikki mahdolliset hoidot ilman mitään tulosta. Toinen munasarja oli jouduttu poistamaan nuorempana ja toinen ei toiminut kunnolla. Edes hormonit eivät auttaneet, kerätessä saatiin vain pari munasolua ja nekään eivät hedelmöittyneet kertaakaan. Lääkäri kehotti lopettamaan hoidot ja miettimään adoptiota tai sitten tyytymään lapsettomuutten. Sisko ja miehensä erosivat jossain vaiheessa hoitojen jälkeen, lapsettomuus oli saanut suhteen kriisiin.

  Sisko tapasi uuden miehen ja tuli raskaaksi heti. Ja sitten toisen kerran ja kolmannen ja neljännen kerran... Neljä lasta viiden vuoden aikana. Jokaisen lapsen syntymän jälkeen lääkäri totesi, että melkoinen ihme, mutta ei tule toistumaan. Neljännen lapsen jälkeen sisko päätti aloittaa ehkäisyn käytön, neljä ihmettä riittää yhdessä perheessä.
   
 3. juju Vierailija

  Ai niin, lääkäri tarjosi kyllä luovutettuja munasoluja vaihtoehtona, mutta siskon entinen mies ei siihen suostunut. Se taisi olla viimeinen tippa ja suhteen loppumiseen.
   
 4. Tunnen Vierailija

  Minä pidin näitä juttuja urbaaneina legendoina, kunnes ystäväni tuli raskaaksi. Sen tarkempaa diagnoosia en tiedä, mutta lääkäri oli sanonut, että he eivät voi saada lasta ja hoidot oli lopetettu turhina. Raskaaksi he tulivat alle vuosi hoitojen lopettamisen jälkeen, eli ilmeisesti stressin lauettua.
   
 5. Juu ei Vierailija

  Vihaan tuota stressittömyyskorttia. Meillä kaksi lasta hoidoilla ja muuten elämä ilman ehkäisyä ja ei tule luomusti (ei stressata, sillä nämä lapset riittävät). Jos stressaamattomuus saisi sikiämään, niin meillä pitäisi olla jo useampi luomulapsi.
   
 6. Kyllä fertiilit ihmiset saa lapsia stressistä huolimatta (suurin osa 80-luvun lopulla syntyneistähän on hirveessä kännissä tehtyjä vahinkoja). Ja sitten yksi huomio, minkä olen tehnyt on se, että fertiiliys ei selviä naisen ulkonäöstä mitenkään. Kaikkein äijämäisimmät ja karheimmat naiset on niitä, kellä on kaksi ovulaatioo kuukaudessa tai sitten kaksi munasolua ovuloi kerralla tai sitten se 48 tunnin ovulaatioaika.
   
 7. Mamsell Vierailija

  Mulla lapsettomuutta takana useampi vuosi johtuen monimyoomaisesta kohdusta
  ja avoleikkauksista. Yksi epäonnistunut hoito takana kun yksikään munasolu ei hedelmöitynyt.
  Helmikuussa olisi ollut uusi hoito, mutta
  jouluna sitten tuli luomuplussaa :)
  Nyt sitten 10.rv meneillään, voi tapahtua tässä kaikenlaista vielä tietysti..
  Että kyllä ihmeitä voi tapahtua!
   
 8. Hetken onni Vierailija

  Minä tulin 41 vuotiaana luomusti kaksikertaa raskaaksi vuosia lapsettomuus diagnoosin jälkeen. Molemmat munanjohtimet oli todettu olevan tukossa. Raskaudet meni kuitenkin kesken vk7, molemmat.
   
 9. Toivoa Vierailija

  Nostelen ketjua, lisää näitä tarinoita
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti