Hae Anna.fi-sivustolta

ratsastus

Viestiketju osiossa 'Yleistä matkailusta' , käynnistäjänä polle, 23.02.2005.

 1. polle Vierailija

  Onkohan kukaan ollut ratsastamassa eestinhevosilla Virossa esim. Muhun saarrella? Entäs issikoimassa esim. Saksassa, Itävallassa...? Olisi kiva kuulla kokemuksia ja saada hyviä vinkkejä. Itse kävin viime syksynä Islannissa ja tein 5 tunnin ratsastuksen upeissa maisemissa, mahtava kokemus!
   
 2. Gigi Vierailija

  Valitettavasti ei ole mitään kokemuksia, vaan haluaisin minäkin tietää... Kyselin tuossa parisen vuotta sitten onko kenelläkään kokemuksia issikkavaelluksista Itävallassa, muttei ikinä tullut kommenteja. Joko löytyisi joku meitä viisaampi?
   
 3. Ec Vierailija

  Yrittäkää kysellä ratsastusmatkakokemuksista ratsastusaiheisilla sivuilla, esim. www.hevostalli.net:n foorumissa. Jos sieltä löytyisi innokkaampia vastaajia!
   
 4. Snorklari Vierailija

  Miksi ratsastaa issikoilla Itävallassa??? Itävallassa on enimmäkseen paikallisia haflingerhevosia, joilla kyllä pääsee maastoilemaan lähes joka kylässä. Suosittelen!
   
 5. akka Vierailija

  Issikoillahan voi ratsastaa myös Suomessa, niin miksi lähteä Saksaan, Saksassa Issikat sitäpaitsi kärsivät enemmän kesäihottumasta ym. Issikoille tyypillisistä vaivoista, johtuen täysin erilaisesta ilmastosta missä ne ovat vuosisatoja jalostautuneet. Islanti on aino oikea paikka issikkavaellukselle. Olen 3 kertaa käynyt, eikä varmasti jää siihen.
   
 6. gigi Uusi jäsen

  liittynyt:
  02.09.2006
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ihanko totta issikoita on Suomessakin??? Kiitos vain tietoiskusta issikoista ja ihottumasta, mutta useamman issikan monivuotisena omistajana en taida sitä tarvita, vaan nimenomaan kyseltiin tässä tiettyjen maitten issikkavaellusmahdollisuuksista. Joskus kun on ihan kivaa käydä muuallakin kun Islannissa, mutta kuitenkin käydä issikoimassa. Ja kyllähän niitä paikallisiakin rotuja on olemassa, mutta...
   
 7. Pollelle Vierailija

  Olin tänä keväänä ratsastamassa Muhulla muutaman kaverin kanssa Tihusen hobuturismtalossa. Omistaja Martin Kivisoo, googlettamalla löytyy.

  Majoitus oli päärakennuksessa, huoneet ok, vaikka osassa oli liiankin lämmin. Ruoka oli hyvää, ja sitä oli riittävästi. Hepat ihan ok..itse varsinkin ihastuin Rikki tammaan. Se oli kyllä hienoa että kaikki olivat samaa laumaa, minkään näköistä luimistelua tms. emme nähneet. Eli kaikki hevostet helposti käsiteltäviä "täyspäisiä".

  Mutta, vauhdin jako oli sen verran puuduttavaa että tuskin tulee mentyä toista kertaa. Koska oli tuulinen päivä menimme enimmäkseen käyntiä (eikös ne hepat silloin ehdi hörhöillä?), ja laukkapätkillä ainakin itse jouduin koko ajan pidättämään hevostani. Eli vauhti ei päätä huimannut.

  Kotimaisista vaelluksista on pari tosi hyvää kokemusta (toinen on valitettavasti lopettanut toimintansa), ja muita ei kannata "mainostaa".

  Olin kesällä 2008 pariin otteeseen vaeltamassa Nakkilassa, Jaakkolan Rusthollissa http://www.jaakkolanrustholli.fi/ , ja elokuussa 2009 olen menossa sinne viikkovaellukselle. Suosittelen lämpimästi. Hevosilla on lännensatulat, ja ovat kaikki ihan täyspäisiä, ruoka on hyvää ja sitä todellakin on riittävästi. Maastot ovat vaihtelevia, laukkapätkät pitkiä ja välillä mennään ihan täpönä.

  Jos jollakin on suositella vaellusta Irlannissa, vinkkejä otetaan vastaan.

  -anne   
 8. LP Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  319
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tässä listausta paikoista, joissa olen ollut maastoratsastuksilla ja joista voin yrittää kertoilla tarvittaessa lisää:

  -Suomi (mm. Helsinki, Hämeenlinna, Ylläs, Vuokatti, Ahvenanmaa, Repovesi)
  -Englanti (Lontoo)
  -Itävalta (Alpit)
  -Italia (Alpit)
  -Portugali
  -Kanarian saaret (Teneriffan pohjois- ja eteläpuoli, Lanzarote)
  -Mauritius
  -Thaimaa (Chiang Mai)
  -Karibian saaret (Curacao, Aruba, Barbados, Guadeloupe, Dominikaaninen tasavalta)

  Ensi kesänä Viro, Saarenmaa :)
   
 9. Irkkuvaeltaja Vierailija

  http://www.naimisiin.info/haaopas/irlanti.html

  Killarney Riding Stables, moni on suositellut.
   
 10. vielä kysymys Vierailija

  [/quote]

  http://www.naimisiin.info/haaopas/irlanti.html

  Killarney Riding Stables, moni on suositellut.[/quote]

  Heips

  Ja kiitos linkistä, aika hauska sattuma että sain toista kautta suosituksen samasta paikasta.

  Edelleen saa lähettää linkkejä Irkkuihin, varsinkin jos jollakulla on kokemusta/tietoa matkanjärjestäjistä joilla on tajotaa sellainen paketti jossa saa kartan ja hepan, loppu on omassa hanskassa...

  -anne

  LP: Minnepäin olet Saarenmaalla menossa?
   
 11. LP Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  319
  Saadut tykkäykset:
  0
  Se talli, jonka järjestämälle maastoretkelle olemme menossa on Ratsukievari Jõgela külassa http://www.ratsukievari.ee/
   
 12. Olen harrastanut ratsastusta ja patikointia tiiviisti Espanjassa - Valencian itsehallintoalueen vuoristossa, eripuolilla Andalusiaa ja viime vuosina Espanjan pohjoisrannikolla.
  Andalusiassa mielenkiintoisimmat ratsastus- ja vaellusreitit löytyvät Sierra Nevadan vuoristosta. Yllättäen ratsun löytää kuitenkin helpommin alleen pohjoisessa. Myös reitit ja maisemat ovat aivan upeita Asturiassa ja Kantabriassa.
  Sekä Asturiassa että Kantabriassa ratsastusta voi harrastaa ja kokeilla sekä rannikon tuntumassa että sisämaan vuoristoalueilla. Oma suosikkikohteeni sekä patikointiin että ratsastukseen on Picos de Europan kansallispuisto.
  Reitteihin ja maisemiin voi tutustua myös suomenkielisestä reittioppaasta: http://www.topwalks.net/fi/index.htm
  Pohjoisessa ratsastaminen - kuten kaikki muukin - on myös edullisempaa kuin Espanjan eteläosissa. Kannattaa tulla tutustumaan näihin maisemiin - ratsun selässä tai patikoiden. Reitit ovat aivan fantastisia.
   
 13. -anne Vierailija

  Edelleen saa lähettää linkkejä Irkkuihin, varsinkin jos jollakulla on kokemusta/tietoa matkanjärjestäjistä joilla on tarjota sellainen paketti jossa saa kartan ja hepan, loppu on omassa hanskassa...

  -anne
  [/quote]

  Vastaan tässä itselleni, ja muille. Eli allaolevasta linkistä pääsee tutustumaan farmiin joka järjestää yo. matkoja.
  http://www.horse-holiday-farm.com/
   
 14. Ridari Vierailija

  Minulla on todella huonoja kokemuksia Viron Saarenmaalla olevasta Ratsukievarista (jota ylläpitää suomalainen Tuula). Olimme kaverini kanssa siellä harjoittelijoina ja se oli kyllä täyttä orjatyövoiman käyttöä. Lisäksi paikka ei kyllä vastaa lainkaan hienoja nettisivujaan, ei aktiviteeteiltaan eikä muutenkaan. Lähdimme kesken pois ! Ja emme muuten ole ainoita !
   
 15. Harjotelija Vierailija

   
 16. Heppahöpsö Vierailija

  Smoin täällä erittäin huonoja kokemuksia Saarenmaan Ratsukievarista. Majoitus todella heikkotasoista !
   
 17. jemina 993 Vierailija

  Sama juttu erittäin huonoja kokemuksia asiakkaana tuosta mainitusta Viron Ratsukievarista. Ei kannata mennä ko. paikkaan.
   
 18. Heppatyttö Vierailija

  Sama homma täällä. Tosi huonoja kokemuksia. Heppoja on siellä vähän, ja paikka on tosi pieni. Olemme porukalla samaa mieltä, kotisivut antavat paljon hienomman kuvan paikasta kuin mitä on todellisuus. Aktiviteetteja saisi olla paljon enemmän, ja samoin hevoisa, jotta olisi edes valinnanvaraa jne. Todella suuri pettymys. Kyllä menemme seuraavaksi johonkin sellaiseen paikkaan, jossa on enemmän hevosia, ja enemmän majoitustilaa, paremmat ruokailumahdollisuudet jne. En ainakaan itse suosittelisi ko. paikkaa.
   
 19. Ratsu-Neito Vierailija

  Ratsulomista Virossa: Voin ainakin sanoa, että Ratsukievari niminen paikka ei vastaa sitä mitä paikka netissä antaa ymmärtää. Ei hintansa väärtti. Emme ainakaan meidän porukan kokemusten perustella voi suositella kenellekään.
   
 20. Ratsutyttö Vierailija

  Viron ratsastuskokemuksia
  Olimme kaverini kanssa tänä kesänä Ratsukievarissa Virossa, ja pettymys oli suuri. Nettisivut olivat hienot, mutta hevosia oli tosi vähän ja muutenkin paikka oli ankea. En voi suositella. Mutta onneksi Virossa on paljon vaihtoehtoja, sillä maisemat siellä ovat hienot.
   
 21. Heta Jokinen Vierailija

  Hei!

  Keskustelu kiinnitti huomioni, toivoisin mahdollisimman monen käyvän lukemassa tekstini alla olevasta linkistä. Teksti on todella pitkä, mutta seison omalla nimelläni sen takana ja mikäli täällä on ihmisiä ketkä kokevat mahdollisesti asioita samoin, vertaistuki edes nimimerkin takaa on tärkeää. Lupaan tässä nyt ihan virallisesti etten myöskään jaa kenenkään yhteydenottoja omalla nimellä yksityisenkeskustelun ulkopuolelle ilman lupaa.

  Eli olin pidemmän aikaa Ratsukievarilla töissä ja jouduin suoranaisen palkkahuijauksen kohteeksi, lisäksi jaan yllämainittuja kokemuksia työstä ja korvauksesta sekä harjoittelijoiden kohtelusta ja pyrin nyt oman mittaamattoman tyhmyyteni kautta olemaan mahdollisimman monelle nuorelle ja vähän vanhemmallekin varoittava esimerkki ja haluaisin, että juttuni nostaisi keskustelua tämänkaltaisten paikkojen toimintamalleista.

  Hyvä sydämisten ja eläinrakkaiden ihmisten hyväksikäyttö, nuorten valjastaminen palkattomiin töihin ja katteettomat lupaukset ovat todella yleistä hevosalalla ja olkoon minä pää pölkyllä, on hyvä, että asia herättää keskustelua.

  Linkki alla:
  https://www.facebook.com/heta.jokinen.7/posts/10210419327420055

  ISO KIITOS, JOS JAKSOIT LUKEA!

  Terv. Heta Jokinen
   
 22. Heppatyttö Vierailija

  Ratsukievari Virossa on ainakin ihan paska paikka! Lukekaapa Hetan päivitys asiasta. Häntä huijattiin siellä oikein rankalla kädellä. Ja omistajalla on vaikka kuinka monta oikeusjuttua auki Espoon käräjäoikeudessa. Että kannattaa varoa sitä paikkaa.
   
 23. Lomailija Vierailija

  Tuo Tihunen on huippupaikka. Homma toimii ja hevosia on paljon!!! Luin tuolla toisesta ketjusta juuri kuinka Heta Jokista oli siis ennen kuulumattomasti vedätetty Ratsukievarissa Virossa. Kannattaa lukea juttu, ja sitten miettiä useampaan kertaan mihin paikkoihin lähtee ratsastamaan tai harjoittelijaksi. Se juttu on niin hurjaa luettavaa, että ihmettelen vieläkin.


   
 24. Yks Vierailija

  Samaa mieltä, Ratsukievari on huono mesta, mutta Tihunen on ihan huippu. Homma todella toimii siellä.
  Ja tuo mitä Heta kirjoitti harjoittelustaan Ratsukievarissa on ihan katastrofaalista, eihän noin voi kohdella harjoittelijoita, eikä eläimiä. Ihan hirveää meininkiä. Boikottiin vaan tuollaiset paikat.
  Ei todellakaan kannata mennä.


   
 25. Samankokenut Vierailija

  Juu, ei kannata mennä Viron Ratsukievariin. Hevoset on huonosti hoidettuja ja kärsivät. Näin itse. Ja näköjään harjoittelijoitakin kohdellaan enemmän kuin törkeästi. En silti ihmettele, koska sillä omistaja Makkosella on vaikka kuinka monta oikeusjuttua Espoon käräjäoikeudessa riideltynä. Ne on ihan julkista tietoa. Että kyllä se kertoo kaiken, ja antaa kuvan myös siitä miten hevosiakin hoidetaan.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti