Hae Anna.fi-sivustolta

Riisuudutko alasti gynellä?

Viestiketju osiossa 'Naistentaudit' , käynnistäjänä Suvillina, 27.10.2007.

 1. taas taas Vierailija

  Tuosta että naiset suosivat intiimiasioissa naislääkäreitä on muistaakseni tehty tutkimuksia. Siis jos tuntematon koskettaa intiimisti, niin naiset toivovat että se tuntematon olisi mieluummin nainen. Kumma kyllä miehillä on kuulemma sama juttu. Laasasen kirjoittamassa Naisten seksuaalinen valta -kirjassa sivuttiin tuotakin asiaa. Tietenkään tämä ei päde kaikkiin.

  Noista arabimaista...Suurin osa arabinaisista käy miesgynellä, koska naisten vähäisen työssäkäynnin takia naislääkäreitä on melkoisen vähän Lähi-idässä.
   
 2. taas taas Vierailija

  No, ihan hyviä pointteja. Voi olla, että olen turhan ehdoton...Joo, tykkään seksistä ja harrastan sitä. Oon vaan käynyt tähän mennessä yksityisellä ja naisella. Oon pohtinut, että vaikuttaakohan näihin mun ajatuksiin se, että äiti (niin rakastava ja ihana ihminen kun onkin) on aina...no, osannut varoittaa elämän varjopuolista turhankin hyvin. Ja varoittaa vielä nytkin, kun olen jo parikymppinen ja asun omillani. Kun puhuin suunnitelmistani lähteä esim.vaihtoon ulkomaille, että vastaus oli: "naisen ei kannata yksin matkustaa koska silloin tulee raiskatuksi ja tapetuksi". Ja muuttui hirveän ahdistuneeksi. Jos huomautan tuosta, niin äiti helposti suuttuu. Isääkin harmittaa tuo yhä jatkuva ylisuojeleva asenne, mutta siitä on turha puhua äidille. Harmi kun ei voi puhua suunnitelmistaan vapaasti :( Siis ei me olla pahemmin mistään lääkäriaiheista puhuttu eikä äiti muutenkaan ole seksualiasioissa mitenkään erityisen kielteinen, mutta kai tuo varovaisuus on jäänyt päälle...

  Tuosta kumppanin ammatinvalinnasta. Jotenkin se ajatus, että olisi yhdessä ihmisen kanssa, joka näkee nakuja vastakkaisen sukupuolen edustajia työssään häiritsee...Ja nimenomaan se ajatus, että se kumppani miettisi sitä näkyä vapaa-ajallakin ja vetäisi sitten käteen. Ehkä olen rajoittunut, mutta näin minä koen...

  Tuskinpa tuo Fredkään vei noita tuntemuksiaan ajatuksia pidemmälle.
   
 3. mikä lie ollut Vierailija


  En voi uskoa asian olevan noin yksiselitteinen. siis voin uskoa, että jos tuntematon koskettaa, mutta lääkäri ei ole tuntematon, vaan lääkäri.

  Täytyy lukea tuo kirja, jos sieltä saisi ihan konkreettisia todisteita tehdystä tutkimuksesta.

  Oman tietoni mukaan arabimaissa nimenomaan gynekologit ovat naisia. Islamilaisissa maissa voi olla enemmän miesgynekologeja. Esimerkiksi Egypti.
   
 4. Karnevaalikeksi Vierailija

  No joo, kyllä äitisi ylisuojeleva asenne varmaan on vaikuttanut. Voihan olla, että äitisi on mahdollisesti joskus joutunut kokemaan/näkemään ahdistelua ja sen vuoksi, ihan ymmärrettävästi, haluaa säästää sinut samoilta kokemuksilta. Ikävä kyllä monet vanhemmat, hyvää tarkoittaessaan, saattavat onnistuakin aiheuttamaan lapsilleen toisinaan ongelmallisiakin asenteita ja pelkoja. Toivottavasti äitisikin jossain vaiheessa kuitenkin ymmärtää lopettaa turhan huolehtimisen puolestasi, ihan itsensäkin kannalta. Murehtiminen ja toisen puolesta pelkääminen on raskasta.

  Lähditkö muuten sinne vaihtoon, vai onko matka vielä suunnitteluasteella?

  Tuota, kaikki ihmiset taitavat tehdä välillä tuota, että ajattelevat masturboidessaan jotakuta ihan muuta kuin omaa puolisoa/tyttö-poikaystävää. Ei siihen edes tarvita työssä nähtyjä alastomia ihmisiä. Voihan sitä ajatella vaikka komeaa postinjakajaa... ;) Tai sattumalta kadulla vastaantullutta kaunista naista/komeaa miestä. Samoin useimmat ihmiset silloin tällöin seksiä harrastaessaan ajattelevat muita ihmisiä, kuin sitä henkilöä, jonka kanssa seksiä sillä hetkellä harrastavat. Fiksu ihminen ei tietenkään tätä kerro puolisolleen, milloin näin on tapahtunut. Tämäkin vain on sellainen asia, jolle ei oikeastaan voi mitään, se pitää vaan hyväksyä. Mikäli meinaa parisuhteessa elää.
   
 5. taas taas Vierailija

  En nyt lähtenyt vaihtoon, tosin siihen vaikutti rahatilanne ja myös se, että olin kuullut, että paikan päällä ei aina ole niitä kursseja tarjolla, joita alunperin piti olla. Esim. eräs ulkomainen yliopisto, josta olin hyvin kiinnostunut, oli kuulemma usein menneinä vuosina osoittautunut sellaiseksi, että siellä pystyikin vain opiskelemaan kohdemaan kieltä, vaikka vaihtareille olisi pitänyt olla myös oman tiedekuntansa opetusta englanniksi ja sellaista olisi luvattukin. Aion tosin lähteä ulkomaille viimeistään vuoden päästä, kun saan kandin paperit. On niin monta vuotta tehnyt mieli lähteä.

  En tiedä, että onko äitini itse kokenut ahdistelua (tietääkseni hän on aina ollut melko varovainen), mutta hänellä on henkisesti aika raskas työ (mielenterveyspuolella) eikä hänellä ole kovin paljon seuraelämää ja harrastuksia sen vastapainoksi...Ei oikeastaan yhtään. Veikkaan, että siinä työssä kuulee varmaan paljon raiskausrikoksista sun muista ikävistä asioista. Joo, on aika ikävää kun on jo aikuinen mutta silti ei luoteta vieläkään. On tosi ahdistavaa, kun aina kun kertoo jostain ulkomaan suunnitelmista (ja miten aikoo yksin lähteä), niin toinen ahdistuu hirveästi ja alkaa maalailemaan piruja seinille. Sitten ei huvita jakaa mitään. Ja äiti ihmettelee kun ei keskustella...Isänikin on aina ihmetellyt tuota ylisuojelevaa asennetta. Varsinkin nyt kun olen jo aikuinen.

  Joo, kyllähän meistä kieltämättä varmaan jokainen ajattelee masturbaoidessaan aina muita.
   
 6. unikko Vierailija

  Muutaman päivän olen ollut poissa ja viestejä on vaihdettu asiasta paljonkin (osa ihan asiaakin), mutta kukaan ei ole edelleenkään esittänyt mitään lääketieteellistä perustetta sille, miksi keskustelun otsikon mukaan pitäisi gynellä olla. Kysymys ei kai nyt voi olla vaan, että tehdään niin kuin lääkäri sanoo. No, tätä on edellä jauhettu paljonkin. En tiedä, olenko vaikea luonne vai mikä, mutta kaipaan yleensä perusteluja, miksi jotain pitää tehdä ja miksi jotain ei pidä tehdä. Tässä on kysymys juuri siitä. Oma asiantuntemukseni ei riitä arvioimaan sitä, onko jotain perustetta olemassa, mutta kuulen sellaisen mielelläni.

  Hauskaa illan jatkoa kaikille! :)
   
 7. Karnevaalikeksi Vierailija

  Noinhan se joskus on, että opiskelumahdollisuudet ei sitten olekaan ihan sitä mitä on luvattu, luvattuja kursseja ei järjestetä tai niiden sisällöt ovat ihan jotakin muuta kuin etukäteen on ilmoitettu. Tai koko koulutuksen sisältö on erilainen kuin etukäteen on annettu ymmärtää. Tähän olen itse törmännyt ihan Suomessakin. Mutta lähde ihmeessä ulkomaille, jos kerran mielesi tekee. Voi tehdä äidillesikin ihan hyvää, vaikka alkuun ahdistaisikin, että joutuu vähän niinkuin pakosti huomaamaan, että oikeasti pärjäät ja osaat pitää itsestäsi huolta vähän muissakin ympyröissä, kun vain täällä Suomessa.

  Työ mielenterveyspuolella selittää kyllä pitkälti äitisi asenteen. Jos joutuu työssään kohtaamaan sekä seksuaalisesti hyväksikäytettyjä/raiskattuja, että mahdollisesti myös niitä hyväksikäyttäjiä ja sattuu vielä olemaan synnynnäiseltä temperamentiltaan vähän varovaisempi ja herkempi ihminen, niin kyllä sitä moni muukin tuossa tilanteessa olisi ylisuojeleva. Hyväähän äitisi tietysti tarkoittaa ja sen takia hänen asenteestaan ei varmastikaan kannata loukkaantua, itse kuitenkin tiedät, että pärjäisit esim. ulkomailla yksin ja se on pääasia. Olet jo niin vanha, että voit tehdä omat päätöksesi menemistesi suhteen ja äitisi vaan sitten täytyy kestää mahdollinen ahdistus, mikä siitä hänelle saattaa seurata. Oikeastaan minun mielestäni olisi isäsi tehtävä "puhua äidillesi järkeä" ja rauhoitella häntä esim. tuon sinun ulkomaille menosi suhteen...
   
 8. Karnevaalikeksi Vierailija

  Niin, ilmeisesti fredwinalla olisi tiedossa, joku lääketieteellinen syy kokonaan riisumiseen, mutta jos hän ei siitä halua kertoa, niin minkäs sille sitten mahtaa. Itse olen sitä mieltä, että syy siihen, miksi jotkut gynet pyytävät asiakasta riisumaan täysin alasti, on useimmiten ihan vaan käytännöllinen.
   
 9. taas taas Vierailija

  Joo, aion ottaa tuon asian ainakin kerran vielä puheeksi isän kanssa ja pyytää häntä puhumaan äidille. Sen sijaan, että vain toteaisin, että miten ahdistavaa tuollainen ylisuojelu on aikuisiällä. Kun tässä kuitenkin ollaan jo kaikki aikuisia niin pitäähän sitä vähän osata hellittää tuon suojelun suhteen. Sitä menettää aika paljon jos on aina vain turvallisesti kotona, eikä lähde ulkomaille jos kerran mieli tekee...
   
 10. Karnevaalikeksi Vierailija


  Asioilla on taipumus järjestyä, sanoi entinen psykologian opettajani ja näin jälkeenpäin ajatellen oli kovin oikeassa ;) Eli eiköhän näin tapahdu sinunkin kohdallasi. Olen vielä kerran utelias ja kysyn, että mihin maahan olisit lähdössä?
   
 11. unikko Vierailija

  Niin, tai sitten fredwina on sitä syytä jostain vielä etsimässä. Kun tuon käytännöllisyyden mainitsit, niin tarkoitat kai sitä, että tutkimus sujuu sutjakammin kun kerralla riisuu kaikki vaatteet? Itse asiassa taisitkin sen ehkä jo aiemmin mainita. Siinä saattaa muutaman sekunnin voittaa, jos ei paitaa ja rintaliivejä tarvitse nopeasti heittää pois ennen rintojen tutkimista. Näin kiirettä ei kai kenelläkään gynellä ole, vaikka aika on joskus muuten kortilla. Ja kaikki gynethän eivät rintoja edes joka kerralla tutki, vaikka niin minusta pitäisi. Tämä ei vielä vakuuta minua, mutta ymmärrän kantasi.

  Kysynpä mielenkiinnosta, kun olet tätä riisuutumista kovasti puolustellut, että oletko itse ollut joskus tutkimushuoneessa täysin alasti?
   
 12. fredwina Vierailija


  Ne perustelut voi kysyä aina lääkäriltä kyseisen tilanteen alussa jos sellaiseen itse joutuu eikä pähkäillä etukäteen tai väittää ettei se kuulu asiaan, jos se joissakin oloissa jollekin on kuulunut. ;) Eihän potilaan tarvitsekaan omata asiantuntemusta siitä mikä on perusteltua ja mikä ei. tilanteen sattuessa voi lääkäriltä kysyä maagisen sanan miksi :)

  Kiinnitin humioni tuolla aimemin keksusteluun siitä ettie naisgyne koskaan imisi nänniä . No ehkä ei (emme tosin voi mitenkään tietää etteikö näin olisi tapahtunut), mutta naisgynet osaavat hekin tehdä epäammattimaisia asioita vastaanotollaan. Niistä vain ei puhuta, kun tilanteessa on kaksi naista. Ikäänkuin silloin saisi rikkoa potilaan rajoja enemmän. Vai mitä sanotte naisgynestä, joka oma-aloitteisesti alkaisi riisua potilaalta paitaa ja rintaliivejä tutkiakseen rinnat? Mitähän tapahtuisi jos miesgynekologi tekisi saman täysin samassa tarkoituksessa? Veikkaisinpa suurta lööppilehtien kirkunaa.
   
 13. Fredwina Vierailija


  Voisit tuon herjaamisen jättää sikseen. Arvelinkin, että sinun venkurointisi taustalla on tuollaista asennetta.
   
 14. Karnevaalikeksi Vierailija


  Olen ollut gynen vastaanotolla sekä täysin alasti, että kylpytakki päällä. Tämä oli ehkä kaikkein mukavinta. Sai riisua erillisessa pukukopissa kaikki vaatteet pois ja laittaa päälleen kylpytakin, jonka kanssa sitten oltiin tutkimuspöydällä. Minusta oikein käytännöllistä ja mukavaa.

  Mitä sitten itse epäilet syyksi siihen, että jotkut gynet käskevät riisuutua täysin alasti, jos se ei kerran mielestäsi ole käytännöllistä, eikä sille ole mitään lääketieteellistäkään syytä?
   
 15. taas taas Vierailija


  Jos työskentelystä puhutaan, niin niinkin kauas kuin Arabiemiraatteihin. Kuulostaa ehkä aika eksoottiselta, mutta onhan sielläkin jo suomalaisia...Ja paljon muitakin länsimaalaisia. Muutenkin kaukomaat kiinnostavat :) Matkustelun suhteen taas kiinnostaa vähän kaikki tällä maapallolla.
   
 16. unikko Vierailija

  Juu, siitä ei ole epäilystäkään, etteikö perusteluja voi kysyä gyneltä, jos tämä ilmoittaa, että kaikki pois. Mutta väistelet edelleen kysymystä, johon olemme yrittäneet saada sinulta vastausta. Siihen sinulla on tietysti täysi oikeus ja ymmärrän kyllä, jos et halua täällä julkisesti kommentoida omaa kokemustasi ja sitä, mitä perusteita gynesi sinulle esitti.

  Lääkärin ei kuulu riisua potilasta, vaan pyytää potilasta riisuutumaan, jos tutkimus sitä edellyttää. En jaksa uskoa, että tällaista tapahtuisi ainakaan Suomen kaltaisessa sivistysvaltiossa lääkärin vastaanotolla. Tietysti suhtautumisen pitää olla samanlaista riippumatta lääkärin sukupuolesta. Ei naislääkäriäkään voi tuollaisessa tilanteessa puolustaa yhtään.

  Tarkoitukseni ei ollut missään tapauksessa herjata, vaan korkeintaan piikitellä vähän, koska et esittänyt väittämiäsi perusteita. Pahoittelen, jos ymmärsit väärin.
   
 17. unikko Vierailija

  Kylpytakkikäytäntö Suomessa on minulle aivan uutta. Olen kuullut, että joissakin maissa sellaista voidaan käyttää, tai paremminkin ns. sairaalakaapua, mikä taas on yleisesti käytössä esim. USA:ssa, jossa naisten intimiteettisuojasta vastaanotolla pidetään ehkäpä liikaakin huolta. Oliko nämä molemmat kerrat täällä Suomessa vai jossain muualla?

  En osaa vastata tuohon. Varmastikin jompikumpi voi pitää paikkansa ja jos veikata pitäisi, niin tuo käytännöllisyys menee minustakin lääketieteellisen perusteen edelle. Kritisoin käytännöllisyyttä lähinnä siksi, että ajansäästö on minusta niin vähäinen verrattuna intimiteettipuoleen, että sen vuoksi sitä ei voi kunnolla perustella sen kautta. Ehkäpä hieman varttuneemmille naisille käytännöllisyyttä voi tarjota perusteena, mutta mitenkähän se toimii nuorten naisten kanssa, kun ovat ensimmäisiä kertoja gynellä. Sinänsä, eihän iän pitäisi ratkaista tässäkään kohtaa. Olitko sinä kovinkin nuori näillä edellä mainitsemillasi kerroilla?
   
 18. Fredwina Vierailija

   
 19. unikko Vierailija

  Onko se negatiivista viestintää, jos joku haluaa täällä kyseenalaistaa toisten väittämiä? En ole missään vaiheessa sanonut, että olisin itse ehdottomasti oikeassa tai joku - et välttämättä sinä - olisi ehdottomasti väärässä. Sitä vartenhan nämä keskustelupalstat ovat, että täällä voi keskustella avoimesti ja anonyymisti ja esittää perusteluja puolesta ja vastaan. Näin olen itse näiden palstojen tarkoituksen ymmärtänyt. Jos kaikki myötäilisivät ensimmäisen kirjoittajan mielipidettä, keskustelu ei johtaisi mihinkään.

  Ehkä saan, ehkä en, mutta sillä ei ole loppujen lopuksi minulle kovinkaan suurta merkitystä. En myöskään usko itse joutuvani koskaan moiseen tilanteeseen. Vannomatta paras tietysti.
   
 20. Karnevaalikeksi Vierailija

  Heh, suomalaisia taitaa löytyä jo osapuilleen joka maasta, eli edelläkävijäksi on vaikea enää päästä... Mutta mitäs tässä sitten muuta kuin, että onnea matkaan jo näin etukäteen!
   
 21. Karnevaalikeksi Vierailija

  Ihan Suomessa ovat olleet molemmat kerrat. Ja jos nyt tätä sukupuolikysymystä jatketaan, niin kokonaan alasti riisumaan käskenyt gyne oli nainen ja kylpytakki oli tarjolla miesgynen vastaanotolla.

  Olin vähän päälle kolmekymppinen, eli en ihan nuori, mutta en kamalan vanhakaan...
   
 22. Fredwina Vierailija

  unikolle:


  kyseenalaistamista ei ole negatiivissävyttävä kommunikointi.

  myötäilyä en ole peräänkuuluttanut.
   
 23. Minna85 Vierailija

  Toisaalta jo kouluissa tehtävissä terveys- ja lääkärintarkastuksissa nuoret opetetaan riisuutumaan yleensä alusvaatteille. Käytännöllistä sekin, eikö vaan? Miksei siis voisi toimia nuorillakin naisilla?
   
 24. rintasyöpä Vierailija

  minulla on ollut rintasyöpä. Enpä niissäkään tutkimuksissa silloin alkuaikoina ollut kokonaan alasti. Kyllä alapään tutkimukset hoidettiin ensin. Sen jälkeen yläkroppa paljaaksi ja tutkittiin rinnat, kainalot sun muut rauhaset. Myöhemmin tutkimuksissa on ollut edestä avattava sairaalapaita päällä ja alapäässä aina pikkuhousut toimenpiteen jälkeen.
  Olisi ollut aika ikävää seisoa kymmeniä minuutteja alasti lääkärin, hoitajan ja välillä muutaman opiskelijankin edessä välillä pimppi paljaana.

  Eikä rintaa ole imenyt yksikään lääkäri, ei edes ehdottanut. Olisin sanonut yksiseltteisesti että ei, et saa. Vain mieheni sai imeä rintojani, siis lasteni ohella. Piste. No, nyt ei tuostakaan asiasta tarvitse välittää.

  No jokainen menee eteenpäin tyylillään. Riisuu kaikki pois jos siltä tuntuu.
  Minä puen ylleni jo kotoa lähtiessäni yleensä sellaiset vaateet jotka voi kietaista ympärille keskustelujen tai tutkimustulosten odottelun ajaksi. Ei ole niin kylmäkään noissa ilmastoiduissa huoneissa.
   
 25. unikko Vierailija

  Totta tuo, mutta alusvaatteilla ja alasti olemisessa on vissi ero. Minkä nuorena oppii, sen vanhana taitaa. Niinhän se menee.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti