Hae Anna.fi-sivustolta

Rauhaisaa lomaa etsimässä

Viestiketju osiossa 'Kreikka ja Kypros' , käynnistäjänä Karin, 21.09.2006.

 1. Karin Vierailija

  Apua kaivataan!
  Kyseessä olisi kesän 2007 matka tuonne Kreikkaan päin.
  Haussa rauhallinen kohde, ei nuorison (eikä vanhenmankaan väen) juhlinta kohde/piletys paikka. Ja uiminen sekä rannoilla kävely ihania asioita! Olisi myös mukavaa jos lähellä joku ruokakauppakin.

  Ei tarvitse kiinnittää huomiota että onko kohde matkanjärjestäjien listoilla vaiko ei (parempi että ei ole, luultavammin rauhallisempi kohde). Kunhan on esim. lentokenttä että pääsee Ateenasta tai muualta....
   
 2. Gitta Vierailija

  Ei edes tiedä vielä ensi kesästä kun esitteet eivät ole ilmestyneet. joku kait jo ennakkomainostaa jotain, mutta ne paikat ovat kaikkea muuta kuin rauhallisia "kohteita" eli turistirysiä on jo ennakkomainonnassa FM:llä.
  Mikäli Rodoksen Pefkos on ensi kesänä valmismatkana saatavissa, se mielestäni on juuri tuollainen rauhallinen, on pitkä hiekkaranta jonka voi kävellä päästä päähän. Uiminen siellä onnistuu tosi hyvin, hiekkapohja ja vain joitain kiviä saattaa olla. Pidän kyseisestä rannasta ja kylästä.
  Vieraat siellä ovat keski-ikäistä väkeä enimmäkseen ja bilepaikkoja ei ole. Kauppoja on riittävästi, ravintoloita samoin ja hintataso kohtuullinen.
  Tässä vähän alkutietoa.
   
 3. Elma Vierailija

  Paikka riippuu siitä mihin aikaan olette menossa, koska heinä-elokuussa on Kreikassa paljon väkeä. Mutta jos ette ole menossa tuohon aikaan, suosittelen Pargaa. Olimme mieheni kanssa v 05 kesäkuun alussa siellä ja ihastuimme paikkaan. Rauhallinen ja ihanan pieni paikka. Patikointireittejä löytyy oliivilehdoista.
   
 4. plum Vierailija

 5. käynyt Vierailija

  Ei se paikka miksikään muutu eri kuukausina.
  Parga on aikamoinen, turisteja kuhiseva mesta elokuussa ja heinäkuussä, rauhaa siellä ei ole.
  Naxos on mielestäni mukava paikka ja rannat ovat sitä luokkaa ettei parempia löydy.
  Skiatos oli viehättävä, aikuisille sopiva paikka... onhan niitä..
   
 6. Eva Vierailija

  Just meinasin samaa vastata, että ei ainakaan Parga.
  Kreikassahan saaria riittää! Kannattaisko aloittaa katsomalla saaret, joissa on lentokenttä. Ja jos ei ole, niin joka paikkaanhan pääsee laivoilla. Kaikille ei edes joka päivä, mutta pääsee kuitenkin.
  Itseäni ovat alkaneet kiehtoa mantereella olevat rantapaikat. Peloponnesoksen länsirannikko näyttää mukavalta (olen katsonut maisemia Google Earthilla ja myös paljon löytänyt kuvia netistä) ja myös pohjoisessa rannikko Kavalasta länteen. Siellä olen käynytkin talvella ja näytti ihan kivalle , vaikka kaikki paikat oli suljettu ja ei juuri ristinsielua missään siihen aikaan.
  Elokuussa ei kannata matkustaa, jos etsii rauhallista paikkaa, koska se on kreikkalaistenkin lomakuukausi ja heitä riittää joka paikkaan.
   
 7. ouzo12 Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Naxos on hyvä ja rauhallinen ja Lesvos täyttää varmasi toiveesi, oltiin elokuussa ja ainakin Plomarin kaupunki oli varsin rauhallinen, niin eikä törmätty muihin suomalaisiin kahteen viikkoon.
   
 8. Maija Vierailija

  Kertoisitko lisääkin kokemuksistasi Pefkoksessa ja siellä mahdollisesti Stella View -hotellista? Kahden viikon päästä olen siellä juuri ensimmäistä kertaa, ja mielelläni luen kaiken siitä mitä muut kertovat.
   
 9. Eva Vierailija


  Selvennän vielä, että Peloponnesoksella tarkoitin rannikkoa Pirgoksesta etelään ja pohjoisessa Aprovaltaa ja sen lähiympäristöä.

   
 10. satu Vierailija

  Juuri kotiuduttu Stellasta,
  siisti, rauhallinen, rento ja mahtavat näkymät kylälle, merelle.
  Mäki rannasta hotellille aika rankka,
  ainakin kun oli lämpöä yli 30 astetta.
  Kylässä paljon hyviä ruokapaikkoja,
  ihastuttiin Artemiksiin,
  mukava ilmapiiri ja hyvä ruoka.
  Meressä oli ihana kahlailla,
  pohja pehmeää hiekkaa.
  Ei näkynyt meduusoja, onneksi.
  Eikun hyvää LOMAA!!
  Hyvän paikan valitsitte!
   
 11. Tiina Vierailija

  Artemis on mielestäni kylän paras ravintola, erityisen hyvää ruokaa ja erinomainen henkilökunta, juttelevat sopivasti asiakkaan kanssa, ei mitään tuputusmeininkiä... Hyvä on myös Hellas.
  Lämpöä siellä riittää, hotellin takana kohoava "vuori" edesauttaa. Näköala huonesitoista on upea, katsoittiin kalenterista ja meidän viikolla on täysikuu, sitä kelpaa ihailla iltasella.
  Oliko hotelli täynnä nyt kun olitte siellä, satu?
  Ollaan lähdössä viimeisellä lähdöllä lokakuussa, annettiin ymmärtää että hotellissa olisi tilaa vielä jäämäänkin, mutta lentopaikat ovat loppu.
  Hyvä ettei meduusoja näy, viime syksynä oli (tosin vain 1), rannalla on mielestäni ihana kahlailla ja uida. Siisti ranta kaikin puolin.
  Mäkeä en koe rankaksi, ihme kyllä, ja huomaan että viikon aikana kunto kohoaa.. tosin jos on kuuma ja on ollut rannalla useita tunteja, silloin se tuntuu. Kylällehän voi mennä myös sitä toista kautta ja se reitti on loivempi.
  Innolla odotellaan pääsyä nauttimaan maisemista ja tunnelmasta!
   
 12. Elma Vierailija

  Nimimerkeille käynyt ja Eva: Ette lukeneet viestiäni tarpeeksi tarkasti. Kirjoitin siinä Karinille, että JOS ETTE OLE menossa heinä-elokuun aikana, VAAN esim. touko-kesä taikka syyskuussa silloin yksi vaihtoehto on Parga.
   
 13. Elma Vierailija

  Vielä sen verran edelliseen viestiini, että olimme tosiaankin Pargassa kesäkuun ensimmäisen viikon ja siellä oli todella rauhallista. Käymme Kreikassa pari kertaa vuodessa ja emme mene sinne koskaan heinä-elokuun aikana juuri sen takia, että siellä on liikaa väkeä.
   
 14. Gitta Vierailija

  Niin, en tiedä mitä tuohon lisäisin enää, jotainhan täytyy jättää omien kokemusten varaan. Kerroin pääpirrteet.
  Millaisessa seurueessa olet lähdössä? Onkohan niin että ollaan samaan aikaan siellä.. mahdollisesti?!
  Hotelli sinällään on kreikkalainen perushotelli jossa voit laittaa aamiaisesi itse, mutta aamiaista saa myös vastaanotto-baarista. Vastapäätä hotellia on leipomo, josta useimmat käyvät hakemassa aamulla leipää... muutaman kymmenen metriä vaan alaspäin hotellista.
  Hotellia hoidetaan mielestäni hyvin. Päivittäin paikalla on siivooja (keväällä oli ainakin aasialaistaustainen henkilö, samoin oli viime syksynä. Baari/vastaanotossa on keski-ikäinen mieshenkilö sekä nuorehkö nainen (ymmärrykseni mukaan ovat isä ja tytär, ovat vuokranneet hotelleilta ko. toiminnot). Allasalue on viihtyisä ja siisti myös. En ole mikään altaalla olija varsinaisesti mutta keväällä kun vesi oli vielä kylmää eikä mereen tehnyt mieli mennä uimaan, tuli oltua altaalla. Niin varmaan nytkin.
  Vaikka kylässä on hyviä ravintoloita, kannattaa mennä myös esim. Lindokseen tai läheiseen Lardokseen illalla syömään. Lindos on upea iltavalaistuksessa, siellä on mm. viinibaareja joissa voit piipahtaa ennen illallista. Sinatras bar aiotaan kokeilla ensi kerralla! Lindoksessa ei kannata mennä siihen keskusaukion lähellä oleviin, ovat turhan hinnakkaita eikä edes viihtyisiä. Sisempää, vanhojen talojen keskestä löydät mukavia tavernoita. Lardoksen kylässä on myös "aitoja tavernoita", mutta ei kannata mennä niihin mitä opas suosittaa...
  Kylästä voi tehdä myös kävelyretkiä, tie Lardoksen suuntaan on miellyttävämpi kävellä kuin Lindokseen päin. Lardokseen on matka arviolta 4 km ja takaisinhan voi tulla bussilla. Lindokseen en lähtisi itse kävelemään, tie on aika kapea eikä siinä mitään kummallista nähtävää ole reitin varrella.
  Rodoksen kaupunkiin jos halua mennä, ei kannata ottaa AM:n retkeä ja maksaa turhaa 20 e vai oliko enemmänkin. Bussi jättää bussiasemalle ja itsenäisesti kaupungissa kuljetaan. Sovittuna aikana vaan lähdetään takaisin. Paikallisbussi maksaa 4,30 muistaakseni.
  Kerroin jo vähän enemmän mitä pyysit. Hotellista en juuri enempää osaa kertoa, mutta sanoisin että kannattaa ottaa lämmintä päällelaitettavaa iltoja varten. Kivilattia on viileähkö ja meillä on sitä varten lämpimiä sukkia aina! Hotelli on senverran ylhäällä että tuuli saattaa tuntua jos tuulee.
  Hyvää matkaa Pefkosiin ja Stella viewiin, kerro mitä pidit kun olet palannut!
   
 15. satu Vierailija

  HEI TIINA!

  Stella oli täynnä,
  naapuri hotellissa oli tilaa.

  Meitillekkin sattui täysikuu,
  oli aika upea näky kylän ja meren yllä.

  HYVÄÄ LOMAA KAIKILLE!

   
 16. Samokselle Vierailija

  Samos!
  Siinä se!
  On rantaa eikä ole örvellyskohde oikastaan mikään alue.
  No en ole Kokkarissa majaillut...
   
 17. Tiina Vierailija

  Satu, mitä tarkoitat naapurihotellilla? Sunrise?
   
 18. satu Vierailija

  Naapuri hotelli,
  samassa pihapiirissä on toinenkin hotelli
  (pefkos view), allasalue on tämän hotellin.
  Siinä asusti pääasiassa brittejä ja kreikkalaisia.
  Rauhallista oli meno sielläkin.
  Sunrise on parin kilsan päässä tietä eteenpäin.
   
 19. Maija Vierailija

  Kiitos aivan mahtavasta selostuksesta, juuri tuollaista kaipasinkin ja ei muuta kuin vielä viikko odoteltava lähtöä! Varmasti kerron kuulumisia, kun palaan!
   
 20. Claara Vierailija

  Hei kaikille, en koko ketjua lukenut läpi, mutta voisin tämän kesäisen kokemuksen perusteellaa suositella Korfun uutuuskohdetta Agios Stefanosta - pienen pieni kylä luoteisrannikolla. TODELLA rauhallinen paikka, vain pari pääkatua, pakollisen kaupat ja ruokapaikat ja aivan ihana ranta ja maisemat. Juuri sopiva kohde, jollei mitään ylimääräistä hulabaloota kaipaa eikä halua shoppailla. Me nautimme kiireettömästä menosta, kävelimme paljon rannalla sekä lähiympäristössä, pari kertaa kävimme bussilla vähän pidemmällä (Sidarissa ja Korfun kaupungissa) jne. Kohde oli ensimmäistä kesää pohjoismaiden listoilla ja kovasti sinne näkyi olevan uutta rakennusta tulossa, mutta toivotaan, että säilyy riittävän pienenä ja rauhallisena. Kohteessa valtaosa brittejä (mutta hyvin käyttäytyviä :) ei mitään isoja nuorisoremppoja tai jalkapallohuligaaneja). Suosittelen lämpimästi.
   
 21. Tiina Vierailija

  Kyllä, naapurihotelli toimii omabuukkausperiaatteella. Allaslue noilla kahdella on yhteinen. Britit varaavat siihen mutta ei ole läheskään aina täynnä, netissä on yhteystiedot. Baaria pitää vuokraaja ja kait molempien vastaanottoasioita hoitaa myös. Rauhallista porukkaa on moemmissa majoituspaikoissa. Hiukan Stella viewistä "ylöspäin" rinteessä on myös aika kivanäköinen "rooms to let"-talo, siinä oli myös englantilaisia. Yhteystietoja ei vain löydy ainakaan netistä, paikan pitäjään tutustuin toissasyksynä mutta enpä arvannut kysyä miten siihen voi varata jos "Viiviin" ei mahdu...
  Sunriseen en ola lainkaan ihastunut, liian kaukana ja eristyksissä. Sopii lapsiperheille parhaiten.
  Mukavaa lähteä ensi ivikolla taasen Pefkosiin!
   
 22. -beggar- Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  941
  Saadut tykkäykset:
  0

  http://www.tsoutsouros.org/home.html

  http://www.interkriti.gr/tsoutsouros/index.html

  Kylä on Libyan meren rannalla suoraan Iraklionin lentokentältä etelään. Sinne on noin 1,5 tunnin ajomatka, Iraklionista 70..80km mutkien kanssa kohti saaren etelärantaa. Huoneita löytyy netistä ja siellä voi lomailla vaikka ympärivuoden, myös lentokentältä kuljetukset järjestyy. Kylässä on kaikki mitä ihminen tarvitsee, myös kännykät ja netti pelaa on muutama kauppa ja taverna. On todella rauhaisaa, suoraan etelään on Libyan meri ja sen jälkeen Sahara.

  http://www.angelfire.com/super2/crete/tsoutsouros.html

  http://www.fallingrain.com/world/GR/0/Tsoutsouros.html

   
 23. tattistavaan Vierailija

 24. kysyn Vierailija

  Mitä tuo edellinen mainos tässä tekee?
   
 25. Rantaa Vierailija

  Ei näytä tuo Tsoutsourosin ranta kovin houkuttelevalle...
  Onko lähellä kauniimpia rantoja (valkoista hiekkaa tai pikkukiveä+kirkasta sinistä vettä)?
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti