Hae Anna.fi-sivustolta

Riisuudutko alasti gynellä?

Viestiketju osiossa 'Naistentaudit' , käynnistäjänä Suvillina, 27.10.2007.

 1. eiootodellista Vierailija

  Taitaa olla aika nuorta porukkaa, jolla itsevarmuus on hakusessa? Kiesus!!

  Jos minä menen alapääni ja rintani tutkituttamaan, niin silloinhan niiden kuuluu olla näkyvillä. Jos lääkäri siitä saa kiksejä, se on hänen asiansa eikä kiinnosta minua pätkän vertaa. Jos lääkäri on vaivaantunut, hän on väärällä alalla - eikä sekään ole minun ongelmani. Samanlaisia ne on ihmiskropat eikä lääkärille pitäis olla mitään ihmeellistä ja uutta.

  Sukat saatan jättää jalkaan, jos on kylmä. Ei tulis mieleenkään pelleillä jonkun paidan kanssa - mikäs sen tyhmemmän näköistä kuin aku ankka -look: paita on vaan perse on paljaana.
   
 2. Meilläkin oli tuollainen lääkäri! Ja piti aina katsoa pikkuhousuihin että onko karvat alkaneet kasvaa! Siskoni suojautui asialta pukemalla kaverinsa kanssa ylleen uimapuvut! On siinä ukolla ollu ihmettelemistä ja pääsy denied ;)
   
 3. urbaanilegendaa? Vierailija

  Ilmeisesti joka koulussa on ollut lääkäri joka katsoo tyttöjen housuihin.. Itselleni ei kyllä sattunut kohdalle, sitä paitsi kuinka monta kertaa edes on nykyään enää lääkärintarkastuksia? (ja koululääkärikin oli nainen)
   
 4. ulkomailla Vierailija

  Itse kävin ensimmäistä kertaa varsinaisella gynellä ulkomailla ja hän pyysi riisuuntumaan sermin takana...en ollut varma pitikö kaikki ottaa pois, mutta otin paitsi alushousut ja sukat jätin jalkaan, alkkarit sai sitten nopeasti tutkimuksen jälkeen taas päälle. Ensin tuntui vähän hölmöltä, mutta lääkäri oli ammattilainen ja siinä vaiheessa kun hän tutki rinnat, olinkin jo melkein unohtanut, että olin alasti, hän kun jutusteli samalla mukavia. Jäi positiivinen fiilis visiitistä eikä mitään kammoa tosiaankaan. Varmaan asiaa auttoi, että kyseessä oli naisgyne. Ollaanhan sitä saunassakin alasti, miksei siis gynellä?
   
 5. elokuvissa Vierailija

  On tainnut joku katsella amerikkalaisia elokuvia jossa yksityisvastaanotolla on pukeutumishuoneet ja muut hienoudet.
   
 6. nalle22 ei kirj Vierailija

  noin tehdään kyllä ihan oikeasti amerikassa, ei siis vain elokuvissa!
   
 7. jenkeissä asunut Vierailija

  No ei todellakaan tehdä. Amerikoissa on ihmisellä kymmenen kertaa parempi intimiteettisuoja kuin suomessa. Nainen kun menee synnyttämään, niin ei siellä ole kandeja ympärillä ja monia henkilöitä kurkkimassa naisen haarohin. Kummastelevat suuresti suomalaisten ns.luonnollista käyttäytymistä. Jenkit jos ketkä ovat tarkkoja siitä, mitä heille tehdään ja miten. Saat helposti syytteen jos riisutat potilasta liikaa. Elokuvat ovat pelkkää p..kaa.
   
 8. nalle22 ei kirj Vierailija

  tarkotin just tota että siellä saa kunnon vaatteen ja vielä peiton suojaksi..
  eli en tarkottanut sitä että riisuutetaan alasti, vaan juuri tuota kunnon suojaamista!
   
 9. missä perustelut? Vierailija

  Itse en ole törmännyt vielä lääkäriin, joka olisi pyytänyt riisumaan kokonaan alasti. Tuskin mikään lääkärintutkimus on sellainen, jossa olisi perusteltua potilaan olla ihan alasti. Kouluajoilta, noin viiden vuoden takaa, muistan että lääkärintarkastuksissa sai olla vain rintsikat ja pikkuhousut jalassa, mutta sen enempää ei tarvinnut vaatteita pois ottaa. Tuo on sentään ihan perusteltuakin.

  Eikä siinä housuihin kurkkimisessa ole mitään epätavallista. Murrosiän kehitystähän siinä vain seurataan. Jos karvat kasvavat, kaikki ok, jos eivät tulee seurata, milloin alkavat kasvaa.
   
 10. miksi sitten... Vierailija

  ...siitä karvan kasvusta ei voi vain kysyä? Aika tungettelevaa ja epämiellyttävää kun lääkäri vuoden toisensa jälkeen sinne pöksyyn kurkkii.
   
 11. No ihan siksi, että siihen tarkastukseen kuuluu lääkärin tietää, paljonko sitä karvaa on, millaista se on... Siinäkin on ihan selvä systeemi, kuinka ne kasvaa, mikä osoittaa alkavaa murrosikää jne., eikä sen toteamisessa TODELLAKAAN ole mitään perverssiä.

  Lisäksi kysyessä jäisi se mahdollisuus, että lapsi narraa, ts. jos kaikilla muilla on ja itsellä vielä ei, on suuri kiusaus sanoa, että kyllä karvat kasvaa ja kovasti... Lääkäri on kuitenkin vastuussa, että huomaa mahdolliset kehityksen selvästi hitaammat alueet, hormonitoiminnan käynnistymisen jne., eikä siihen toteamiseen kuulopuheet riitä. Paremmin saisi tietysti lapsille selittää, miksi sinne pöksyihin kurkataan.

  Ainakin täällä lääkäri tapaa eka- ja viidesluokkalaiset ja jollain luokalla yläasteella. Muut tarkastukset on terveydenhoitajalla vaan.
   
 12. jos ehtii laadun ja määrän noin tarkkaan katsomaan! Ihan kunnon levitys pitäis tehdä! Kyllä se vilkaisu on niin pikainen ettei siinä noin tarkkoja määrityksiä ehdi tekemään. Ja mitä merkitystä karvoilla juuri edes on! Ennemminkin pitäisi kysellä ja puhua kuukautisista ja olla niistä huolissaan!
   
 13. Karva silmässä Vierailija

  Tosi erikoista, että tämmösestäkin aiheesta jaksetaan kolmen sivun verran keskustella. Voip tätä nykyaikaa ja tapoja.
   
 14. ca-elli Vierailija

  elokuvissa:
  harvemmin tulee katseltua elokuvia jossa kaydaan gynella :)
  Ja puolestani voit luulla ihan mita haluat, ei se minun maailmaani kaada.
  Pukeutumishuoneita ei ole, hyva idea muuten :)
   
 15. yks kysyjä Vierailija


  Miksi ne lääkärit on kurkkineet vain tyttöjen housuihin??? Eikö pojillakin kuulu jonkinlaiset karvat kasvaa? Ja kyllä se on pervoa, että aikuinen mies kurkkii pikkutyttöjen housuihin, se ei ole luonnollista. Se on moraalitonta. Kyllä lasta voidaan valistaa ja kertoa miten pitäisi kehittyä (suunnilleen) ja sanoa, että jos on jotain ongelmia niin jutella vaikka ensin terveydenhoitajan kanssa. Monellako 10-vuotiaalla tytöllä on jo ihan täydellinen karvoitus??
   
 16. Why me Vierailija

  Eiköhän koulujen terkkarit katso myös poikien housuihin. Ja sitä paitsi terkkaritkin voivat olla naisia. Onko heillä sitten oikeus tarkistaa murkkuiän kehitys?
   
 17. åöåöåöåöå Vierailija

  Minun koulussa lääkärit oli AINA miehiä, ala-asteelta lähtien. Ja TIEDÄN, että poikien housuihin ei kurkittu. Oli lääkäri mies tai nainen, niin oikeutta lasten housuihin kurkkimiseen ei ole. Lupa pitää kysyä lapselta.Lapsikin on ihminen ja hänellä pitää olla oikeus kieltäytyä tuollaisesta. Saahan lapsi kieltäytyä uskonnontunnilta ja monista muistakin asioista.
   
 18. alasti Vierailija

  minä riisun ylläaina itseni alasti
   
 19. Illes Vierailija

  Eihän se reva levällään makoilu mitenkään mieltä ylentävää ole, mutta pienemmällä vaivaantuneisuudella gynekäynnistä selviää, kun laittaa hameen päälle. Siis kun menen gynelle, riisun sermin takana sukkikset ja alkkarit, avaan rintsikoiden hakaset, mutta en riisu paitaa tai liivejä. Sitten tepastelen paita päällä ja paljas alaosasto hameen alla piilossa tutkimuspöydälle. Siinä kun aina joutuu odottelemaan kun lääkäri etsii välineitä, laittaa hanskoja tms. niin voi hyvin pitää hameenhelmaa vähän suojana, jos ei välttämättä huvita revitellä.

  Ei mulla mitään erityisiä estoja ole ja gynekäynnit on ihan ok ja kuuluu perusterveydenhoitoon, mutta ei mielestäni minkään "reippauden" tai "luonnollisuuden" takia tarvitse yhtään enempää paljastella kuin mikä on välttämätöntä.
   
 20. järjellä Vierailija

  kyllä mies on mies on sitten kyne tai tai jokin muu. Arvatkaa vain ,edessänne makaa pöydällä alaston nainen, mitä myös siinä käpälöit, kyllä ilman muuta veitikka housuissa herää jos kunnossa on, esim. rintoja kun tutkii nännit alkavat nöåöttää, kyllä siinä pitelemistä on ettei niitä suuteleen ala. Tietysti pokan on pidettävä jo virankin puolesta.
   
 21. ki Vierailija

   
 22. ki Vierailija

   
 23. mikkola juho Vierailija

   
 24. ainokainen Uusi jäsen

  liittynyt:
  27.08.2007
  Viestejä:
  3 570
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tämä on osaksi ihan asiaton ketju, mutta sen verran vielä haluan tähän kommentoida että jos asiakkaalle jää vähänkin vaivautunut olo tutkimuksesta, tämä tarkoittaa sitä että lääkäri ei ole osannut kohdata potilasta asiallisesti.
  Ei sellaiset tuntemukset tyhjästä synny.

  Jos lääkäri pyytää riisumaan, vaikka siihen ei ole perusteltua tarvetta, on syytä olettaa että lääkärillä on oman motiivit tähän.

  Tällaisessa tapauksessa on tärkeää, ettei jää asian kanssa yksin. Kannattaa tehdä kirjallinen valitus asiasta ylilääkärille ja terveydenhuollon oikeusturvakeskukseen voi myös olla yhteydessä, tai potilasasiamieheen.

  Olen itse terveydenhoitaja aiemmalta ammatiltani ja valitettavasti asia on niin, että meillä on terveydenhuollossa töissä joitakin tällaisia ihmisiä, joilla saattaa olla omia seksuaalisia motiiveja mukana työssään.
  Näitä juttuja kuulee asiakkailta jonkin verran ja työkavereilta. Ihan varmuudella tiedän ainakin Espoossa yhden terveyskeskuslääkärin, joka "riisuttaa" tyttöjä. Hänen vastaanotoltaan ei kuulemma ilman alatutkimusta pääse millään, jos on nuori tyttö kyseessä. Tämä asia oli hyvin terveyskeskuksen henkilökunnan tiedossa, mutta kukaan ei tehnyt asialle mitään.

  Hyväksikäytetyn potilaan häpeä on niin suuri, että se lamauttaa ja saa hänet ajattelemaan, että vika on hänen korviensa välissä.

  Jos koette tulleenne epäasiallisesti kohdatuiksi vastaanottotilanteessa, älkää ikinä antako asian olla vaan viekää eteenpäin!
   
 25. tiiina Vierailija

  Kyllä riisun itseni kokonaa alasti
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti