Hae Anna.fi-sivustolta

Riu Merenguesta

Viestiketju osiossa 'Kaukomatkat' , käynnistäjänä Kysymys, 07.05.2004.

 1. Kysymys Vierailija

  Tuossa toisessa keskusteluketjussa onkin jo aika paljon asiaa Riu Merengue-hotellista, mutta ajattelin avata vielä uuden otsikon, niin löytyy helpommin.

  Sitä tunnutaan kovasti suosittelevan ja on kuulostanut hyvältä. Vielä kysyisin muutaman kysymyksen:
  jostain lehtijutusta luin, että hotellin buffetravintola on suuri ja meluisa, kuin söisi rautieaseman odotussalissa! Mutta onko siellä muita ruokaravintoloita, esim. ala carte, snack-bar tms? Onko lounasaikaan buffet myös? Voiko illallisen valita muustakin kuin buffetista? Ajattelen vain että 2 viikossa voi jo kyllästyminen iskeä... Onko kukaan kokeillut ja onko sallittua syödä muissa lähistön Riu-hotelleissa? Buffet-illallinen kai täytyy ottaa omassa hotellissa?

  Kehukaa vielä vähän ruokia! Esim onko aamiaisella hyviä hedelmämehuja?

  Mitä hotellin järjestämiä urheilu- ranta- ym. aktiviteetteja käytitte? Tässä hotellissa kai ei ollut ratsastusta?

  Oliko retkiä helppo itse järjestää vai osallistuitteko Aurinkomatkojen retkille? Ei varmaan 2 vkoa jaksa ihan pelkkää hotellialuetta katsella vaikka se kuinka ylellinen olisikin! Saiko muuten hotellilta eväspaketin mukaan jos lähti retkelle koko päiväksi? Joissain all incl hotelleissa on saanut mutta en tiedä onko se tavallinen käytäntö?

  Joku kyseli huoneista ja minuakin kiinnostaa, onko niissä hyvät parvekkeet tai terassit ym?

  Kiitos jos vielä joku Riussa käynyt viitsii vastailla!
   
 2. riu Vierailija

  Aamiaisen ja lounaan voi syödä, missä tahansa kolmesta hotellista. Lounasaikaan on kaikissa hotelleissa buffet-ravintoloissa buffet ja lisäksi allasbaareissa pizzaa, pastaa, salaatteja hedelmiä ym. Ruoka kaikkiaan oli ihan hyvää. Ei nyt mitään taivaallista mutta niin monipuolista, että jokainen varmasti löysi mielesensä. Me harrastimme lounasaikaan aika paljon sitä, että söimme yhdessä hotellissa alkuruuan, toisessa pääruuan ja kolmannessa jälkiruuan. Merenguen buffet-ravintola on iso mutta koko matkan ajan on sama pöytä eikä muutenkaan mitään hirvittäviä jonoja ollut ainakaan myöhemmässä kattauksessa. Allasbaari muuntuu illaksi Ala Carte-ravintolaksi: Steak House ja Mediterraen. Me emme ehtineet kumpaakaan kokeilla, joten henk.kohtaista kokemusta ei ole. Monet siellä aterioineet kyllä sanoivat, että buffetissa on parempi ruoka.

  Huoneet olivat kaksikerroksisissa huviloissa, neljä ylhäällä ja neljä alhaalla. Huvilat olivat lähekkäin toisiaan mutta puutarha oli niin hyvin kasvanut, ettei toisen huvilan läheisyys haitannut. Parvekkeet olivat melko isoja. Kalusteina kaksi tuolia ja pöytä. Lisäksi yhdessä sivussa oli pyykkinarut. Jos saatte alakerran huoneen, niin huomioikaa, että kylpyhuoneen ikkunasta näkyy ulos, kun on valot päällä, vaikka onkin savulasia. Yläkerrassa ei ongelmaa ole, kun ikkuna on sen verran ylhäällä. Huoneissa on sekä koneellinen ilmastointi, joka ei toimi, mikäli parvekkeen ovi tai ikkuna on auki, ja kattotuuletin.

  Kävimme kolmella retkellä: Puerto Platan kaupunkikierros, Jeeppisafari ja Pub Crawling. Kaksi ensin mainittua olivat Aurinkomatkojen retkiä. Pub Crawling oli Cafe Citon järjestämä, jonka varasimme netin kautta Suomesta ja sitten vahvistettiin puhelimitse saavuttuamme. Puerto Platan kaupunkierros oli sikäli hyödyllinen, että siinä sai samalla ostettua tuliaiset. Jeeppisafarilla näki sitten sitä tavallista dominikaanielämää. Retken hintaan kuului lounas ja sopivin väliajoin nautitut ""vitamiiniannokset"". Pub Crawling oli erittäin hauska. Hintaan kuuluivat kuljetukset ja juomat kuljetusten aikana, juomat Santa Felipen raunioilla ja ruokailu Cafe Citossa. Lisäksi pysähdyttiin Puerto Platassa Car Washissa, Sosuassa ja Cabaretessa.

  Animation Team huolehti hyvin sekä päivä- että iltaohjelmasta. Päivisin oli lähinnä altaiden tienoilla kaikenlaista aktiviteettia ja lisäksi espanjan alkeita. Iltaisin oli show, joka alkoi kahdeksalta lasten ohejelmana ja aikuisille suunnattu ohjelma alkoi 21.45. Kannattaa päivällä kiertää kaikki hotellit ja katsastaa, missä hotellissa on oman maun mukaista iltaohjelmaa.

  Valuutaksi kannattaa ottaa euroja. Niistä sai yleensä paremman kurssin kuin dollareista. Rahaa kannattaa vaihtaa pieniä summia kerrallaan, koska kurssi vaihtuu päivittäin, ja näin varmistaa, että saa varmasti kaiken käytettyä.
   
 3. Alkuper. Vierailija

  Kiitos kattavasta vastauksesta! Jos mieleeni vielä tulee kysymyksiä, voinen edelleen kääntyä puoleesi!
   
 4. Annika Vierailija

  Meillä on matka varattu (tosin vielä vahvistamaton, mahdollisuus muuttaa hotellia) Riu Merengueen jouluksi, onko kellään tietoa Puerto Platan säästä ko. vuodenaikana?
   
 5. riu Vierailija

  Tietysti. Yritän vastata parhaan kykyni mukaan.
   
 6. Kalle Vierailija

  Olin vaimoni kanssa joulun/uudenvuoden ko. paikassa
  01-03. sää oli melko mukava muutamin sadekuuroin n. 5 min./kerta.
  Paitsi joulun ja uudenvuoden välillä satoi kaksi päivää kaatamalla. Onneksi huoneen varustukseen kuului kaksi isoa sateenvarjoa.
  Säätietoa ja tilastoja voit katsella sivulta www.worldweather.org/
  Klikkaa karttaa, valitse maa, valitse paikkakunta.
   
 7. ""koiraton"" Vierailija

  Ranta täysi iso P. Hiekkaa 10 cm ja sitten betonia. Merisiilejä rannalla ja uinti mahdollisuus vähäinen ( korallia ). Sateen jälkeen ranta uimakelvoton kolme päivää ( roskia, paskaa ja puuta ). Hotelli ok, ruokapaikat ok, allas-alue ok, huoneet ok, ohjelmisto ok, kauppojen hinnat .... pikku sikaari 170 pesoa ja supermarketissa 44 pesoa. Siisteys huoneissa ja hotellialueella erittäin hyvä ja henkikökunta ammattitaitoista.

  Porttivahdit täyspäisiä uunoja jos tulet tavallisella taksilla alueelle illalla. Eivät usko että asut alueella vaikka näytät avainta ( taksi ei ole maksanut komissioita vahdille siitä on kysymys ). Sossuan rannalle paikallisella bussilla edestakaisin 2 euroa jos vain uskaltaa.

  Matkaoppaat ovat ammattitaitosia, ystävällisiä henkilöitä. ( Finnmatkat ja Aurikomatkat ).

  Kaksi viikkoa rento meininkiä, hyvää ruokaa, erinomaista olutta, eikä pahemmin englantilaisia öykkäreitä ja saksalaisia punaniskoja juoksemassa mulattien perässä.
   
 8. kalamies Vierailija

  Joka päivä sataa mutta sitä ei pahemmin huomaa ( ainoastaan rankkasateet ) .
   
 9. Kalle Vierailija

  Enpä usko että Joulun/Uudenvuoden aikaan sataisi
  joka päivä edes kuuroja!
  Kyllä siellä on pääosin ihan hyvä keli.
   
 10. sissi Vierailija

  Riu Merengue ja muut hotellialueet Domissa,tuntuvat vähän rikkaiden keskitysleireiltä.Onko siellä mitään tekemistä?Voiko siellä vaikka snorklailla heti hotellien rannoilla vai onko aina musta lippu liehumassa.?Entä paikalliset?Pääseekö heidän kanssaan kosketuksiin,ns. positiivisiin kosketuksiin?Onko siellä mitään muuta tekemistä,kuin syödä eri hotelliravintoloissa,juoda ja tilata lisää juomaa minibaariin ja taas syödä,kun se niinkuin kuuluu kauppaan.Eipä kuullosta hirveän omaperäiseltä,eikä houkuttelevalta,eikä terveelliseltä.Miten kukaan jaksaa juoda rommia kaksi viikkoa?
   
 11. ""koiraton"" Vierailija

  Hyvin jaksaa istua kaksi viikkoa baarissa, ainakin jenkki turistit. Itse kiersin saarta suurimman osan ajastani. Riussa ei ole muuten hyvää snorkkauspaikkoja. Alueella on sukelluskeskus. Jos haluaa rentoutua täysin niin nämä suljetut alueet ovat hyviä. Saat uida altaassa, syödä ja juoda mielimäärin. Kukaan ei kolkkaa sinua vaikka olisit pahasti laitakenossa.
   
 12. kerran käynyt Vierailija

  Siinä on kolme eri riu hotellia janiissä voi kyllä käydä kaikissa syömässä ja juomassa periaatteesa illalinen pitäisi nauttia oman riun ravintolassa,mutta kyllä siitäkin voi poiketa ainakin viime keväänä kuljin milloin missäkin niistä eikä kukaan sanonut mitään. nyt lähden jouluksi ja uudeksi vuodeksi sinne.
   
 13. Annika Vierailija

  Sitä vielä kysyisin, että löytyyköhän Riu Merenguen huoneista hiustenkuivaajaa?
   
 14. SP Vierailija

  Huoneissa ei ole hiustenkuivaajaa, mutta respasta voi sen vuokrata takuumaksua vastaan. En muista hintaa, kun en itse vuokrannut. Ostin ennen matkaa Suomesta matkahiustenkuivaajan, joka toimi Dominikaanisessa.
   
 15. Annika Vierailija

  Kiitokset vastauksesta SP:lle. Taidamme kallistua siihen, että otamme oman hiustenkuivaajan mukaan.
   
 16. Kesäkuussa ollaan lähdössä häämatkalle Riu Merengue hotelliin. Onko odotettavissa kaatosateita niskaan? Joku haukkui Riun rannat perusteellisesti. Onko totta että hotellin ranta on ihan huono? Olen juurikin odottanut ihania hiekkarantoja. Voiko lähteä pitkälle kävelylle rantaa pitkin?
   
 17. juuri palannut Vierailija

  ""Omaa"" hiekkarantaa 1,7 km tosi hyvä ainakin meidän mielestä! Koko alueella palvelu pelaisi suht koht mukavasti, respan henkilökunta ei tosin kovinkaan palvelualtista! Hintataso kamala Karibialaisella kujalla ja hotelleiden kaupoissa, eli aurinkovoiteet ja hyttysmyrkyt ehdottomasti mukaan kotimaasta, samoin rantalelut lapsille jne. Hotellialueen ulkopuolella ei mitään katsomisen arvoista, safari hyvä, muuten taksikierros Puerto Platassa riittää, ei uskalla paljon omin nokkineen liikkua??
  Kotiintultua huomasimme, että kaikki vaatteet ja matkalaukut haisevat VOIMAKKAASTI homeelle ainakin kaikilla meidän ryhmäläisillä ( huoneet alakerrassa)! Siellä haju hävisi kosteuteen jotenkin? 5 tähden hotelli???
   
 18. Noppis Vierailija

  Itse tykkään all iclusivesta siinä mielessä että on ainakin ""tae"" siitä, että on katto pään päällä ja ruokaa ja juomaa koko reissun ajaksi.

  Dominikaanisessa käydessäni teen omatoimisia reissuja, käyn paikallisissa baareissa ja paikoissa, vuokraan autoa jne. Paikallisiin voi tutustua helposti, erityisesti turistien kanssa työskenteleviin, englantia puhuviin. Tarjoa pari kaljaa ja joku innostuu viemään käymään kotonaan. Se on ihan elämys pohjoismaalaisissa oloissa asuvalle. Ainakin itse tutustuin paikallisiin ja olin parissa kemuissa, syötiin paikallista ruokaa ja juotiin rommia, tanssittiin paikallisia tansseja ja meno oli mukavaa......

  Paikallinen bussi nimeltään ""Guagua"" (lue: Hiace jonne isketty 8 istuinta takaosaan ja matkustajia elukoineen ja musan pauhatessa yleensä n.20-25) joka kulkee Cabarete-Sosua-Puerto-Plata-Maimón, eli käytännössä kaikkien Aurinkomatkojen hotellien ohitse, maksaa 5-60 pesoa riippuen mistä mihin menet. Tosin hinnat on noussu siitä kun viimeksi olin. Myös ""motocncho"" eli moottoripyörätaksi on kätevä etenkin Puerto Platan sisällä. Kannattaa kierrellä, Dominikaaninen tasavaltahan on yksi turvallisimmista paikoista koko Etelä-Amerikassa ja Karibialla. Tässä ei kannata kuunnella esim. engl. turisteja, heitä oppaat kieltävät menemästä turistialueen ulkopuolelle, on mukamas vaarallista..niin saavat vain myytyä kalliita retkiään, jotka ovat tosi turvallisia, itsekseen kulkiessaan taskuvarkaaseen tms., mutta sehän on tuttu ilmiö mistä vaan.

  Vuokrattiin kerran auto ja lähdettiin ajamaan kohti itää eli Samanaan, joka on kaunis paikka muuten. Samanan rannasta lähdettiin ajamaan vuorille ja noin kahden tunnin jälkeen löydettiin metsän keskeltä kyltti joka opasti rantaan, joka oli kilometrejä pitkä, ilman ristinsielua meidän lisäksi. Turkoosi meri ja valkoinen hiekka. Oli hieno fiilis löytää sinne. Puerto Platassahan meri ja rantahiekka on Välimeren tyylistä, ""perussettiä"", ja vasta Samanasta etelään päin eli varsinaisella Karibian merellä on kunnon rantsut. Tosin Pto Pta:n rantsut kelpaa mulle ihan hyvin. :)

  Mutta lyhyesti, all inclusive on hyvä, mutta voi käydä tylsäksi jos makaat 2vk altaalla, ellet sitten juuri pidä lokoilusta. :) Kannattaa kiertää ja retkeillä, Dominikaanisen kulttuuri ja luonto on kokemisen arvoisia! Lökötellehön sitä voi halvemmallakin, esim. Kanarialla.
   
 19. home Vierailija

  Olimme viime talvena Sri Lankassa ja siellä meille erikseen sanottiin, että vaatekaappien ovia TÄYTYY pitää auki, jotta vaatteet ym. ei homehdu kaappiin. Ilmastoinnin kuivattava vaikutus ei muuten pääse sinne sisään. En ole ennen ollut Karibialla (helmikuussa menossa), joten en osaa sanoa, onko siellä kuinka kostea ilma. Tällainen asia ei varmaan kauheesti katso hoteelin tähtiä.
   
 20. Riu Merengueen Vierailija

  Kerroit että vuokrasitte auton. Minkähintainen vuokra oli ja oliko se suht turvallista. Jostain luin että autojen vuokrahinnat on pilvissä ja teillä erittäin vaarallista.
   
 21. Noppis Vierailija

  1. kerran vuokra oli sillon 2001 jotain 70USD/pv, en muista tinkattiinko. Vuokraamo oli Playa Doradassa Hotel Paradise Beachin ohessa.

  2. kerralla 2003 vuokrattiin Avis-vuokraamolta 2 päiväksi avojeeppi 60USD. Jos vuokraa niin kannattaa ehkä kuitenkin vuokrata Avikselta tms., on turvallisempaa.

  On muuten saattanut hinnat nousta, en tiedä?

  Niin ja en nyt sitten tiedä onko siellä niin turvallista ajaa...siis, liikenne on aika kaaos, se voi ekalla kerralla olla järkytys..ohittaa saatetaan vasemmalta tai oikealta...ja tööttäily on merkinanto siitä et ollaan ohittamassa...jjoo...

  mutta suhteessa harvoin siellä liikenneonnettomuuksia sattuu, koskaan en ole nähnyt tai joutunut sellaiseen, kop kop, huono turvallisuuden tunne...Meillä on aina mennyt ihan sutjakasti, on ajettu rauhallisesti jne.
  Jos turisti joutuu kolariin paikallisen kanssa, on riski, että ne yrittävät kääntää sen (rikkaan) turistin niskaan. Eli jos olisin matkaoppaanne, sanoisin, että älkää vuokratko autoa. Itse en oo koskaan kuunnellu ketään ja ottanu riskejäkin mutta mukavaa on ollut.

  Vinkki: tutustukaa paikalliseen ja palkatkaa kuskiksi, tai ottakaa paikallisbussi tai vuokratkaa paikallistaksi päiväksi..
   
 22. travelman Vierailija

  Katso linkki travelman osiosta, kuvia, musiikkia jne
   
 23. Annika Vierailija

  Palasimme tänään. Hotelli oli hyvä, mutta matkakohteesta kukaan meistä ei tykännyt. Lisäksi vatsataudit vaivasivat ja oli aika sateista. Lähdin vielä ennakko-odotukset korkealla, kun niin moni oli paikkaa kehunut. Aikamoinen pettymys koko Puerto Plata, kyllä viime joulun lomakohde Brasilia oli paljon parempi.
   
 24. Lähdössä Vierailija

  Hei Annika !

  Mitäpä keksitte tekemistä, jos oli sateista ? Ihan hirvittää jos satelee paljon , koska rakastan aurinkoa ja lomani tarkoitus on vain ja ainoastaan lepäily, aurinkon otto.

  Saitteko kukaan Suomalaisista toisen kerroksen huoneita ? entä joku kertoi homeen hajusta, oliko ?

  Annoitteko tippiä, ja paransiko se palvelua vai oliko palvelu muutenkin hyvää ?

  Jonkun verran on myös ollut keskustelua ilalliselle pukeutumisesta, oliko ihmiset ""hienoina"" ?
  Entä viilenikö ilalla - tarvitaanko jotain pitkähihaista ?

  Kaikki tieto olisi tervetullutta, Kiitos !
   
 25. uimaan Vierailija

  Millainen ranta oli - oliko kova aallokko ?
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti