Hae Anna.fi-sivustolta

Rippijuhlien tarjottavat? Juhlan ohjelma?

Viestiketju osiossa 'Kodin juhlat' , käynnistäjänä Kristiia, 11.06.2007.

 1. Kristiia Uusi jäsen

  liittynyt:
  23.06.2006
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei!

  Mitä herkkuja tarjoaisitte rippijuhlissa 25 vieraalle?

  Ajattelin tarjota voileipäkakkua ja täytekakkua. Lisäksi paria keksilaatua ja jotain kuivakakkua. Juomaksi kahvia, teetä, limukkaa ja mehua. Mitä muuta vielä? Voiko olla esim. sipsejä tarjolla?

  Onko rippijuhla yleensä tarjoilultaan ja pukeutumiseltaan lähes samanlainen kuin yo-juhla, eli onko vieraat ja isäntäväki esim. sisälläkin kengät jalassa?

  Onko rippijuhlissa tavallista, että tarjotaan alussa kaikille "shampanjat"? Pari kertaa tällaisissa rippijuhlissa olin.

  Onko rippijuhlissa yleensä jotain ohjelmaa, virren veisuuta tms.? Mitähän?

  Kiitos kovasti vastauksista! : )
   
 2. pari ajatusta Vierailija

  Kaikkia juhlia ei tietenkään tarvitse järjestää samalla muotilla, mutta niissä rippijuhlissa, joissa olen ollut (omani mukaan lukien silloin joskus aaaikoja sitten) on ollut tarjolla muutamaa laatua suolaista (paria laatua voileipäkakkua, piirakkaa, karjalan piirakoita ja munavoita, salaattia) ja muutamaa laatua makeaa (täytekakku, pullaa, kahvikakkua jne). Sipsit tuntuvat vähän arkiselta tarjottavalta. Juomana on ollut teetä, kahvia ja mehua.

  En ole koskaan ollut sellaisissa rippijuhlissa, joissa olisi ollut alkoholia tarjolla, sillä juhlien kohdehan on 15-vuotias, eikä lain mukaan saa nauttia alkoholia. Juhlistahan on kyse, joten tietenkin juhlavaatteissa esiinnytään. Ohjelmaa voi olla tai olla olematta, sen saa itse päättää. Joissakin juhlissa kävivät isoset laulamassa, mutta useimmiten olen ollut sellaisissa juhlissa, joissa ei ole ohjelmaa erikseen.
   
 3. Kristiia Uusi jäsen

  liittynyt:
  23.06.2006
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei ja kiitos!

  Kyllä minäkin olin vähän yllättynyt niistä rippijuhlien shampanjoista, mutta olihan siellä myös pommac -limukkaa vaihtoehtoisesti.

  Tosiaan voisi esim. laittaa coktail-piirakoitakin lisäksi ja vaikka joitain maustettuja tuorejuustoja tai munavoitakin ehkä.

  Kiitos vielä : )
   

 4. Kuohuviiniä on alkoholitonta tai sitten voi skoolata jotain poreilevaa mehua (blandattu vissyllä tai limulla). Kyllä tervetuliaismalja on juhlava ottaa.

  Jos vieraat tulevat pitkän matkan takaa ja jo kirkkoon, kunnon suolaista on hyvä olla tarjolla. Jumalanpalvelus kestää kuitenkin ainakin tunnin, parikin + matkat päälle ja vierailla on nälkä. Ohjelmaa ei tarvita, juhlavaatteet toki.

  Karjalanpiirakoita, pizzanpaloja, suolaista piirakkaa. Vähemmän makeaa. Miksei sipsikippokin voi olla jossain pöydällä.
   
 5. Rippijuhlissa ei yleensä ole mitään ohjelmaa. Tosin, jos sen papin kutsutte myös kahville niin hän saattaa ehdottaa jotain yhteislaulua.
   

 6. Ripille pääsijöitä on kerrallaan useita kymmeniä, pappi tuskin tulee ellei sitten ole joku lähempi perhetuttu tms.

  Joidenkin isosten sen sijaan tiedän kiertäneen kaikkien "omiensa" juhlissa. Usein isoset esiintyvät jo kirkossa laulaen vaikka jokun riparilta tutun laulun.

   
 7. Omissa juhlissani tuo pappi ainakin pistäytyi. Vuosi tosin oli 1979 ja aika monessa paikassahan tuo pappi sinä päivänä vieraili.
   
 8. Kummitäti Vierailija

  Itse suosittelisin ihan oikeaa lounasta. Jumalanpalvelus alkaa klo 10 ja kestää pari tuntia, jolloin onkin jo lounasaika. Ja jos vieraat tulevat vähänkin kauempaa niin heillä on ihan oikea nälkä!

  Eli joku kiva lounastarjoilu (uusia perunoita, erilaisia kaloja, salaattia, lihapullia etc.) ja jälkiruokana kakkukahvit. On todennäköisesti myös helpompaa kuin monen erilaisen kahvitarjottavan laittaminen.

  Ohjelmaa ei rippiijuhlissa ole ollut eli vapaata seurustelua vain.
   
 9. Edelliselle.... Vierailija

  Ei nyt sentään lihapullia vaan jotain kokolihaa siivutettuna ja vaikka savukalaa.
   
 10. liinauska Vierailija

  Jaa, ja miksei voisi tarjoilla lihapullia? Nehän ovat mitä mainiointa pikkupurtavaa, jotka maistuvat myös pikkuväelle? Meillä oli tarjottavana voileipäkakku, lihapasteijoita, lihapullia, uusia perunoita, fetasalaattia, riisipohjainen tonnikalasalaatti ja sitten täytekakku. Hyvin meni kaikille kaupaksi!=)
   
 11. Jos tekee oikein kunnon sunnuntailounaan, pitäisi saada joku apulainen keittiöön siksi aikaa, kun perhe on kirkossa konfirmaatiota seuraamassa. Ne vieraat, jotka ovat jo pari tuntia kirkossa olleet, eivät jaksa sitä seuraavaa paria tuntia odottaa, että se lounas valmistuisi.

  Kahvipöytä suolaisine ja makeine tarjottavineen on sinällään parempi vaihtoehto.

  Alkoholi ei sovi lainkaan rippijuhliin. Onhan se ihan tyhmää jo siksikin, että eihän tuo rippilapsi sitä saa juoda ja häntä siinä kuitenkin juhlitaan.

  Rippijuhlat eivät kaipaa myöskään mitään erityistä ohjelmaa.

  Tuo pappien kyläily on varmaan aina tapauskohtainen juttu. Meidän kaupungissamme pappi ilmoitti jo leirin vierailupäivänä, että koska hänellä ei ole mahdollisuutta käydä jokaisen rippilapsensa kahvitilaisuudessa, niin hän ei tasapuolisuuden nimessä kyläile yhdenkään luona.

  Vinkiksi: Hyvä perusteos erilaisten juhlien järjestämiseen on Aila Pakarisen ja Tuula Salakarin kirja Juhlitaan taas.
   
 12. Ainakin Tampereella on käytäntö, että pappi ja isoset tulevat suht lyhyelle tervehdyskäynnille ainoastaan kirjallisesta kutsusta. Aika kummallista on, jos jossain tulevat pyytämättä.

   
 13. Meidän juhlat Vierailija

  Siis saako olla kengät jalassa? Kyllä meillä on pidetty 6 lapsen rippijuhlissa kummisaappaat, kun tehtiin niistä niin kosteat juhlat. Aikuisille pantiin viinat kiertoon ja pöytä koreaksi. Nuoret lähetettiin omiin puuhiin, rahaa elokuviin, hampurilaisiin ym. Annettiin lupa jäädä viikonlopuksi kaverin luo.

  Hienot juhlat tuli. Jokut selvisi kotiin, toiset sammui meille. Ohjelmaakin oli, isäntä nauratti naisia, minä toimin tiskijukkana, 60-luvun hittejä ja tvistiä. Meni pikkutunneilla välillä vilautteluksikin mutta ei sitä kukaan muistanut. Nuorilla oli hauskaa toisaalla. Pappi piipahti alkuillasta ja sai konjakkia, otti niitä 4 kpl ja poistui hymyillen. Meinasi kuulemma käydä niinkun joulupukille, kun oli jo vieraillut muidenkin rippilasten luona vaikka monissa muissa paikoissa olikin olleet vähän kankeampia tarjoilun suhteen. Onneksi useimmissa paikoissa oli tarjottu ilolientä, että jaksoi matkeltaa. Ja iloinen juhlahan se rippijuhla on. Ei siinä tullut virsiä veisattua ellei nyt joskus kolmen aikaan yöllä kun innostuttiin vetämään virsi neljä seiten seiten, ystävä sä lapsien, kuorossa komealla äänellä kaikkien jäljellä olevien 27 vieraan kanssa. Kajahti lahden poukama ja naapuritkin valpastui. Hartaana ollaan hautajaisissa jos taas sellasiin saa kutsun mutta rippjuhlat tanssittiin läpi yön. Nyt loppui lapset joten niitä juhlitaan sitten muualla jos juhlitaan.
   
 14. Ensi viikonloppuna Vierailija

  Rippijuhla on kristillinen juhla, joten mikään alkoholi ei niihin kuulu.
  Tarjottavista ei ihan lihapullat sovi, mutta tietenkin jos on pikkuväkeä
  mukana niin ehkä sitten. Itse olen tarjoillut täytekakkua, liha- ja kalavoileipäkakkua,
  coctailkarjalanpiirakoita ja sitten näitä muita suolaisia piirakoita yms. makeita.
  Tuulihatut sopivat hyvin mukaan myös. Jokin ruokaisa salaattikon olisi hyvä tai sitten
  ihan ruoka joita monet harrastavat myös. Ensi viikonloppuna on toiset juhlat, joten etsin vain mistä kakun tilaisin tällä hetkellä... :)
   
 15. kysyn vaan.... Vierailija

  Paremmin varmaan perusteluksi sopii, että juhlakalu itse on alaikäinen.

  Tuskin monia hääjuhliakaan läpi ilman alkoholia viedään. Hautajaisissakin on usein konjakit tarjottu kahvin kanssa vaikka kirkollinen juhla sekin.

  Johan sitä rippilapsillekin viiniä alttarilla tarjoillaan ja mitä muuta raamatun kertomuksissa koskaan juodaan kuin viiniä?

  Miten niin alkoholi ei olisi kristillistä?
   
 16. :-) Vierailija

  ...ehkä sitten paremmin, että rippijuhlat ovat kristillinen PERHEJUHLA,
  joissa pääosa on siis tämä nuori henkilö ja tällaisiin perhejuhliin ei alkoholi kuulu.
  Samoin kuten ei kastejuhlaankaan.
   
 17. :-0 Vierailija

  Suomessa kaikki kissanristiäiset on juhlia joissa pitää "hiljentyä". Tekopyhä suomalainen hiljentyy jouluna, juhannuksena, syntymäpäivillä, ristiäisissä, pääsiäisenä, häissä ja rippijuhlissa. Aina tuputetaan sitä hiljentymistä kun muualla maailmassa nämäkin on ilojuhlia joissa tanssitaan ja mennään ravintoloihin juhlimaan niitä ja syödään ja juodaan. Suomessa sitten vedetään perseet olalle salassa taskumatista ja esitetään hurskasta kun körttikööri taustalla hokee suu vaahdossa, että " ei sovi, ei kuulu". Mitään ei sovi eikä mitään kuulu tehdä milloinkaan, on vaan oltava hurskaan tekopyhän näköinen ja tuntuinen ja kännättävä salassa. Ei ihme jos kansa on psyykkisesti sairasta kun muutama nutturapää saa osa kurtussa määrätä mitä sopii ja mitä ei kuulu tehdä. Pakollisia typeriä kaavoja, joissa vieraat hymyilee standardihymyä, istuu kädet ristissä hiljaa ja kyselee kuulumisia, odottaa kahvikupillistaa kuivan kakkupalan kanssa, nauraa hiljaa jonkun varovaiselle yritykselle keventää jäykkää lahkolais etiketin raskasta kaavaa. Poistuminen seuraa maireiden kiittelemisien ja hyvästelyjen kanssa, kehutaan kahvipöydän niukkaa tarjontaa "sopivin" sanoin kun ei kuulu eikä pidä liiaksi kehua vaikka olisi mieleen ollutkin. Pitää olla varpaillaan ja varovasti ja mielellään pyydellä anteeksi olemassaoloaan. Pää-asia, että ei tee mitään mitä ei kuulu tehdä ja mitä ei sovi koska kuuluvuudesta ja sopivuudesta on ennalta joskus satoja vuosia sitten kiihkouskovaiset päättäneet.

  Muuallakaan ei juhlaporukka ole päissään oksentelemassa nurkissa mutta jos ihmiset osaavat ilonpidon taidon niin alkoholikaan ei saa yliotetta eikä pääse juhlakaluksi. Ihmiset yleensä juhliessa järjestää musiikkia ja tarjoilua niin, että ruokaa, juomaa ja kaikkea riittää joka makuun ja niin pitkälle kun juhlijoita riittää, vaikka pikkutunneille, oli sitten ristiäiset tai rippijuhlat. Missään muualla ei kai tehdä näistäkään tilanteista niin haudanvakavia ja ikäviä tapahtumia kuin Suomessa.

  Järkyttävää tuo määrittely " ei kuulu, ei pidä", " ei saa" ei voi"...ei ei ja ei. Kaikki on yhtä " ei":tä.

  Ainoa mitä Suomessa osataan tehdä täydellisesti on luoda hautajaistunnelma juhlaan kuin juhlaan. Sitä ei sovi kieltää eikä siitä kuulu alkaa kinastella.

  Pitää kestää istua siellä jonkun kodissa kahvipöydässä "sopivan" tunnin( tai 2) verran vaikka kysessä olisi aihe juhlia kunnolla. Mahtaa olla nautinto. No, ehkä jos ei muuta ole nähnyt eikä kokenut niin siihenkin kankeaan, pakolliseen ja ilottomaan tapaankin on pakko tottua mutta näitä keskusteluja lukiessa tulee pakostakin surullinen kuva suomalaisista juhlista.

   
 18. Tytti' Vierailija

  ^Tämä on suomalaista kulttuuria. Ei täällä kirkoissa tanssita, vaan istutaan rauhassa ja välillä veisataan hiljaa. Saa kai tätä tietysti arvostella, mutta täytyy myös ymmärtää, että näin on ollut pitkän aikaa (aina?), eikä sitä hetkessä muuteta. Ja pitäisikö edes muuttaa? Jos joku ei suomalaisesta tyylistä pidä, niin ainahan sitä voi omassa lähipiirissään luoda uuden tyylin (näin minäkin yritän tehdä) tai muuttaa ulkomaille (harkinnassa on). Mielestäni on kuitenkin melko rajua arvostella toisten tapaa juhlia näkemättä sen oman katsantokantansa ulkopuolelle. Eivät kaikki halua yhdistää kirkollisiin juhliin hirveää juhlintaa, vaan nimenomaan sen hartauden, sillä se on olotila, johon ei arkena usein yllä.
   
 19. yksi äiti Vierailija

  Meidän tyttärellä oli vasta rippijuhlat. Tarjosimme vieraille lounaan, joka otettiin pitopalvelusta. Yksi tuttavistamme nouti sen sillä välin, kun olimme kirkossa.
  Ihana smetanalohi, perunat ja kasviskratiini oli pakattu lämpölaatikoihin, missä ne säilyivät pitkään lämpiminä. Lisäksi oli salaattia ja jälkiruokana itse tehty hedelmä-
  salaattia. Tietysti juhlaan kuului myös kakkukahvit. Vieraat olivat tyytyväisiä.
   
 20. Ensi viikonloppuna Vierailija

  Yksi mikä puuttui vielä viestistäni, oli juustopöytä, eli meillä oli myös juustotarjotin
  hedelmineen ja se teki hyvin myös kauppaansa. Onneksi meillä ei ollut mitenkään ilottomat ja väkinäiset nämä rippipuhlat, eikä ne olleet hiljetymistä varten vaan kunnioitettava ja iloinen, arvokas juhla nuorelle ja nuorten juhliinhan ei alkoholi sovi. Eihän lasten syntymäpäivilläkään tarjoilla alkoholia, tai tietenkin jos joku tarjoilee se on heidän asiansa, en vain ole kuullut sellaisesta. Toisiin juhliin alkoholi sopii erittäin hyvin ja pidämme sellaisia juhlia aikuisille, mutta tällaisissa lasten ja nuorten juhlissa sitä ei tarvita, silloin osataan nauttia juhlasta muutenkin ja pitää hauskaa eikä se ole todellakaan mitään väkinäistä pakkokakkukahveilla istumista ;-) ainakaan meidän suvussa ja tuttavien kesken joita ensi sunnuntaina taas tulee juhlimaan. Eli suvaitsevaisuutta kaikille ja hyviä juhlia ruokaideoineen!
   
 21. Mutsikka Vierailija

  Vietettiin viikonloppuna pojan rippijuhlat. Vieraita oli n, 30+ oma perhe. Ohjelmaa ei erikseen järjestetty, vaan jokainen muisteli ja kertoi joitakin kivoja/hauskoja (ja kolttosia :) myös) tapahtumia pojan elämän varrelta ja muutenkin tilaisuus oli hyvin vapaa ja rento, ja kuitenkin hyvin lämminhenkinen.
  Tarjoiluna meillä oli salaattibuffa (4 erilaista salaattia, leivät yms)+ kahvi, mansikkakakkua,tuorejuustokakkua, 3 erilaista pikkuleipä laatua, kuivakakkua ja pullaa. Tarjoilut meni muuten nappiin, mut kuivakakku ja pullat eivät pöydästä juurikaan liikkuneet.
  Alkoholia ei kyllä tullut mieleenkään tarjoilla, alaikäisen nuoren juhlista oli kuitenkin kyse...Ja kaikki meilläkin olivat erittäin tyytyväisiä!
   
 22. ohjetta löytänyt Vierailija

  "Juhla jatkuu kotona kahvitilaisuudella, jossa tarjolla on yleensä pientä makeaa ja suolaista. Samppanja ei perinteisesti kuulu rippijuhliin. Nuori saa myös lahjoja, joista tyypillisin lienee hopeinen tai kultainen ristiriipus. Juhlaan voi halutessaan keksiä ohjelmaakin, mutta tavallisesti päivä jatkuu vapaan seurustelun merkeissä."
   
 23. Heleena-80 Vierailija

  Hyvältä näyttää mielestäni tuo ihan perussetti: "voileipäkakkua ja täytekakkua. Lisäksi paria keksilaatua ja jotain kuivakakkua. Juomaksi kahvia, teetä, limukkaa ja mehua."

  Kuohuviinit saisi jättää sitten yo-juhliin, kihlajaisiin ja häihin sillä ripille päässyt on vielä alaikäinen.
  Joskus vuosia sitten joku poika heinolassa sai vanhemmiltaan rippilahjaksi mopon ja mummoltaan kuohuviinipullon. Poika otti molemmat käyttöön samantien, ajoi mopolla auton kylkeen ja kuoli saman tien. Eivät sitten päättyneet kovin mukavasti nämä juhlat...

  Muutenkaan en kannata tätä tyyliä, että vanhemmat hakevat alaikäisille lapsilleen alkoholia vedoten siihen, että jostainhan ne kuitenkin sitä saisivat. Kyllä alle 18-vuotiaalle lapselle voi määrätä kotiintulo-ajat ja sopia selkeät säännöt, että alkoholia ei nautita ennen kuin 18-vuotta on tullut täyteen. Silloin toki vanhemmat voivat tarjota kuohuviiniä sen kunniaksi lapselleen.
   
 24. Tuula** Vierailija


  Meillä alkavat kaikki juhlat maljalla, se tekee juhlasta juhlavan heti alkuunsa ja erottaa sen tusina-"kahvikekkereistä" kun skoolataan seisten onnea sankarille. Se, mitä niissä laseissa sitten on riippuu juhlasta.

  Rippijuhlissa kilistemme myös, onhan se iso askel nuorelle.

  Tutkailkaapa alkon hyllyjä. Alkoholitonta kuohuviiniäkin löytyy. Drinksun voi tehdä vaikka mehusta ja vissystä.

   
 25. nasunen Vierailija

  lähdetään siitä olettamasta, että alkoholia kitataan ämpärikaupalla. Yksi lasillinen/nuppu ja se on siinä. Kyllä kuohuviinilasillisen voi rippilapselle tarjota.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti