Hae Anna.fi-sivustolta

Ravintola- ja ruoka-asiat

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä sotavento, 07.10.2017.

 1. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Yksi erilaisen Kanariakeskustelun kestosuosikeista eri kanavissa on ruoka ja ravintolat. Kerätään tähän ketjuun kysymyksiä ja vastauksia, kokemuksia ja suosituksia, korrektisti voi myös varoitella muistaen kuitenkin, että oma kokemus on aina subjektiivinen ja usein yksittäinen.

  Tässä kun ehtii vielä hyvinkin parit viikonloppusapuskat kyhätä kotona, kysynkin, mikä jossain Kanarian kohteessa on ruokapaikkana ehdoton eka, kun perille pääsette. Mehän mennään taas Puerto de la Cruziin ja valinnan vaikeus on ilmeinen. Sanoisin, että ensimmäisenä kukkaron nyörit avautuvat joko La Casonassa tai Herreriassa. Ja monta muuta superkivaa paikkaa tulee sitten perässä. Molempia mainittuja olen kehunut estottomasti aiemmin ja uskon, että tuohon on jatkossakin aihetta.
   
  Last edited: 07.10.2017
  • Tykkään Tykkään x 1
 2. VeinJo Uusi jäsen

  liittynyt:
  10.05.2012
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  18
  Aloititpa tosi mukavan ketjun. Minun suosikit ovat Bodega Julian ja Herreria päivällispaikkoina ja lounas/tapaspaikkana El Gamino siinä portaitten puolivälissä.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 3. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 196
  Saadut tykkäykset:
  612
  Monta kertaa olen nämä tänne kirjoittanut, ja tässä me taas tulee, oman kokemuksen mukaan Puerto Cruzin Top3 ravintolat ovat Bodega Julian, El Patio ja Herreria. Todennäköisesti ekana iltana matka vie, niinkuin aikaisempinakin vuosina Bistro Pikku Pohjolaan. Sellainen perinne on jo vuosia ollut ja sitä varmaankin jatketaan.

  Ps. Veinjo, El Camino.
   
 4. VeinJo Uusi jäsen

  liittynyt:
  10.05.2012
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  18
  Famiglia Antique ihan oikeassa, El Camino paras tapaspaikka.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 5. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 196
  Saadut tykkäykset:
  612
  Huomenta vaan.

  Veinjo olemme täsmälleen samaa mieltä. "Maman" tapaslautanen on runsas ja erinomaisen makuinen. Hiukan hinnakas se kuitenkin mielestäni oli. Toki ruokaa oli niin paljon, että meitin Famiglia ei ihan kaikkea jaksanut edes syödä. El Caminoa on kuitenkin helppo suositella kaikille. Puerto Cruzin paras tapaslautanen.

  Jos ihan perusruokaa haluaa, siis spagetti bologneseä tai jotain muuta pastaherkkua, oivallinen paikka siihen on San Telmon näköalatasanteen alla, vasemmalta rappuset alas, Pomodoro. Erinomainen hinta/laatusuhde, kuvassa miljöössä aivan rannalla, holvikaarien suojassa. Nyt se henkilökohtainen juttu, että valitkaa tuon näköalatasanteen alta nimenomaan Pomodoro, sieltä vasemmalta alas ja ensimmäinen ravintola. Tasanteella on kaksi ravintolaa ja San Telmolta tultaessa luiskaa pitkin oleva ravintola Rustico ei ole verraten samantasoinen, kuin Pomodoro. Niinkuin Sotis sanoi, makuasioita nää on, joten suhtautukaa mielipiteeseeni se mielessä. Toki molempia kannattaa jo miljöön ja näköalan takia .

  [​IMG]

  Rustico siis heti tuossa etualalla ja Pomodoro kauempana oikealla.

  Tällasta tällä kertaa. Nyt aamiasen laittoon.
   
 6. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Bodega Julianista onkin ollut juttua paljon jo aiemmin. Mutta kertokaapas El Caminoa tuntevat, miten siellä tapakset on serveerattu. Onko valmiita settejä vai valitaanko mieluinen kokonaisuus listalta. Löytyykö sekä kylmiä, että lämpimiä pikkupaloja?

  El Patio on tuttu sijainniltaan, siinähän se on Mequinezilla vastapäätä Don Camiloa ja käsittääkseni melko hintavana pidetty. Entäs laatu? Ja onko noiden suhde kohdallaan?

  Don Camilo tuossa vilahti ja sitäkin olen suositellut aiemmin italialaisen ruoan ystäville.
  Missä muualla Puerton alueella on tarjolla laadukasta italialaisvaikutteista ruokaa?

  Rusticosta on vain kertakokemus, Pomodoroa en tunne; maisemathan noista ovat ihan häikäisevät.
   
 7. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 196
  Saadut tykkäykset:
  612
  Sotis. Bodega Julianista olen palstalla paljon kirjoitellut. Se on mielestäni koko Puerto Cruzin paras ruokaravintola hinta/laatusuhteeltaan. Varaudu siihen, että kaappaamme teidän Famiglian Sarahin kanssa joku ilta mukaan ja viemme sinne syömään. Tätäkin on suunniteltu, muttei viimeksi onnistunut Bodega Julianin loman takia.

  El Caminossa olen syönyt vaan tuon Maman tapaslautasen, minkä mukavan tarjoilijan suosituksesta tilasimme. Sarah muisteli, että erilaisia valmiita kokonaisuuksia olisi listalla ollut ja valinnaisuuskin mahdollinen. Mä nostan kädet pystyyn tässä kohtaa. Veinjo ehkä osaa kerto tuosta muusta tarjonnasta enemmän.

  El Patio on tasoltaan erinomainen ravintola. Vähän niin kuin La Casona, mutta hinnakkaampi ja aavistuksen tasokkaampi. Sanoisin El Pation kuuluvan enemmän "fine dining" osastoon, vaikkei siellä mitenkään hienostella. Jos El Patio ei olisi kohtuu hinnakas, niin se kilpailisi tasapäin Bodega Julianin kanssa omasta suosikistani Puerto Cruzissa. Hinta/laatusuhde vie voiton Bodega Julianin suuntaan. Atmosfääriltään taas El Patio on loistokkaampi hulppeamman sisustuksen ja sijaintinsa puolesta.

  Don Camilo täytyy koeajaa. Viime talvena päätin yhtenä iltana siellä poiketa, mutta sepä oli juuri silloin luonnollisesti kiinni. Kävijämäärät Don Camilossa ovat niin suuret, että sen on pakko olla kohtuu hyvätasoinen ja kohtuuhintainen. Italialaisista en sen enempää tiedä, kuin La Pazissa olevan yhden ravintolan, nimeä en enää muista, kenties siksi, että se ei tehnyt minkäänlaista vaikutusta siellä poiketessa.
   
 8. mummeli Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  1 265
  Saadut tykkäykset:
  290
  Kun ensimäisenä iltana ruokapaikkaa katselen, niin melko varmasti askel vie la Casonaan. Onhan se väsyneen matkalaisen lähellä ja ennestään hyväksi havaittu. Helppo valinta. Seuraavana iltana sitten voikin jo vähän kauemmaksikin ajatella menevänsä, vaikkapa Rustikoon, tuohon La Casonan kanssa samaa firmaa olevaan paikkaan. Sieltäkin pelkkiä hyviä kokemuksia.

  Joka reisulla toki pitää kokeilla jokin uusikin paikka tai vuosia unohduksissa olleita, mutta kummasti sitä kuitenkin vie askeleet tuonne nälkäkadulle ja sen tuttuihin tavintoloihin. Kyllähän noita hyviä paikkoja riittää kahden viikon lomaselle ihan jo liiankin kanssa, kaikissa ei kuitenkaan ehdi käymään, ei vaikka kuinka mieli tekisi. Jostain syystä en osaa mieltää tuota PP:tä ruokaravintolaksi, lieneekö syy siinä etten siellä muutenkaan käy.

  Mukavia ruokaodotteluja kaikille!
   
  Last edited: 08.10.2017
  • Tykkään Tykkään x 1
 9. köyhä Jäsen

  liittynyt:
  09.06.2017
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  13
  Usein Puertossa ensimmäinen on Compostelana -pizzeria Venezuela-kadulla... siitä yksinkertaisesta syystä, että se on ainoa tietämämme paikka, joka on auki aamuyöstä, kun vihdoin ollaan perillä. Eriomaista pizzaa sieltä saa kyllä myöhemminkin lomalla, jos sellainen mielihalu herää.

  Mil Sabores oli ennen mieliravintolani, mutta pellavaliinat ovat vaihtuneet paperisiin ja ammattitarjoilijat "hyviin tyyppeihin". Ruoka on edelleen erittäin hyvää, tosin yksinkertaisempina kuin vaikkapa 10 vuotta sitten. Toivottavasti ylikypsä lammas on vielä listalla. Entinen suosikki: ankanrinta menetti hohtonsa, kun tryffelikastike häipyi annoksesta.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 10. Ante46 Jäsen

  liittynyt:
  29.12.2013
  Viestejä:
  33
  Saadut tykkäykset:
  12
  Sotavento laittoi kuvan ja kehui PP:n Puchero ruoka-annosta helmikuun alussa 2017. Olimme juuri saapuneet edellisenä iltana Puertoon ja siis nälissämme jo siinä 12,00 jälkeen odottelemassa ko. ruuan valmistumista. ( kahden tunnin aikaero oli vielä vaikuttamassa) . Saimme sitten annokset siinä yhden paikkeilla ruuan valmistuttua ja täytyy myöntää, että ruoka maistui erinomaiselta.
  Myöhemmin sitten kauppaostoihimme sisältyi näitä paikallisia ( meille tuntemattomiakin )juureksia sekalaisia lajitelmia ja niiistä kun keitteli ja tehosekoittimella soseutti kunnon sosekeiton, niin hyviä makuelämyksiähän niistä sai.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 11. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Mummeli, muistelinkin, että Sinä olet Rusticon ystävä; jostain syystä siellä on tosiaan tullut käytyä vain kerran, Casonassa poiketaan tosi usein ja mielellään viedään uusia tuttavuuksiakin sinne. Viime talvena "uhriksi" joutui mm. Antigue. Ja taisin silläkin kertaa syödä "ankkaa appelsiinikastikkeessa", mikä on paikan ikiaikainen suosikkini.

  Eipä tule nykyään PP:n jakkaroita juurikaan kulutettua, ei mistään erityisestä syystä - ja melkein ne käyntikerrat sitten ovat ateriointeja. Viime keväänä tilattiin Urbanolta merellinen paella neljälle ja kyllä "vieraat" olivat tosi tyytyväisiä. Sattui vielä huhtikuussa hiljaisempi ilta ja saatiin siinä kabinetissa syödä ihan kaikessa rauhassa. Urbano on varsinainen "velikulta" ja showmies ja osa paellan nautintoa syntyy aina annostelijan tavasta toimia...

  Ja juuri tuli Ante46:n viesti, missä oli mainittu Puchero. Viime talvena tuon löysin ja juurikin PP:n ansiosta. En tunne puoliakaan siinä käytetyistä kasviksista, mutta se pataruoka on kyllä maistamisen arvoista. Puertossa Tasca El Lagar, sijaitsee Melchor Luzilla, suosittelee usein Pucheroa viesteissään.

  Venezuelakadun Compostelana on yksi suosikeistamme ja jo etukäteen on sovittu yhden ystäväpariskunnan kanssa, että sinne taas mennään, kunhan Puertoon saapuvat. Mil Sabores on jostain syystä aina jäänyt väliin, sehän oli joitakin vuosia sitten ainakin yhden talven jopa suljettuna.
   
 12. VinoTinto Uusi jäsen

  liittynyt:
  20.08.2017
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  13
  Kalaravintoloihin en ole jostain syystä saanut kunnon otetta. Kanarialla on lukuisia sellaiseksi itseään mainostavia, mutta osassa niistä on snobbailun makua. On valkosta pöytäliinaa, mutta ruokapuoli saattaa alittaa odotukset. Otetaan nyt esimerkiksi Pto Cruzin El Pescador. Parin käymisen perusteella ei kovin kummonen ole. Saman kadun varrella 100 metrin päässä baarin ja ravintolan välimailla olevassa paikassa taas 10 euron hintaan kohtuulisia kala-annoksia.
  Ja mitä kalaa yleensä kannattaa tilata?
  Perus lenguadot ja merluzat on osoittautuneet varmemmiksi, mutta on varmaan muitakin vaihtoehtoja?
  Ei ole haitaksi jos joku vähän sivistäisi näiden suhteen.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 13. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Hyvä kun otit kalaravintolat omana aiheenaan esiin, Vino Tinto. Pescador on kyllä tuttu paikka, enkä siitä mitään erityisiä moitteita keksi, paitsi joskus yli-innokkaat sisäänheittäjät. Ruokaan ollaan oltu tyytyväisiä, ehkä paras kokemus sieltä oli tietyn ryhmän kanssa, jolle valmistettiin erityisannos päivän tuoreista kaloista. En tullut kysyneeksi lajikkeita, mutta siinä oli eri kokoisten kalojen nättejä paloja, kaikki paistettu ja tarjottiin valkosipulipedillä. Koko porukka, kalan ystäviä kaikki oli enemmän kuin tyytyväisiä.

  Varmimpia ne lenguadot ja eri turskalajikkeet, myös bacalao varmaan ovatkin, noita mekin tilataan. Mutta myös lubinaa, doradaa ja mitä nyt päivän tuoreena kalana sattuu olemaan, jos sellaista on tarjolla. Parhaita kala-aterioita viime aikoina olen syönyt Venezuelakadun Compostelanassa, Herreriassa ja La Casonassa. Meillä isäntä syö mielellään myös sardiineja, mutta valitsen itse mieluummin jonkun muun vaihtoehdon. Jos jossain törmäätte erilaisiin kalapatoihin (cazuela/zarzuela de pescado), kannattaa kokeilla.
   
 14. Rantaelämää Uusi jäsen

  liittynyt:
  06.01.2012
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  8
  Me kävimme aikaisemmin kalaravintola Tambossa, ruoka, tarjoilu ja kulissit olivat kaikki hyviä.
  Keväällä lueskelin ennen matkaa arvosteluja ja alas oli systeemi mennyt ja lujaa, kaiketi omistajanvaihdoksen vuoksi.

  Kävin nyt katsomassa tilannetta ja kas kummaa, arvostelut ihan ok.
  Kaikki vanhat arvostelut olivat tosin hävinneet, oli vasta 9 arvostelua aivan viime viikoilta.

  Olisikohan taas omistaja vaihtunut ja saanut poistettua vanhat arvostelut?
   
 15. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 196
  Saadut tykkäykset:
  612
  Keskustelua, hienoa.

  La Casona oli miellyttävä kokemus.

  [​IMG]

  Poikkesin siellä viime talvena Sotiksen Famiglian kera ja tykkäsin paikasta, kuten myös seurasta. Samoin vaimoni Sarah poikkesi siellä omalla reissullaan Sotiksen Famiglian ja ystävien kera ja tykkäsi paikasta. Sinne suuntaamme ehdottomasti jatkossakin.

  Venezuelakadun Compostelana.

  [​IMG]


  Helppo valinta. Saattaa muuten olla meidänkin ensi talven matkamme ensimmäinen visiittipiste ruokailun suhteen, sillä saavumme Reina Sofialle noin 20.00 lennolla, joten perinteinen aloituspaikka Pikku Pohjola on jo suljettu Puerto Cruziin saavuttuamme. Kiitos vaan vinkistä Ante46. Compostelanassa, nimen omaan tässä Venezuelakadun ravintolassa annokset ovat suuria, joten esim tilatessamme pizzaa, meille kahdelle riittää yksi puoliksi. Niin suurikokoisia ne Compostelanan pizzat ovat. Useimmiten Compostellna on ollut valintamme juuri pizzan haluamisen takia. Kenties olisi aika kokeilla listalta jotain muutakin. Palvelu siellä pelaa, siitä ei kahta sanaa. Eikä oikeasti ole mikään kallis paikka, varsinkin jos syötte yhden pizzan puoliksi.

  Huomoikaa, että myös Plaza del Charcollakin löytyy Compostelana niminen ravintola:

  [​IMG]

  Ko. paikassa on muuten suomalainen sisäänheittäjä, joka on jo vuosien takaa tutuksi tullut. Ruokapaikkana tuo on ihan ok, mutta Plaza del Charcon läheisyys tarkoittaa turistihintoja, eli tyyriin puoleinen tämä Compostelana on.

  Pikku Pohjola on ihan turhan aliarvostettu paikka turistien keskuudessa. Olen siellä poikennut syömässä useasti ja poikkeuksetta ruoka on ollut maittavaa ja hyvää. Kokkinahan PPssä toimii nykyään Urbano, joka paikallisena antaa tutuillekin ruokalajeilla kanarialaista makunäkemystä ja ainakin meikäläiselle sellainen maistuu hyvin. Urbanon kokkaukset voittavat kotoisen ABCn tusinatarjoilut mennen tullen, vaikka samantapaisia ruokalajeja onkin tarjolla. Kokeilkaa ihmeessä, ette pety. Veikkaan, että ensi talvena useammankin kerran tulen Urbanon pöperöitä syömään.

  Kalaravintoloista ei sen suurempaa kokemusta, kuin Herrerian Cherne-kalan kohdalta. Itse olen hiukan arka noiden kalaruokien kohdalla, vältellen niitä, jos muuta on tarjolla. Sarah on useaan otteeseen kehottanut minua kalaruokia Puerto Cruzissa kokeilemaan ja Herreriassa se sitten onnistuneesti tapahtui. Maukasta ja ravitsevaa oli, niin kuin Sotiskin on palstalle jo useampaan kertaan kirjoittanut. Saas nähdä riittäkö jatkossa rohkeus kokeilla myös muita paikallisia kalatuotteita. se jää nähtäväksi.

  [​IMG]

  Herreriaa voi suositella ihan kaikille kävijöille. Top3 ravintola Puerto Cruzissa.
   
 16. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Antigue, itse asiassa Compostelanalla on Charcon ympärillä kolme ravintolaa. Perinteisin, se "Elvispaikka" on Puerto Viejon kulmassa. Sitten on Calle Blancolla 2 kpl ravintoloita, toinen puiston kulmalla, lehtikioskeja vastapäätä ja kolmas San Telmoon mentäessä samalla väylällä. Mielestäni Venezuelakadun paikka on kuitenkin paras, rauhallisin ja hintataso "normaali". El Pescador muuten on noiden kanssa samassa omistuksessa.

  Pizzasta en isommin välitä, mutta kun viime kauden aikana avattiin italialaishenkinen pizzeria väylälle "Pikkupohjolasta Wäinämöiseen", ts. Calle Cologanin ja Esquivelin yhdistävä pikkukuja, sieltä haettiin pizzaa pari kertaa kotiin. Oli kivasti erilaisia, mm. artisokkaa oli käytetty täytteenä. On siinä tutut porukat käyneet ihan syömässäkin, enkä moitteita ole kuullut.

  Herreriaa en pidä varsinaisena kalapaikkana, enemmänkin on kallellaan lihapuolen tarjontaan. On niillä ne pakolliset chernet toki ruokalistalla ja usein suositustaululla erilaisia merluza- tai bacalao -annoksia, samoin lohta. Juuri Herreriassa saa usein ihailla liekityksiä, samoin parilalla tarjottavia liha-annoksia, usein hyvinkin "saksalaishenkistä" tarjontaa.

  Pistin tuon "Rantaloman" mainitseman Tambon ylös ja täältähän noita tärppejä voi kukin kaivella sitä mukaa kun tarinaa kertyy.
   
 17. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Lisäsin ketjun otsikkoon myös ruoka-asiat. Tarkoittaa esim. omia lomakokkausvinkkejä, ostospaikkatietoja, muuta mieleen tulevaa. Aika paljon somessa näkee kysymyksiä mm. ruokarajoitteista ja miten niiden kanssa Kanarialla pärjää. Isommissa turismista elävissä paikoissa voi aivan huoletta mennä ulos syömään omine rajoitteineen ja mieltymyksineen, ravintolat ovat äärettömän joustavia, kaikki tunnetut allergiat osataan ottaa huomioon. Ja jos vaan sanoo, että ei tykkää esim. avocadosta, se korvataan jollain muulla.

  Palaan Compostelana -ravintolaryhmään. Ilmeisesti ovat lopettaneet sen San Telmon kupeessa vielä viime talvena olleen paikan; sain vähän tuon suuntaista viestiä ja ainakaan nettitiedoissa sitä ei enää ole; tiedän omistajan olevan aika sähäkkä tekemään muutoksia. Viime talvena käytiin katsomassakin mestaa, mutta ei sitten ehditty syömään. Vähän hämmästelinkin yhden ravintolaketjun taajuutta noinkin pienellä alueella.

  Nyt kotikokkailijat myös kehiin, minkälaisia suunnitelmia, haluatteko jakaa vinkkejä vai kokkailla vaan kammioissanne? Me kun ei mitään ruokahifistelijöitä olla, Puertossakin kotioloissa laitetaan aika arkisia sapuskoja. Paljon keittoja, laatikko- ja pataruokia. Vältetään turhia käryjä, liesituuletin voisi olla tehokkaampikin, sitä paitsi pitää per.....llistä meteliä. Ruokaisammat salaatit ovat kivoja, myös risotot. Ja ensi talvena ajateltiin kokeilla myös jotain sovellusta "kiusauksista". Kanaa syödään tosi usein ja käytetään rippuja sitten salaateissa, risotoissa, ym.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 18. Annehanne Jäsen

  liittynyt:
  09.03.2012
  Viestejä:
  53
  Saadut tykkäykset:
  57
  Sotis, kana/broileri on myös meidän ruokalistoilla tosi usein. Olemme mieltyneet valmiiseen vacum-pakkaukseen pakattuun kokonaiseen tipuun, jota myy ainakin Mercadona. Mukavan mehevä ja sillä tavalla maustettu, että sopii moneen ruokaan ja todennäköisesti myös makuun. Ehkä on myös sinulle tuttu tuote... Salaatteja, spagetti bolognese ja paella valmistuu useimmiten meidän lomakeittiössä.
   
  Last edited: 11.10.2017
  • Tykkään Tykkään x 1
 19. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 196
  Saadut tykkäykset:
  612
  Kanaa liputetaan täälläkin. Toki possuakin syödään, harvemmin nautaa. Lidlissä on yllättävän hyvä valikoima broiskua maustettuna ja maustamattomana, sekä myös jauhelihana. Mahtaakohan Puerto Cruzinkin Lidlissä valikoima olla samankaltainen. Nyt täytyy myöntää, etten Teneiffalla koskaan ole Lidlissä poikennut. Mercadona on tullut tutuksi Molinalla, Pyramidesissä on muös tullut pikkupurtavaa ja juomaa tullut hankittua, sekä myös Cupulan erinomaisessa kaupassa. Siellä on niin houkuttelevat liha, kala ja juustotiskit, että sinne on pakko silloin tällöin poiketa.

  Nythän sitten asutaan asunnossa, ei hotellissa, niinkuin aiksisemmin, joten ihan uusi, mielenkiintoinen maailma aukeaa tulevana talvena meitin Famiglialle. Saattaa olla, että vaivaan Sotista tyhmillä kysymyksillä tuolloin.;)
   
 20. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Annehanne, on noita vacum-pakattuja kanoja joskus meillekin ostettu. Useimmiten ostetaan kuitenkin Hiperistä rintapaloja ja noista värkätään mitä keksitään. Ja kyllä, pastaruoat maistuvat meilläkin.

  Tenerifen syömisistä tässä kai olikin tarkoitus puhua. Katoppa Antigue Lidlin PdlC-katalogia, siitä saa vähän käsitystä valikoimista.
  https://www.tiendeo.com/puerto-de-la-cruz/lidl.
   
 21. mummeli Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  1 265
  Saadut tykkäykset:
  290
  Silloin ennen kun paljon laitoin itse ruokaa, ei ollut tarjonta lihatiskeillä vielä yhtä monipuolista kuin nykyisin noiden broilereiden suhteenkaan. Mutta niitä kuitenkin aika paljon käytin ja pavo, tuo kalkkuna oli yksi herkuista silloin Ostimme joskus kokonaisen rintalihas paistin ja sen sitten paistoin panulla ja haudutin kypsäksi isossa kattilassa hiljaisella "tulella" , paljon erilaisia vihanneksia samassa kattilassa ja hyvää oli. Nykyisessä asuintilassani kun olisi uunikin käytössä olisi kaikkien ruokien hauduttaminen ihan mukavaa. Mutta ei se lihan syönti ihan vain siipikarjaa ollut, useinkin lihatiskillä myyjä leikkasi komeat pihvit valmiiksi ja usein sitten isännän herkkua, pippuripihviä, syötiin. Silloin ei ollut vielä noita isoja valintamyymälöitä niinkuin nykyisin niin hyvin usein kaikki lihaostokset keskittyi kauppahallin lihamyymälään, samalla sieltä sitten ostettiin hedelmät ja juurekset. Niidenkin suhteen tuli siellä omat luottomyyjät.

  Se nyt oli silloin, nykyisin en noilla lyhyillä lomasilla juurikaan laita kuin aamupalan. Joskus jos oikein väsyttää tai muuten laiskottaa, ostan pakasteesta jonkun valmisruuan jonka sitten hotellilla lämmitän syötäväkseni, mutta hyvin harvoin sitäkään harrastan.
   
  Last edited: 11.10.2017
  • Tykkään Tykkään x 1
 22. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Mummeli, komeita ne lihatiskit tosiaan ovat ja pakattujenkin puolelta on jotain ostettu jos tiskillä on ruuhkaa. Ja hintataso on edullinen.

  En minäkään yksin ollessani tuolla oikeastaan mitään varsinaisesti kunnon ruokaa laittanut, jotain pakasteiden lämmittämistä ja pussikeitto-osastoa enintään. Mutta siinä ensimmäisessä asunnossa kun olin, naapurin kokkiherra usein jakoi keitoksiaan muillekin. Tuli vaan pyytämään pikkukattilaa ja palautti sen sopalla täytettynä. Mukavia makumuistoja nuokin. Tämä herra oli juuri eläkkeelle jäänyt hotellikokki.

  Lihasta kasviksiin. Aika paljon ollaan siinä kuuluisassa savipadassa tehty myös kasvispaistoksia. Vähän mitä viherosastolta mieleen tulee ja on tarjolla. Kivoja joko sellaisenaan tai lisukkeina.
   
 23. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 196
  Saadut tykkäykset:
  612
  Kanaria24-sivustolla on tuollaista tarinaa Kanarialaisesta ruokakulttuurista:

  http://www.kanaria24.com/fi/kanaria-nyt/2/kanarian-keittio-on-mutkaton-ja-maukas

  Kanarian keittiö on
  mutkaton ja maukas

  Kanariansaarten ruokakulttuuri on saanut vaikutteita Manner-Espanjasta ja Latinalaisesta Amerikasta. Vahvasti mukana on myös saariston alkuperäiskansan, guanchien, gastronomia.
  Sana Mojo (kastike) on kanarialaisen keittiön keskeinen substantiivi. Se äännetään suomalaisittain moho. Mojo on joko punaista (Mojo Picón) tai vihreää (Mojo verde). Punainen kastike on tehty tulisesta paprikasta, ja se sopii liharuokia ryydittämään. Vihreän kastikkeen pohjana taas on korianteri, joka tekee siitä sopivan erityisesti kalaruoille.

  Molemmat kastikkeet sopivat erinomaisesti myös ryppyperunoiden (papas arrugadas) kumppaniksi. Ryppyperunat on yksinkertainen ateria ja todellinen "must" Kanarialla. Kyseessä on pienet perunat, jotka on keitetty kuorineen vahvasti suolatussa vedessä.

  Kannattaa myös maistaa paikallisia keittoja. Potaje de berros -keitto sisältää vesikrassia, perunoita, maissia, pienen palan sianlihaa ja ripauksen kuminaa. Sopa de pescado (kalakeitto) on lähes jokaisen ravintolan ruokalistalla, ja se on usein tehty maukkaasta tuoreesta kalasta. Keitoissa on aina mukana perunaa ja korianteria tai persiljaa.

  Pataruoat ovat kanarialaisten lempiruokia. Yksi suosituimmista on Rancho Canario eli kanarialainen pata. Se sisältää naudan- ja sianlihaa, kikherneitä, perunoita ja nuudeleita. Pataa haudutetaan hitaasti, mikä tekee sitä todella maukasta. Pucheroon eli peruspataan jokaisella kylällä on oma reseptinsä. Yleensä puchero sisältää makkaraa, papuja ja vihanneksia.

  Kalaa on tarjolla runsaasti, sillä saaria ympäröivät vedet ovat kalarikkaita. Ravintoloiden listoilla on monia juuri Kanarialle tyypillisiä lajeja kuten veltto, hylkyahven, papukaijakala ja mureena.

  Liharuoista kannattaa maistaa ainakin jänistä (conejo), joka on hyvin yleinen riistaeläin saaristossa. Usein tarjolla on jänispataa, missä lihaa on haudutettu perunoiden ja tomaattien kera. Myös vuohen- (cabrito) ja lampaan (cordero) lihasta valmistettuja ruokia on laajasti tarjoilla.

  Saariston ylpeydenaiheita ovat vuohenjuustot, joiden laatu on viime aikoina parantunut huomattavasti. Niitä on usein tarjolla myös baarien tapas-tiskeillä.

  Leivokset ja jälkiruoat eivät ole kovin kummoisia, mutta niitä ei juuri kaipaa, koska saatavilla on aina laaja valikoima trooppisia hedelmiä kuten ananaksia, banaaneja, papaijoja, granaattiomenia ja taateleita.

  Kanariansaarilla on valmistettu rommia jo kauan. Saaristosta löytyy kaksi erityyppistä rommilajia: toinen on valmistettu sokeriruo’osta ja toinen palmuhunajasta.

  Myös kanarialaisten viinien taso on kohentunut merkittävästi viime vuosina. Yleisimmät rypälelajikkeet ovat malvasia ja listán negro, ja parhaat viinit tulevat Pohjois-Teneriffalla sijaitsevalta Tacorante-Acentejon tuotantoalueelta sekä Lanzarotelta, missä tunnetuin tuottaja on El Grifon viinitarha.

  Teksti ja kuvat: Adrián Soto

  Kopioin koko tekstin, laiton linkin, mistä kopioitu ja vieläpä tekstin kirjoittajan nimen.
   
 24. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Varsin hyvä tuo Antiguen siteeraama kirjoitus, monelle ehkä entuudestaan tuttukin. Pari kommenttia. Kaloista on täälläkin kirjoitettu paljon, mutta jutussa mainittuja kaloja en muista ruokalistoilla nähneeni. Espanjankieliset nimikkeet olisi ollut mukava nähdä.
  Eihän noiden luotausten täysin kattavia pidä ollakaan, mutta äyriäisosasto olisi ehkä ansainnut pari lausetta. Samoin mustekalat. Keitot ja pataruoat ovat lähellä myös omaa sydäntäni ja mukavaa että niitä kommentoitiin kunnioittaen.

  Toiseen asiaan... Puertossa suomalaiset liputtavat nyt kovasti intialaisia ruokapaikkoja. Noista pari kpl on Plaza Constitucionin molemmin puolin, Belairin lähellä, uusimpana Indian Express. Onko kenelläkään omakohtaisia kokemuksia Puerton tai jonkun muun Kanarian kohteen intialaisista. Omat kokemukset rajoittuvat Helsinkiin ja osa ennakkoluuloista varmaan kantautuu sieltä. Turhan tulisina monet annokset koin, ehkä kurkumaan, korianteriin ja inkivääriinkin ajan kanssa oppisi, mutta ihan omimmilta nuo eivät ole koskaan tuntuneet.
   
 25. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Otetaanpa nyt uudelleen kalaruokien näkökulmasta käsittelyyn viime kesänä kohua nostattanut Tenerifen jätevesiongelma. Vaikea uskoa, että kukaan saaren tuntija olisi välttynyt näkemästä aiheesta laajalti Facebookissa käytyä keskustelua ja kuvia. Leväkasvuston joukkoon oli ajautunut poikkeuksellisen lämpimän kesän ja tiettyjen virtausten seurauksena viemärijätteitä ja tuolloin selvisi, että niitä lasketaan puhdistamattomina mereen toisaallakin saarella, kenties muillakin saarilla.

  Keskusteluun osallistui kesällä myös vakituisesti Puertossa asuva suomalaisyhteisö, joka muiden paikallisten kera oli äärimmäisen suivaantunut rannalla lojuvasta skeidasta. Valitettiin myös hajuhaittoja; meren antimien terveellisyys kyseenalaistettiin laajalti ja ainakin pariin nettiadressiin puhtaampien vesien puolesta pistin itsekin nimeni. Asiaa on kommentoitu täällä Otavamedian omistamalla keskustelualustalla täysin asiallisesti ja julkisiin tietoihin perustuen, ilman minkäänlaista "naistenlehden nettipalstahysteriaa", kuten mm. Seiska-lehteä kustantavan mediayhtiön keskustelupalstalla väitetään.

  Suomessa Evira puuttuisi varsin pian faktoilla tämän tapaisiin elintarvikecaseihin, Tenerifeltä en ole vielä lukenut yhtäkään viranomaistahojen tiedonantoa aiheesta.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti