Hae Anna.fi-sivustolta

Ravintola- ja ruoka-asiat

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä sotavento, 07.10.2017.

 1. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Sori vaan Sotis, mutta täällä ihan erilainen kokemus Herreriasta. Seison edelleen niiden sanojeni takana, missä kirjoitin syöneeni kolmisen viikkoa sitten huonoimman koskaan Teneriffan saarella tarjotun ateriani Herreriassa. Ei väriä, ei näköä, ei makua, eikä minkäänlaista palvelua osunut meikäläisen, aikaisemmin TOP3 ravintoina pitämäni Herrerian tarjontaan tuolloin. Valitettavasti näin. Paljon saa vettä virrata vantaassa, ennekuin suostun tuon karmean kokemuksen uusimaan. Onneksi Puerto Cruzissa on kymmenittäin tasokkaampia ravintoloita mistä valita. Hinnatkin Herreriassa liitutaululla olivat muuten keväästä nousseet, ei paljoa, mutta kuitenkin nousseet.

  Kalaruokiin täytynee tutustua ensi talven aikana rohkeammin. Josko uskaltautuisi niihin pieniin kalasataman liepeillä oleviin, aikaisemmin hiukan nokkaa nyrpistellen tuoksun vuoksi, ohikuljettuihin kalaravintoloihin. Olisihan sekin kokemus, ikuisen ystävyyden, tai kertakaikkisen hylkäämisen suuntaan. Tähän saakka ollaan Sarahin kanssa valittu aina sellainen turvalliseksi tunnistettu ravintola illallispaikaksemme. Nyt pidemmän oleskelun takia valintakriteereitä voisi siis laajentaa.
   
 2. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Sotis. Mustekelarenkaat uppoaa kyllä, vaikkakin mauttomia ovatkin. Väliin olisi jäänyt niiden syöminen, jos aikanaan olisin Riu Garoessa tiennyt, ettei kyseessä ole friteeratut sipulirenkaat. Mustekalaa, tuskin olisin ottanut. Äyriäiset ja muut nilviäiset, mitä merestä poimitaan katkarapuja lukuunottamatta kuuluvat myös "yök, en syö" osastoon. Siksi paella jää aina tilaamatta ravintoloissa sekä tapahtumissa.

  Jotain silti tarttis uuttakin Puerto Cruzin ravintolakartalta löytää. Pihvejä, liharuokia, sekä kanaa syödään kotioloissa ihan liikaakin, kun emme eineksiä syömäkelvottomana mössönä ruokapöydällemme kelpuuta. Eineksillä tässä nyt tarkoitan lähinnä valmisruokia prosessoituine valmistustapoineen. Joskus menee toki makkaraa, mutta harvoihin kertoihin senkin syöminen jää. Me kun suosimme oikeaa ruokaa oikeista raaka-aineista syödäksemme. Sen, mitä Puerto Cruzin kaupoissa, varsinkin Pyramidesin Mercadonassa, sekä Cupulan vastaavassa olen nähnyt, niin aineksista ei hyvän ruoan valmistaminen ainakaan jää kiinni. Sen verran hyvältä liha, kala ja kanatiskit näyttävät, puhumattakaan vihannesosastosta, mitä paljon käytämme. Mutta ne ruokaravintolat, jotka säväyttävät, jäävät kyllä etsiskelemään itseään.
   
 3. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Sotis. Noista "puoliturhakkeista" mauttomuuksineen ja epäterveellisine aineineen ei voi koskaan liikaa puhua. Mitä pikemmin ihmiset ymmärtävät, mitä kaikkia lisäaineita heille prosessoidun ruoan mukana syötetään, sen parempi. Lukekaapa ihmiset joskus niiden valmisruokien tuoteselosteita ja miettikää mitä ne kaikki E-koodit tarkoittavat ja kuuluvatko ne elimistöönne. Ihan tosin perustuu vapaaehtoisuuteen, ei siinä mitään. Meillä noita ei suosita, sillä väitän, että luonnollisista raaka-aineista valmistettu ruoka maistuu paremmalta kaikissa tapauksissa. Kumma juttu muuten, että TVsssä ns huippukokit, yksikään ei valmisruokia suosi ja varsinkin Jamie Oliver on oikein hyökännyt amerikkalaista prosessoitua ruokaa vastaan terveellisemmän elämän aikaansaamiseksi. En tiedä Muistatteko tuon TV ohjelman, missä Jamie Oliver joutui taistelemaan byrokratiaa vastaan pika ja valmisruokateollisuuden lobbarien muokatessa tuomarien ja viranomaisten mielipiteitä ties millä keinoilla. Tietyt tahot hyötyvät, kun ihmisille roskaa syötetään, siksi muutosta ei haluta. Olen aikaisemminkin kirjoittanut tästä aiheesta ja kehottanut teitä lukemaan seuraavaa Antti Heikkilän blogia www.anttiheikkilä.com , missä aiheesta on enemmän tietoa löytyy. Liian terveellisesti ei koskaan voi elää. Prosessoitu ruoka tuskin terveellistä on.

  Luomussa on puolensa, mutta mikä on luomua onkin vaikeampi juttu. Kuka valvoo ja takaa myydyn luomuruoan aitouden. Moni luomuruoka on mielestäni maukkaampaa, mutta kalliimpana tuskin tulevaisuuden ruokaa ja lisäksi tuskin tulevaisuuden ongelmia väestöräjähdystä silmälläpitäen luomu ratkaisee. Siihen tarvitaan tehokkaampaa tuotantoa.

  Ruokailuun. Eilen illalla tarjolla kotona tonnika-täysjyväpitaleipiä ala Sarah ja illalla palan painikkeiksi Tuc suolakeksejä, mustaleimajuuston ja englantilaisen Cheddarin kera. Alas tuo hiihdettiin kahvin ja tsekkiläisen Kozelin kera. Pian Puerto Cruzissa sitten ihan erilaiset tarjoilut ja kuviot.
   
 4. Varkaki Uusi jäsen

  liittynyt:
  26.12.2014
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  24
  Antigue, harmi kun merenelävät eivät kuulu ruokavalioosi. Ainakin minulle juuri simpukat ja kaikki äyriäiset sekä tietysti kalat ovat ihan parasta Puertossa. Ja silloinhan tuo tarjontakin laajenee valtavasti.
  Taidatte olla pian jo nauttimassa valosta. Me tulemme sitten jälkijunassa mutta vain kahdeksi viikoksi.
  Hyvää lomaa kaikille ja mukavaa joulun odotusta!
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 5. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Sotis. Hyvä kuitti tuo sekaan vähän teollista tomaattipyrettä. En minäkään mikään absolutisti ole kuin alkoholin, tupakan ja huumeiden kohdalla. Toki meilläkin käytettään makua antamaan erilaisia valmistuotteita, kuten mainitsemaasi tomaattipyrettä. Varsinaista "äitien tekemiä" valmisosastoa syödään sitten ainoastaan Jouluna peruna, lanttu ja porkkanalaatikon muodossa, sekä tietysti rosollia myös. Muulloin ei vaan tule niitä ostettua. Jos ei ole aikaa meitin famiglialla ruokaa tehdä, mennään ulos syömään. Ja kyllä mekin syödään hamppareita, pizzoja ja muuta rasvakeittimessä valmistettua huttua silloin tällöin. Joskus vaan tekee mieli "roskaruokaa" ja silloin, kotonakin, harvemmin toki, uunissa paistuvat ranskalaiset, kananugetit ja valmislihapullat, mutta ei montaa kertaa vuodessa.

  Varkaki. Olet oikeassa. Pitäis vaan päästä tuosta äyriäisinhosta eroon. Varmaankin ihan hyvää ruokaa ja muistankin syömieni hyvällä omallatunnolla kerran paellaa yksissä juhlissa ja vasta kun selvisi, mitä siinä oli, rupesi tulemaan ajatus, että eihän tätä voi syödä. Voisin siis noitakin suuhuni laittaa, mutta jostain kumman syystä en vaan niitä tilaile koskaan ravintoloissa ja jos vaihtoehto löytyy, valitsen sen. Mistään sen kummemmeasta kuin päänsisäisestä asenneongelmasta ei ole kyse.

  Aika tarkalleen kaksi viikkoa ja eka ateriamme Puerto Cruzissa on käsillä.
   
 6. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Terveiset Wanhan Porvoon Joulunavauksesta. Tultiin tänne Porvooseen yhden ystävämme pyöreiden täyttämisen takia ja kivasti on koko päivä tässä kauniissa kaupungissa sujunut. Syy miksi tämän tänne kirjoitin, on, että löysin Wanhan Porvoon laitamilta El Patio nimisen ravintolan. Saman niminenhän ravintolahan on yksi suosikeistani Calle Mequinezilla, joten mieli palasi Puerto Cruzin lämpimiin maisemiin ja El Pation herkullisiin annoksiin. Käykääpä koeajamassa jos Puerto Cruziin eksytte. Toki samat sanat myös Porvoon kohdalle. Jälkimmäisestä toki ei kokemuksia ole. Nyt Mersun tähti kohti juhlapaikkaa..:)
   
 7. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Onko Sotis tai joku muu varannut itselleen Itsenäisyyspäivän illallista jostain Puerto Cruzin suomalaisravintoloista. Ajattelin vaan, että minkähän hintainen tuo illallinen on. Entäs onko Jouluillallisista ollut minkäänlaista ennakkomainontaa noissa ravintoloissa. Huomiselle illalliselle en vielä kerkeä, mutta jos Jouluillalliseen ottaisi osaa. Riippuen tietysti hintatasosta ja mahdollisesta saatavuudesta.
   
 8. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Meillä on huomenna "vapaaehtoistöitä", eli otetaan yksi hauveli hoitoon siksi aikaa että isäntäväki pääsee juhliin.

  Onhan noista ollut mainintoja, Pikkupohjolalla ja Reilupelillä ainakin. Facebookista löytyvät.

  Myös joulun ajalta noita tietoja löytyy ravintoloiden omilta sivuilta. On myös joulua edeltäviä teeman mukaisia kattauksia.

  Suomiravintoloista puheen ollen, entisen Wäinämöisen tilalle on tulossa ruokapaikka, Te Quiero Comer. Kyltit ovat paikallaan, jotain remppaa siellä tehdään. Pizzaa ja pastaa näyttäisi ainakin olevan jatkossa tarjolla.
   
 9. Palmito Uusi jäsen

  liittynyt:
  27.12.2011
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  10
  Matka on vasta tammikuussa, mutta ajatus on jo saarella. Äyriäiset ja kalat ovat suosikkeja (pitää mainita, kun tästä on keskusteltu). Vuohi ja lammas maistuvat myös sekä grillattu kana Mazarocon tyyliin ja hintaan. Herreria tuli testattua viime reissulla ja hyväksi havaittua (vaikka mojot olivat vähän laimeita). Meson Gemelos on ollut mielestäni yksi parhaista hinta laatu-suhteella arvioiden.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 10. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Kovasti samanlaiset mieltymykset minullakin. Mazaroco on yksi Puerton mukavimmista kuppiloista; aamiaisia ollaan siinä joskus syöty, mutta varsinaisista aterioista ei ole kokemusta. Kiva ja mutkaton meininki siinä aina on, paljon paikallisia, joskin sitten myös mm. saksalaisia. Gemelosissa on vielä kauden eka käynti edessä, aiemmat kokemukset siitä ovat oikein myönteisiä.

  Puoliso oli eilen yhden porukan kanssa syömässä, La Tasquita de Berna nimisessä paikassa, Calle de Lomo 12. La Papayan naapurissa. Kovasti tuli kehuja, täytyy käydä tsekkaamassa. Keskihintaiselta kuulosti; uudehko paikka, ei ainakaan keväällä vielä siinä ollut.

  Kaloista. Ihan rohkeasti täällä ollaan kalaa nyt syöty, pääosin lenguadoa ja cherneä. Viime perjantaina Casonassa oli tosi maistuva annos grillattuja chernefileitä aliolikastikkeen kera.
  Kotiin ollaan ostettu lohta, fileet olivat kyllä aika arvohinnoiteltuja, mutta jos yksi lohiannos maksaa ravintolassa jopa 15-16 €, me syötiin noin kympillä yhdestä fileestä parikin kertaa.

  Mukavia makuelämyksiä, missä lienettekin...
   
  Last edited: 13.12.2017
  • Tykkään Tykkään x 1
 11. Palmito Uusi jäsen

  liittynyt:
  27.12.2011
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  10
  Hyviä vinkkejä, kiitos! Kala on mielestäni parasta grillattuna. Chernen ja lenguadon lisäksi myös vieja ja sama toimivat. Ja sitten chocos.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 12. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Tultiin juuri Jorman baarista syömästä, ribsit Smirren tapaan, salaatti ja paistinperunat, 8,70 Euroa per nuppi. Pitäisin tuota kohtuuhintana. Kalaa täytyy joku päivä käydä koeajamassa. Minkälaista kalaa tuo Leguado on, verraten vaikka Cherneen.
   
 13. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Lenguadosta (meriantura) on ollut juttua aiemminkin. Usein tarjotaan fileinä/filerullina. Taisi olla isännän ateria eilen siinä Tasquitassa juuri tuota. Tietty ominaismaku siinä on, kaikki eivät tykkää. Kaunis, valkolihainen, siisti syötävä fileinä. Cherne on vähän paksumpa, tai ainakin ne mitä itse olen syönyt. Silti mietoja ja maukkaita molemmat.
   
 14. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Samaa ja viejaa on harvemmin tarjolla. Tai ovat esim. osana jotain "kalalautanen kahdelle", eikä niitä aina tunnista. Mutta kokemusta on ja maistuvia ovat. Grillattuna/pariloituna minäkin kalaa mieluiten syön.
   
 15. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Laitoin tämän myös tuonne matkailuketjuuni, mutta kun tieto löytynee täältä helpommin, niin Botanico Gardenia vastapäätä oleva Europa ravintola on huokea hintainen ja ruokakin hyvää. Pizza oli erinomaista js hinnatkin alkaen 7,95. Lohiannoksen sai 12,95 ja asiantuntija H:), Islantilainen joka toimii lohiteollisuuden parissa ja syö pääasiallisesti tätä kalaa, sitä kehui. Ei siis voi huonoa olla. Käykää koeajamassa, varsinkin jos La Pazissa yövytte. Masarun ja Teidemarin välistä vaan mäki ylös.
   
 16. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Syötiin eilen useasti mainitussa mukavassa Venezuelakadun Compostelanassa. Oli mukava huomata taas kerran, että paikkaa voi jatkossakin lämpimästi suositella hyvän ruoan ja mukavien puitteiden ystäville.

  Erinomainen annos grillattua lohifilettä maksoi 12,50 €. Puolison lenguadofile 10,50. Erityisplussana paikan vihreä mojo, joka oli mukavan tuhtia. Annokset sisälsivät Kanarianperunat ja nätit salaatit.

  Talon roseviininä oli Viña Bujanda, 9,50 €, yllättävän hyvä, hinta-/laatusuhde enemmän kuin kohdallaan.

  Ystäväpariskunta oli tyytyväinen pasta-annoksiinsa, niiden hintoja en noteerannut, mutta upeita olivat.

  Taas tuli kiinnitettyä huomiota Compostelana Avenidan siisteyteen, kauniisiin kattauksiin ja nätisti aseteltuihin annoksiin. Tosi tyylikkäät astiat, kunnon servietit, monta pientä asiaa, joita ainakin minä ravintolassa arvostan. Silti tunnelma on mutkaton, hinnat kohtuulliset ja palvelu ensiluokkaista.

  Compostelana Group on paikallisomisteinen ravintolaryhmittymä, johon kuuluu Compostelanojen lisäksi El Pescador ja La Cazuela.
   
  Last edited: 16.12.2017
 17. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Peukku Venrzuelakadun Compostelanalle. Kertaakaan se ei ole pettänyt, toisin kuin naapurissa oleva ravintola, jossa sisäänheittäjä usein kehuu " very good food" . Sen nimeä en nyt muista.

  Yhtä asiaa täällä kotiruokaa tekeville ei voi korostaa liikaa, nimittäin kana on erinomaisen herkullista, kun sen tuoreena tiskistä saa. Lisäksi ainakin Cupulan lihatiskillä fileet leikataan pihveiksi ja kokonainen kana pilkotaan hymyn kera palasiksi.

  Äsken noudimme taas pari kannullista vettä ja rupesin miettimään, että paikalliset eivät juuri vesipulloja kanniskele, eikä niitä kärryissäkään näy. Makähän mahtaa olla tilanne tuon hanaveden suhteen, onko kokemuksia sen käyttämisestä ruoanlaittoon tai jopa ihan juomiseen. Eihän tuo vesi täällä paljoa maksa, mutta sen kanniskelu kaupasta kämpille on rasittavaa. Miten on, onko kokemuksia tai suosituksia.

  Nyt pikku sosiaalinen vierailu juhlien merkeissä tuttujen luo.
   
 18. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Se Compostelana Avenidan naapuri on Casa Pablo. Sinne meitäkin eilen houkuteltiin, kun ohi kuljettiin. Syötiin viimeksi mainitussa joitakin kertoja muutama vuosi sitten kun lähellä asuttiin; ruoka oli parhaimmillaan oikeinkin hyvää, mutta palvelu epätasaista ja ennen kaikkea hidasta.

  Kotikeittiön kanaruokia minäkin olen täällä usein hehkuttanut. Kanaa valmistetaan usein ja tosiaan tiskistä saa ne parhaat "pechugat". Pääosin noita on ostettu "Avenidan" Hiperdinosta.

  Minusta paikallisten kärryissä ainakin Hiperissä näkee usein isojakin vesilasteja. Vesiasioista käytiin syksyllä hyvä keskustelu FB:n Puertopalstalla, sieltä voi tsekkailla tunnelmia. Me käytetään pelkästään pullotettua vettä, myös ruoanlaitossa, pl. vihannesten/hedelmien peseminen.
   
 19. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Puerto Cruzissa lomailevat, tiedoksi, että seuraluntakodilta, Calle Iriarte 30, saa vielä tänään ja huomenna riisipuuroa ja kiisseliä huokeaan 3€ hintaan. Kannattaa poiketa. Tarjolla on myös juuri nyt elävää musiikkia, sekä ilmainen Wifi.:)
   
 20. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Jouluruokailuista...
  Jorman baari ja Reilupeli taitavat lohkaista perinteisemmällä tarjonnallaan suuren osan PdlC:n suomalaisista jouluruokailijoista. Muutama vuosi sitten syötiin loistava jouluateria silloisessa PP:ssa; suomalaisperinteitä fiksusti mukaeleva ruoka oli erinomaista ja kaikki järjestetty hienosti, mutta joukkoruokailu jouluaattona ei vaan tuntunut omimmalta ja sen jälkeen ollaan suosittu kotijouluja. Perunalaatikon lisäksi ei mitään muuta perinneruokaa itse valmisteta; tuo on meidän lemppari, jota tehdään toisinaan Suomessa olonkin aikaan.

  Uudenvuoden aatto on sitten seuraava; aina Sotisten yhteinen vuosipäivä ja vaihteeksi varattiin pöytä yhdestä suosikkiravintolasta. Varaus oli tarpeen, vaikka mennäänkin vain syömään melko ajoissa. Myöhemmin illalla tupa täyttyy juhlapukeutuneesta väestä, pääosin paikallisista - täkäläinen uudenvuoden juhlinta on värikästä ja äänekästä. Näistä talvikauden bailuista heti karnevaalihumun jälkeen kakkonen. Kannattaa kokea, jos vähänkin on menokenkäinen.

  Sattui Facebookkia selatessani silmiin mukava tunnelmakuva; selvästi jostain paikallisten miesten pikkujoulutapahtumasta. Parit kasvot tuntuivat tutuilta, samoin taustalla näkyvät ikkunapuitteet. No perhana - Mazarocon pojat pikkujouluissa Peruanossa. Siinähän ne ovat lähekkäin postitalon molemmin puolin. Mazarocosta olikin hiljakkoin puhetta ja Peruano on se perulaisvaikutteinen viihtyisä ravintola postitalosta vähän eteenpäin.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 21. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Tänään kotiruokapäivä. Menuussa kesäkurpisaveneitä jauheliha-riisitäytteellä lisukkeineen. Palan painikkeeksi tuoretta patonkia, joka oli vielä lämmintä syötäessä. Täältä muuten saa erinomaista jauhelihaa, joka maustamattakin on hyvän makuista. Tuore, lämmin patonki 30 centin hintaan on yksi asia mitä suomessa tulen aikanaan kaipaamaan. Ollaan käytetty tuota Cupulan Trebolia pääasiassa, vain vihannekset on noudettu La Hoyalta yksityisestä pikkukaupasta.

  Jorman Cuantos Viejos baariin siis menemme jouluaterialle. Muuten joulutunnelmaa ei vieläkään oikein löydy. Vaikka kaupunki on kauniisti koristeltu, niin maisema on pikemminkin kesäinen, kuin jouluinen. Onhan tässä vielä viikko aikaa tottua ajatukseen Joulusta. Mukavaa Joulun odotusta kuitenkin kaikille.

  Edit. Todella mielenkiintoista katsella TVstä Grantchester brittisarjaa espanjaksi dubattuna.
   
  Last edited: 19.12.2017
 22. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Lihatuotteet yleisesti täällä ovat laadukkaita ja edullisia; jouluksi on aina tehty pieni lihapata. Kiva täällä on kokkailla taas kun säät ovat viileämmät, etenkin uunin käyttö jäi marraskuussa lähes nollaan.

  Se Hoyan he-vi -kauppa taitaa olla luomupainotteinen?

  Ei Suomesta tosiaan saa näin hyviä patonkeja/sämpylöitä, hyviltä maistuvat myös ravintoloissa aliolin kanssa, ruokaa odotellessa. Vaaleaan leipään tosin ajoittain aina kyllästyn ja silloin ostetaan Columbian leipomon tummaviljaista polakkaa; siivuttavat sen siinä samalla.

  Se Jorman baari on nimeltään Cuatro Vientos (neljä tuulta).

  Vesiasioista. Gran Canarialla on annettu varoitus hanaveden minkäänlaisesta ruoanlaittokäytöstä Arquinequinin alueella (lähellä Inglesiä). Vesi sisältää tällä hetkellä liikaa klooria ja on terveydelle vaarallista. Itse en edes hoitokoirille juota hanavettä täälläkään.
   
 23. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Toivotetaanpa nyt joulut myös ruokaketjun lukijoille. Sotisten "minimalistinen" joulu alkaa olla kasassa. Vähän mogailin savulohitilauksen kanssa, mutta joustava toimittaja antoi armoa ja saadaan joulukalaa vielä aattona. Taas kerran kootut teokset, melkein tapasteluksi menee, mutta pari päivää noita murkinoita on ihan riittävästi.

  Lohta on tullut täällä viime aikoina syötyä muutenkin paljon, jopa kotona, kuten aiemmin kerroin. Nyt ollaan paisteltu myös medaljongeja muutamia kertoja ja ei siitä paljon kala-ateria kyllä näissä "leiriolosuhteissa" parane. Norjan lohtahan tuo on, mutta täkäläisten kokkienkin arvostamaa ja se "H":n puoltolause on kyllä noteerattu meilläkin.

  Toivon lukijoille mukavia makuelämyksiä ja lämpimiä ruokahetkiä missä ikinä joulunne vietättekään.
   
 24. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Jouluruokailusta sen verran, että kun menun löytäminen esim. Monasteriosta ei ole kaikille ihan helppoa (Mirador) niin käytiin just paikan päällä ja menut alkaa 62,50 per nuppi. Uutenavuonna ne alkaa 82 eurosta. Tämä siltä varalta, että kun noi tulee taksin ja juomien lisäksi. Joku pitänee kumminkin hintaa kovana, joten tämä niin kuin tiedoksi. Kävelemällä säästää kympin sivu. Mekin just säästettiin.(y)

  Hyvää joulua!
   
 25. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Ikinä ei tiedä, missä se positiivinen kokemus tulee vastaan. Shanghai (Calle San Amaro, 15) tuli korkattua ensi kertaa, kun nainen yllätti ja sitä ehdotti. Kiinan keikan jälkeen emäntä ei ole ollut oikein innostunut, tuli ikään kuin kiintiö täyteen. Syötiin ala carte listalta jättikatkarapuja, mun tulinen ja naisen nuudeliversio. Kun nyt jotain kerrankin kehun, pitää lisätä varoitus; söin Kiinassa skorpioneja vartaasta curryn kera. Tykkäsin siitäkin.

  Juuri kun meinasin olla pettynyt chilin määrään (tulinen annos), se vaimea takapotku iski. Maistelin sitä naisen nuudeliversiotakin ja siihenkin oli saatu makua. Annokset oli semmoisen 8 euroa per nuppi. Oli riemastuttavan hyvää! Olen ällistynyt. En odottanut courmet-tasoa.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti