Hae Anna.fi-sivustolta

Riisuudutko alasti gynellä?

Viestiketju osiossa 'Naistentaudit' , käynnistäjänä Suvillina, 27.10.2007.

 1. nätti näinkin Vierailija

  Kävin tuossa jokin aika sitten uudella gynekologilla. Hän pyysi riisumaan sekä rinnat että alapään paljaaksi. Rinnat siksi, että voi samalla tutkia nekin. Koska minulla sattui olemaan mekko päällä, olin siis ihan nakuna. Lääkäri, nainen, sanoikin, ettei hän pelkää alastomia naisia.

  Ei ollut ollenkaan ahdistavaa tai vaikeaa.
   
 2. Tiina5 Vierailija

  Heippa Minna85. Erittäin analyyttisiä vastauksia aiheeseen.
  Uskon kyllä vahvaan itsetuntoosi ja -varmuuteesi. Samoin kun kerrot miten hyväkroppainen olet...muistanet postittelun:)
  Minäkin olen taas viimekerralla ottanut kaikki pois vuotuisella käynnilläni ja ei gyne mitenkään kommentoinut tapahtumaa, sai samalla kerralla tutkittua tavittavat paikat.
  Minnalle terveisiä
   
 3. julius Vierailija

  Sain kerran orkun kun naisurologi tutki minua!!
   
 4. Minusta kai se on oman naiseutensa hyväksymisen tunnusmerkki, kuta luontevammin pystyy tähänkin asiaan suhtautumaan. Viimeksi gynellä oli tutkimusvälineet loppu kun makasin pöydällä ja hänen piti lähteä niitä hakemaan, mutta ei minulla ollut pöydältä kiire minnekään: naureskelin lähinnä, että jos joku pamahtaa sisälle, niin täällä sitä ollaan. Jokainen paikka minusta on minua, naista, ja minä hyväksyn itseni.
   
 5. mmmmmmmmmmm Vierailija

  Jos ei tykkää maata alastomana tuntemattoman ihmisen räpelöitävänä gynen tuolissa, niin ei se välttämättä tarkoita sitä, että ei hyväksyisi kroppaansa. On paremminkin luonnollisempaa, että tuntee olonsa vähintään vaivautuneeksi, olipa kroppa minkä näköinen tahansa.
   
 6. mmmmmmmmmmmmmm Vierailija

  Ei tässä ny hitto vie ole kysymys siitä, miltä lääkäristä tuntuu, itse on ammattinsa valinnut. Potilas tässä tilanteessa tulee ottaa huomioon. Ihan naurettavaa riisuutua täysin alasti "ajan säästämiseksi." Kai sä maksat käynnistä, eikö siihen hintaan aika kuulu?
   
 7. meitä on moneksi Vierailija

  Sinulla ei ole mitään sitä vastaan, että riisuunnut alastomaksi gynen luona, vaikka sitä ei välttämättä tarvita. Mutta et voi nimettömänä ja tuntemattomana tänne kirjoittaa tuota syytä? Löytyihän sinultakin jonkinlainen intimiteetin taju.

  Jotkut voi jopa omalla nimellään hölöttää mitä henkilökohtaisia asioita missä tahansa, mutta eivät riisuunnu alasti missä tahansa. Toinen voi riisuutua missä tahansa, mutta ei kertoisi mitään henkilökohtaista missään.
   

 8. Tässä todella terveen tuntuinen, omilla aivoillaan ajatteleva henkilö. Mutta arvatkaas mitä? Täällä ehdotettiin psykiatrista hoitoa!
   
 9. vuoron perään Vierailija

  Minä kun käyn gynellä, niin eka housut pois kun tutkii alapään, housut takaisin jalkaan ja rinnat paljaaksi kun tutkii rinnat ja mittaa verenpaineen siinä samalla sitten. Minusta on kiva näin, en tykkäisi olla ihan nakuna päästä varpaisiin samalla kertaa!
   
 10. lääkärillä Vierailija

  Olen avustanut lääkäreitä erilaisissa tutkimuksissa ja kokeiden otossa. Meillä käytettiin potilaita peittämään isompia tai pienempiä pyyhkeitä, riippuen siitä, mitä kohtaa tutkittiin. Koskaan ei potilaan tarvinnut paljastella enempää kuin oli tarpeellista. Vain se kohta, josta otettiin kokeita paljastettiin kerrallaan ja muu keho pyyhkeen alle piiloon. Jos otettiin kokeita sekä rinnoista että nivusista, niin yksi paikka kerrallaan paljaaksi.

  Oli kuitenkin myös potilaita, jotka itse halusivat paljastella enemmän kuin tarpeellista. Jos otettiin kokeita vaikka nivusista, niin laitoin pyyhkeen siten, että pippeli tai pimppi ei ollut paljaana. Jotkut potilaat, sekä naiset että miehet, saattoivat kuitenkin itse vetää pyyhkeen sivuun siten, että sukuelimet paljastui. Joskus vedin pyyhkeen takaisin peittämään ja joskus he vetivät sen taas takaisin. Eli aivan selvästi halusivat näytellä.

  Ajattelin, että miksi gynellä tarvitsisi paljastella enemmän kuin tarpeellista, kun ei sitä muidenkaan lääkäreiden luona käydessä tehdä. Ehkäpä nämä kirjoittajat, jotka riisuvat itsensä alasti gynellä, ovat niitä, jotka vetäisivät pyyhkeenkin sivuun?
   
 11. Oppia ikä kaikki Vierailija

  Tämähän on hauska keskustelu. :)

  En ole koskaan riisunut alasti gynellä eikä kukaan lääkäreistä ole pyytänyt niin tekemäänkään. Mietin tääs vaan, mitenkähän toimisin jos niin pyydettäisiin. Saattaisin aluksi ihmetellä, onko se ihan todella tarpeen mutta enköhän lopulta toimisi pyynnön mukaan. Hei, siinähän on kysymys vain lääkäristä joka yrittää tehdä työnsä mahdollisimman hyvin. Tuskin hän muistaisi minua enää käyntini jälkeen.
   
 12. rgergerg Vierailija

  Voi herranjumala sentään, että jotkut jaksavat vastailla jollekin aivottomalle provoilijapojalle...
   
 13. vieras Vierailija


  Miksi tätä keskustelua ei sitten pitäisi käydä? Eihän tänne kenenkään ole pakko vastata.
   
 14. hoitajalla Vierailija
  Miksi nykyihminen tekee alastomuudesta noin ison asian? Alasti tänne tulemme ja viimeisenäkin joku näkee meidät ilman rihman kiertämää. Maasta tämä ruumis on tullut ja alasti ne hirvet ja kissatkin kulkevat ja vielä kaikkien nähtävillä. Niillä vain sattuu olemaan enemmän karvoitusta.

  Olen ollut alasti gynellä. Silloin selviteltiin erästä harvinaisemman syndrooman mahdollisuutta. Toisen kerran olin alasti, kun gyne sisätukimuksen jälkeen päätti tutkivansa myös rinnat. Pyysi istumaan pöydän reunalle ja ottamaan puserot ja rintaliivit pois. Siinä sitten olin alasti. Minusta olisi ollut kauheampaa nousta siitä ensin pyrstyö paljaana ,mennä pukemaan housut ja tulla takaisin ilman yläosaa. Tuntui, että paljon vähemmällä pääsin noin.

  En siis ihmettele yhtään, jos joku sanoo gynen pyytämään riisutumaan kokonaan. Se, että joku on patologisoinut alastomuudenkin, on sitten eri asia ja asian pohtminen kuulunee psykiatrian palstalle.
  Toiset eivät vain pidä alastomuutta mitenkään ihmeellisenä asiana: ehkäpä he eivä tole erotisoineet niitä tilanteita. Ei siihen tarvita mitään itsensäpaljastelupersoonaa.
   
 15. kokemusta Vierailija

  Meilläki 6-luokan tarkistuksessa piti olla iha vai pikkuhousuilla koko lopputarkastus ja lopuksi se katsoi vielä pikkuhousuihin,eikä sanonut mitään,mutta se oli kyllä nainen.Mutta silti tosi ällöö!Seiskalla sama lääkäri teki tarkistuksen,mutta ei onneksi katsonut housuun!Kyllä vähän pelotti mennä sinne uudestaan ja vielä ensimäisenä!
   
 16. Terve järki Vierailija

  Jokainen nainen, joka kuvittelee ettei gynen erikoisalakseen valinneella miehellä ole taustalla omaa seksuaalista aspektia on sinisilmäinen hölmö.
   
 17. Ei ongelmaa Vierailija

  Gynekologini pyytää riisumaan pikkuhousut ja avaamaan rintaliivit. Puen hameen ylle gynekologille mennessäni ja vedän sen tutkimustuolissa ylös. On toiminut ihan hyvin.
   
 18. kerranitsekin Vierailija

  Kerran on pyydetty jättämään vain sukat jalkaan. Olin silloin lapsettomuustutkimuksissa, ja lääkäri halusi katsoa muunmuassa mahdollisesti runsaamman karvojen kasvun ja aknen levinneisyyden pco-epäilyn vuoksi. Tutki rinnat ja ultrasi munasarjat. Tämä tuntui oudolta, mutta hän oli hyvin asiallinen ja hoiti työnsä. En edes ajatellut, että siinä mitään seksuaalista oli, ennemminkin uskon olevan kyse kiireestä.
   
 19. vierailija517 Vierailija

  En riisu kuin alushousut ja sitten yleensä vielä pieraisen oikein kunnolla juuri ennen tutkimusten alkua. Lääkäri ei ole moksiskaan moisesta vaan aloittaa siinä muina miehinä tutkimuksensa. Ja kun alatutkimus on ohi, niin housut ylös ja sitten vielä normaali rintojen tarkastus, eli paita pois ja rintsikat myös. En siis riisu ihan täysin alastomaksi itseäni, koska eihän siinä ole mitään mieltä että kekkuloi siellä täysin ilman vaatteita koko tutkimuksen ajan.
   
 20. vierailija Vierailija

  Ainoa ongelma on se, että valituksesta ei ole mitään hyötyä. Valituksia käsittelevät toiset lääkärit eikä korppi korpin silmää noki. Kaikki mieslääkärin intiimitoimet naisiin pitäisi lailla kieltää sillä mies on mies vaikka voissa paistaisi. Ja himot ne on hiirelläkin.
   
 21. vierailija Vierailija

  Minusta tuntuu hassulta, että gynekoligin tai urologin ammattiin liitetään hinku katsella alastonta ihmistä. Eivätköhän he näe niitä ihan niin paljon kaikenlaisia, että ihmettelen enemmänkin sitä, että omassa elämässä yleensäkään säilyy kyky innostua omasta puolisosta tai kumppanista!

  Ajatelkaapa vain vaikka sitä hajujen määrää, joista lääkäri ei saa nyrpistellä nenäänsä, vaikka se miten inhottaisi. Niitä takuulla on, vaikka peseytyisi miten tarkkaan tahansa.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti