Hae Anna.fi-sivustolta

Rauta karkaa!

Viestiketju osiossa 'Vaihtoehtoiset hoitomuodot' , käynnistäjänä normaalia?, 08.01.2006.

 1. normaalia? Vierailija

  Minulla on aina ollut hemoglobiini luonnostaan alhainen (alle 117), eikä se haittaa juurikaan ns. normaalielämässä. Mutta jos aloitan vaikka vähän rankemman liikunnan tai elämä muuten ""kuluttaa"", väsyn nopeasti kun valmiiksi matala hemoglobiini notkahtaa.
  Lisäongelmana se, että Hemoferiä lukuunottamatta kaikki rautalisät (myös Kräuterblutsaft) hurahtaa läpi ja ainoa vaikutus on vatsavaivat ja musta p..ka... Hemofer-kuurin aloitettuani tunnen hyvin nopeasti lisääntyvän pirteyden ja energisyyden.

  MUTTA.
  Kuurin aloituksen jälkeen menkat muuttuvat niukahkon-normaaleista hillittömiksi hyökyaalloiksi, pahimpana päivänä isoin tamponi on päästänyt läpi alle 45 minuutin. Pissillä käydessä kuulostaa siltä kuin olisi vatsa kuralla, kun paksua verta lotisee ulos lähestulkoon ryöppynä.
  Muuten söisin pienellä annoksella Hemoferia vaikka jatkuvasti, mutta nuo menkat on todella hankalat. Voiko olla niin, että kun yritän kohottaa rauta-arvoja yli ""luonnollisen"" tason, keho jotenkin huuhtoo ylimäärät ulos kuukautisten aikana?
  Ja onko mitään konstia jolla tuon ilmiön estäisi?
   
 2. Olli Lind Vierailija

  Suosittelen Ecowayn tuotteita. Spirulina on hyvä varsinkin yhdistettynä noniin. Myös xylicol on hyvä, mutta toisiin tarkoituksiin.

  Olli
   
 3. ap Vierailija

  Ööh, anteeksi maalaisuuteni, mutta miten tuo spirulina vaikuttaa tähän nimenomaiseen ongelmaan?
  Tai ehkei minulla edes ole ongelmaa, vaan keho vain käyttäytyy luonnostaan näin... Mutta silloin tällöin on pakko syödä Hemofer-kuuri, kun tarve tulee.
  Eli myös heavy duty-kuukautissuojia saa vinkata! ;)
   
 4. et Vierailija

  Se on elimistön luonnollista säätelymekanismia, että kuukautiset ovat niukemmat silloin, kun rautaa on vähän. Toki kaikkien elimistö ei tätä noudata, vaan välillä lähtee turhankin suuri osa raudasta kuukautisten mukana.

  Toivottavasti olet joskus keskustellut molemmista ongelmista yhtäaikaa lääkärin kanssa.

  Rautaa toki kannattaa syödä tabletteina, kun hemoglobiini on noin alhainen. Ravintoa nauttiessaan kannattaa suunnitella niin, että rauta ja c-vitamiini nautitaan yhdessä ja maito juodaan joskus muulloin kuin rautapitoisen aterian yhteydessä. C-vitamiini edistää ja maito heikentää raudan imeytymistä.

  Kuukautisvuotoa voi toki hillitä myös e-pillereillä. Se voi joskus olla ihan asiallista runsaiden kuukautisten hoitoa, jos erityistä syytä runsaisiin kuukautisiin ei ole löydetty.
   
 5. Olli\sLind Vierailija

  Spirulinassa on rautaa hyvässä muodossa ja montaa muuta hemoglobiinia rakentavaa ainesta. Yhteistyössä nonin kanssa on saatu mahtavia tuloksia, parissa viikossa on hemoglobiini noussut 20 pistettä. jotkut urheilijat ovat joutuneet ongelmiin, kun hemoglobiini kiipesi viime talvena 200:n.

  Olli
   
 6. ap Vierailija

  Kiitos vastauksesta, et :) Sitä lähinnä mietinkin, että sääteleekö keho ""liian"" raudan pois - siihen tuo viittaisi, kun heti rautalisän myötä vuotokin lisääntyy mahdottomaksi.

  Hemoferin imeytymisen kanssa ei ole ongelmia - vaikka kaikki muut rautavalmisteet humahtaa läpi imeytymättä (tai ainakaan niillä ei ole pienintäkään vaikutusta), tuo hemirauta imeytyy erinomaisesti. Ja voi ottaa vaikka tyhjään vatsaan, ei ärsytä lainkaan, itse otan kyllä jonkun c-vitamiinipitoisen kera.

  Mitään hormonihoitoa en aio käyttää, etenkään kun mensut ei normaalitilassaan ole lainkaan ongelmalliset. Pillereistä tulee nimittäin sen verran hurjat sivuoireet, että silloin tällöin anemian aiheuttama väsymys on pienenpientä siihen verrattuna :p

  Täytynee varmaan syödä rauta pelkkinä kuureina silloin kun alkaa oikein väsyttää, ja varautua Up& Go Pamperseilla ;)

  Yksi syy miksi kyselin oli myös se, että mielenkiinnosta kuulisin onko kellään muulla tämmöistä. Mutta ehkä sitä kantsii kysellä vaikka tuolta Naistentaudit-osastolta...
   
 7. KI Vierailija

  Minulla on toisinpäin. Kuukautiset ovat mahdottoman runsaat silloin kun kunto on huono, myös kivuliaat. Käytin Kräyterblutsaftia pullollisen ja vaikutus oli huomattava, ei kipuja ja uskalsi jopa käydä kaupassa ja kylässä. Joskus on oltava lähellä vessaa monena päivänä, pyykkiä kertyy ym. Olen jo 50v joten kohta onneksi loppuu.
   
 8. * Vierailija

  Tuo kuulostaa enemmän verenhyytymishäiriöltä, kuin raudanpuuteanemialta ja siihen ei oikein rautalääkkeiden syönti auta, koska ylimääräinen rauta tihkuu jostain kautta ulos (ulosteesta, ylimääräisenä menkkavuotona ja Hb laskee nopeasti takaisin matalalle tasolle.

  E-pillerit (joista joku jo mainitsikin) voisi olla hyvä keino hillitä vuotoa. Toinen mikä vähentää tehostaa veren hyytymistä on lääke nimeltä Caprilon.
  itselläni oli tosi rankat menkat ja vuoto ja kivut olivat aina hillittömät. Aluksi käytin Caprilon-tabletteja ja särkylääkkeitä, myöhemmin aloitettuani seurustelun siirryin e-pillereihin. Molemmat yhdistelmät auttoivat kyseiseen vaivaan, eikä mitään ylimääräisiä rautavalmisteita ole sen jälkeen tarvinnut.

  Vaihtoehtoisia lääkemuotoja en tiedä, mutta todennäköisesti on olemassa jotain valmisteita jotka tehostavat veren hyytymistä..?
   
 9. ap Vierailija

  Hui, hyytymishäiriö...? Mutta haavat ja naarmut minulla kyllä hyytyvät ihan normaalisti.
   
 10. * Vierailija

  Oikeastaan se ei ole häiriö, vaan verta tulee menkkojen aikana niin paljon että vertavuotavat alueet eivät ehdi muodostaa hyytymäaluetta, vaan vuotavat verta jatkuvasti. Caprilon-lääke tehostaa verihiutaleiden toimintaa, jolloin rupi muodostuu verta vuotavalle alueelle nopeammin ja tämän takia verta menetetään vähemmän ja esim. hemoglobiini ei pääse laskemaan niin nopeasti.

  Tavallisessa haavassa tai naarmussa verenvuoto on paljon vähäisempää kuin kuukautisvuodossa ja siksi hemoglobiinikaan ei laske niin nopeasti.
   
 11. heittoja Vierailija

  Oletko kokeillut raytatablettien syömistä kuuriluontoisesti- eli jos hb arvo putoaa ja varsinkin runsaat kuukautiset vaikuttavat myös siihen, syö tabletteja heti kk:n jälkeen esim. viikko.
  E-pillereiden haittoja voit vähentää käymällä gynella, ja pyytämällä vaihtaa toisiin- tosin kannattaa miettiä, käytätkö jotain muuta lääkettä, joka voisi vaikuttaa kyseisinä haittoina, samoin kuin vaikuttaako se hemoglobiinisi alhaisuuteen tai onko stressin oireita.Reipasta ulkoilua vaikka lapsen kanssa , energiapatukka lenkille mukaan, jos väsyttää, samoin porkkanakuuri nostaa hb:tä ja on kuitenkin luonnontuote.
   
 12. ap Vierailija

  ""Oletko kokeillut raytatablettien syömistä kuuriluontoisesti- eli jos hb arvo putoaa ja varsinkin runsaat kuukautiset vaikuttavat myös siihen, syö tabletteja heti kk:n jälkeen esim. viikko.""

  Hei, tämähän on hyvä idea! Tällä keinoin voisin varmaan syödäkin rautaa jatkuvasti (siis viikko rautaa ja kolme viikkoa taukoa) niin että se ei ehkä sitten hulahtaisi heti seuraavissa menkoissa ulos :)

  Hormoneihin en koske, aikoinaan kävin hetken läpi sitä ""kokeilurumbaa"" ja silloin päätin että keinotekoisia hormoneja en kehooni enää tunge. Lisäksi olen steriloitu, joten ei olisi edes tarvetta ;)
  Lapsia ei ole mutta koiran kanssa ulkoilen, muutenkin hyötyliikun paljon, mutta eikös liikunta yleensä laske hb:tä??

  Porkkanat on nameja, niitä täytyy kokeilla :) En tiennytkään että ne niillä on vaikutus myös hb:hen!
  Kiitos vinkeistä! :)
   
 13. Marja Vierailija

  Itselläni on ollut sama ongelma vuosia. Runsaat kuukautiset ja alahainen hemppa, viimeksi 103. Onkohan viikon rautatablettikuurista kerran kuukaudesta mitään apua? Sinulla on varmaan varastorauta vähissä niin kuin minullakin ja jostakin sitä pitäisi saada koko ajan lisää ja paljon. Minä en pysty vatsaoneglmien takia syömään edes rautatabletteja. Nyt kokeilen luontaistuotetta Floradiksiä.
   
 14. MK Vierailija

  Joskus kun veriarvot ei nouse voi syynä olla pelkästään foolihapon puute. Kokeile pelkkää foolihappoa ja jätä siksi aikaa hemofer pois.
   
 15. Kokemusta Vierailija

  Luovutan verta joka kolmas kuukausi veriarvo 157.

  Join kuivattua nokkosta työssäni vajaa litran päivässä teenä.
  Seuraavan luovutuksen yhteyksessä veriarvo 183.
  Joten piti lopettaa nopeasti mutta okkosessa on varmaan satakertainen rautamäärä pinaattiin verrattuna.
   
 16. Rouva 52v Vierailija

   
 17. Rouva 52v Vierailija

  Tapaukseni on runsaat kuukautiset. Yöside ja superplus-tamponi yhtä aikaa käytössä. Kierron aikana taitaa mennä 2 pakettia noita
  Ob-vihreitä. Lisäksi vuotoa hillitsevää Caprilion-lääkettä. Esim. Jos tarvii käydä jossain tilaisuudessa ja illalla yötä vasten. Vähentävät kyllä vuotoa. Rauta-arvot laskeneet. Harkinnut kierukan käyttöä runsaaseen vuotoon. Kohdun pintaa operoitu pari vuotta sitten.
  Tällainen tapaus ja 600 mg Buranaa oltava messissä parina alkupäivänä! Melko kallista meininkiä!
   
 18. Rouva 52v Vierailija

  Tapaukseni on runsaat kuukautiset. Yöside ja superplus-tamponi yhtä aikaa käytössä. Kierron aikana taitaa mennä 2 pakettia noita
  Ob-vihreitä. Lisäksi vuotoa hillitsevää Caprilion-lääkettä. Esim. Jos tarvii käydä jossain tilaisuudessa ja illalla yötä vasten. Vähentävät kyllä vuotoa. Rauta-arvot laskeneet. Harkinnut kierukan käyttöä runsaaseen vuotoon. Kohdun pintaa operoitu pari vuotta sitten.
  Tällainen tapaus ja 600 mg Buranaa oltava messissä parina alkupäivänä! Melko kallista meininkiä!
  Hups, oliko toinenkin rouva 52! No, mä voin olla vaikka Lyyli 52 sitten...
   
 19. cernovazoa375 Uusi jäsen

  liittynyt:
  25.10.2018
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Rautatabletit - https://weightworld.fi Ravintolisänä tuote sopii hyvin syötäväksi pidemmän aikaa ja ylläpitämään rauta-arvoja, jos epäilee saavansa ravinnosta liian vähän rautaa.
   
  Last edited: 20.11.2020 klo 12.58

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti