Hae Anna.fi-sivustolta

Recife/ Galinhas

Viestiketju osiossa 'Kaukomatkat' , käynnistäjänä lomalle, 13.12.2004.

 1. lomalle Vierailija

  Olemme lähdössä tammikuussa kohteeseen Recife/ Galinhas. Haluaisinkin tietää miten teidän matkanne on kyseiseen kohteeseen syksyn aikana onnistunut.
  Miten kannattaa liikkua Recifessä? Millainen vanhakaupunki oli? Kokeilitteko jokiajelua? Miltä ruoka maistui? Pystyikö meressä uimaan? Oliko hyttysistä haittaa? yms
  Ajattelimme shoppailla Recifessä ja katsella ja kierellä kaupungilla. Galinhassa ajattelimme nauttia merestä, lämmöstä ja musiikista niin ja tietysti hyvästä ruuasta..
   
 2. Olimmen marraskuussa Brasiliassa Porto de Galinhasissa. Recifessä kävimme ostoskeskuksessa ja iltamarkkinoilla.
  Ostokset kannnattaa tehdä, rantakohteessa on t-paitoja ym. rantatavaraa. Loistava paikka rentoutumiseen, ilmat olivat täydelliset (aurinkoa ja lämmin vilvoittava tuuli), hienohiekkaista rantaa riittää, halpaa ja hyvää ruokaa ja juomaa. Turistit eivät vielä ei ehtineet pilata paikkaa, englantiakaan ei puhuta yleisesti, mutta hyvin tultiin toimeen. Vuokrattiin puggy eli rantakirppu päiväksi ja käytiin tutustumassa lähirantoihin. Aurinkorasvat muuten kalliita, kannattaa ottaa Suomesta mukaan! Taksilla liikkuminen todella edullista. Meressä isot aallot, uiminen lähinnä kahlailua. Lähirannoilla pystyi uimaan. Hyvää matkaa!
   
 3. jopi Vierailija

  Recifessä on todella komea ja pitkä rantakatu, useita kilometrejä. Viikonloppuisen ranta on täynnä paikallisia asukkaita pitämässä hauskaa.
  Voimakas aallokko sekä mahdolliset hait riutan ulkopuolella,
  tekevät uimisesta hankalan. Hyttysistä ei ole haittaa.
  Recife on väkivaltatilastoissa Brasilian kärkipäässä, joten, varsinkin iltaisin, kannattaa liikkua taksilla lyhyetkin välit.
  Taksit laittavat aina ovet luukkoon liikkeelle lähdettäessä.
  Paikallisetkin käyttävät takseja ostosmatkoilla, miksi myös turistit ei sitä tekisi?

  Paikalliset asukkaat ovat ystävällisiä ja avuliaita.
  Katulapset, varsinkin hieman sivummalla, ovat arvaamattomia ja väkivaltaisia.
  Kun lähdette hotellin ulkopuolelle, jättäkää kaikki arvokas hotelliin, passikopio ja sen verran rahaa taskussa, että pärjää sen päivän/illan.

  Recife on mielyttävä ja elämää sykkivä kaupunki kunhan muistaa käyttää 2 x maalaisjärkeä.
  Hyvää lomaa Recifeen.
   
 4. Olemme juuri palanneet Galinhasista. Aurinko on siellä todella polttavaa, joten kannattaa varata suuret kertoimet mukaan, 20- 50, jolloin vältyt palamiselta. Päivittäin tulee juoda todella paljon, jolloin välttyy turistiripulilta, jota joka matkalla on todella runsaasti.
  Varaa matkaasi vain pieniä seteleitä, paikallisilla ei todellakaan ole vaihtorahaa. Ostaessamme 2.50 realin kortit ja maksoimme ne 10 realin rahalla ei vaihorahaa löytynyt.
  Ruoka on todella hyvää. Mausteita käytetään yllättävän vähän, mutta suolaa runsaasti, mikä taas on hyvä nestehukan kannalta.
  Atantin aallot ovat isot, joten uimaan ei pysty, mutta laskuveden aikaan hiekka on kovaa ja siinä on mukava kävellä. Tosin paras aika kävelylle aivan auringon noustessa n klo 6.00 tai auringonlaskun aikaan n klo 18.00.
  Galinhasissa oli nähty hai lomaviikkomme aikana, ja rantavahdit hätistelivät uimareita pois vedestä ja näyttivät että vain puolireiteen asti sai olla vedessä.
  Hyttysiä ei näkynyt koko loman aikana.
  Recifessä on iso shopping center, se on näkemisen arvoinen paikka shoppailijalle.
  Erilaisia käsitöitä on myytävänä edulliseen hintaan.
  Jätä kaikki korut kotiin, pidä rahat ja passit tallelokerossa ja kanna mukanasi vain pieniä rahasummia.
  Pidä maalaisjärki mukanasi niin loma onnistuu.
  Hyvää lomaa.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti