Hae Anna.fi-sivustolta

Ravintola- ja ruoka-asiat

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä sotavento, 07.10.2017.

 1. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Lammas on joskus vähän haastava laji. Jos sitä haluaa syödä useamminkin, alkaa vaatimaan siltä annokselta laatua. Bodega Julianissa lammas oli osattu laittaa, se oli hyvää. Ongelmaksi jäi annoksen koko, eli näin jälkikäteen tiedän, että syön helposti sen kahdelle tarkoitetun yksinkin. Perunoita ja salaattia muistaakseni osasimme tilata, mutta arvosteltavaa jäi tuo annoksen koko, kulttuuri kaipasi alkupaloja ja jälkkäriä.

  Olimme syömässä heti paikan auettua, eli sikäläisittäin vähän varhain. Siinä oli henkilökunnalla kaikenlaista hässäkkää, kun myytiin jo ”ei oota”. Saatiin muistaakseni ainoa pöytä, jota ei ollut ennakkoon varattu.

  Ruoka oli kumminkin hyvää, joten sitä voi harkita joskus uudestaankin -kun ei ole isompi nälkä.
   
 2. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  En ollenkaan epäile Julianin aterioiden laatua. Systeemin vaan pitää olla selkeä, tuolla se ei sitä kaiketi ihan täysin ole ja jos tarjoilija ei tilauksen yhteydessä kysele, mitä lisukkeita laitetaan, oudolta sekin tuntuu. Eläkepapan kertomista alkuepisodeista minäkin olen kuullut. Eikös Antiguellakin siellä aikanaan ollut joku vaiheistusongelma lampaan ja perunoiden marssijärjestyksessä?

  Kyllä Puertosta löytyy lukuisia paikkoja, jotka eivät välttämättä kanna hifistelyleimaa, mutta josta tietää saavansa rahoilleen vastinetta, tämän iltainen on yksi niistä. Pöytävarauskin on tehty.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 3. Annehanne Jäsen

  liittynyt:
  09.03.2012
  Viestejä:
  53
  Saadut tykkäykset:
  57
  Pistänpä minäkin lusikkani tähän soppaan. Kyllä hyvä asiakaspalvelu on myös sitä, että menu on selkeä eli siitä käy ilmi ruoka-annoksen sisältö vähintään pääosin. Se on asiakkaan huomioon ottamista ja kunnioittamista ja helpottaa ja nopeuttaa myös tarjoilijoiden työtä. Ammattitaitoisen tarjoilijan tulisi kysyä tilauksen yhteydessä lisukkeista, jos ne eivät kuulu annokseen. Mielestäni tämä tulee käydä esiin myös menuussa. Vaarana on, että muuten asiakkaalle tulee huijattu olo.

  Poikkeavahan tuo Julianin käytäntö on, ja sen vuoksi henkilökunnan tulisikin olla aloitteellinen ja aktiivinen. Yleensähän ravintola-annoksessa peruna- ym. lisukkeet kuuluvat hintaan ja kokonaisuuteen.

  Jos tuo kuva menusta on se ainoa sivu, kovin on "köyhä". Tiedottaminen on vaikea laji, ei sitä aina edes ammattilaiset hallitse. Tilanne paranisi, jos vaivauduttaisiin asettumaan asiakkaan asemaan tai edes kysymään asiakkailta mielipiteitä, siis aidosti ja niistä opiksi ottaen. Ja tämä ei koske vain nyt esillä olevaa ravitsemusalaa. No niin, tulipa nyt vähän vuodatusta. Jotkut asiat vaan nyppii, ja huono tiedottaminen asiassa kuin asiassa on yksi niistä...

  Hyvää päivän jatkoa kaikille!
   
  • Tykkään Tykkään x 3
 4. köyhä Jäsen

  liittynyt:
  09.06.2017
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  13
  Lisukejutuista muistui mieleen aamuöinen grillireissu jossain päin Surreyta joskus 25 vuotta sitten... myyjä tinkasi useaan otteeseen, että enkö ota hampurilaiseeni leipää, chipsejä tai jotain... Pysyin kovana ja aloin jo vähän hiiltyäkin:"Pelkkä hampurilainen riittää!" Ja sen sain. Siinä sitten mutustelin pelkkää jauhelihapihviä kaikilla mausteilla :) Ja työkavereilla oli hauskaa.

  Kannattaa kokeilla kaalikääryleitä Bambi-gourmetissa. Muutkin romanialaisruoat ovat erinomaisia siellä.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
  • Hauska Hauska x 1
 5. mummeli Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  1 265
  Saadut tykkäykset:
  290
  Ei ollut kielitoaidosta kiinni meidän epäonnistunut ruokailumme, koska kumppani, jonka kanssa siellä olin, on paikallisen kielen osaaja ja hän asio kielitaitoisena tarjoilijan kanssa ja mitään ehdotusta lisäkkeistä ei todellakaan tarjottu. Enpä osannut tuota paikaa mieltää tapas paikaksi, siellähän kuuluukin asiaan valita annokseensa sopivat osaset No, virhe olisi korjattavissa uudella käynnillä, mutta jätän sen kyllä uudelleen käymättä, kun on niin paljon hyviä paikkoja missä käydä.
   
  • Tykkään Tykkään x 3
 6. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 197
  Saadut tykkäykset:
  612
  Uskotaan, uskotaan. Kukin käyköön niissä ravintoloissa, missä haluavat.

  Tässä Sotiksen aikaisemmin tässä ketjussa mainitsema El Padrino La Pazissa näköalapaikan ja sen pienen valkoiset kirkon läheisyydessä.

  [​IMG]

  Täytynee koeajaa jossain vaiheessa.

  Edit. Kirjvihr
   
  Last edited: 31.10.2017
 7. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Tuo on kiintoisaa?! Haku johtaa osoitteeseen Calle el Lomo, 17, 38400 Puerto de la Cruz, Santa Cruz de Tenerife, Spain. Olisiko La Paz’in sivutoimipiste?
   
 8. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
 9. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 197
  Saadut tykkäykset:
  612
  Tuossa yksi tulevan talven ruokailupaikoistamme:

  [​IMG]

  El Monasteriohan se on. Kävin tutustumassa paikassa viime viikolla ja viihtyisältä näytti paikka myös pimeän aikaan. Päivällähän samaisessa paikassa poikkesimme Sarahin kera jo viime talvena. Kertokaapa kokemuksianne.;)
   
 10. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  El Monasterio on loistava ruokapaikka -tai siis paikkoja. Siinä riittää kokemista useampaan kertaan ja eri tyylejä on koettavissa. Tuolla käydään varmasti ensi jaksollakin. Kohta joku ehkä kertoo närkästyneenä paikan kanoista ja kukoista -siis elävistä, enkä kuitenkaan tarkoita tuossa ihmisiä :rolleyes:.
   
 11. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 197
  Saadut tykkäykset:
  612
  Juu. Ravintoloita tosiaan on monia. Kertokaa ihmeessä kokemuksianne niistä ja mistä olette parhaat sapuskat aterioitavaksenne saaneet. Kanoja, sekä kukkoja tosiaan juoksentelee alueella, mutta ainakin minulle yllätyksenä myös valtavankokoisia ankkoja. Lisäksi alueelta löytyy myös muita kotieläimiä, sillä jonkinlainen navetta/eläinsäilö asfaltoidun tien päästä löytyi. Pimeässä en vaan kyennyt erottamaan, mitä elikoita siellä säilytettiin.

  Paikka näyttää melko hinnakkaalta. Pitääkö paikkansa.o_O
   
 12. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Ollaan syöty muistaakseni vaan kahdessa paikassa ja hinta on ollut 35-50 euroa kahdelta (about). Viidenkympin kattaus oli todella runsas. Se oli semmoinen synttärilounas. Kummallakaan kertana ei olla poistuttu nälkäisinä.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 13. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 197
  Saadut tykkäykset:
  612
  Sotis. Oliko tuo "koko hoito yhteensä 7.66" yhdelle vai kahdelle hengelle. Sopivan hintaista joka tapauksessa oli kummin vain. Täytyypä koeajaa. Mei Linissä en ole vielä poikennutkaan. Tuo hinta vaan....o_O
   
 14. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Hyvä kysymys. Siinä on siis yksi annos mantelikanaa ja yksi riisiä. Annokset ovat niin valtavia, että tuosta kokonaisuudesta me kaksi syödään parikin kertaa. Hinta on todella huokea, mitään vihreää tuohon ei sitten kyllä kuulu. Vastaavia ideoita tulisempaankin makuun löytyy myös muista liharuoista. Ankka-annokset ovat vähän muita arvokkaampia. Jos tuolla ravintolassa syö, sisätilat ovat todella siistit, on nätit kattaukset ja kiva palvelu. Oikein suositeltava paikka. Pääruoka ja lisukkeet ovat samalla listalla, mutta tilataan erikseen useista vaihtoehdoista, kuten yleensä kiinalaisissa.
   
 15. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 197
  Saadut tykkäykset:
  612
  Huomenta vaan.

  Sotis. Tarkoitatko, että kaksi ihmistä söi tuolla vajaalla 8 Eurolla. Vaikuttaa hyvältä. Paljon isommat ovat nuo Mei Linin annokset siinä tapauksessa ovat, kuin siellä rappusten yläpäässä olevassa kiinalaisessa. Siellä yhden hengen annos maksoi noin kympin + juomat päälle. Tilannehan on sitten vähän samantapainen, kuin Venezuelakadun Compostelanassa, jossa pizzat ovat niin isoja, että yksi riittää kahdelle syötäväksi. Taas yksi syy lisää koeajaa tuo Mei Lin. Taidanpa käydä tuon kunniaksi noutamassa paikallisesta kiinalaisesta illan ruoat.
   
 16. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Antigue, kyllä. Kana-annos 4,21 ja riisit 2,95,yht. 7,16 + IVA 40 cnt . (alv) = 7,66 €. Ravintolassa hintaan tietysti tulee lisäksi juomat omien valintojen mukaan. Mutta edullista on. Ei gourmeeta, mutta maukasta ja laadukasta.
  Noilta löytyy myös lounasajan edullisia "paketteja", samoin iltajuttuihin kivoja ja runsaita menu-ratkaisuja eri henkilömäärille.

  Siinä ympärillä kun ravintolat tai vähintään omistajat vaihtuvat tuhkatiheään, Mei Lin on ollut saman perheen ohjaksissa vuosikaudet, jostain sekin kertoo.
   
 17. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Yksi noteerattu ravintolamuutos... Monille "Avenidan" varrelta tuttu, legendaarinen Tic-Tac on lopettanut ja tilalla toimii jo uusi ruokapaikka. Tarkistan nimen myöhemmin. Ei tullut Tic-Tacissa aivan viime vuosina käytyä, mutta kovasti suosittu paikka se aikanaan oli.

  O'Neilsin lisäksi "Avenidalta" on lopetettu myös monien tuntema Peggy's Bar. Peggyhän kävi joitakin kertoja tekemässä drinksuja myös Wäinämöisessä. Siellä Avenidan rantsupuolella jos liikutaan, saatetaan istahtaa vielä "The Gramopohone Bariin", Venezuelakadun ja Avenidan kulmassa. Kiva ja viihtyisä paikka, myös paikallisten suosiossa.

  Herreria on ilmoittanut olevansa nyt myös talvikaudella suljettuna maanantaisin ja tiistaisin. Lauantain aukioloa on pidennetty klo 23:een. Siellä käynti näyttäisi siirtyvän vähintään ensi viikkoon.

  Suomiravintoloiden talvikauden touhut pyörivät jo täysillä, noista ainoana PP on avoinna päivittäin. Facebookissa nuo kertovat erilaisista tapahtumista, lounaslistoista etc. mukavan säännöllisesti.
   
 18. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 197
  Saadut tykkäykset:
  612
  The Gramopohone Bar on tuttu paikka jo aikaisemmilta vuosilta. Siellä tuli useaan otteeseen istuskeltua Sarahin kera jalkapalloa katselemassa. Eikä se ruokakaan ihan pöllöimmästä päästä siellä ole. Tosin yksinkertaista pubiruokaahan nuo tarjoavat, joten mistään gourmeesta ei ole kysymys. Siellä kuitenkin illanvietossa poikkeamme varmasti.

  Samalla kadullahan on myös suomalaisbaari Polar, joka valitettavasti viime viikon käynneilläni oli joka kerta suljettuna. baarissahan on uusi omistaja, toki samasta perheestä, millä aloitettiin. Täytyypä sielläkin poiketa kannatuksen vuoksi Cokikset hörppäämässä.
   
 19. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  No en kyllä Gramophone Baria tässä ruokapaikkana esitellytkään, jotain yksinkertaisia snägäritason juttuja sieltä enintään saa. Drinksubaarihan se on.

  Polar oli ainakin viime talvena aina "pitkällä viikonlopulla", ei tullut ikinä siellä käytyä, eikä tuo nyt ihan ensimmäinen innostuksen kohde ole edelleenkään. Tasan kahdessa baarissa on tullut poikettua - Hannen Alt, kiva saksalaispaikka Charcolla ja pikaisesti kerran PP:ssa. Siinä meitsin hurja kapakkaralli puolentoista viikon ajalta.
   
 20. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 197
  Saadut tykkäykset:
  612
  Juu, et esitellyt. Enkä toki niin edes väittänyt. Paikka ulkotulineen kuitenkin on viihtyisä illanistuaisiin ja ajanviettoon, varsinkin jos urheilu kiinnostaa. Futista kun tulee aika monesta telkkarista tuolla ihan katualuetta myöten.

  Yksi paikka mikä pitää tulevana talvena myös koeajaa aterioinnin merkeissä on Abacon kartano. Musiikkiesityksissähän siellä olemme poikenneetkin klassista musiikkia kuuntelemassa laadukkaiden artistien esittäminä. Ravintola-alue Abacolla on niin viihtyisän oloinen, että siellä kannattanee poiketa tarkemmin tarjontaa kokeilemassa. Epäilisin, että mistään "hinnat alkaen" ruokapaikasta tuskin on kyse. Raporttia seuraa, kunhan paikka on koeajettu.

  Kotosuomen kultturitarjontaan. Tuli nimittän ostettua ensimmäistä kertaa eöämässäni minulle ja Sarahille liput New Orleans Jazzia kuuntelemaan kotimaiseen maalaismaisemaan. Saas nähdä miten äijän käy. Kestääkö hermo vai hajoaako korva, tai viihdynkö ihan kybällä. Elämme mielenkiintoisia aikoja.
   
 21. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Käytiin eilen tsekkaamassa yläkaupungin El Padrino San Amaro, osoite on Calle La Haya 2.

  Olipas erinomaisen miellyttävä uusi tuttavuus, siisti, tyylikäs, rauhallinen, loistava palvelu. Mukavat sisätilat ja laaja terassi; maanantaina ei tungokseen saakka väkeä riittänyt, mutta suosittu tuo näyttää olevan. Terassi oli täynnä hillittyjä ja kontrolloituja saksalaisia, tunnelma oli vähän "harras"...

  Oltiin kaikki annoksiimme tosi tyytyväisiä; hinta-/laatusuhde enemmän kuin kohdallaan. Harvemmin tilaan ravintolassa kanaa, kun sitä laitetaan täälläkin kotona usein. Nyt Padrinon "Tiras de pechuga de pollo con salsa a la pimienta y arroz" eli kanan filesuikaleita pippurikastikkeessa riisin kera, yllätti todella positiivisesti. Hintakaan ei päätä huimaa, 8,90 siitä annoksesta on melko vaatimaton.

  Suosittelen El Padrino San Amaroa lämpimästi.

  Aiemmin esillä olleeseen Herreriaan oli pöytävaraus jo isänpäiväksi, mutta suunnitelmiin tuli muutos ja lähipäivinä tuo on ohjelmistossa uudelleen.
   
 22. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 197
  Saadut tykkäykset:
  612
  Tuo La Pazin El Padrino koeajetaan ehdottomasti. Ravintolahan on hyvin rauhallisessa paikassa, ulospäin toki hiukan "halvan" näköinen, tarkotan tällä lähiöpubin tapaista lounaspaikkaa, mutta miksei tuo voisi toimiakin. Senverran sivussahan tuo La Pazin paraatipaikoilta on, että hintatasokaan tuskin on korkea. Käydään siis tsekkaamassa lähitulevaisuudessa.

  Tänään nautimme Sarahin valmistamia Hasselbackan perunoita sisäfilepihvien kera. Täytyy sanoa, että kauas jäävät maussa niin ryppyperunat, ransakalaiset, kuin perinteisetkin keitetyt perunalajikkeet. Sisäfilepihvit ja uunikasvikset siihen sekaan, eikä nyt oikein meinaa sohvalta ylös päästä, sen verran tuli tankattua. Olisimme ostaneet lammasta, mutta paikallisessa Lidlissä sitä ei tarjolla ollut. Jätetään lammasateriat sitten Puerto Cruzin herkkuaterioiksi.
   
 23. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  El Padrino San Amarosta... Useiden kanarialaisten ravintoloiden tapaan "ei koiraa ole karvoihin katsomista", kovin vaatimattomia ovat ulospäin useimmat. Mietippäs nyt Antigue vaikka paljon puhuttua Bodega Juliania. Sisällä en ole koskaan käynyt, mutta ulospäin on tosi karun ja vaatimattoman oloinen.

  Padrinon hintataso on kyllä aivan Lomolla sijaitsevaa ravintolaa vastaava, myös ruokalista suurelta osin sama, ellei peräti identtinen. Kannattaa tosiaan poiketa, sisätilat ovat oikein viihtyisät, se kadulle avautuva terassi on baariasiakkaita varten. Varsinainen terassialue on rakennuksen takaosassa, hyvin katettu ja suojaisa.

  Maanantaina ei törmätty suomalaisiin, mutta kyllä tuolla meidänkin tuttuja Padrinofaneja käy; monelle se Lomon paikka on liian ruuhkainen ja äänekäs.
   
 24. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Eilen oli kauden ensikäynti La Herreriassa; oltiin oikein pöytävarauskin tehty, kun ne ruuhkat joskus voivat yllättää. Isäntä söi karitsaa (17 €) ja minä katkaravulla täytetyt merianturarullat kermakastikkeessa (14 €). Todella herkullisia molemmat, palvelu pelasi ripeästi ja tyylikkäästi ja vaikka paikka täyttyikin melko nopeasti, kyllä meiltä käytiin pariinkin kertaan kysymässä, maistuuko ja onko kaikki ok. Oikein miellyttävä kokemus, varmasti taas pian poiketaan.
   
 25. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Herreriasta vielä... Harvemmin näkee niin nätisti aseteltua annosta kuin omani perjantaina. Tuosta voisi jo antaa pisteitä taiteellisesta vaikutelmasta, väreillä ja muodoilla oli leikitelty tosi oivaltavasti. Ovat muuten selkeyttäneet ruokalistaa; eri kieliversioista on nyt tarjontaa vain sivun verran. Edelleen Herreriassa on ne "suositusruoat" liitutaululla; kivoja liha- ja kala-annoksia, noista minäkin omani perjantaina löysin. Hintataso näytti ainakin sen liitutaulun osalta kevättä vastaavalta.

  Mummeli kertoi syöneensä lomallaan kampelaa. Jännä juttu; ihan hiljakkoin juttelin yhden täkäläisen kalafriikin kanssa eri lajikkeista ja tuossa yhteydessä minullekin vasta valkeni, että meriantura on yhtä kuin piikkikampela. https://fi.wikipedia.org/wiki/Meriantura. Tuo kai on yleisimmin käytetty kampelalajike täälläkin, kerran olen syönyt myös "galloa", joka on hietakampela.

  Ja mummelin mainitsemasta valkosipulikastikkeesta aasinsilta eri "salsoihin". Minusta hyvä kastike on yksi ravintolan mittareista; Puertossa tuo taito osataan. Suosikkeja on monia, erilaiset pippurikastikkeet, hedelmäiseltä puolelta appelsiini-, sitruuna-, mango-, mansikka- ja puolukkakastikkeet. Juustopuolella on lukuisia vaihtoehtoja, oma suosikkini on gorgonzolakastike. Viimeaikaisilla ruokalistoilla on näkynyt myös erilaisia viinikastikkeita. Nämä yleisimmin käytettyjä, eivätkä edusta mitään etnistä suuntaa. Valkosipulin suhten olen vähän nirso, liika on liikaa siinäkin, mutta kastikkeissa esim. aliolissa sitä voi olla reippaastikin.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti