Hae Anna.fi-sivustolta

Rescue Remedy-aputipat?!?"!!?

Viestiketju osiossa 'Vaihtoehtoiset hoitomuodot' , käynnistäjänä vieras, 07.05.2012.

 1. vieras Vierailija

  Miten olette käyttäneet?
  Itse tänään aloitin näiden käyttämisen ja kahdesti tipat olen ottanut.
  Kuinka kauan näitä käytetään? Voiko siis yhtäjaksoisesti pidempää käyttää?

  Itse käytän niitä tämän hetken suruun,ahdistukseen,pelkoihin.. jotka ovat suuret järkytykset tässä tuoneet tielleni.

  Osaisitko kertoa näistä tarkemmin?
   
 2. ei ole merkitystä Vierailija

  Ostamassasi tuotteessa ei ole viakuttavaa ainetta ollenkaan eikä sen ole todettu tehoavan mihinkään siarauteen ja oireeseen tai aiheuttavan mitään sivuvaikutuksia. Voit siis käyttää tuotetta ihan niin kauan kuin sinua huvittaa ja ihan mihin tahansa käyttötarkoitukseen.
   
 3. Toopeliini Vierailija


  Jos toinen kertoo hakevansa apua ahdistavaan olotilaan, niin onko ihan asiallista lytätä koko juttu? Mieti vähän. Ehkä pidät itselläsi tuon tietosi ensi kerralla. Ihmisen mieli on valtavan monimutkianen juttu ja auttaa voi sekin, että tuntee saavansa apua. Auttaako tuo komenttisi asiaa? Haluatko vain lytätä toisen parantumisen vai HALUATKO OLLA OIKEASSA? Sinun oikeassaolokokemuksesi ei nyt kuulu tämän ihmisen paranemiskokemukseen. Toivotko toiselle pahaa? Mieti vielä!
   

 4. Laitahan se linkki missä kerrotaan ettei sillä ole mitään vaikutusta mihinkään. Tällaisia toisen lyttääjiä aina välillä täällä on, jos ihminen sanoo, että jokin on auttanut niin eihän sitä voi kuin omilla kokemuksilla yrittää todistaa, ja jos neuvoa kysyy, niin sama juttu. Miksihän tämäkin saitti on sitten on perustettu jos ei tällaisia asioita ja kysymyksiä varten?? Sama juttu näytti oleva tuolla suolihuuhtelu jutuissa, kun yksi on siitä avun saanut niin toinen lyttää sen että hömpää koko touhu!
   
 5. tässä viite Vierailija

  Joo sori. Viite unohtui. Eihän kukaan asiallisesti keskusteluun suhtautuva alkaisi väittää vaikuttavuudesta mitään ilman kunnollista evidenssiä.

  Tästä aloittajan kuvailemasta käyttötarkoituksesta on julkaistu melko tuore review eli systemaattinen katsaus kaikista aihetta koskevista tutkimuksista.

  Thaler et al: Bach Flower Remedies for psychological problems and pain: a systematic review.
  BMC Complement Altern Med. 2009; 9: 16.

  Tipat osoittautuivat hyödyttömiksi.
   
 6. Toopeliini Vierailija

  Eli löit vielä vasaralla päähän!

  On eri asia keskustella yleisesti aiheesta tai keskustella yhden yksilön kohdalla hänen toivomastaan avusta. Ymmärsittekö? Kyse on empatiasta. Se on juuri se, mitä lääkäreiltä puuttuu ja mitä ihmiset saavat vaihtoehtohoitajilta. Siksi vaihtoehtohoitajien hoidot onnistuvat "paremmin".
   
 7. Ahaa. Eli sinäkin tiedät, että rescuetipat eivät auta, mutta vaihtoehtohoitaja valehtelee pokalle niin. Ja meidän muiden tulisi olla lässytyksessä mukana, jotta uhri ei tajuaisi tulleensa höynäytetyksi. Millä tavalla empaattista on nykiä rahaa petkutuksella ihmiseltä, jolla on hankala elämäntilanne?

  Eikö olisi rehellisempää sanoa, että sori, sinulla on vaikeuksia, mutta et tule onnelliseksi tai terveeksi antamalla rahaa jollekin ketkulle, joka on valmis käyttämään sinua hyväksi.
   
 8. Toopeliini Vierailija


  Et siis ymmärtänyt.
   
 9. hyvinkin Vierailija

  Erittäinkin hyvin. Systemaattisen tutkimuskatsauksen perusteella Bachin Rescue Remedy -tipat eivät auta kipuun eivätkä psykologisiin ongelmiin. Tätä tietoa ei olisi jostain syystä saanut kysyjäle kertoa. Onko sinulla mahdollisesti joku liiketoimintaintressi, jota rehellisyys häiritsee?
   
 10. Toopeliini Vierailija


  No eipä ole. En myy enkä hoida. Enkä tee mitään muutakaan tällä alalla. Ehkä sinä sen sijaan myyt lääkkeitä, niitä tutkittuja?
  Mielestäni vain ketään ei saisi pilkata ja mollata, jos joku vielä hakee apua vähänkin ahdistuneesti kuten juuri tässä tapuksessa.

  Jos toisella on ladattu ase kädessään, et tunne häntä etkä tilannetta, mutta aistit, että nyt hän on kiihtyneessä tilassa, ja hän kysyy sinulta onko hän kaunis, niin vastaatko rehellisesti ja kerrot totuuden, että kyllä tuo sinun kyttyräsi ja kasvojesi epämuodostuma on todella vastenmielinen?

  Toisinaan ei kannata olla niin perkeleen Oikeassa. Pitää olla tilannetajua ja sitä tässä puuttui. Kuten niin monta kertaa aiemminkin täällä. Vaikka tämä ei ole vertaistukipalsta, niin vertaistukea usein haetaan!
   
 11. omitusita empatiaa Vierailija

  Ja tilannetajuko vaati sinua valehtelemaan, että vaihtoehtohoitajien hoidot onnistuvat paremmin? Sinä tiesit, että henkilö on ostanut täysin hyödytöntä kemikaalia. Mitä empatiaa se on, että uskottelee vaikeassa elämätilanteessa olevalle, että hänen kannattaisi ostaa jotain tehotonta tuotetta?
   
 12. Toopeliini Vierailija


  Miten niin paremmin? Missä minä olen puhunut vaihtoehtohoitajista tai heidän paremmuudestaan verrattuna johonkin? Mihin?

  Tarkoitatko tätä:

  "Kyse on empatiasta. Se on juuri se, mitä lääkäreiltä puuttuu ja mitä ihmiset saavat vaihtoehtohoitajilta. Siksi vaihtoehtohoitajien hoidot onnistuvat "paremmin". "
  (Huomaa lainausmerkit!)

  Siinä ei ihan sanottu noin kuten asian ilmaisit! Näin muuten väittää mm. Hannu Lauerma, psykiatrian ylilääkäri, haluatko, että etsin lähteen?

  Muuten voin enää vastata vain: lässyn lässyn!

  Pyydän alkuperäiseltä kirjoittajalta anteeksi aiheen sivuun ajautunutta kirjoittelua!
   
 13. lässyti itsellesi Vierailija

  Huomasin lainausmerkit. Niistähän se koko juttusi irvokkuus paistoi. Hoidot eivät onnistu paremmin vaan "paremmin". Rehellisesti ilmaisten Bachin kukkatipoista ei ole apua mutta joku hämärä mekanismi pakottaa osan väestöstä lässyttämään vastoin totuutta.

  [/QUOTE]Muuten voin enää vastata vain: lässyn lässyn![/QUOTE]

  Enää?

  Mutta et aio pyytää anteeksi sitä, että tuohduit, kun Bachin kukkatippojen vaikuttavuus kyseisen ongelman hoidossa selvitettiin? Sinun mielestäsi tätä ei olisi saanut kertoa, vaikka nimimerkki "keskustella voi aina" sitä erikseen pyysi?
   
 14. vimmatun ihmiset Vierailija

  mitä vtun väliä sillä on ottaako ihminen ahdistukseen tehottomia uskomushoitoja, oikeasti: mitä vtun väliä?

  Ahdistus on psykologinen "sairaus" ja psyykkisiin tiloihin auttaa myös plasebot oikein hyvin: se on tutkittu. Antakaa siis ihmisten rauhassa vedellä kukka- ja aputippojaan. Sitäpaitsi: tipat ovat alkoholia ja alkoholi tunnetusti auttaa ahdistustiloihin. Eipä noita tippoja paljoa oteta, mutta pienetkin annokset alkoholia saavat suotuisia vaikutuksia aikaan hermostossa. Liian suuret annokset taas vahinkoa.
   
 15. Tätä vtun väliä Vierailija

  No minun puolestani ihmiset saavat syödä ahdistukseensa vaikka kastematoja ja hoitaa syöpäänsä vitamiinipillereillä. Kukaan ei ole kieltänyt.

  Mutta sitten kannattaisi olla kyselemättä tällaisilla palstoilla tai ainakin sanoa suoraan: "Haluan vain valheellisia, uskomuksiani vahvistavia vastauksia. Jättäkää totuus kertomatta."

  Kuinka moni jättää muuten hakematta oikeaa apua, koska uskoo näihin huijauksiin? Kuinka moni sairaus pahenee, koska oireet piilotetaan uskomushoitojen avulla? Tai siksi, että näiden uskomuslääkkeiden sivu- ja haittavaikutuksista ei kerrota edes niissä harvoissa tapauksissa, joissa niitä edestutkitaan?

  Onko oikein tukea ihmisten hätää hyväksikäyttäviä huijareita?
   
 16. valkealootus Vierailija

  Entä onko oikein panetella oman kapean katsantokantansa vuoksi ? Näin tätä vihaa synnytetään joka ihmistä sairastuttaa. Varokaa vaan happamia liemiänne ;)
   
 17. Kate Vierailija

  Olen myös sitä mieltä, että kuinka paljon pahaa voi saada aikaan vastauksesi ap.lle.
  Sinä näet asian vain omalta kannaltasi, mutta et kuule Ap.n kipeistä kokemuksista, joista hän mainitsee.
  Kuinka tärkeää on olla hyvin varvovainen kommenteissaan, vaikka kuinka kokisi olevansa oikeassa.
  Ihmisen mieli on luoja, se luo myös paranemisensa, olipa lääke plaseboa tai ns. oikeaa lääkettä.

  Tärkeää on myös muistaa, että jokainen kirjoittaessaan miettii aina ihmiselle vastatessaan: MItä RAKKAUS tässä kohtaa tekisi?

  Kukkatipat ovat auttaneet monia ja auttavat jatkossakin!
   
 18. vimmatun ihmiset Vierailija

  On tutkittu, että ihmiset käyttävät vaihtoehtohoitoa itsehoidollisesti, pieniin oireisiin ennen kuin lääkäriin hakeutumisen kynnys ylittyy, lääkehoidon tukena ja niin edelleen. EI ole todettu, että ihmiset jättäisivät menemättä lääkäriin jonkun rescuetipan vuoksi silloin kun lääkäriin olisi ehdottomasti hakeuduttava.

  Tämä itsehoidon haara ei ole sen suurempaa huijausta kuin mikään muukaan ihmisen itsehoitoon liittyvä teollisuudenhaara.

  Ei ole olemassa sellaista tieteellistä tutkimuksta, joka kiistatta osoittaa näiden hoitojen olevan täysin hyödyttömiä. joistakin vaihtoehtohoitomuodoista tiedetään, että niillä on joskus jopa parempi hoitovaste kuin lääketieteen lääketehtaiden tuotteilla. Lääketehtaiden "lääkkeilläkin" on monella todella huonot hoitovasteet, ihan plasebon luokkaa. Näistä ei vain puhuta vaan salataan, koska lääkebisnes on osin vieläkin suurempaa huijausta kuin nämä homeopatiat sun muut.

  Ihmisten hyväksikäyttö on vähän tulkinnanvaraista. Aloittajan viestistä ei voi mitenkään päätellä, että hänen tilaansa olisi hyväksikäyttänyt joku huijari eikä sitä etteikö hän olisi myös lääkärin hoidossa.

  Lääketiedekin perustuu kasvien lääkitsevälle vaikutukselle.Digitalis olkoon tästä yksi hyvä esimerkki. Mäkikuismalla esimerkiksi on tukimuksellista näyttöä tehosta. Pihkaa on alettu käyttämään pahojen makuuhaavojen hoidossa ja kehtaavat saada siitä vielä hyviä tutkimustuloksia. Allergiaa voi siedättää siihen tarkoituskeen kehitetyllä hunajalla. Luontaistuote sekin. Onhan näitä.

  Minä otan aina mieluummin kaiksita yksinkertaisimman lääkkeen ja lähden etenemään siitä. Olisi todella typerää vaikka pienen päänsäryn vuoksi ottaa kolmiosärkylääkettä jos tavallinen käsikauppasärylääkekin auttaisi ja olis todella typerää ottaa käsikauppasärkylääkettä, jos jumppa auttaa.

  En väitä, että mikään ei vaihtoehtohoidoissa olisi huijausta tai että siellä ei myytäisi myös ns. tyhjiä lupauksia, mutta sitä löytyy lääketieteen paristakin ja tästä on todella surullisia esimerkkejä niin tappavista haittavaikutuksista kuin suoranaisista valheista ja tutkimustulosten vääristelystäkin. Sisi samanlaista huijausta millaisena sinä näet vaihtoehtolääketieteenkin.

  Onko oikein tukea ihmisten hätää hyväksikäyttäviä lääkäreitä, lääketehtaita ja tilastonikkareita?

  Ei ole ei.... silti näitä ei saada kuriin.

  Jos tahdot yleisesti kritisoida vaihtoehtolääkintää, tee siitä oma ketju. Sillekin on tilaus. mutta viisas sana sinulle: koita malttaa omaa vihaasi ja tee kirjoituksesi objektiivisesti. muista, että sinunkin ylsitämäsi terveydenhoidon haara on täynnä huijareita. Huijareita on jokapuolella. Ei kannata olla liian mustavalkoinen, vaan säilyttää järki päässä.


   
 19. turhia tippoja Vierailija

  Bachin rescueremedytipat ovat edellä viitatun tutkimuskatsauksen perusteella tehottomia psykologisiin ongelmiin ja kipuun. Jos olisit lukenut keskustelua hieman tarkemmin, sinulle olisi selvinnyt, että tehottomuus on avauksen kirjoittajaa lukuunottamatta keskustelijoiden tiedossa.

  Vääntöä on lähinnä siitä, onko petoksen uhrille luvallista kertoa, että hänen ostamansa tuote on kusetusta vai pitäisikö hänelle jostain syystä valehdella.
   
 20. vimmatun ihmiset Vierailija

  Tuo tukimus vain ei ollut kiistaton osoitus niiden tehosta tai siis paremmin tehottomuudesta.

  Kun ihmisellä on ahdistusta, suurin tekijä sen paranemisessä on ihminen itse. Jos ihminen kokee itse saavansa avun tuollaisista tipoista, sitä kannattaa ehdottomasti kokeilla, sillä aivomme, tuo ihana upea elimimemme, joka mielemmekin synnyttää, toimii paljon paremmin positiivisessa ymppäristössä lyttäämisen ja arroganttisen alaslyömisen sijaan. Joskus se äidinkin puhallus vie lapselta kivun tunteen pois kipeästä sormesta... Onko se sitten petos, jos äitisi joskus puhalsi sinultakin pipin pois?

  Etenkin, jos kyse on ahdistuneesta ihmisestä, niin on syytä todella tarkkaan miettiä millä sävyllä vastailee.


  mistään ei liioin ole nähtävissä, että aloittaja on petoksen uhri. Eikä aloittaja ole kertonut, että uskoo niihin eikä sitä onko kokenut saaneensaa apua tipoista. Eikä edes sitä, että hän olisi ostanut tipat.

  Minä en usko tippaakaan esimerkiksi homeopatiaan tai johonkin auringossa ladattuun Siriusplaneetan eliksiiriin.

  En silti saarnaa heille, jotka uskovat homeopatiaan ja kokevat saavansa siitä hyödyn. Jos ovat koeneet niin (eivätkä esimerkiksi valehtele kokeneensa ne hyviksi), niin varmasti ovat saaneet siitä hyötyä. jos joku haluaa maksaa tuollaisesta niin omatpa ovat rahansa. Aikuiset ihmiset käyttävät rahaansa paljon pahempaankin kuten vaikkapa tupakkaan tai kännäämiseen tai juorulehtien ostamiseen (ne ne vasta täynnä valheita ovatkin) tai rallien perässä matkustamiseen.


  netissäkin voi harrastaa TILANNETAJUA, se onnistuu empatiakykymme avulla.
   
 21. --- Vierailija

  Se ei ole tutkimus vaan ns. review-artikkeli eli systemaattinen tutkimuskatsaus siitä, miten kyseisen hoidon vaikuttavuutta mainittuihin oireisiin on tutkittu, mitkä ovat olleet tulokset ja minkä taosinen näyttö hoidon vaikuttavuudesta on. Katsauksen perusteella Bachin rescueremedytipat eivät ole vaikuttava hoito kyseisiin oireisiin. Vastaavallla menettelyllä haetaan niitä pätevimpiä hoitomuotoja terveydenhoidossakin.
   
 22. Kate Vierailija

  Näistä asioista voidaan kiistellä loputtomiin, sillä tosihan on, että lääkkeilläkin on lumevaikutuksia.

  Lääketehtaat eivät koskaan päästäisi markkinoille sellaisia lääkkeitä, jotka parantaisivat kaikki sairaudet.
  Niin kuin on kaikkien tiedossa, kysymys on rahasta ja ahneudesta.
  Nämä kaksi asiaa pyörittävät tätä maailmaa. Valitettavasti.

  Nykyään on hyvin paljon turhia lääkkeitä, lääkkeitä jotka tappavat ihmisiä.
  Lääkkeitä jotka ovat huumeita ja joihin ihmiset jäävät koukkuun

  Luontaislääkkeet mm. kukkatipat :) ovat turvallisia käyttää.

  Muistutan, että jokainen vaikuttaa omaa paranemiseensa mielensä kautta.
   
 23. eipä yliestetä Vierailija

  Kyllä. Bachin tipat ovat turvallisia mutta myös hyödyttömiä.

  Kaikki luontaisina myytävät valmisteet eivät kuitenkaan ole turvallisia.
   
 24. Toopeliini Vierailija

  Jokaisessa lääkkeessä on myös mukana plasebo. Se on jo ihmisen mielessä, kun hän hakee apua vaivoihinsa.

  Lasten yskänlääkkeet on esimerkiksi todettu täysin tehottomiksi. Silti niitä myydään edelleen. Miten ne ovat alunperin saaneet edes myyntiluvan?? Kun niillä ei kerran koskaan ole ollutkaan mitään tehoa?

  Ehkä se rituaali, että otetaan "lääkettä", ihmistä hoidetaan, hän lepää, häntä huomioidaan hänen itsensä toimesta ja myös muiden toimesta... Jos ei lepää, niin usein sairaus pahenee.

  Jopa puolet lääkkenkin tehosta on plaseboa, se ei vähennä sen arvoa lääkkeenä. Oli se sitten lääketehtaasta tai luonnosta tai mistä vain. Ihmisen mieli ja oma vastustustuskyky joko parantaa tai jättää parantamatta... Vai onko yhtään sellaista lääkettä, joka toimii 100% varmasti ja aina, kaikilla?

  Ei ollut edes tarkoitus ottaa siihen kantaa onko homeopaattinen lääke tehokas vai ei. En itse ole juurikaan käyttänyt homeopatiaa enkä siihen uskonut. Mutta nyt on eräs ystäväni alkanut opiskella sitä ja antanut minullekin joitan lääkkeitä. Täytyy sanoa, että jotain siinä on! Ehkä sitten oma mieli, so what?

  Ei minua liikuta tuo valmiste. Minua liikutti se, että joku hakee apua ja hänet tylytetään!

  Ajattelutapa, jossa vain kovilla lääkkeillä ja leikkauksilla tms. hoidoilla on merkitystä, on minullekin tuttua. Aiemmin olin kovan tieteen kannalla. Mutta olin itsekin nuori ja terve. Polvi leikattiin ja se parani! Niin yksinkertaista! Mutta kun sama leikattu polvi alkaa vihoitella, niin huomaa, että ruualla ja hvienaineilla on merkitystä...

  Samoin olen huomannut, että tietty asenne sairastuttaa lisää ja sellaiset paranevat, jotka ottavat vastuun itsestään omiin käsiinsä...
   
 25. Hoopo Vierailija


  Sano nyt vielä kerran, sano!
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti