Hae Anna.fi-sivustolta

Recife/Porto de Galinhas

Viestiketju osiossa 'Kaukomatkat' , käynnistäjänä eilen 23.11. palannut, 24.11.2004.

 1. Hola !

  palasin juuri eilen Recife hotell Manibu/Porti de Galinhaksesta Portal Atlantico-hotelli. Reissu oli mahtava.Tässä muutama pikainen kommenttini:
  Recife: Manibu hotellissa oli todella hyvä aamiainen, yllätys oli suuri ettei iltaisin saanut tallustella lainkaan kaupungissa (kulku vain taxeilla), koska niin paljon rikollisuutta, meressä ei saanut uida (heti kun menit kahlaamaan yli polven- repivät pois ""SHARKS-DANGER !!!""- no hotellin katolla oli ihan kiva uima-allas; sellainen pieni.
  Porto de Galinhas: Portal Atlanticossa todella mukava henkilökunta; paljon järjestettyä toimintaa- allaslenttistä sekä vesijumppaa, muuta venyttelyä- mukaan vaan- suosittelen ! Aamiainen oli runsas ja hyvä (täällä on ollut muunlaistakin kommenttia - mitä ihmettelen syvästi ?!-no mielipiteitä on monenlaisia...) ja illallisella ruokaa riitti ja menu vaihtui mielestäni riittävän usein. Porto de Galinhaksen kylä oli ihan jees ja menoa tuntui riittävän varsinkin viikonloppuisin. Retkistä Aurinkomatkojen Jeeppisafari oli todella OK-hieman kallis tosin, mutta ruoka + juoma kuului pakettiin ja huolto TODELLA pelasi - eli ei tarvitse ottaa omia eväitä/juomaa mukaan lainkaan. Meressä uinti oli hieman niin ja näin sillä buggyvartijat olivat todella tarkkoja pyörteiden ja virtausten kanssa, mutta onneksi oli taas hyvä uima-allas...
   
 2. me kolme Vierailija

  Samalla reissulla mekin ja samat sävelet edellisten osalta, Hotelli Galiinhaksessa vaan Armacao.

  Ainoa ongelma oli, että viimeistä edellisenä päivänä lähinnä rantaa oleva uima-allas suljettiin puhdistusongelmien vuoksi. Toivottavasti saavat pian kuntoon. Hotellilla oli toki kaksi muutakin allasta.

  Armacao hotellissa ei ole mahdollista maksaa allasbaarin yms ostoksia rahalla. Poislähtiessä meillä oli ongelmia osuuspankin Mastercard kortin kanssa, meidän kortti ei toiminut jollain muilla toimi. Onneksi oli myös Visa mukana.

  Säät mitä parhaat - aurinkoa saatiin riittävästi.

  Meressä voi kahlata vuötärönkin syvyyteen ja niissä aalloissa voi jo kummasti lillua ja polskia ja virkistäytyä siinä syvyydessä.

  Ihmiset ovat avuliaita ja ystävällisiä.

  Ravintoloista suosittelen kokeilla pientä ravintolaa nimeltä Carne de Sol Do - paikallista ruokaa edulliseen hintaan. Itse käytiin syömässä eri ravintolassa joka ilta.

  Rannalla on mukava kävellä - se ei ihan heti lopu kesken !
   
 3. Sandra Vierailija

  Kiitos kommenteista, tosi mukava saada tuoretta tietoa Brasilian matkoilta.

  Me lähdetään 6.12. Aurinkomatkojen reissuun, Atlantico hotelliin.

  Mites oliko Galinhaksen kylässä toimistoja, jotka myivät retkiä, jos niin millasisa retkiä oli tarjolla?
   
 4. hilma Vierailija

  Kiitos kuulumisistanne! Odotan lähtöämme (27.12.) entistä kovemmin, kun lueskelin mietteitänne. Tuli mieleen sellainen juttu, että törmääkö Galinhasissa usein suomalaisiin kanssasisariin ja -veljiin? Jos siis kylä on pieni, onko joka toinen vastaantulija suomalainen?
   
 5. ellu Vierailija

  hei juuri matkalta palanneet, miten on matkapuhelimen kuuluvuuden kanssa ? entä jännitteen, käykö partakoneet ja kihartimet hotellin pistokkeisiin?
   
 6. anni Vierailija

  Oliko Recifessä todella ulkona liikkumiskielto?
  Millaiset jalkineet tarvitaan meressä uimiseen?
   
 7. me kolme Vierailija

  Ihan ilman jalkineita uitiin !

  Adapteria ei ainakaan armacao hotellissa tarvittu. Kännykkä kuului hyvin ja tekstarit tuli perille.

  Meressä uitiin ihan paljain jaloin päivittäin ilman ongelmia - eniten ongelmia näytti todellakin aiheuttavan aurinko joka paistaa kuumasti ja korkealta ! Eriasteisia palovammoja auringosta johtuen näytti olevan jossain vaiheessa suurimmalla osalla. Nivea 50 vedenkestävänä oli erinomainen aurinkorasva - ja silti rusketuttiin hyvin. Jalkapöydät vaan tahtoo palaa helposti kun kengät tai sandaalit hiertää rasvan pois.

  Ei Recifessä mitään ulkonaliikkumiskieltoa ole, mutta jos tarkemmin taksista katselee, ei siellä iltaisin juuri kukaan liiku kaduilla kävellen. Recife on todella suuri kaupunki, mutta ei mikään kansainvälinen metropoli - todellakaan.

  Epäilen ettei siellä iltaisin ole niin kamalasti edes nähtävää - suuri osa liikkeiden ikkunoista peitetään yöksi. Kurjuutta likaa ja roskaa on paljon, samoin hoitamattomia jalkakäytäviä ja katuja. Brasiliassa kaikki näyttää olevan noin suunnilleen sinnepäin.

  Ottaen huomioon, että brasilia oikeasi on yksi maailmain korruptoituneimmista maista ei virkavallasta tosiaankaan olisi paljon apua siinä tapauksessa että jotain sattuisi. Ja kyllähän ymmäällään oleva turisti on muutenkin jo melkoinen tuijotuksen kohde. En kuitenkaan tiedä että esim. meidän matkalla kellekkään olisi käynyt köpelösti, ilmattutukoon jos toisin on !

  Galinhaksessa todellakin törmää KAIKKIIN muihin turisteihin, niillä kahdella tai kolmella kadulla joilla siellä jotain on. Mutta onneksi siellä on myös paikallisia turisteja eli ainakin armacaossa oli paljon myös brasilialaisia. Jos joku englantia osaa - hakeutuvat kyllä juttusille mielellään.

  Galinhas on sopiva paikka rannoilla kävelyyn, syömiseen, auringossa laiskotteluun, mitään järin sykähdyttävää tai monipuolista se ei tarjoa, mutta edelliseen se on sopiva.

   
 8. Utelias Vierailija

  Luin jostain kirjasta, että osassa Brasiliaa on samanlainen vessapaperikäytäntö kuin Kreikassa eli papereita ei saa laittaa pönttöön. Oliko Porto de Calinhasin hotelleissa näin???
   
 9. me kolme Vierailija

  Oikeasti en kyllä tiedä mihin olisin ne laittanut jos en pönttöön !!
   
 10. 23.11. palannut Vierailija

  Hotelli Portal Atlanticossa ei tarvinnut adaptereita- pistokkeita oli riittävästi video/digikameroille ja hyvin toimi.

  Ainut ongelma kännykän kanssa oli saapuneista puheluista muistiin jäänyt merkintä- se oli ihmeellistä numeropötköä - eikä vastannut soittajan numeroita lainkaan- eikä näin ollen numeron poiminta toiminut (näin ainakin Elisan liittymillä) eli kannattanee vastata kun soi ...
   
 11. Portal Atlantico Vierailija

  Vaikuttaa siltä että Portal Atlantico hotellin ruuat ovat monipuolisemmat kuin vuosi sitten. Ja vuosi sitten tuo hotellihan vasta aloitteli toimintaansa eurooppalaisten turistien kanssa.
  Silloin hotellin Manageri kierteli hotellin alueella ja kyseli hotelliasukkailta komentteja hotellista ja miten he voisivat parantaa palveluitaan ja ruokiaan. He järjestivät myös ilmaisen illallisen seisovasta pöydästä hotelliasukkaille, jotta saisivat komentteja eri ruuista. Myöskään mitään allasjumppaa tai ohjelmaa ei ollut viime talvena vielä hotellissa.
  Vaikuttaa siltä että ovat parantaneet toimintaansa. Hienoa!
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti