Hae Anna.fi-sivustolta

  1. Anna.fi:n keskustelut siirtyvät Kaksplus.fi:n alle 1.12.2020.

    Tästä syystä käyttäjätunnukset lakkaavat toimimasta. Voit luoda uudet tunnukset Kaksplus.fissä osoitteessa keskustelu.kaksplus.fi/register

    Tervetuloa edelleen keskustelemaan kiinnostavista aiheista osoitteeseen keskustelu.kaksplus.fi

    Ystävällisin terveisin,

    Annan toimitus
    Dismiss Notice

Riisipuuro

Viestiketju osiossa 'Keittiössä' , käynnistäjänä pakastaa, 25.12.2005.

  1. pakastaa Vierailija

    Hei,
    kysymys siis kuuluu, voiko riisipuuroa pakastaa? Tuli tehtyä vähän liikaa pariksi päiväksi...
     
  2. -p- Vierailija

    En ymmärrä miksei voisi.
     
  3. liselotte Vierailija

    Juuri Strömössä (tv1) käytettiin tähteeksi jäänyt riisipuuro pannacottaan.
    Kerma ja sokeri + vaniljaa keitettiin ja lisättiin liivatetta
    kaadettiin hyytymään annoskulhoihin, pudotettiin kulhoon riisipuuroa, jota oli terästetty kermavaahdolla, vaniljalla ja kanelilla, appelsiininfileitä päälle kun on hiukan hyytynyt ja hyytymään kylmään.
    Näytti hyvältä ja varmaan maistuukin.
    Tarkempi ohje yle.fi/stromso
     
  4. tuula Vierailija

    Varmaan voi pakastaa, mutta epäilen, että se jää pakasteeseen, kunnes kuukausien tai vuoden päästä heität sen sieltä roskikseen.

    Puuro kannattaisi jalostaa saman tien uudeksi ruoaksi - tee vaikkapa riisirieskaa.
    Taikinan tulisi olla aika löysää. Nesteeksi käy myös maito, piimä, hapan kerma jne...
    En voi antaa määriä, koska en tiedä kuinka paljon sitä puuroa on. Ohje on seuraava:
    riisipuuro 3 dl riisiä ja 9 dl maitoa
    2 dl kaurahiutaleita
    2 dl kermaviiliä
    2 munaa
    suolaa
    hiukan vehnäjauhoja
    Keitä ja jäähdytä puuro, lisää muut aineet.
    Levitä taikina uunipannulle tms ja paista reilu puoli tuntia 225-250 asteessa kauniin ruskeaksi.

    Tietenkin jos on taitoa ja viitseliäisyyttä, voit tekaista puurosta karjalanpiirakoita. Maistuvat varmasti kinkun tai lohen kera.

     
  5. TK Vierailija

    Minä teen karjalanpiirakota aina loppupuurosta ja raakana pakasteeseen ja kun haluan tuoreita piirakoita niin uuniin vaan, on hyviä.
     
  6. Mesu Vierailija

    Kyllä riisipuuron voi myös pakastaa.
     
  7. ??:lle Vierailija

    En kyllä koe pakastamista (edes puuron) uusavuttomuudeksi.

    Painu muualle nauramaan (ja opettele kirjoittamaan), jos et osaa pysyä asiassa.
     
  8. eevuska Vierailija

    Voi pakastaa, mutta se muuttuu hieman vetiseksi, kun sulatat sen uudelleen. Käytä ylijäänyt puuro nyt Ahvenanmaan pannariin tai käytä se pakastettu, sulatettu puuro siihen, silloin vetisyys ei haittaa.
     
  9. astrid Vierailija

    Taas joku mollaa aivan tarpeettomasti simppelin kysymyksen esittäjää. Onko tyhmää olla säästäväinen? Onko naurettava, jos keittää liian ison annoksen puuroa? Onko älykääpiö, jos pakastaa sen?
     
  10. pitkäkeitto Vierailija

    Löytyi hyvät vastaukset "uusavuttoman" kysymykseen. Kiitos.
    Keitän äidilleni hitaasti, 2-4 tuntia riisipuuroa. Tähän asti olen todella käyttänyt loput koko perheen aamiaiseen, pannukakkuihin, piirakoihin ym.
    Mutta nyt aion pakastaa puolet puurosta annospusseihin, äitini ilahtuu.
    Kumma kun arkiasian keskusteluihin aina pari kiukkupussia mahtuu.
     
  11. timmy Vierailija

    Myös minä kaipasin vastausta kysymykseen, voiko riisipuuroa pakastaa. Siis voi, kiitos vastaajille.

    Tuohon mollaamiseen otan vähän kantaa ihmetellen: Mikähän tekee monesta, niin mukavastakin ihmisestä; naapurista, sukulaisesta, työkaverista jne. täysin käsittämättömän töykean, kun hän asettuu auton ratin ja selkänojan väliin, tai tietokoneen ääreen arvostelemaan nimimerkin suojassa toista ihmistä? Siinä olisi jollekin tutkijalle hyvä aihe vaikkapa väitöstutkimukseen.
     
  12. Inke Tunnettu jäsen

    liittynyt:
    22.06.2006
    Viestejä:
    9 744
    Saadut tykkäykset:
    543
    Olen tällä hetkellä perheen ainut riisipuuron ystävä, ja koska tykkään puurosta, jota on hartaasti ja hitaasti hauduttaen keitetty pitemipä aikoja, niin sitä sitten teenkin aina suuremman annoksen ja pakastan osan annosrasioihin. En ole huomannut merkittävää veitistymistä, makukaan ei ole pakastamisesta kärsinyt. Välillä keitän riisipuuron tuoremehuun, välillä kookosmaitoon, usemmin maitoon. Maustan puuron nestemäisellä vaniljalla ja usein laitan valmistusvaiheessa voita sekaan, niin kuin lapsuuskodissani tehtiin
     
    • Tykkään Tykkään x 1
  13. vierailija Vierailija

    Tämä on edelleen ihan relevantti kysymys, kiitos kysymyksestä ja vastauksista. Asun yksin ja mietin miten valmistautua, jos sairastun Koronaan. Korkeassa kuumeessa, ei tee mieli kovin kummoisia ruokia valmistaa. Puuro ja marjat sen sijaan kuulostaa tarpeeksi simppeliltä. Ei tarvitse ketään vaivata ja tartuttaa, jos tekee puuroa valmiiksi pakkaseen.
     
  14. vierailija Vierailija

    Itse en pakastaisi riisipuuroa, mutta on kai jokaisen oma asia jos niin tekee.
     
  15. nam nam Vierailija

    Minä olen pakastanut kaupan valmista riisipuuroa, kun edullisesti sain....
    Kestää pakastamista, mutta tulee sulattaa hitaasti ( ei mikroaaltouunissa) ja lämmittää hellalla kattilassa koko ajan sekoittaen. Voita tai kermaa voi lisätä tarvittaessa. Lisäksi jotain hyvää marjasoppaa
    Riisipuuro säilyy kyllä pitkään jääkaapissakin.
     

Tilaa Ruoka.fi-uutiskirje!

Ruoka.fi-uutiskirje tuo sähköpostiisi usimmat artikkelit, ruokablogit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti